Diskusia s redaktorom:PertSK

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Vitajte vo Wikipédii[upraviť zdroj]

Ahoj, PertSK. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 526 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

V0lkanic (diskusia) 17:52, 18. máj 2023 (UTC)[odpovedať]

Preklady[upraviť zdroj]

Oznam!
Ďakujeme Ti za informácie v článku Homofašizmus, no jeho spracovanie a/alebo rozsah zatiaľ nespĺňa požiadavky na encyklopedické heslo. Pokús sa prosím text upraviť, alebo rozšíriť aspoň do tej miery, aby sme ho mohli za článok naozaj považovať. Ak sa nám to ani spoločnými silami nepodarí, po 14 dňoch bude pravdepodobne tvoja úprava, vzhľadom na snahu udržať kvalitu, z Wikipédie odstránená. Ďakujeme za pochopenie.

--Jetam2 (diskusia) 14:50, 23. máj 2023 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, vďaka za vytvorenie stránok. Každopádne to chce trochu vylepšiť;

  • Na stránke Homofašizmus chýba definícia pojmu, čo je úplne základná vec, ktorú by stránka mala mať. Aj keď ich je viac alebo nie sú jasne vymedzené, veta "Homofašizmus nie je jasne definovaný pojem" na Wiki (podľa môjho názoru) nemá úplne čo robiť. Vetu som teda upravil do trochu rozumnejšej podoby. Väčším problémom každopádne je, že stránka nemá žiadny spoľahlivý zdroj, v ktorom by bola definícia termínu (akákoľvek - ak tvrdíš, že nie je jasne definovaný, mala by stránka mať takýchto zdrojov viac na ukážku ich použitia). Preto prosím, skús na tej stránke takéto zdroje doplniť - ideálne by to chcelo knižné zdroje. Ak nebude odcitovaná jedna veta na stránke, nie je to ideálne, ale dá sa to aspoň označiť šablónou {{Bez citácie}} (môže sa stať hlavne pri preklade), ale minimálne názov stránky by mal byť doložený. Tento odkaz nie je spoľahlivý zdroj.
  • Čo sa týka prekladov, je vhodné použiť {{Preklad}}, aby bolo jasné, že stránka vznikla prekladom, + sa tam dáva odkaz na konkrétnu verziu stránky, ktorú si preložil. Toto som do stránok doplnil, ak by si potreboval vedieť, ako na to, rád pridám info. Rovnako pri presune nezabúdaj presúvať citácie, text na Wikipédii by mal byť odzdrojovaný (viď odkaz na spoľahlivé zdroje vyššie).

Inak super, že si sa pustil do pridávania článkov, len tak ďalej - stačí vychytať pár múch a myslím, že to bude super. :) Keby niečo, neváhaj sa na niekoho obrátiť, na mňa či napr. v Wikipédia:Potrebujem pomoc, ak by bolo potreba. KingisNitro (diskusia) 11:32, 23. máj 2023 (UTC)[odpovedať]

@KingisNitro: Myslím, že sme boli príliš benevolentný. „Článok“ je zmes dojmov a pojmov, nedáva veľký zmysel. Citácia na YadVashem o Homofašizme vôbec nič nehovorí, jej výklad je skôr opačný: fašizmus bol ku LGBT komunite tvrdý až smrteľný. Tá druhá citácia sa mi nedá otvoriť(?) ale už jej názov hovorí, že k téme nemá nič spoločné. Ak to má byť preklad tak nie je jasné odkiaľ. Z inej Wikipédie to nevyzerá byť. Ohľadne Victora Bakera, na citovanej stránke sa píše „He later joined the National Fascisti in order to be seen as more masculine.“ Spojenie s ideológiou je tam, IMHO, dosť slabé. Vidím to na výmaz.--Jetam2 (diskusia) 14:50, 23. máj 2023 (UTC)[odpovedať]
@Jetam2: Áno, súhlasím, stránka Homofašizmus buď chce kompletne prekopať, pretože neobsahuje žiadny zdroj na definíciu, alebo zmazať. Ten zvyšok nevidím až tak tragicky, každopádne mi prišlo rozumné na to autora radšej upozorniť než hneď lepiť šablóny ako Urgent. Resp. vysvetliť, ako a prečo to robiť inak/lepšie. Ale máš pravdu, preto som zdroje presunul skutočne len k vetám, ktoré dokladajú - článok dokladá tvrdenie o Victorovi Bakerovi, ale nie podstatu článku ako takého, napr. KingisNitro (diskusia) 15:47, 23. máj 2023 (UTC)[odpovedať]
Ahojte, viem že článok je na tom dosť zle a rozumiem ak by došlo ku jeho eventuálnemu zmazaniu. Samozrejme som ale vďačný za podporu a kritiku :) PertSK (diskusia) 15:54, 23. máj 2023 (UTC)[odpovedať]

Edmund Heines[upraviť zdroj]

Oznam!
Ďakujeme Ti za informácie v článku Edmund Heines, no jeho spracovanie a/alebo rozsah zatiaľ nespĺňa požiadavky na encyklopedické heslo. Pokús sa prosím text upraviť, alebo rozšíriť aspoň do tej miery, aby sme ho mohli za článok naozaj považovať. Ak sa nám to ani spoločnými silami nepodarí, po 14 dňoch bude pravdepodobne tvoja úprava, vzhľadom na snahu udržať kvalitu, z Wikipédie odstránená. Ďakujeme za pochopenie.

--Jetam2 (diskusia) 14:38, 23. máj 2023 (UTC)[odpovedať]

Oznam
Vďaka za úpravy v článku Edmund Heines, nie sú však dostatočne doložené zdrojmi. Keďže Wikipédia je založená na overiteľnosti poskytovaných informácií, je potrebné tvrdenia v článkoch dokladať citáciami spoľahlivých zdrojov. Ďakujeme za pochopenie.

--Jetam2 (diskusia) 14:38, 23. máj 2023 (UTC)[odpovedať]

Homofašizmus[upraviť zdroj]

Oznam!
Ďakujeme Ti za informácie v článku Homofašizmus, no jeho spracovanie a/alebo rozsah zatiaľ nespĺňa požiadavky na encyklopedické heslo. Pokús sa prosím text upraviť, alebo rozšíriť aspoň do tej miery, aby sme ho mohli za článok naozaj považovať. Ak sa nám to ani spoločnými silami nepodarí, po 14 dňoch bude pravdepodobne tvoja úprava, vzhľadom na snahu udržať kvalitu, z Wikipédie odstránená. Ďakujeme za pochopenie.

--Pelex (diskusia) 14:11, 24. máj 2023 (UTC)[odpovedať]