Wikipédia:Kaviareň/Novinky: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Riadok 46: Riadok 46:
Dobrý deň. Nevie niekto z váa, ako sa dá napísať rozlišovanie? Viem to na anglickej Wwikipédií, ale na slovenskej to neviem.
Dobrý deň. Nevie niekto z váa, ako sa dá napísať rozlišovanie? Viem to na anglickej Wwikipédií, ale na slovenskej to neviem.
Dakujem,
Dakujem,
Daniel D.{{Nepodpísal|Dandro08|13:47, 21. jún 2020‎}}
Daniel D.

:{{ping|Dandro08|s=1}}Ahoj, zaužívaný formát rozlišovacej stránky je taký, že najskôr napíšeš '''tučným písmom''' daný výraz (teda názov stránky) a vo forme odrážkového zoznamu uvedieš jednotlivé významy daného výrazu s odkazmi na články o príslušných významoch. Zvyknú sa uvádzať aj [[Pomoc:Referencie|referencie]] (najmä na [https://slovnik.juls.savba.sk jazykovedné slovníky]), čo slúži hlavne na rýchle overenie správnosti uvádzaných významov (inými slovami: aby si niekto nevymýšľal, že výraz znamená aj niečo, čo v skutočnosti neznamená). Môžeš priložiť aj sekciu ''Pozri aj'', do ktorej uvedieš odkazy na iné rozlišovacie stránky alebo články, ktoré s daným výrazom nejako súvisia. Príkladom dobre spracovanej rozlišovacej stránky je [[armáda]]. Stačí si tú štruktúru skopírovať a prispôsobiť.--<font face="Century">[[Redaktor:Lišiak|<font color="navy">'''Lišiak'''</font>]]<sub>([[Diskusia s redaktorom:Lišiak|diskusia]])</sub></font> 12:06, 21. jún 2020 (UTC)

Verzia z 12:06, 21. jún 2020

Stôl pre diskusiu o novinkách v Kaviarni sa používa na oznámenia o nových šablónach, wikiprojektoch, podrobnostiach a iných novinkách na Wikipédii.

Prosím, podpíšte sa menom a dátumom (použite ~~~~ alebo kliknite na symbol podpisu v paneli nástrojov).

Otvorte novú tému pri stole noviniek

Archív noviniek

Diskusie pri tomto stole staršie ako 30 dní (dátum poslednej reakcie) sú presúvané do archívu.

Branding

Ahojte! 16. apríla 15:00-16:00 GMT by mala Snohetta spolu s Brand Projekt tímom z Foundation ukázať draft konečného konceptu wikimedického brandu. Info tu.--Jetam2 (diskusia) 07:42, 5. apríl 2020 (UTC)[odpovedať]

Korónové novinky u susedov

Ahojte! Blog Wikimedie.cz dobre popisuje iniciatívy na českej a na pár iných Wikipédií počas koronového obdobia. U nás sme trochu pozadu aj s WikiJarou. Držte sa v zdraví!--Jetam2 (diskusia) 14:17, 14. apríl 2020 (UTC)[odpovedať]

Odporúčania 2030

Zdravím! Ľudia od Nadácie oznámili, že strategické odporúčania pre rok 2030 sú zverejnené. Príjemné čítanie!--Jetam2 (diskusia) 17:16, 12. máj 2020 (UTC)[odpovedať]

Invitation to participate in the upcoming WPWP Campaign

Hello Wikipedians,

This is to invite you to join the WPWP Campaign to help improve Wikipedia articles with photos and win prizes. The campaign will run from 1st July 2020 to 31st August 2020.

The campaign primarily aims at using images from Wikimedia Commons on Wikipedia articles that are lacking images. Participants will choose among Wikipedia pages without photo images, then add a suitable file from among the many thousands of photos in the Wikimedia Commons, especially those uploaded from thematic contests (Wiki Loves Africa, Wiki Loves Earth, Wiki Loves Folklore, etc.) over the years.

Please visit the campaign page to learn more about the WPWP Campaign.

With kind regards,

Thank you,

Deborah Schwartz Jacobs, Communities Liaison, On behalf of the Wikipedia Pages Wanting Photos Organizing Team - 21:32, 18. jún 2020 (UTC)

Ako napísať rozlišovaciu stranku

Dobrý deň. Nevie niekto z váa, ako sa dá napísať rozlišovanie? Viem to na anglickej Wwikipédií, ale na slovenskej to neviem. Dakujem, Daniel D.--Dandro08 (diskusia) 13:47, 21. jún 2020‎ sa nepodpísal(a)

@Dandro08:Ahoj, zaužívaný formát rozlišovacej stránky je taký, že najskôr napíšeš tučným písmom daný výraz (teda názov stránky) a vo forme odrážkového zoznamu uvedieš jednotlivé významy daného výrazu s odkazmi na články o príslušných významoch. Zvyknú sa uvádzať aj referencie (najmä na jazykovedné slovníky), čo slúži hlavne na rýchle overenie správnosti uvádzaných významov (inými slovami: aby si niekto nevymýšľal, že výraz znamená aj niečo, čo v skutočnosti neznamená). Môžeš priložiť aj sekciu Pozri aj, do ktorej uvedieš odkazy na iné rozlišovacie stránky alebo články, ktoré s daným výrazom nejako súvisia. Príkladom dobre spracovanej rozlišovacej stránky je armáda. Stačí si tú štruktúru skopírovať a prispôsobiť.--Lišiak(diskusia) 12:06, 21. jún 2020 (UTC)[odpovedať]