Zoznam miest na Ukrajine

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Mapa najväčších miest Ukrajiny

Toto je zoznam miest na Ukrajine, ktoré mali k 1. októbru 2008 viac ako 100 tisíc obyvateľov. Krajina mala v tom čase spolu 459 miest.

Por. Názov Názov v cyrilike Oblasť Sčítanie 1989 Sčítanie 2001 Odhad 2008
1. Kyjev Київ Kyjev 2 587 945 2 611 327 2 740 233
2. Charkov Харків Charkovská oblasť 1 609 959 1 470 902 1 457 786
3. Dnipro Дніпро Dnepropetrovská oblasť 1 177 897 1 065 008 1 014 340
4. Odesa Одеса Odeská oblasť 1 115 371 1 029 049 1 005 676
5. Doneck Донецьк Donecká oblasť 1 109 102 1 016 194 980 862
6. Záporožie Запоріжжя Záporožská oblasť 883 909 815 256 785 128
7. Ľvov Львів Ľvovská oblasť 790 908 732 818 735 114
8. Krivoj Rog Кривий Ріг Dnepropetrovská oblasť 713 059 668 980 681 334
9. Mykolajiv Миколаїв Mykolajivská oblasť 502 776 514 136 506 381
10. Mariupoľ Маріуполь Donecká oblasť 518 933 492 176 474 715
11. Luhansk Луганськ Luhanská oblasť 496 813 463 097 441 846
12. Vinnycja Вінниця Vinnycká oblasť 374 304 356 665 366 769
13. Makijivka Макіївка Donecká oblasť 430 201 389 589 366 757
14. Sevastopoľ Севастополь Sevastopoľ 356 123 342 451 339 609
15. Simferopol Сімферополь Krym 343 565 343 644 337 830
16. Cherson Херсон Chersonská oblasť 355 379 328 360 308 837
17. Poltava Полтава Poltavská oblasť 314 740 317 998 303 597
18. Černihiv Чернігів Černihivská oblasť 296 347 304 994 298 326
19. Čerkasy Черкаси Čerkaská oblasť 290 340 295 414 289 901
20. Sumy Суми Sumská oblasť 291 264 293 141 275 748
21. Žytomyr Житомир Žytomyrská oblasť 292 097 284 236 272 454
22. Horlivka Горлівка Donecká oblasť 338 106 292 250 269 124
23. Chmeľnyckyj Хмельницький Chmeľnycká oblasť 236 938 253 994 259 065
24. Rivno Рівне Rivnenská oblasť 227 925 248 813 248 442
25. Černovice Чернівці Černovická oblasť 256 644 240 621 246 940
26. Kamjanske Кам'янське Dnepropetrovská oblasť 281 925 255 841 245 866
27. Kropyvnyckyj Кропивницький Kirovohradská oblasť 269 803 254 103 240 623
28. Kremenčuk Кременчук Poltavská oblasť 236 495 234 073 229 092
29. Ivano-Frankivsk Івано-Франківськ Ivanofrankivská oblasť 214 021 218 359 222 538
30. Ternopiľ Тернопіль Ternopiľská oblasť 204 845 227 755 217 377
31. Bila Cerkva Біла Церква Kyjevská oblasť 196 878 200 131 207 994
32. Luck Луцьк Volyňská oblasť 197 724 208 816 207 586
33. Kramatorsk Краматорськ Donecká oblasť 198 094 181 025 170 142
34. Melitopoľ Мелітополь Záporožská oblasť 173 385 160 657 158 450
35. Kerč Керч Krym 174 365 157 007 149 021
36. Nikopol Нікополь Dnepropetrovská oblasť 157 608 136 280 127 532
37. Sloviansk Словьянськ Donecká oblasť 135 300 124 829 120 685
38. Berďansk Бердянськ Záporožská oblasť 132 644 121 692 117 836
39. Užhorod Ужгород Zakarpatská oblasť 117 061 117 317 116 331
40. Alčevsk Алчевськ Luhanská oblasť 125 502 119 193 115 358
41. Sjevjerodoneck Сєвєродонецьк Luhanská oblasť 131 376 119 940 113 299
42. Pavlohrad Павлоград Dnepropetrovská oblasť 131 414 118 816 111 146
43. Lysyčansk Лисичанськ Luhanská oblasť 126 503 115 229 108 334
44. Jevpatorija Євпаторія Krym 107 792 105 915 107 105

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]