Zoznam miest v Poľsku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Mapa najľudnatejších poľských miest

Tento článok obsahuje zoznam miest v Poľsku.

Poradie Názov Počet obyvateľov
2017 2017 2004 1999 1900
1. Varšava 1 753 977 1 690 821 1 618 468 756 400
2. Krakov 765 320 757 500 740 666 91 300
3. Lodž 696 503 776 297 806 728 351 600
4. Wrocław 637 683 636 854 637 877 422 700
5. Poznań 540 372 573 003 578 235 117 000
6. Gdańsk 463 754 460 524 458 988 140 600
7. Szczecin 404 878 413 294 416 988 210 700
8. Bydgoszcz 353 938 369 151 386 855 52 200
9. Lublin 340 466 355 953 356 251 53 600
10. Katovice 298 111 321 616 345 934 31 700
11. Białystok 296 628 291 917 285 000 66 000
12. Gdynia 246 991 253 651 253 521 900
13. Częstochowa 226 225 248 894 257 812 53 700
14. Radom 215 020 227 944 232 262 30 100
15. Sosnowiec 205 873 229 207 244 102 86 700
16. Toruń 202 521 208 386 206 158 29 600
17. Kielce 197 704 209 962 212 383 23 200
18. Rzeszów 188 021 158 987 162 049 18 300
19. Gliwice 182 156 201 186 212 164 52 400
20. Zabrze 175 459 193 212 200 177 26 000
21. Olsztyn 172 993 173 350 170 904 24 300
22. Bielsko-Biała 172 030 177 219 180 307 17 400
23. Bytom 169 617 199 219 205 560 51 400
24. Zielona Góra 139 330 118 707 118 182 21 000
25. Rybnik 139 252 141 975 144 582 7 200
26. Ruda Śląska 139 125 147 838 159 665 14 800
27. Tychy 128 351 131 854 133 178 4 900
28. Opole 128 043 128 686 129 553 30 100
29. Gorzów Wielkopolski 123 995 125 787 126 019 33 600
30. Dąbrowa Górnicza 121 802 131 024 131 037 3 000
31. Płock 121 295 127 953 131 011 30 000
32. Elbląg 121 191 127 732 129 782 52 500
33. Wałbrzych 114 568 128 201 136 923 16 400
34. Włocławek 112 483 120 440 123 373 23 000
35. Tarnów 110 110 118 295 118 297 31 700
36. Chorzów 109 398 115 505 121 708 57 900
37. Koszalin 107 680 107 702 112 375 20 400
38. Kalisz 102 249 108 666 106 641 22 000
39. Legnica 100 718 106 254 109 335 54 900
40. Grudziądz 95 964 99 943 102 434 32 700

A[upraviť | upraviť zdroj]

B[upraviť | upraviť zdroj]

C[upraviť | upraviť zdroj]

Ć[upraviť | upraviť zdroj]

D[upraviť | upraviť zdroj]

E[upraviť | upraviť zdroj]

F[upraviť | upraviť zdroj]

G[upraviť | upraviť zdroj]

H[upraviť | upraviť zdroj]

I[upraviť | upraviť zdroj]

J[upraviť | upraviť zdroj]

K[upraviť | upraviť zdroj]

L[upraviť | upraviť zdroj]

Ł[upraviť | upraviť zdroj]

M[upraviť | upraviť zdroj]

N[upraviť | upraviť zdroj]

O[upraviť | upraviť zdroj]

P[upraviť | upraviť zdroj]

R[upraviť | upraviť zdroj]

S[upraviť | upraviť zdroj]

Ś[upraviť | upraviť zdroj]

T[upraviť | upraviť zdroj]

U[upraviť | upraviť zdroj]

W[upraviť | upraviť zdroj]

Z[upraviť | upraviť zdroj]

Ż[upraviť | upraviť zdroj]