Zoznam miest v Estónsku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Mapa Estónska

Toto je zoznam miest v Estónsku.

# Mesto Mestské
práva
Populácia
v 1979
Populácia
v 1989
Populácia
v 2000
Populácia
v 2014
Kraj
(Maakond)
1. Tallinn 1248 441 800 478 974 400 781 429 829 Harju
2. Tartu 13. stor. 104 381 113 420 101 241 97 843 Tartu
3. Narva 1345 75 909 81 221 68 812 62 068 Ida-Viru
4. Pärnu 1251 54 051 52 389 45 591 41 523 Pärnu
5. Kohtla-Järve 1946 87 472 62 059 47 797 38 197 Ida-Viru
6. Viljandi 1283 22 368 23 080 20 800 18 490 Viljandi
7. Rakvere 1302 19 011 19 822 17 120 16 338 Lääne-Viru
8. Maardu 1980  ? 16 052 16 733 15 945 Harju
9. Sillamäe 1957 16 157 20 561 17 232 14 586 Ida-Viru
10. Kuressaare 1563 14 207 16 166 14 922 14 071 Saare
11. Võru 1784 16 767 17 496 14 905 13 171 Võru
12. Valga 1584 18 474 17 722 14 352 13 427 Valga
13. Haapsalu 1279 13 035 14 617 12 058 10 811 Lääne
14. Jõhvi 1938  ? 15 607 12 153 12 354 Ida-Viru
15. Paide 1291 9 641 10 849 9 647 8 547 Järva
16. Keila 1938 7 194 10 072 9 409 9 747 Harju
17. Kiviõli 1946 11 050 10 390 7 435 5 814 Ida-Viru
18. Tapa 1926 10 851 10 439 6 799 8 085 Lääne-Viru
19. Põlva 1993  ? 7 038 6 461 10 005 Põlva
20. Jõgeva 1938 5 289 7 035 6 430 5 553 Jõgeva
21. Türi 1926 6 626 6 862 6 330 9 800 Järva
22. Elva 1938 6 358 6 325 6 029 5 807 Tartu
23. Rapla 1993 5 599 6 271 5 774 9 473 Rapla
24. Saue 1993  ? 4 395 4 959 5 924 Harju
25. Põltsamaa 1926 4 893 5 207 4 858 4 380 Jõgeva
26. Paldiski 1783 7 311 7 690 4 261 4 067 Harju
27. Sindi 1938 4 428 4 548 4 186 4 138 Pärnu
28. Kunda 1938 4 828 5 037 3 896 3 360 Lääne-Viru
29. Kärdla 1938 3 426 4 139 3 775 4 835 Hiiu
30. Loksa 1993  ? 4 315 3 493 2 809 Harju
31. Tõrva 1926 3 157 3 546 3 209 2 913 Valga
32. Kehra 1993 3 679 4 053 3 228 5 752 Harju
33. Räpina 1993 3 247 3 488 2 968 5 095 Põlva
34. Narva-Jõesuu 1993 3 135 3 754 2 997 2 902 Ida-Viru
35. Tamsalu 1993  ? 2 978 2 615 3 991 Lääne-Viru
36. Kilingi-Nõmme 1938 2 507 2 504 2 226 4 188 Pärnu
37. Otepää 1936 2 289 2 424 2 219 4 051 Valga
38. Karksi-Nuia 1993  ?  ? 1 993 3 507 Viljandi
39. Püssi 1993 1 869 2 532 1 874 3232 Ida-Viru
40. Mustvee 1938  ? 1 994 1 756 1 449 Jõgeva
41. Võhma 1993  ? 1 983 1 599 1 391 Viljandi
42. Lihula 1993 1 624 1 872 1 499 2 430 Lääne
43. Antsla 1938 1 952 1 688 1 552 3 517 Võru
44. Abja-Paluoja 1993  ?  ? 1 422 2 295 Viljandi
45. Suure-Jaani 1938 1 653 1 503 1 327 5 540 Viljandi
46. Kallaste 1938  ? 1 361 1 219 952 Tartu
47. Mõisaküla 1938  ? 1 349 1 169 864 Viljandi

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]