Zoznam miest v Bulharsku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam miest v Bulharsku s viac ako 20 tisíc obyvateľmi:

Poradie Slovenský názov Bulharský názov 1985 1992 2001 2005 2014 Oblasť
1 Sofia* София 1 121 763 1 114 925 1 096 389 1 148 429 1 281 148 Sofia (oblasť)
2 Plovdiv* Пловдив 343 064 341 058 340 638 341 473 368 853 Plovdiv
3 Varna* Варна 302 816 308 432 314 539 311 796 348 136 Varna
4 Burgas* Бургас 182 856 195 686 193 316 189 245 206 722 Burgas
5 Ruse* Русе 185 485 170 038 162 128 157 540 160 511 Ruse
6 Stará Zagora* Стара Загора 151 163 150 518 143 989 141 480 149 439 Stará Zagora
7 Pleven* Плевен 129 863 130 812 122 149 113 700 112 840 Pleven
8 Dobrič* Добрич 109 170 104 494 100 379 93 802 96 881 Dobrič
9 Sliven* Сливен 102 400 106 212 100 695 95 518 96 598 Sliven
10 Šumen* Шумен 100 125 93 390 89 054 86 381 89 365 Šumen
11 Pernik* Перник 94 460 90 549 86 133 80 900 79 044 Pernik
12 Chaskovo* Хасково 87 847 80 700 80 870 78 668 77 365 Chaskovo
13 Jambol* Ямбол 90 019 91 497 82 924 79 314 77 150 Jambol
14 Pazardžik* Пазарджик 77 603 82 578 79 476 76 161 77 103 Pazardžik
15 Blagoevgrad* Благоевград 65 481 71 476 71 361 71 123 75 397 Blagoevgrad
16 Veliko Tărnovo* Велико Търново 69 173 67 540 66 998 66 145 71 156 Veliko Tarnovo
17 Vraca* Враца 75 180 75 518 69 423 63 260 62 000 Vraca
18 Gabrovo* Габрово 81 629 76 522 67 350 63 004 60 364 Gabrovo
19 Asenovgrad Асеновград 47 159 52 360 52 116 52 036 52 896 Plovdiv
20 Vidin* Видин 62 541 62 691 57 614 52 558 51 699 Vidin
21 Kazanlăk Казанлък 61 396 60 095 54 021 51 565 50 850 Stará Zagora
22 Kărdžali* Кърджали 55 201 45 793 45 729 45 504 49 326 Kărdžali
23 Kiustendil* Кюстендил 53 498 54 431 50 243 47 125 48 135 Kiustendil
24 Montana* Монтана 51 714 52 476 54 470 46 866 45 191 Montana
25 Dimitrovgrad Димитровград 54 056 50 977 41 840 50 812 39 934 Chaskovo
26 Tărgovište* Търговище 46 043 43 016 40 775 38 390 39 836 Tărgovište
27 Silistra* Силистра 53 537 48 360 42 153 39 358 38 364 Silistra
28 Loveč* Ловеч 48 992 48 242 44 262 40 824 37 568 Loveč
29 Dupnica Дупница 41 897 41 398 38 323 36 816 37 416 Kiustendil
30 Razgrad* Разград 49 582 40 933 39 036 35 932 35 177 Razgrad
31 Gorna Oriachovica Горна Оряховица 40 895 38 914 35 621 33 804 33 156 Veliko Tarnovo
32 Svištov Свищов 30 555 30 404 30 591 33 782 32 132 Veliko Tarnovo
33 Petrič Петрич 26 451 27 659 29 785 30 013 31 141 Blagoevgrad
34 Smoľan* Смолян 31 456 34 086 33 153 31 988 30 785 Smoľan
35 Sandanski Сандански 24 629 26 096 26 695 26 905 28 342 Blagoevgrad
36 Samokov Самоков 27 485 28 608 27 664 26 413 27 348 Sofia (oblasť)
37 Velingrad Велинград 25 634 25 009 23 960 24 800 Pazardžik
38 Sevlievo Севлиево 26 560 25 494 24 448 24 558 Gabrovo
39 Lom Лом 32 307 31 133 27 897 25 626 24 522 Montana
40 Karlovo Карлово 28 403 27 291 25 715 24 787 24 288 Plovdiv
41 Nova Zagora Нова Загора 25 327 26 260 25 453 24 123 24 074 Sliven
42 Ajtos Айтос 23 124 22 418 21 001 22 500 Burgas
43 Trojan Троян 26 179 25 076 25 104 22 357 22 179 Loveč
44 Botevgrad Ботевград 22 659 22 974 20 346 21 407 Sofia (oblasť)
45 Peštera Пещера 20 467 Pazardžik
46 Goce Delčev Гоце Делчев 19 836 20 329 20 123 20 358 Blagoevgrad

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]