Msg life slovakia

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
msg life Slovakia
Msg life slovakia
Právna formas.r.o.
OdvetvieInformačné technológie
Založená28.11.2000
SídloHraničná 18, 821 05 Bratislava, Slovensko
VedenieMilan Patassy (konateľ)
Robert Hess (konateľ)
Obrat 14,29 mil. € (2021)
Člen skupinymsg life gruppe
Zamestnancov250
Webhttps://msg-life.sk

msg life Slovakia je dcérskou spoločnosťou nemeckej skupiny msg life Gruppe (msg life ag), ktorá je lídrom v poskytovaní poradenstva, služieb a softvérových či cloudových riešení pre sprostredkovateľov životného, dôchodkového a zdravotného poistenia.[1]

Ako súčasť medzinárodne aktívnej msg Group, patria msg life ag a msg nexinsure ag medzi popredné softvérové ​​a konzultačné spoločnosti pre európsky poistný sektor. Služby msg life siahajú od vývoja, implementácie štandardného softvéru a poskytovania poradenských služieb až po riadenie IT operácií (cloudové riešenia). V roku 2021 msg life ag a msg nexinsure ag vytvorili spoločnú značku msg insur:it.[2]

msg life má pobočky po celom svete, pôsobí na dvoch kontinentoch – v USA a v Európe. Na Slovensku je zastúpená spoločnosťou msg life Slovakia v troch pobočkách – v Bratislave, Žiline a v Košiciach a tvorí ju viac ako 250 zamestnancov. Zameriava sa najmä na vývoj softvérových riešení pre klientské portfólio, ktoré tvoria popredné spoločnosti ako napríklad Aegon, Axa, Generali, Helvetia či Uniqa.

Firma sa snaží budovať pracovné prostredie s ohľadom na individuálne potreby zamestnancov a množstvo zamestnaneckých výhod. Medzi základné hodnoty spoločnosti patrí spoločenská zodpovednosť, tvorba udržateľného softvéru, podpora zamestnancov a otvorená komunikácia. Cieľom spoločnosti je expandovať do ďalších krajín a vytvárať tak medzinárodný tím zložený z popredných odborníkov na oblasť IT a poisťovníctva.[3]

História spoločnosti[upraviť | upraviť zdroj]

msg life Slovakia vznikla v roku 2000 pod názvom PIT Slovakia s.r.o. Spoločnosť prešla počas svojej histórie viacerými zmenami. Prvá výrazná nastala v roku 2002, keď sa firma začlenila do skupiny COR AG, ktorá dnes nesie názov msg life. Nemecká spoločnosť vznikla v roku 1990 a založením dcérskej pobočky v Bratislave sa jej expanzia urýchlila. Slovenská divízia sa tak začala spolupodieľať na vývoji softvérových riešení pre popredných zahraničných klientov.[4]

V roku 2003 vtedajšia PIT Slovakia s.r.o. zmenila názov na COR Slovakia s.r.o. a od roku 2007 sa spoločnosť začala okrem poradenstva pre poisťovacie firmy zameriavať aj na bankové poradenstvo. O rok neskôr spoločnosť otvorila ďalšiu pobočku v Košiciach. V roku 2009 spoločnosť v dôsledku fúzie s COR AG a FJA opätovne zmenila svoj názov na COR&FJA Slovakia s.r.o.

V roku 2014 došlo v ďalšej zmene názvu, keď spoločnosť po vzore svojej materskej spoločnosti prijala súčasný názov msg life Slovakia s.r.o. O päť rokov neskôr firma otvorila svoju poslednú pobočku v Žiline. V roku 2022 pre slovenskú divíziu pracovalo už 250 zamestnancov. Spoločnosť si tak vybudovala stabilnú základňu zamestancov. Dnes je schopná vyvíjať široké produktové portfólio, ktoré využívajú viaceré popredné poisťovacie spoločnosti.

Produkty a klienti[upraviť | upraviť zdroj]

Spoločnosť msg life Slovakia sa zameriava na vývoj inteligentného softvéru pre firmy z oblasti poisťovníctva. Medzi produkty spoločnosti patria individuálne riešenia šité na mieru i výhodný štandardný all-inclusive softvér, ktorý pokrýva všetky zákaznícke potreby a procesy v poisťovnícvte. Produktové portfólio tvorí aktuálne štrnásť aplikácií zameraných na rôzne obchodné procesy firiem. Moderná systémová architektúra orientovaná na služby založená na technológii JEE podporuje rôzne obchodné modely od back-office spracovania až po portálový B2C prístup.

Zoznam produktov[5][upraviť | upraviť zdroj]

  • msg.Insurance Suite – Komplexné riešenie pre plne digitalizované poisťovacie spoločnosti
  • msg.Life Factory – Flexibilný systém správy poistného kmeňa pre životné poisťovne
  • msg.Life Group – Správa kolektívnych poistných zmlúv
  • msg.Pension – Portál pre časové kontá a firemné dôchodkové plány
  • msg.ZVK Factory – Flexibilný systém správy pre doplnkové dôchodkové zabezpečenie
  • msg.Billing – Plynulé platobné transakcie s digitalizovanými procesmi
  • msg.Business Partner – Výkonná správa fyzických a právnických osôb
  • msg.Commission – Riešenie pre riadenie a správu obchodných štruktúr
  • msg.Office – Digitálne riadenie podnikových procesov a správa dokumentov
  • msg.PMQ – Flexibilný vývoj softvérových produktov z jednej ruky
  • msg.Migration Archive – Archivácia historických zmluvných a periférnych dát
  • msg.Migration System – Migrácia dát z ľubovoľného zdrojového systému do ľubovoľného cieľového systému
  • msg.Online Insure – Úspešné riadenie životného cyklu zákazníkov poisťovacích spoločností
  • msg.Sales – Webová omni-channel platforma pre digitalizáciu obchodných procesov

Zamestnanci a kultúra[upraviť | upraviť zdroj]

Spoločnosť msg life Slovakia zamestnávala pri vzniku troch pracovníkov. V súčasnosti má firma viac ako 250 zamestnancov v troch pobočkách a neustále sa rozrastá. Spoločnosť sa spočiatku zameriavala iba na vývoj softvéru, jej personálnu štruktúru tak tvorili najmä developeri. V súčasnosti sa okrem vedenia vo firme nachádzajú java programátori, IT testeri, business konzultanti, projektoví manažéri, DevOps inžinieri, či odborníci na migráciu, integráciu a matematiku. Spoločnosť spoločnosť neustále rastie a hľadá zamestnancov najmä z oblasti IT a poisťovníctva so znalosťou nemeckého jazyka, v menšej miere aj anglického jazyka.[6]

msg life Slovakia verí, že vedomosti sú najväčším bohatstvom, preto sa snaží svojich pracovníkov neustále vzdelávať formou rôznych jazykových aj odborných kurzov. Vývoj softvéru má v súčasnosti veľkú konkurenciu, aj preto sa spoločnosť o svojich zamestnancov stará pomocou bohatého programu firemných benefitov.[7] Firma sa snaží udržať si na pracovisku priateľskú atmosféru, vytvárať priestor na sebarealizáciu a vytvárať priestor pre otvorenú komunikáciu. Priemerný vek zamestnancov predstavuje 38 rokov, z toho 30 percent tvoria ženy.

Zahraničné pobočky msg life[upraviť | upraviť zdroj]

msg life ag má pobočky po celom svete – pôsobí na dvoch kontinentoch – v USA a v Európe. Na Slovensku ju zastupuje msg life Slovakia.

Pobočky v USA:

Pobočky v Európe:

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Vyvíjame podnikové informačné systémy | msg life Slovakia [online]. 2020-10-08, [cit. 2023-01-09]. Dostupné online.
  2. Intelligent industry solutions for lasting success | msg [online]. msg group, [cit. 2023-01-10]. Dostupné online. (po anglicky)
  3. Firemné benefity pre zamestnancov | msg life Slovakia [online]. 2020-10-08, [cit. 2023-01-09]. Dostupné online.
  4. Über uns [online]. [Cit. 2023-01-09]. Dostupné online.
  5. Softvér na digitalizáciu a elektronické služby | msg life Slovakia [online]. 2020-11-09, [cit. 2023-01-09]. Dostupné online.
  6. Voľné pracovné miesta a ponuky práce | msg life Slovakia [online]. 2020-10-08, [cit. 2023-01-10]. Dostupné online.
  7. msg life Slovakia s.r.o. [online]. [Cit. 2023-01-09]. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]