Diskusia s redaktorom:Jankaka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Návod

Ak ja chcem niečo od Teba, napíšem Ti to do Tvojej diskusie, odpovedz mi prosím tam.
Pokiaľ chceš niečo Ty, napíš mi sem, odpoviem tu.

Pridaj správu


Ahoj, Jankaka. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 584 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Metju


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Prvy clanok...[upraviť zdroj]

Reakcia na Diskusia s redaktorom:Helix84#Prvy clanok...

Tak ťa vítam aj ja :) Neboj sa, máme radi nových redaktorov a radi ich učíme čo a ako :) Kontroluje tu každý to, čo ho zaujíma, niektorí ľudia kontrolujú Posledné úpravy. Neboj sa ak sa pomýliš, pravdepodobne ťa niekto skôr či neskôr opraví a pípadne aj upozorní. Tiež si nerob ťažkú hlavu z množstva zásad, všetko sa naučíš postupne. Experimentuj! Sleduj, čo po tebe ľudia opravujú! A hlavne sa nenechaj znechutiť, je dôležité aby ťa to bavilo. Niektori ľudia si veci najprv pripravia mimo, iní tvoria článok po častiach tu. Článok vo výstavbe zvykneme označovať vložením tohto textu na začiatok: {{Pracuje sa}}. Vloží to do článku toto: {{Pracuje sa}} Volá sa to šablóna a je takých viac. Neviem, čo s obrázkami si nepochopila, upravila si to dobre. Len si do Handlovej vložila obrázok Image:Map slovakia prievidza.png - pre Prievidzu. Pre Handlovú ho treba najprv vytvoriť. S tým si nerob starosti. Čerpanie informácií: Pozrel som si tvoje úpravy, všetko sa zdá byť v poriadku. V skratke: nemôžeš preberať bez povolenia doslovné texty. Diela (knihy, webstránky, obrázky) sú chránené autorským zákonom, ak v nich nie je výslovne uvedené inak. Ak budeš mať nejasnosti a otázky, pokojne sa pýtaj. helix84 15:12, 15 december 2005 (UTC)

Dik. Si strasne milyyyy... :) --jankaka 15:26, 15 december 2005 (UTC)

Aha, ale nepozrel som si tvoje úpravy predtým, než si sa zaregistrovala. Tu mám pripomienku - ako som napísal, nemôžeš doslovne skopírovať obsah ak na to nemáš povolenie od vlastníka autorských práv. Takže ho môžeš buď:

  • odstrániť
  • prepísať vlastnými slovami (hodil by sa výťah)
  • požiadať tvorcu stránky o povolenie

A do článku mesta nevkladaj osobnosti, len stručne - jednou vetou, a na meno urob odkaz a podrobnosti o osobnosti píš do jej vlastného článku.

Preformátoval som tvoj predchádzajúci diskusný príspevok tak, ako to tu zvykneme písať. Html tagy nepotrebuješ používať, máme vlastnú wiki syntax. Nový riadok urobíš vložením prázdneho riadka. A smajlíky sa netransformujú na obrázky. Vidíš? :) helix84 15:30, 15 december 2005 (UTC)

No to uz je lepsie... Diky moc. Nieco s tym spravim. :)
a s tymi smajlikmi to dufam velmi nevadi... ako inac budes vediet, ze sa nemracim, ale usmievam...? :)

--jankaka 15:43, 15 december 2005 (UTC)

Aha, už som to pochopil aj s tým obrázkom. Nevšimol som si, že si ho nahrala ty. Ako som povedal, aj ten je chránený autorským právom, naviac je chránený ako logo. Na commons ti ho označili na zmazanie a bude určite zmazaný.

Inak všetko v poriadku, robíš chyby, ale učíš sa rýchlejšie ako priemerný nováčik. Priznaj sa, však už Wikipédiu poznáš dlhšie? ;) helix84 15:48, 15 december 2005 (UTC)

Hmm... to som si myslela... A ako tam mam teda dostat ten erb? Dufam, ze nemam nakreslit sama?! To by asi neslo. Na inych odkazoch som erby videla, takze asi zakazane nie su... Mozno to skusim s tou ziadostou.
A priznavam sa, ze Wikipedu poznam tak asi 3-4 dni... Tvoju otazku beriem ako kompliment :) (zase smajlik... ) Som tak trosku technicky typ (ziaden zazrak... len milujem nove veci.. )--jankaka 16:01, 15 december 2005 (UTC)

A ja sa priznám, že nemám celkom jasno v slovenskej legislatíve ohľadne ochrany erbov. Teda vedel som to, ale zabudol som. V každom prípade Wikipédia je momentálne hostovaná prevažne v USA a musíme teda v tomto rešpektovať ich zákony. Aj ja som kedysi hodil na commons: erb Žiliny a teraz sa čudujem, že ešte nie je zmazaný. Nemá totiž ani označenie licencie, ani som naň nemal povolenie. Len ak by slovenské erby nebolo možné chrániť autorským právom... fakt si nepamätám, budem si to musieť dakedy naštudovať.

Dovtedy skús aj iné články, článok mesta nepatrí medzi najľahšie, v ňom je zvyčajne toľko (pre nováčika) nových vecí, že ho to môže miasť. A potom ten nováčik začne miasť mňa! :) helix84 16:19, 15 december 2005 (UTC)

Okey Dokey :) Tiez som si povedala, ze by bolo asi lepsie najskor si upratat pred vlastnym prahom. :) Zacala som teda sebecky a skusam vytvorit vlastnu stranku ;) Tvoju som uz videla. Mozno sa nieco priucim a nic dolezite tym nepokazim... :D
Ale dik, ze sa mi tolko venujes. Moj dojem z Wiky sa este o dost zlepsil- tvoj pristup k novacikom je velmi povzbudivy. Tak este raz dakujem... hadam na seba este na Wiky narazime... dufam, ze v dobrom... :)
--jankaka 16:39, 15 december 2005 (UTC)

V pohode. Snažím sa. Len rozmýšľam, že by sme mali menej kecať a viac upravovať. :) Obaja. Na tvoju redaktorsku stránku sa teším, ale privítal by som, keby si si vyskúšala upravovať regulérne články Wikipédie. Inak na to autorské právo a pod. si sa trafila, snažím sa tu o to starať. Nie, že by ma to bavilo, ale už sa v tom ako-tak vyznám a niekto to robiť musí (aspoň by mal). Skúsim sa dakedy na to pozrieť, ale nesľubujem časový horizont. helix84 16:48, 15 december 2005 (UTC)

Zatiaľ som našiel len toto. Takže momentálne niektoré erby asi sú chránené autorským zákonom. Ale tú podstatnú vec ešte stále nemám. helix84 16:55, 15 december 2005 (UTC)

Tak mozno naucim nieco ja teba... :) Aha co som nasla, je toho trosku viac, ale mozno to vnesie trosku svetla do problematiky :) :
"Právo použiť a používať erb mesta je viazané na súhlas (povolenie) primátora. Súhlas primátora sa vydáva maximálne na dobu 1 roka.
Záujemca o používanie mestského erbu uvedie v písomnej žiadosti formu a spôsob používania vyobrazenia erbu. Žiadosť podávajú všetky subjekty, okrem tých, ktoré sú uvedené v ods. 4 tohto ustanovenia.
Žiadosť musí obsahovať :
* úplný grafický návrh, spôsob použitia erbu,
* obdobie, na ktoré sa žiada vydanie súhlasu (povolenia),
* potvrdenie o zaplatení poplatku.
(4) Erb mesta sa používa :
a) na pečatidle mesta,
b) na insígniách primátora,
c) na listinách o udelení čestného občianstva mesta Handlová, ceny mesta Handlová a uznaniach mesta Handlová,
d) na budovách, kde má sídlo Mestský úrad v Handlovej,
e) na označenie územia, resp. katastrálneho územia mesta,
f) v rokovacích miestnostiach orgánov mesta,
g) na preukazoch poslancov mesta ako aj zamestnancov mesta,
h) na rovnošatách zamestnancov mestskej polície,
i) na označenie vozidiel mesta a mestskej polície.
Subjekty používajúce erb zhora uvedeným spôsobom sú oslobodené od platenia poplatkov.
(4) Listiny s erbom mesta sa používajú len vtedy, ak obsahujú nariadenia, uznesenia alebo rozhodnutia orgánov mesta, alebo ak osvedčujú dôležité skutočnosti alebo oprávnenia.
V bežnom korešpondenčnom styku sa zásadne erb mesta nepoužíva.
Listový papier s vyobrazeným erbom používa výlučne primátor.
(5) Za správne zaobchádzanie s erbom mesta a za jeho ochranu zodpovedá tá fyzická alebo právnická osoba, ktorá ho použila alebo používa.
Každý je povinný strpieť na výzvu odstránenie neoprávnene alebo nesprávne použitého erbu.
(6) Mesto Handlová určí všeobecne záväzným nariadením podrobnejšiu úpravu používania erbu mesta Handlová, ako aj výšku poplatkov a sankcie za neoprávnené alebo nesprávne používanie."
Tak mozem oslovit mestsky urad? Hadam to ukecam na propagaciu mesta a bude to zadarmo, lebo inak... ;)
A uz sa strasne tesim na pracu na Wiki, len si chcem dopriat trosku casu na rozkukanie... Zistila som, ze to nie je az tak jednoduche ako sa zda. Nevies nahodou ako uplatnim niaky prikaz na viac riadkou? Napadli ma zatvorky, ale asi ee. Dik. Dufam, ze nie som moc otravna...
--jankaka 17:14, 15 december 2005 (UTC)
A toto plati priamo pre HANDLOVU... --jankaka 17:15, 15 december 2005 (UTC)

Aha. No vidím, že to platí pre veľa miest a je to súčasťou štatútu. Tak to sme nahraní. Na Wikipédii povoľujeme totiž iba slobodné obrázky a túto podmienku by povolenie len pre Wikipédiu a na obmedzenú dobu nespĺňalo. Takže všetky erby čo tu máme, či už sú chránené autorským právom alebo nie, ak sú poskytované za takýchto podmienok, budeme musieť odstrániť. No už sa teším na tu robotu... :p

Neviem čo máš na mysli "príkazom". Ak myslíš značky ako '''bold''' pre hruby text, tak tieto platia len v rámci odstavca. Keď nad tým tak uvažujem, asi je to tak s väčšinou značiek. helix84 17:24, 15 december 2005 (UTC)

Presnejšie tu - http://www.vyvlastnenie.sk/zakony/1990-369.html - § 1b Symboly obce. Takže sa to vzťahuje na všetky obce. Iba tie, ktoré to v štatúte nemajú by nám mohli dať nevýlučne, časovo neobmedzené povolenie. Tak či tak je to nereálne. helix84 17:28, 15 december 2005 (UTC)

hmm... nic moc. :( --jankaka 17:34, 15 december 2005 (UTC)

Ahoj. Zakecali sme sa na inu temu, preto ti pripominam pozri si znova moju druhu reakciu. helix84 16:51, 11 január 2006 (UTC)

Tak si ma dostal... :D Neuveris, ale prave sa na to chystam. Zatial neviem, ktoreho konca zacat, ale asi z prveho... ;) Ale dik... aspon viem, ze ma niekto sleduje (kontroluje-opravuje... :D)jankaka 16:56, 11 január 2006 (UTC)

Na stránke obrázka (Obrázok:Cam000293.JPG) musíš vždy uviesť jeho zdroj a dokázať, že máš právo na jeho použitie. Viac na Pomoc:Obrázok. helix84 18:37, 17 január 2006 (UTC)

Ok. moze byt? (Obrázok:Cam000293.JPG)
Aha, som si nemohol spomenúť o čo išlo. Nie zmeniť licenciu, ale uviesť autora. Vlastne si to už okľukou urobila cez GFDL-self, tak to za teba napravím. helix84 14:53, 12 jún 2006 (UTC)
A co s tym erbom v Handlovej? Existuje teda niaky legalny sposob ako to dostat na stranku mesta?(konkretne niaky formular, abo co?)... pozri: 17:28, 15 december 2005 (UTC) mozu tam byt ci nie? Dik. jankaka 14:40, 12 jún 2006 (UTC)
Ale je, vyžiadať si povolenie od mesta. Wikipédia:Erby helix84 14:53, 12 jún 2006 (UTC)

Obrázky[upraviť zdroj]

Obrázky z iného projektu sa technicky nedajú priamo používať bez toho, aby si ich nahrala na náš projekt. Výnimkou je projekt Commons, kam keď nahráš obrázok dá sa použiť na každom projekte. Preto všetky slobodné obrázky patria tam. Problémový obrázok som nahral za teba na Commons, na budúce budeš vedeiť. Prečítaj si Pomoc:Obrázok. helix84 12:39, 16 jún 2006 (UTC)

oh. Dik. A este mozno ako si to urobil... da sa to priamo cez wiki? ci to musim pretiahnut mojim kompom...? jankaka 12:51, 16 jún 2006 (UTC)
jeeezis sorry... sak mi to tam pises... jankaka 12:53, 16 jún 2006 (UTC)
Hmm, ešte tam niečo doplním o tom, ako je vhodné to robiť. helix84 12:55, 16 jún 2006 (UTC)
Ba už som to tam napísal, na koniec kapitoly o Commons. helix84 12:56, 16 jún 2006 (UTC)

saaakris... pomooooc. S tymi obrazkami mi to niako nejde. Pomozes mi prosiiiim? [1] Iba som chcela vlozit ten en: obrazok do commons, aby som ho mohla pouzit. myslela som ze chyti povodneho autora, ale zjavne nie.. :I da sa s tym este nieco urobit?jankaka 12:25, 19 jún 2006 (UTC)

Neboj, vždy sa niečo dá. V článku Pomoc:Obrázok máš spomenutý nástroj Commonshelper, ten ti vygeneruje správny popis na základe pôvodného obrázka. Ten potom vložíš do toho nového, normálne cez edit záložku hore (tu Commons:Image:Power_transmission_belt.gif).
Ešte jedna poznámočka k tým interwiki - nie je to nevyhnutné, ale zvykne sa pridávať aj jeden link do jednej cudzej wikipédie na sk: článok (okrem jedného cudzieho do sk: článku ako ti spomínali nižšie). Ostatné sa doplnia. helix84 12:38, 19 jún 2006 (UTC)
) wuala... ;) dopravník dakujem... jankaka 13:54, 19 jún 2006 (UTC)

Interwiki[upraviť zdroj]

Ahoj Janka, super clanky, ale nezabudaj prosim na interwiki. Priklad: [2]. Atomique 09:19, 19 jún 2006 (UTC)


snazim sa nezabudat, ale obcas... ;) A nevies ci existuje niaky automaticky sposob na vkladanie linkov na jazykove verzie? zatial to robim tak, ze vacsinou skopcim z anglanskej stranky zoznam jazykov na sk stranku a potom rucne do kazdej jazykovej verzie rucne vkladam link na slovensku verziu clanku... sialene nie??? dufam, ze som tu za blba a ide to aj jednoduchsie... :I dik za pripadnu pomoc...??? jankaka 09:31, 19 jún 2006 (UTC)
Stačí keď vložíš jeden jazykový link, najlepšie anglický a potom Palicov bot automatický doplní ďalšie jazyky. Dúfam že som pomohol.--Robo 11:09, 19 jún 2006 (UTC)

takze iba en:? oki. tak to je super. pomohol, pomohol aj ked niekedy to bola celkom sranda...- araby a tak... ;)

a ked neexistuje en: ale napr. iba cs:? funguje to aj tak? jankaka 11:23, 19 jún 2006 (UTC)

Palicov bot tie linky zkopiruje z druheho jazyka, pokial viem, ked to cs: neobsahuje nijake interwiki, tak neskopiruje nic. --Robo 11:40, 19 jún 2006 (UTC)

ahaaa... :) dik. howk. jankaka 11:48, 19 jún 2006 (UTC)

Len na zoznam....[upraviť zdroj]

Len na zoznam....

Prosím ťa, nerob s hmyzom nič, máme na to zdroj, Adrian alebo niekto to ešte musí preniesť. Bronto 14:05, 21 jún 2006 (UTC)

sorry... jankaka 14:06, 21 jún 2006 (UTC)

ehm... a mam to aj zmazat? alebo ty vies viac co s tym, tak ja s tym uz nic nerobim.. urob si to sam... ;) jankaka 06:56, 22 jún 2006 (UTC)

Ahoj Jankaka, super, že sa niekto ujal wikifikácie. Len malú poznámku k odkazom, neviem, či je to niekde explicitne spomenuté. Ak je ich viac v danom článku na ten istý iný článok, nezvykneme dávať ten odkaz viacnásobne, nemá to zmysel a veľa odkazov trochu zneprehľadňuje články. Výnimkou je azda len, keď tie odkazy nie sú „blízko seba“ (napr. rovnaký odstavec) a má zmysel odkaz zopakovať. Ináč, super práca, len tak dalej :) Bebe@diskprís 14:25, 28 jún 2006 (UTC)

hmm... ok. dobre vediet... ;) (a mam to aj naspat poopravovat?) jankaka 14:27, 28 jún 2006 (UTC)
vidim, ze si to uz spravil... :) diky ;) jankaka 14:29, 28 jún 2006 (UTC)
nz ;) Bebe@diskprís 15:01, 28 jún 2006 (UTC)

Pozvanie[upraviť zdroj]

Ahoj Janka, keďže si vďaka svojej usilovnej tvorbe významnou členkou našej Wiki komunity, pozývam ŤA na dve dôležité hlasovania :)

Tešíme sa na Tvoju účasť :) --Kelovy 10:28, 2 júl 2006 (UTC)

Dakujem za mile pozvanie ;) uz som nad tym.... jankaka 10:36, 2 júl 2006 (UTC)

Janka, veľmi TI ďakujem :)) Ja som nepochyboval, že sa rozhodneš správne, rozjasnila si mi deň :))) --Kelovy 10:47, 2 júl 2006 (UTC)

Ty si fakt hovado.... --norway.today 10:51, 2 júl 2006 (UTC)

len ho nechaj... ;)to Kelovy: to som straaaasne rada... ;) ale viem, ze ti ho nepokazi ani fakt, ze to nebolo koli tebe (snazim sa zachovat neutrelitu) ;) jankaka 10:53, 2 júl 2006 (UTC)

  • Pripajam sa k podakovaniu a snahe zachovat status quo :) Atomique 11:01, 2 júl 2006 (UTC)

Výhonky[upraviť zdroj]

Ahoj, kolegyňa, sledujem, že usilovne pracuješ na označovaní krátkych článkov ako výhonky. Ak by si chcela trochu pomôcť, bolo by možné urobiť to aj mojim botom. Stačil by mi iba zoznam článkov a typ výhonku, ktorý by tam bolo treba vložiť. Okrem toho, že by ti to uľahčilo prácu, mohlo by to pomôcť ostatným redaktorom, pretože ak to robí bot, nie je to vidno v posledných úpravách. Ak máš záujem, kľudne odpíš sem alebo na stránke Redaktor:Wizzo-Bot/Práca. Niekedy je však ťažké určiť čo je výhonok a čo už nie. Prajem pekný deň :) --Wizzard 13:49, 4 júl 2006 (UTC)

Wizzy, teraz s Tebou nesúhlasím - myslím, že ten zoznam článkov by sa tvoril dlhšie ako samotné označovanie výhonkami. A nemyslím, že by Jankino zanechanie súčasnej činorodej aktivity pomohlo ostatným, iste nielen mňa jej praktické značky stimulujú k úprave článkov, ktoré by sme si inak nevšimli :) --Kelovy 13:59, 4 júl 2006 (UTC)

Dakujem za ponuku, ale tiez si myslim, ze by to bol problem... Vo vela veciach nie som zbehla a robi mi problem rozpoznat len podla nazvu o aky druh clanku ide (to sa mi stava dost casto)... takze ho aj tak musim otvorit - a ked to uz ho otvorim, tak casto aj cosi-tosi upravim... ;) ale dakujem velmi pekne... ;) jankaka 14:10, 4 júl 2006 (UTC)

Fyzikálny portál[upraviť zdroj]

Ahoj, nevadilo by ti, keby som ťa pripísal medzi údržbárov fyzikálneho portálu? :D Zatiaľ som na to sám :D --Wizzard 12:57, 14 júl 2006 (UTC)

hmmm... a nemohla by som radsej len tak prispievať? Este robim strasne vela chyb... :I Ale dik. jankaka 13:02, 14 júl 2006 (UTC)

Prispievať môžeš kam chceš, k ničomu ťa to nezaväzuje, ale myslím si, že vo fyzike sa vyznáš lepšie ako ja, ako si tak pozerám tvoje články :D --Wizzard 13:04, 14 júl 2006 (UTC)

No vacsinou su to pozliepane preklady z inych wiki... takze az taka slava to nie je. ;) Ale je pravda, ze tu toho z fyziky este strasne vela chyba - ak mam byt uprimna, tak celkovo technika je tu na tom dost biedne... Tak slubujem, ze sa tejto tematike budem venovat viac... :) a pokial je to naozaj take nezavazne, tak je vlastne jedno ci budem udrzbarom alebo nie. Tak si radsej vyberam funkciu redaktora. (ale dik za pochvalu - potesi) ;) jankaka 13:28, 14 júl 2006 (UTC)

Ale každý údržbár je predsa aj redaktor, to že by som ťa napísal medzi fyzikálnych údržbárov, neznamená, že už nebudeš redaktorkou :D Hlavne som to chcel preto, aby bolo vidno, kto hlavne pracuje na fyzikálnych článkoch :) --Wizzard 13:33, 14 júl 2006 (UTC)

Nechcem byt nevdacna, ale na co je to dobre? jankaka 13:34, 14 júl 2006 (UTC)

Len na to, na čo som povedal. Ak nechceš, nič sa nedeje. --Wizzard 13:39, 14 júl 2006 (UTC)

Oki. Prepac, nie som velmi zbehla v tejto hierarchii wikipedistov. A naozaj chcem zostat iba redaktorom (tiez som nedavno menila pracu a nie som si ista dokedy sa budem moc wikipedii venovat v takomto rozsahu...). Ale dakujem velmi pekne za ponuku. ;) jankaka 13:46, 14 júl 2006 (UTC)

ako sa da spravit stranka

Ahoj!

Ja som si vsimol, ze si do clanku o stavovej rovnici popridavala dvojbodky (:) pred vzorce. Podla typografickych pravidiel to tak byt nema, davam ich preto prec...Redaktor:Matus

A este cosi na podobnu temu: za matematicke vyrazy sa moze davat interpunkcia (bodky, ciarky) ak je to ziaduce. Skratka, spravat sa treba tak akoby vzorec bol jednym slovom textu... Redaktor:Matus

Ahoj... Dik za upozornenie... ;) tusim si prestudujem Pomoc:Matematické vzorce. --jankaka 09:24, 27. november 2006 (UTC)[odpovedať]


Ahoj, Jankaka.

Chceli by sme ťa pozvať na stretnutie.

Možno by si mal(a) záujem zúčastniť sa, aby sme mohli podiskutovať o Wikipédii a nadácii Wikimedia osobne. Veľa problémov a otázok sa rieši lepšie osobne. Wizzard 22:57, 3. september 2012

Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Ahoj, Jankaka

Slovenská Wikipédia je od včera členom celosvetového hnutia Wiki Loves Monuments a zúčastní sa na fotografickej súťaži v roku 2012.

Platné sú všetky fotografie o slovenských kultúrnych pamiatkach (s platným ID), ktoré sú nahraté od 1. septembra. Súťaž beží do 30. septembra. Pamiatky na fotografovanie môžete nájsť v zoznamoch, ktoré sú sústredené na stránke Zoznam kultúrnych pamiatok na Slovensku.

Informácie nie sú ešte kompletné, ale budú sa sa dopĺňať každým dňom. Viac informácií môžete nájsť na stránke Wikipédia:WikiProjekt Wiki miluje pamiatky alebo aj na www.wikilovesmonuments.cz v češtine.

Ak potrebujete pomôcť, neváhajte napísať nasledovným redaktorom: Wizzard, Jetam2, KuboF, K@rl (iba anglicky alebo nemecky).

Informácie pre fotografie od 1.9.2012 do súčasnosti:

Fotografie, ktoré majú známe ID, budú automaticky zahrnuté. Ak ID chýba, prosím skontrolujte, či fotografia môže byť kandidátom a doplňte chýbajúce hodnoty ID a {{Wiki Loves monument|sk}}. Wizzard 07:47, 26. apríl 2024 (zabudnutý podpis)


Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Zúčastni sa 2. slovenskej WikiKonferencie, 9.12. v Žiline[upraviť zdroj]

Ahoj Jankaka!

Už onedlho, 9. decembra, sa v Žiline uskutoční wiki stretnutie roka – 2. slovenská WikiKonferencia! Ako kolegu Wikipediána ťa pozývame na toto výnimočné stretnutie, na ktoré komunita čakala dlhé 2 roky!

Práve finalizujeme program, tešiť sa môžeš na prehľad úspešných projektov, inšpiráciu do budúcnosti aj noviny z celosvetového hnutia Wikimédia.

Tiež pripomíname, že v prihláške môžeš požiadať o cestovné štipendium (a členstvo vo Wikimedii SK, čo je podmienkou pre udelenie štipendia, ti môžeme schváliť priamo počas WikiKonferencie).

Ďalšie informácie a prihláška: http://wikikonferencia2017.wikimedia.sk/

PS: WikiKonferencia je súčasťou OSSConf, konferencie o otvorenom softvéri a hardvéri, čiže jednou návštevou zažiješ rovno 2 konferencie!

Za organizačný tím, KuboF Hromoslav, 5. december 2017