Zoznam miest na Ukrajine

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Mapa najväčších miest Ukrajiny

Toto je zoznam miest na Ukrajine, ktoré mali k roku 2018 viac ako 100 tisíc obyvateľov. Krajina mala v tom čase spolu 460 miest.

Por. Názov Názov v cyrilike Oblasť Sčítanie 1989 Sčítanie 2001 Odhad 2018
1. Kyjev Київ Kyjev 2 587 945 2 611 327 2 947 402
2. Charkiv Харків Charkovská oblasť 1 609 959 1 470 902 1 447 435
3. Odesa Одеса Odeská oblasť 1 115 371 1 029 049 1 011 494
4. Dnipro Дніпро Dnepropetrovská oblasť 1 177 897 1 065 008 1 002 944
5. Doneck Донецьк Donecká oblasť 1 109 102 1 016 194 918 917
6. Záporožie Запоріжжя Záporožská oblasť 883 909 815 256 743 113
7. Ľvov Львів Ľvovská oblasť 790 908 732 818 726 772
8. Kryvyj Rih Кривий Ріг Dnepropetrovská oblasť 713 059 668 980 629 696
9. Mykolajiv Миколаїв Mykolajivská oblasť 502 776 514 136 486 255
10. Mariupoľ Маріуполь Donecká oblasť 518 933 492 176 444 493
11. Sevastopoľ Севастополь Sevastopoľ 356 123 342 451 436 670
12. Luhansk Луганськ Luhanská oblasť 496 813 463 097 406 729
13. Vinnycia Вінниця Vinnycká oblasť 374 304 356 665 371 855
14. Makijivka Макіївка Donecká oblasť 430 201 389 589 344 793
15. Simferopol Сімферополь Krym 343 565 343 644 341 799
16. Cherson Херсон Chersonská oblasť 355 379 328 360 291 428
17. Poltava Полтава Poltavská oblasť 314 740 317 998 289 544
18. Černihiv Чернігів Černihivská oblasť 296 347 304 994 289 399
19. Čerkasy Черкаси Čerkaská oblasť 290 340 295 414 277 944
20. Chmeľnyckyj Хмельницький Chmeľnycká oblasť 236 938 253 994 270 089
21. Žytomyr Житомир Žytomyrská oblasť 292 097 284 236 266 936
22. Černovice Чернівці Černovická oblasť 256 644 340 621 265 064
23. Sumy Суми Sumská oblasť 291 264 293 141 264 483
24. Rivne Рівне Rivnenská oblasť 227 925 248 813 246 574
25. Horlivka Горлівка Donecká oblasť 338 106 292 250 245 724
26. Ivano-Frankivsk Івано-Франківськ Ivanofrankivská oblasť 214 021 218 359 235 355
27. Kamjanske Кам'янське Dnepropetrovská oblasť 281 925 255 841 235 066
28. Kropyvnyckyj Кропивницький Kirovohradská oblasť 269 803 254 103 228 630
29. Kremenčuk Кременчук Poltavská oblasť 236 495 234 073 221 251
30. Ternopiľ Тернопіль Ternopiľská oblasť 204 845 227 755 218 653
31. Luck Луцьк Volyňská oblasť 197 724 208 816 216 505
32. Bila Cerkva Біла Церква Kyjevská oblasť 196 878 200 131 209 176
33. Kramatorsk Краматорськ Donecká oblasť 198 094 181 025 155 607
34. Melitopoľ Мелітополь Záporožská oblasť 173 385 160 657 153 585
35. Kerč Керч Krym 174 365 157 007 149 566
36. Užhorod Ужгород Zakarpatská oblasť 117 061 117 317 113 996
37. Nikopol Нікополь Dnepropetrovská oblasť 157 608 136 280 112 102
38. Berďansk Бердянськ Záporožská oblasť 132 644 121 692 111 740
39. Sloviansk Словьянськ Donecká oblasť 135 300 124 829 111 486
40. Alčevsk Алчевськ Luhanská oblasť 125 502 119 193 108 024
41. Pavlohrad Павлоград Dnepropetrovská oblasť 131 414 118 816 106 174
42. Jevpatorija Євпаторія Krym 107 792 105 915 106 158
43. Brovary Бровари Kyjevská oblasť 82 042 86 839 105 748
44. Sjevjerodoneck Сєвєродонецьк Luhanská oblasť 131 376 119 940 104 503
45. Kamianec-Podiľskyj Кам'янесь-Подільський Chmeľnycká oblasť 102 200 99 610 100 281

Zdroj[upraviť | upraviť kód]