Steven Adler

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Steven Adler
americký bubeník
Steven Adler
Narodenie22. január 1965 (59 rokov)
Cleveland, Ohio, USA
Odkazy
Webstránkaadlersappetite.com
CommonsSpolupracuj na Commons Steven Adler

Steven Adler (* 22. január 1965, Cleveland, Ohio, USA) je americký bubeník.

Preslávil sa ako bubeník hard rockovej skupiny Guns N’ Roses v rokoch 19851990. Bol vyhodený v roku 1990 počas nahrávania albumov Use Your Illusion I a Use Your Illusion II. Skupina vinila Adlera za jeho drogovú závislosť, bol nahradený bývalým bubeníkom skupiny The Cult Mattom Sorumom, v súčasnej dobe je členom Velvet Revolver.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Budúceho gitaristu GnR Slasha stretol ako tínedžer v Kalifornii. Rýchlo sa stali priateľmi a Slash sa venoval gitare, Adler zase bicím, aby mohli založiť skupinu Road Crew. Napokon sa pridali k Axlovi Rosovi, Duffovi McKaganovi a Izzymu Stradlinovi v znova vytvorenej skupine Guns N’ Roses, keď nahradili Traciiho Guna a Roba Gardnera. Adler vystúpil na dvoch albumoch Appetite for Destruction a G N' R Lies. Taktiež sa objavuje v piesni „Civil War“ z albumu Use Your Illusion II. Axl v rozhovore povedal, že až na 60-krát dobre nahrali túto pieseň kvôli problémom s Adlerom.

Fanúšikovia GnR sa často delili na dva tábory: jeden, zbožňujúci skorší Guns a jeho zvuk s Adlerom a na druhý, preferujúci tvrdší zvuk s Mattom Sorumom. Izzy Stradlin opúšťa kapelu (uviedol ako dôvod Axlova nadradenosť) nie dlho potom čo bol vyhodený Adler a neskôr tvrdil, že Adlerove bicie boli kľúčové.

Po vyhodení Adler ďalej pokračoval v užívaní drog čo malo za následok mozgovú príhodu a poškodenie jeho hlasiviek. Teraz je už čistý a hráva vo svojej kapele Adler's Appetite mnohé cover verzie piesní od GnR. Tiež obnovil priateľské styky s viacerými bývalými členmi kapely.

Keď Slash a Duff začali vytvárať skupinu Velvet Revolver, Adler povedal, že história by sa mohla opakovať a on by mohol znova s nimi hrať. Namiesto toho sa bubeníkom stal Matt Sorum.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]