Diskusia s redaktorom:TomášPolonec/Archív 2

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Díky za přidání palce. Hodně štěstí přeje. OJJ (diskusia) 05:38, 22. január 2016 (UTC)[odpovedať]

Tak píšeš kvalitné príspevky a to sa nedá povedať o mnohých :D --TomášP 07:45, 22. január 2016 (UTC)[odpovedať]

pán polonec keď ma zabijete netuším čo v tomto kontexte znamená výraz nepopulárny,je to slepý preklad bez logiky a kontex--80.242.33.198 11:41, 5. február 2016 (UTC)tu[odpovedať]

Prečo by som Ťa mal zabíjať? :D To nepopulárny (= neobľúbený) som myslel tak, že rozpútal jednu z najničivejších vojen, ako si to tam napísal Ty. Robil som to v rýchlosti, čiže veľa logiky v tej mojej úprave nehľadaj. Ak Ťa to tam irituje, môžeš to kľudne odstrániť, prípadne nahradiť iným slovom (napr. známy), vracať to späť nebudem. No najlepšie by bolo, ak by si do článku doplnil zdroje, z ktorých si čerpal a ešte lepšie by bolo ten článok rozšíriť (opäť s uvedením zdrojov). Ako na zdroje, je popísané tu a tu Prajem krásny deň! --TomášP 15:10, 5. február 2016 (UTC)[odpovedať]

exspresívna odpoveď--80.242.33.198 10:26, 9. február 2016 (UTC)[odpovedať]

??? --TomášP 17:52, 9. február 2016 (UTC)[odpovedať]

Hlasové nahrávky a ich umiestnenie do tabuľky[upraviť zdroj]

Ahoj Tomáš, v článku Myšiarka ušatá si upravil ukážku hlasu v tabuľke. Pravda, ak je len jedna tak je to lepšie. Prosím Ťa, čo by si navrhol v prípade hlasových ukážok Sova obyčajná? ďakujem, --SanoAK (diskusia) 18:46, 21. marec 2016 (UTC)[odpovedať]

Potom už zrejme takto, no tuším niektoré prehliadače s touto šablónou majú problém (nie som si však istý). Maj sa. --TomášP 19:21, 21. marec 2016 (UTC)[odpovedať]
Krása! Ďakujem veľmi pekne Tomáš! Skúsim prerobiť takto čo som už spravil tabuľkovo hlasy u iných druhoch a uvidíme či niekto ešte napíše o tej šablóne. veľa zdaru! --SanoAK (diskusia) 21:01, 21. marec 2016 (UTC)[odpovedať]

Diskusia prenesená do Diskusia k portálu:Vatikán#Portál:Vatikán

Contexterr[upraviť zdroj]

Ďakujem mnohokrát. :-)-OJJ 03:38, 22. apríl 2016 (UTC)[odpovedať]

Niet zač. Tohto „redaktora“ nemám veľmi v láske, už som sa na ňom dosť rozčuľoval. :D --TomášP 14:14, 22. apríl 2016 (UTC)[odpovedať]

Greetings.

Could you create the article en:Azerbaijan at the Olympics in Slovak?

Thank you.

Greetings. Sorry, but I am not sports-oriented person. --TomášP 11:46, 27. júl 2016 (UTC)[odpovedať]

Fallback sk↔cs[upraviť zdroj]

Ahoj, môžem vedieť, čo ťa viedlo [1] ku aktivite, ktorá mala byť prekonzultovaná a odsúhlasená väčšinou komunity a nie len jedinou osobou (Tebou) so subjektívnym názorom? --BT 2. 9. 2016, 20:29 (UTC)

@BT: pls., brzdi, nesprávaj sa ako osobný útok v parlamente. Nie si tu šéfom, ani "komunita" tu nie je v plnej miere šefom (je to WMF projekt a určité veci sú tu riadené centrálne) a nefunguje tu demokracia, naviac ešte TW je úplne samostatný projekt, nezávislý od Wikipédie. TP bol, ako aktívny prekladateľ do slovenčiny na TW, oslovený Nemom [2], idea sa mu zrejme pozdávala, tak to podporil, that's all. Mohol to spomenúť aj v tunajšej krčme, nebola to ale jeho povinnosť, za ktorej nesplnenie by sa tu musel niekomu zodpovedať. --Teslaton (diskusia) 2. 9. 2016, 20:44 (UTC)
@Teslaton: Teslaton, zhrniem fakty. Jeden iniciatívny Talian príde s nápadom, ktorý odobria dvaja-traja Česi, a len jediný Slovák, odignorujúc názor komunity. No a nakoniec ja ako redaktor a správca nemôžem do toho nič ani povedať, lebo iný kolega mu to prikazuje/moralizuje a zároveň ho za to nálepkuje. --BT 2. 9. 2016, 21:00 (UTC)
@BT: Povedala by som, že Teslaton mal snahu vysvetliť. Napríklad aj to, že „ TW je úplne samostatný projekt“. --–Bubamaradisk. 2. 9. 2016, 21:07 (UTC)
@BT: P.S. Translatewiki.net není součástí projektů nadace Wikimedia ani jiné nadace nebo open-source projektu. Provozují ji Nike a Siebrand, kteří jsou oba vývojáři a mají značné zkušenosti s lokalizací a internacionalizací, a další členové personálu. / Project:O nás. --–Bubamaradisk. 2. 9. 2016, 21:09 (UTC)

Aby som to teda vysvetlil aj osobne:

  1. Ide o viac-menej technickú zmenu, nečakal som nejaké rozsiahlejšie zmeny ako zmeny hlášok, ktoré sa zobrazujú na vrchu stránky niekedy po anglicky a popisov niektorých funkcií VisualEditoru (a skutočne jediný problém nastal s názvami jedného menného priestoru);
  2. Očakával som dlhšiu diskusiu (do zmeny trvala 5 dní), boli do nej pozvaní viacerí slovenskí prekladatelia (napr. vyjmúc Teslatona Sudo77(new), Kusavica, Helix84...), no žiaden z nich nereagoval. Očakával som, že zareaguje viac prekladateľov. Ja som zareagoval na to, že ma pozvali, ako jednotlivec, nie ako komunita (napísal som tam Ja súhlasím);
  3. Úprimne, chcel som to sem dať, no popri iných veciach mi to vypadlo (stáva sa). Keď som si na diskusiu spomenul pár dní potom ukázalo sa, že už je to všetko spravené;
  4. A úprimne: zaregistroval si nejakú zmenu (okrem názvu redaktorského menného priestoru, čo sa dá zrejme ľahko opraviť)? Predpokladám, že nie, keďže všetko potrebné máme viac-menej preložené. Ak na niečo natrafíš, môžeš ísť na TranslateWiki a preložiť to, prípadne mi napíš a spravím to.

--TomášP 3. 9. 2016, 08:13 (UTC)

@TomášPolonec: Nemyslím že jediný problém ktorý je, je len problém „jedného menného priestoru“, je tiež otázne, aké problémy môžu nastať do budúcna. Nehovorím už o tom že si ani neoslovil komunitu (urobil to len LacoR), osloviť len prevažne už neaktívnych prekladateľov mi príde dosť zvláštne. Urobiť závery už po piatich dňoch diskusie mi príde prinajmenšom dosť kuriózne. V diskusii na tw si reagoval trochu inak ako len „Ja súhlasím“! Čo slová ako: ...dobrý nápad, alebo ...skutočne každý Slovák rozumie českému jazyku na vysokej úrovni... Dosť subjektívne reagovanie za všetkých Slovákov, že?
P.S.: Hoci ako vidím, väčšine komunite je to jedno a asi len ja mám opačný názor, chcem Ťa v tomto kontexte požiadať, či by si nemohol Nemovi tlmočiť môj nesúhlasný postoj ako správcu slovenskej Wikipédie so zavedením fallbacku, obzvlášť preto, že konal unáhlene a bez jednoznačného súhlasu väčšiny komunity, kvôli čomu nastali spomínané problémy. --BT 3. 9. 2016, 19:46 (UTC)
@BT:
  • To nie ja som oslovil tých „prevažne už neaktívnych“ prekladateľov, a inak, koho mal osloviť (úplne všetky wiki projekty, ktoré sú v slovenčine; len jediný z nich, teda našu Wikipédiu, ktorá má preloženú väčšinu potrebných vecí, čiže sa to nás ani veľmi netýka)?
  • To nie ja som spravil „kuriózny“ záver diskusie po piatich dňoch...
  • Slová „dobrý nápad“ bol môj osobný názor a nevkladal som ho do úst slovenského národa, ani do úst inej komunity.
  • Chceš snáď poprieť, že drvivá väčšina Slovákov rozumie veľmi dobre čestine? Myslím, že to nie je len môj subjektívny názor.
Okrem toho stále nechápem, čo máš proti fallbacku na cs (naozaj, ako píše nižšie Teslaton, nie je to pri bežnej práci nijako obmedzujúce atď.), naozaj nie každý Slovák rozumie anglicky. A tiež by som bol rád, keby si zmiernil ten tón „aj tak za to môžeš“, nie len Teba (aj mňa) prekvapilo uzatvorenie tej diskusie na TW po piatich dňoch a že im stačil na toto rozhodnutie môj hlas... --TomášP 4. 9. 2016, 10:44 (UTC)
@BT, Teslaton, Bubamara, LacoR:Súhlasím s tým, že TomášPolonec v spomínanej diskusii na TW naozaj neurobil nič zlé. Len si vyjadril svoj názor. Nepovedal, že „celá slovenská komunita súhlasí“ alebo niečo podobné. Povedal len, že súhlasí on sám. A na to má právo. Rovnako, ako Wikipédia nie je čistá demokracia, to nie je ani diktatúra. Takže na to, aby si redaktor vyjadril svoj názor nepotrebuje súhlas komunity. Informovanie o diskusii na TW v našej Krčme by síce bolo dobré, no ako spomínal Teslaton, nie je to ničia povinnosť.
Čo sa týka schválenia/neschválenia, stiahnutia/ponechania, možno by sme mohli založiť hlasovanie s otázkou „Súhlasíte s tým, aby bol vo Wikimedia projektoch ponechaný fallback sk <-> cs?“ Tým by sa definitívne vyriešila otázka komunity. Čo poviete? --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 3. 9. 2016, 20:21 (UTC)
Čo sa týka prípadných tunajších hlasovaní (resp. vhodne prejaveného kvalifikovaného konsenzu), treba brať do úvahy nasledovné:
  • MediaWiki aj TranslateWiki sú samostatné sw. projekty, nie sú v nijakom ohľade podriadené redaktorom Wikipédií. Skwiki je len jedna významnejśia inštalácia MediaWiki so slovenskou lokalizáciou. A komunita skwiki je len podmnožinou používateľov MediaWiki so slovenskou lokalizáciou. Akékoľvek tunajšie "komunitné" závery, týkajúce sa lokalizácie preto nemusia byť nevyhnutne zohľadňované prekladateľmi a maintainermi (ani by to nemuselo byť vždy žiadúce – väčšinový názor nutne neznamená kvalifikovaný názor).
  • konsenzus prekladateľov na TW, akokolvek šlo o malú skupinu zainteresovaných, je k takejto veci svojím spôsobom relevantnejší, než tunajší redaktorský konsenzus
--Teslaton (diskusia) 3. 9. 2016, 21:14 (UTC)
BT, sorry, ale toto už je materiál súci do kabinetu kuriozít (ako kuriozita) prípadne na matičiarsky večierok (ako vážna téma).
  1. predovšetkým: technicky ide o lokalizačnú marginalitu, ktorá nikoho neobmedzuje v práci, neohrozuje obsah, nezabíja mačiatka ani neničí ozónovú vrstvu. Miera úprimného rozhorčenia a "vyšetrovania" konaní zainteresovaných je dokonale neadekvátna problému.
  2. tento konkrétny problém nevznikol kvôli zmene fallbacku, tá len odkryla zanedbané nastavenia pre skwiki, kde lokalizačné reťazce nedržali krok so zavedením rozlišovania pohlaví používateľov niekedy v minulosti. Preto po zmene fallbacku na češtinu, ktorá rozlišovanie pokryté mala, došlo k zmene formátovania.
Hlavne ale je to búrka v pohári vody a zostávajúce drobnosti sú rutinne doriešiteľné v rámci Phabricatora a TW. Politický rozmer tomu dávajú akurát osobné animozity časti Čechov a Slovákov voči tomu druhému jazyku (ale nie už voči "neutrálnej" angličtine) – v zmysle "čo tu mám čo v NAŠOM projekte vídať nejakú češtinu /slovenčinu/". --Teslaton (diskusia) 3. 9. 2016, 21:14 (UTC)
@BT: Mohol by si napísať aj prečo nesúhlasíš s tým fallbackom na češtinu? --LacoR (diskusia) 3. 9. 2016, 21:42 (UTC)

Je zaujímavé, že keď som o tom napísal do Krčmy (tu), tak sa nikto neozval. Ešte prvému komentu od BT - myslím, že každý redaktor má právo povedať, čo si myslí. Tomáš v žiadnom prípade netvrdil, že je to názor nejakej komunity, ale prezentoval svoj názor. To že bol pre relatívne závažnú zmenu akceptovaný jeden jediný hlas slovenského redaktora skôr vypovedá o tom, že chýbajú prekladatelia a o to, ako beží rozhodovanie na TW. Ale ani za jedne z týchto problémov nemožno viniť Tomáša. Prekvapuje ma, že redaktor Danny_B nezačal na túto tému diskusiu na sk a cs wikipédii, ale čo už. Ďalšia vec - slovenská wikipédia nie je jediná komunita, ktorej sa to týka, skôr si myslím, že je to komunita, ktorej sa to týka najmenej, lebo percento prekladu je veľké. Napríklad na commons po tejto zmene sa časť šablón (tie ktoré podporujú preklad) zobrazujú v češtine miesto angličtiny, čo je určite vítané a vhodné. A keď som tam niektoré veci nedávno lokalizoval do slovenčiny, som často uvažoval, že taký fallback na sk by bol celkom dobrý nápad. Môj názor (súčasný) som prezentoval v Krčme - je mierne rezervovaný, ale myslím, že sa dá žiť aj s takouto zmenou. --LacoR (diskusia) 3. 9. 2016, 09:04 (UTC)

Úpravy šablón[upraviť zdroj]

Nazdar. Len technická na margo úprav {{Dátum úmrtia a vek}}: písal som to nedávno Wizzardovi – pri ladení využívanejšej šablóny je dobré buď pracovať na jej kópii v redaktorskom NS alebo používať funkciu "Náhľad stránky s touto šablónou" (dolu pod editačnými tlačítkami pri editácii šabl., dá sa tam zadať ľubovoľná stránka, ktorá priamo alebo nepriamo využíva editovanú šablónu a pozrieť sa, ako by vyzerala s aktuálnou rozpracovanou verziou šablóny čo mám v editačnom okne). Šetrí to opakované invalidovanie zakešovaných verzií množstva stránok. --Teslaton (diskusia) 5. 11. 2016, 16:45 (UTC)

@Teslaton: Tak som vedel, že mi napíšeš ;) V tomto prípade som sa spoliehal na to, že to bola len minimálna úprava a prezrel som to asi sto ráz, myslel som si, že sa tam chyba nestane, ale stala… Môže za to hlavne to, že som takéto technické úpravy už dlhšie nerobil, teda mi už vypadli rôzne veci. Nabudúce nebudem podceňovať takéto riziká a radšej pôjdem cez pieskovisko. Vďaka! --TomášP 5. 11. 2016, 16:54 (UTC)
Veď nič tragické, chcel som dať hlavne do pozornosti tú funkcionalitu (náhľad stránky so š.), je to na testovanie a dolaďovanie úprav šablón dosť užitočná vec (aspoň teda mne to už pár krát opakované ukladanie ušetrilo). --Teslaton (diskusia) 5. 11. 2016, 16:58 (UTC)

[3] Naozaj?--ILoveJuice (diskusia) 19:31, 9. január 2017 (UTC)[odpovedať]

Dolož, že bol Slovák, prosím. Ďakujem! --TomášP 19:32, 9. január 2017 (UTC)[odpovedať]
Prosím, pozri si literatúru na konci článku. Ďakujem.--ILoveJuice (diskusia) 19:37, 9. január 2017 (UTC)[odpovedať]
Čo sa týka matičiarskej knihy, tá je na určenie národnosti irelevantná. Knihy, ktoré v názve obsahujú „svätci Slovenska“ a podobne, doteraz som si myslel, že Slovensko vzniklo v roku 1993, resp. ako súčasť Československa v roku 1938, alebo zle viem? V 11. storočí Slovensko nebolo, bolo Uhorsko.
Každopádne keďže nemám náladu ani čas (niežeby išlo o výhovorku, naozaj mám čo robiť), nech to teda ostane tak, ako je, kebyže má niekto námietky, prosím. --TomášP 19:49, 9. január 2017 (UTC)[odpovedať]
"Slovenskosť" je v týchto prípadoch (predpokladám) myslená tak, že šlo o osobu slovanského pôvodu, ktorá pochádzala z/pôsobila na území dnešného Slovenka. Resp. v mnohých prípadoch zrejme len to druhé kritérium (pričom dielčie národné mytológie – poľská, maďarská, slovenská a pod. – si ho pokojne súbežne vydávajú za "svojho"). Tiež ma zaujímalo, či existuje nejaká precízna, širšie uznávaná definícia (viď Diskusia s redaktorom:Vasiľ/2016#Slovenské osobnosti z čias R-Ú). Čo sa týka skwiki, vychádza sa zrejme čisto zo zdrojov (tzn. ak existuje akýkoľvek serióznejší zdroj, pojednávajúci o "slovenských osobnostiach" a dotyčný je tam zahrnutý, uvedie sa ako "slovenská" osobnosť, bez ohľadu na to, či je tam k nemu uvedená/neuvedená národnosť a bez ohľadu na prípadné neslovenské zdroje). --Teslaton (diskusia) 20:11, 9. január 2017 (UTC)[odpovedať]

šablóny[upraviť zdroj]

čau, tak chcel som sa opýtať ohľadom šablóny, potreboval by som pomôcť s niekoľkými šablónami ohľadom volejbalu, skúšal som ich vytvoriť na mojich pieskoviskách a aj odskúšať, ale nie je to dobré, nebudú s tým spokojný ani ostatní redaktori. Mohol by som ti tu napísať stránky, kde sú vytvorené tie šablóny a potom anglické stránky lebo z toho som to preberal ? --RafaelUk 14:18, 30. august 2017 (UTC)[odpovedať]

Ahoj! Áno, kľudne. Najbližšie zajtra sa na to pozriem. TomášP 18:33, 30. august 2017 (UTC)[odpovedať]

Čau, tak až dnes píšem ale idem k veci ohľadom šablón : týka sa to volejbalu, chcel som urobiť na sk.wiki aby to vyzeralo takto ako je to na anglickej wikipedii. Je však potreba vytvoriť niekoľko šablón aby to fungovalo, tu sú šablóny, ktoré je potrebné vytvoriť, sú na mojich pieskoviskách ale nie sú na 100 percent správne napísané

tu sú tieto šablóny vytvorené na anglickej wiki

takto to vyzerá s použitím šablón na en.wiki [12], na mojom pieskovisku po použití všetkých tých šablón to vyzerá takto - Redaktor:RafaelUk/europska liga volejbal, potreboval by som teda od teba pomôcť vyriešiť niektoré problémy v tých šablónach, lebo niekde sú anglicky popísané tie veci a ja to neviem opraviť, napr. Redaktor:RafaelUk/Šablónavolejbal2, Redaktor:RafaelUk/Šablónavolejbal2/Dokumentácia, Redaktor:RafaelUk/Šablónavolejbal4, plus niektorí redaktori mi napísali, že pri skóre nemá byť pomlčka ale dvojbodka, to by tiež trebalo vyriešiť. Bol by som ti vďačný ak by si sa na to pozrel a pomohol mi a potom ak sa to podarí vyriešiť mohli by sa tie šablóny vytvoriť a mohol by som ich používať a možno po čase by ich začali využívať aj iní redaktori. Tak skús sa pozrieť a daj mi vedieť, vopred vďaka za pomoc. --RafaelUk 13:23, 31. august 2017 (UTC)[odpovedať]

Ahoj! Podľa mňa sú šablóny technicky viac-menej v poriadku.
Čo sa týka angličtiny: toto stačí preložiť a čo sa týka tohto, stačí zmazať všetko od <templatedata> po </templatedata>.
Čo sa týka pomlčiek/dvojbodiek: toto treba riešiť až v článkoch, t.j. tam, kde je šablóna použitá, treba namiesto pomlčky dať dvojbodku (samozrejme s medzerami okolo).
Čo sa týka ale tej poslednej šablóny, radšej by som jej ponechal anglický názov. Myslím, že to je asi všetko, naozaj s tými šablónami v podstate nič nie je, ak fungujú ako majú, sú v poriadku. Prípadne ak by si s niečím konkrétnym potreboval pomôcť, napíš a skúsim sa na to pozrieť. --TomášP 15:15, 31. august 2017 (UTC)[odpovedať]
Ok a mohol by som ťa poprosiť, mohol by si to zrealizovať a pomenovať tak aby nemal nikto námietky, lebo ja nemám čas dnes a zajtra by som chcel už používať tie šablóny, ďakujem --RafaelUk 15:37, 31. august 2017 (UTC)[odpovedať]
 Hotovo! Vytvoril som to, výsledky sú tu: {{Volejbal1}}, {{Volejbal1-hlavička}}, {{Volejbal2}}, {{Volejbal2-hlavička}}, prípadne skrátené formy: {{Vb1}}, {{Vb1h}}, {{Vb2}}, {{Vb2h}}. Použitie pozri na mojom pieskovisku. Výsledky sa musia vkladať vo forme „X : Y“ (s medzerami okolo dvojbodky). Skús potom prípadne upraviť dokumentáciu tých šablón, ako nie veľmi športovo zameraný človek som nemusel celkom pochopiť, na čo slúžia. Keby sa so šablónami vyskytli nejaké problémy, napíš. --TomášP 20:43, 31. august 2017 (UTC)[odpovedať]
Ďakujem, vezera to dobre a ešte som sa chcel spýtať ja som skúšal zväčšiť vlajky tých krajín na začiatku aj som tam napísal šírka=45, ale nefunguje to, vieš ako to tma napísať aby to fungovalo ? --RafaelUk 22:31, 1. september 2017 (UTC)[odpovedať]
Tie jednotlivé vlajkové šablóny ({{FIN}}, {{SWE}}, {{SVK}}…) nepodporujú vôbec zmenu šírky, ak chceš zmeniť veľkosť, musíš použiť šablónu {{Minivlajka}}. To by samozrejme znamenalo rozpisovanie, napr: {{Minivlajka|ALB|šírka=45px}} [[Albánske národné volejbalové družstvo žien|Albánsko]]. Nie som si ale istý, či je naozaj nutné meniť tie veľkosti. --TomášP 08:48, 2. september 2017 (UTC)[odpovedať]
Ok, vďaka za vysvetlenie, niekde to tak možno spravím, ešte som chcel vytvoriť jednu šablónu podľa anglickej aby bolo pre volejbalové turnaje, už som ju aj skúšal tam na tvojom pieskovisku ale treba tam ešte veľa úprav, bol by si mi ochotný ešte pomôcť ? --RafaelUk 21:15, 2. september 2017 (UTC)[odpovedať]
OK, pozriem sa na to zajtra, prípadne aj dnes, ak stihnem. --TomášP 16:25, 3. september 2017 (UTC)[odpovedať]
No OK, pozrieť som sa na to pozrel, teda sľub som splnil ;) Na až tak veľa práce to zas nevyzerá, zajtra skúsim spraviť. --TomášP 19:18, 4. september 2017 (UTC)[odpovedať]
Ok, viem treba tam veľa veci preložiť, plus niektoré veci sa neukazujú dobre --RafaelUk 19:48, 4. september 2017 (UTC)[odpovedať]
Technicky je už šablóna viac-menej v poriadku (keby niečo prípadne vyskočilo, napíš), skús ale prosím preložiť tie popisy v celej šablóne (parametre popisN). Do športov sa nie veľmi rozumiem, a teda tie pomenovania napr. hráčskych (asi) pozícií by som nedokázal preložiť. --TomášP 18:50, 5. september 2017 (UTC)[odpovedať]
Čau, ešte som sa chcel spýtať ohľadom veľkosti písma lebo oproti anglickej wiki je to písmo veľké, vedel by si niečo urobiť aj s tým ? --RafaelUk 17:24, 6. september 2017 (UTC)[odpovedať]
Ahoj! Osobne by som to písmo nezmenšoval. Okrem toho, že je to zväčšenie pomerne malé, je na slovenskej Wikipédii takáto veľkosť v podstate zvykom (je to defaultné nastavenie {{Infobox}}-ov). Pamätaj na to, že tu nerobíme kópiu anglickej Wikipédie a nemusí byť všetko úplne rovnaké ako na anglickej Wikipédii. --TomášP 17:45, 6. september 2017 (UTC)[odpovedať]
Samozrejme, rozumiem a je pravda, že čerpám najviac z anglickej wiki ale treba povedať je to najlepšia Wikipédia --RafaelUk 18:20, 6. september 2017 (UTC)[odpovedať]

Poďakovanie[upraviť zdroj]

Ahoj! Ďakujem ti za tvoj palec. :) --MmichaelDr. (disk., prísp., meta) 16:17, 3. január 2018 (UTC)[odpovedať]

@MmichaelDr.:Niet zač’, bol som trochu v tom, že ho už dávnejšie odo mňa máš, len realita bola trošku iná, tak som to napravil. ;) --TomášP 18:27, 3. január 2018 (UTC)[odpovedať]

Zobraz náhľad v DS[upraviť zdroj]

Ahoj, k príspevku „Rada“: jednoduchšie máš použiť {{Zobraz náhľad}} ;) --Pe3kZA 18:16, 16. marec 2018 (UTC)[odpovedať]

@Pe3kZA: Ahoj, hej, v danej chvíli mi to nenapadlo, nezvyknem často vypisovať na diskusné stránky nováčikov. Ale vďaka za upozornenie! :) --TomášP 18:27, 16. marec 2018 (UTC)[odpovedať]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[upraviť zdroj]

WMF Surveys, 18:20, 29. marec 2018 (UTC)[odpovedať]

Zdravím ťa, vidím, že si upravoval stránku Anny Kolesárovej, preto sa ťa chcem spýtať, keďže na Wikipédii som nový a neviem sa v tom ešte dobre orientovať, ako zistím autora "stránky Anny K."? Potreboval by som sa naňho nakontaktovať a neviem kde ho vlastne hľadať.

Samporský Samporský (diskusia) 20:24, 12. apríl 2018 (UTC)[odpovedať]

Zdravím! Všetky úpravy danej stránky sú v položke „Zobraziť históriu“ hneď vedľa tlačidiel pre úpravu (v počítačovej verzii stránky) a pri nich sú uvedení aj ich autori spolu s odkazom na ich diskusnú stránku (odporúčam hľadať to cez počítačovú verziu stránky, nie cez mobilnú). Pre konkrétnu stránku je to tu. Jednotlivé verzie sa dajú porovnať pomocou tých koliečok naľavo od verzií, skús sa s tým pohrať a zistíš, ako to funguje. --TomášP 20:38, 12. apríl 2018 (UTC)[odpovedať]

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[upraviť zdroj]

WMF Surveys, 01:19, 13. apríl 2018 (UTC)[odpovedať]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[upraviť zdroj]

WMF Surveys, 00:28, 20. apríl 2018 (UTC)[odpovedať]

WikiEdit Slovenská ľudová kultúra[upraviť zdroj]

Ahoj,

chcem Ťa pozvať na WikiEditː Slovenská ľudová kultúra. Uskutoční sa 9. a 10. júna v Bratislave. Na udalosti budú aj skúsení etnológovia a špecialisti na tému folklór. Napadlo ma, že by Ťa táto téma mohla zaujímať a radi Ťa tam uvidíme. Info o tomto našom projekte nájdeš tuː https://sk.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:WikiEdit_Slovensk%C3%A1_%C4%BEudov%C3%A1_kult%C3%BAra#Z%C3%A1kladn%C3%A9_v%C3%BDchodisk%C3%A1_projektu. Na udalosť sa stačí zaregistrovať a WMSK preplatí cestovné náklady a strava na udalosti bude zabezpečená. Budeme radi, ak sa rozhodneš prísť ː). V prípade akýkoľvek otázok, mi pokojne napíš.

Akdar (diskusia) 10:00, 31. máj 2018 (UTC)[odpovedať]

Community Insights Survey[upraviť zdroj]

RMaung (WMF) 14:44, 6. september 2019 (UTC)[odpovedať]

Reminder: Community Insights Survey[upraviť zdroj]

RMaung (WMF) 15:12, 20. september 2019 (UTC)[odpovedať]

Reminder: Community Insights Survey[upraviť zdroj]

RMaung (WMF) 19:50, 3. október 2019 (UTC)[odpovedať]

Gibt es was Neues? Oder war das nur im Jahr 2018? --Bahnmoeller (diskusia) 22:25, 2. október 2020 (UTC)[odpovedať]