Zoznam miest v Rumunsku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Najväčšie mestá v Rumunsku

Toto je zoznam rumunských miest s viac ako 50 000 obyvateľmi, zoradený podľa počtu obyvateľov.

Mestá v Rumunsku
Poradie Mesto Počet obyvateľov Župa
Sčítanie obyvateľstva

v roku 1992

Sčítanie obyvateľstva

v roku 2002

Sčítanie obyvateľstva

v roku 2011

1. Bukurešť 2 067 545 1 926 334 1 883 425 Bukurešť
2. Cluj-Napoca 328 602 317 953 324 576 Cluj
3. Timișoara 334 115 317 660 319 279 Timiș
4. Iași 344 425 320 888 290 422 Iași
5. Constanţa 350 581 310 471 283 872 Constanţa
6. Craiova 303 959 302601 269 506 Dolj
7. Brașov 323 736 284 596 253 200 Brașov
8. Galaţi 326 141 298 861 249 432 Galaţi
9. Ploiești 252 715 232 527 209 945 Prahova
10. Oradea 222 741 206 614 196 367 Bihar
11. Brăila 234 110 216 292 180 302 Brăila
12. Arad 190 144 172 827 159 074 Arad
13. Pitești 179 337 168 458 155 383 Argeș
14. Sibiu 169 656 154 892 147 245 Sibiu
15. Bacău 205 029 175 500 144 307 Bacău
16. Târgu Mureș 164 445 150 041 134 290 Mureș
17. Baia Mare 149 205 137 921 123 738 Maramureș
18. Buzău 148 087 134 227 115 494 Buzău
19. Botoșani 126 145 115 070 106 847 Botoșani
20. Satu Mare 131 987 115 142 102 411 Satu Mare
21. Râmnicu Vâlcea 113 624 107 726 98 776 Vâlcea
22. Drobeta-Turnu Severin 115 259 104 557 92 617 Mehedinți
23. Suceava 114 462 105 865 92 121 Suceava
24. Piatra Neamţ 123 360 104 914 85 055 Neamț
25. Târgu Jiu 98 238 96 641 82 504 Gorj
26. Târgoviște 98 117 89 930 79 610 Dâmboviţa
27. Focșani 101 335 101 854 79 315 Vrancea
28. Bistriţa 87 710 81 259 75 076 Bistrița-Năsăud
29. Tulcea 97 904 91 875 73 707 Tulcea
30. Reșița 96 918 84 026 73 282 Caraș-Severin
31. Slatina 85 168 78 815 70 293 Olt
32. Călărași 76 952 70 039 65 181 Călărași
33. Alba Iulia 71 168 66 406 63 536 Alba
34. Giurgiu 74 191 69 345 61 353 Giurgiu
35. Deva 78 438 69 257 61 123 Hunedoara
36. Hunedoara 81 337 71 257 60 525 Hunedoara
37. Zalău 68 404 62 927 56 202 Salaš
38. Sfântu Gheorghe 68 359 61 543 56 006 Covasna
39. Bârlad 77 518 69 066 55 837 Vaslui
40. Vaslui 80 614 70 571 55 407 Vaslui
41. Roman 80 328 69 268 50 713 Neamț

Abecedný zoznam všetkých miest v Rumunsku:

  1. Abrud
  2. Adjud
  3. Agnita
  4. Aiud
  5. Alba Iulia
  6. Aleșd
  7. Alexandria
  8. Amara
  9. Anina
  10. Aninoasa
  11. Arad
  12. Ardud
  13. Avrig
  14. Azuga
  15. Babadag
  16. Băbeni
  17. Bacău
  18. Baia de Aramă
  19. Baia de Arieș
  20. Baia Mare
  21. Baia Sprie
  22. Băicoi
  23. Băile Govora
  24. Băile Herculane
  25. Băile Olănești
  26. Băile Tușnad
  27. Băilești
  28. Bălan
  29. Bălcești
  30. Balș
  31. Băneasa
  32. Baraolt
  33. Bârlad
  34. Bechet
  35. Beclean
  36. Beiuș
  37. Berbești
  38. Berești
  39. Bicaz
  40. Bistriţa
  41. Blaj
  42. Bocsi
  43. Boldești-Scăeni
  44. Bolintin-Vale
  45. Borșa
  46. Borsec
  47. Botoșani
  48. Brad
  49. Bragadiru
  50. Brăila
  51. Brașov
  52. Breaza
  53. Brezoi
  54. Broșteni
  55. Bucecea
  56. Bucureşti
  57. Budești
  58. Buftea
  59. Buhuși
  60. Bumbești-Jiu
  61. Bușteni
  62. Buzău
  63. Buziaș
  64. Cajvana
  65. Calafat
  66. Călan
  67. Călărași
  68. Călimănești
  69. Câmpeni
  70. Câmpia Turzii
  71. Câmpina
  72. Câmpulung Moldovenesc
  73. Câmpulung
  74. Caracal
  75. Caransebeș
  76. Carei
  77. Cavnic
  78. Căzănești
  79. Cehu Silvaniei
  80. Cernavodă
  81. Chișineu-Criș
  82. Chitila
  83. Ciacova
  84. Cisnădie
  85. Cluj-Napoca
  86. Codlea
  87. Comănești
  88. Comarnic
  89. Constanţa
  90. Copșa Mică
  91. Corabia
  92. Costești
  93. Covasna
  94. Craiova
  95. Cristuru Secuiesc
  96. Cugir
  97. Curtea de Argeș
  98. Curtici
  99. Dăbuleni
  100. Darabani
  101. Dărmănești
  102. Dej
  103. Deta
  104. Deva
  105. Dolhasca
  106. Dorohoi
  107. Drăgănești-Olt
  108. Drăgășani
  109. Dragomirești
  110. Drobeta-Turnu Severin
  111. Dumbrăveni
  112. Eforie
  113. Făget
  114. Fălticeni
  115. Făurei
  116. Fetești
  117. Fieni
  118. Fierbinți-Târg
  119. Filiași
  120. Flămânzi
  121. Focșani
  122. Frasin
  123. Fundulea
  124. Găești
  125. Galaţi
  126. Gătaia
  127. Geoagiu
  128. Gheorgheni
  129. Gherla
  130. Ghimbav
  131. Giurgiu
  132. Gura Humorului
  133. Hârlău
  134. Hârșova
  135. Haţeg
  136. Horezu
  137. Huedin
  138. Hunedoara
  139. Huși
  140. Ianca
  141. Iași
  142. Iernut
  143. Ineu
  144. Însurăței
  145. Întorsura Buzăului
  146. Isaccea
  147. Jibou
  148. Jimbolia
  149. Lehliu Gară
  150. Lipova
  151. Liteni
  152. Livada
  153. Luduș
  154. Lugoj
  155. Lupeni
  156. Măcin
  157. Măgurele
  158. Mangalia
  159. Mărășești
  160. Marghita
  161. Medgidia
  162. Mediaș
  163. Miercurea Ciuc
  164. Miercurea Nirajului
  165. Miercurea Sibiului
  166. Mihăilești
  167. Milișăuţi
  168. Mioveni
  169. Mizil
  170. Moinești
  171. Moldova Nouă
  172. Moreni
  173. Motru
  174. Murfatlar
  175. Murgeni
  176. Nădlac
  177. Năsăud
  178. Năvodari
  179. Negrești
  180. Negrești-Oaș
  181. Negru Vodă
  182. Nehoiu
  183. Novaci
  184. Nucet
  185. Ocna Mureș
  186. Ocna Sibiului
  187. Ocnele Mari
  188. Odobești
  189. Odorheiu Secuiesc
  190. Olteniţa
  191. Oneţti
  192. Oradea
  193. Orăștie
  194. Oraviţa
  195. Orșova
  196. Oțelu Roșu
  197. Otopeni
  198. Ovidiu
  199. Panciu
  200. Pâncota
  201. Pantelimon
  202. Pașcani
  203. Pătârlagele
  204. Pecica
  205. Petrila
  206. Petroţani
  207. Piatra Neamț
  208. Piatra-Olt
  209. Pitești
  210. Ploiești
  211. Plopeni
  212. Podu Iloaiei
  213. Pogoanele
  214. Popești-Leordeni
  215. Potcoava
  216. Predeal
  217. Pucioasa
  218. Răcari
  219. Rădăuți
  220. Râmnicu Sărat
  221. Râmnicu Vâlcea
  222. Râșnov
  223. Recaș
  224. Reghin
  225. Reșița
  226. Roman
  227. Roșiorii de Vede
  228. Rovinari
  229. Roznov
  230. Rupea
  231. Săcele
  232. Săcueni
  233. Salcea
  234. Săliște
  235. Săliștea de Sus
  236. Salonta
  237. Sângeorgiu de Pădure
  238. Sângeorz-Băi
  239. Sânnicolau Mare
  240. Santana
  241. Sărmașu
  242. Satu Mare
  243. Săveni
  244. Scornicești
  245. Sebeș
  246. Sebiș
  247. Segarcea
  248. Seini
  249. Sfântu Gheorghe
  250. Sibiu
  251. Sighetu Marmaţiei
  252. Sighișoara
  253. Simeria
  254. Şimleu Silvaniei
  255. Sinaia
  256. Siret
  257. Slănic
  258. Slănic-Moldova
  259. Slatina
  260. Slobozia
  261. Solca
  262. Şomcuta Mare
  263. Sovata
  264. Ştefănești, župa Argeș
  265. Ştefănești, župa Botoșani
  266. Ştei
  267. Strehaia
  268. Suceava
  269. Sulina
  270. Tălmaciu
  271. Ţăndărei
  272. Târgoviște
  273. Târgu Bujor
  274. Târgu Cărbunești
  275. Târgu Frumos
  276. Târgu Jiu
  277. Târgu Lăpuș
  278. Târgu Mureș
  279. Târgu Neamţ
  280. Târgu Ocna
  281. Târgu Secuiesc
  282. Târnăveni
  283. Tășnad
  284. Tăuţii-Măgherăuș
  285. Techirghiol
  286. Tecuci
  287. Teiuș
  288. Ţicleni
  289. Temešvár
  290. Tismana
  291. Titu
  292. Toplița
  293. Topoloveni
  294. Tulcea
  295. Turceni
  296. Turda
  297. Turnu Măgurele
  298. Ulmen
  299. Ungheni
  300. Uricani
  301. Urlaţi
  302. Urziceni
  303. Valea lui Mihai
  304. Vălenii de Munte
  305. Vânju Mare
  306. Vașcău
  307. Vaslui
  308. Vatra Dornei
  309. Vicovu de Sus
  310. Victoria
  311. Videle
  312. Vișeu de Sus
  313. Vlăhița
  314. Voluntari
  315. Vulcan
  316. Zalău
  317. Zărnești
  318. Zimnicea
  319. Zlatna

Zdroj[upraviť | upraviť kód]