Trnavská univerzita v Trnave: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Sisua (diskusia | príspevky)
+Pozri aj
Riadok 86: Riadok 86:
== Referencie ==
== Referencie ==
<references />
<references />

== Pozri aj ==
* [[Trnavská univerzita (historická)]]


== Iné projekty ==
== Iné projekty ==

Verzia z 21:34, 6. jún 2021

Trnavská univerzita v Trnave

Plaketa pred Trnavskou univerzitou
Iné názvy
Latinský názovUniversitas Tyrnaviensis
Základné informácie
Typverejná vysoká škola
Rok založenia1992
Vedenie
RektorProf. PaedDr. René Bílik, PhD.
KvestorIng. Daniela Naništová, PhD.
Štatistické údaje
Počet fakúlt5
Počet zamestnancov314
Počet študentov4 671
Kontaktné údaje
MiestoTrnava, Slovensko
Telefón+421 33 5939 203
Oficiálny webtruni.sk
Oficiálny e-mailpr@truni.sk
Nová budova univerzity
Nová budova univerzity
Stará budova

Trnavská univerzita v Trnave (spočiatku Trnavská univerzita so sídlom v Trnave) je verejná vysoká škola univerzitného typu. Bola zriadená ako menovkyňa historickej Trnavskej univerzity 25. marca 1992 zákonom SNR č. 191/1992.

Trnavská univerzita sa hlási k princípom Veľkej Charty európskych univerzít, ktoré obhajujú pre univerzity ich plnú nezávislosť od politickej a ekonomickej moci, ich slobodu uskutočňovať výskum a vyučovať.

Trnavská univerzita obhajuje kresťanské princípy, chce chrániť morálne a duchovné hodnoty, vychovávať v duchu ekumenizmu, spolupracovať s univerzitami, výskumnými a vedeckými ústavmi na Slovensku a v zahraničí.

Možnosti štúdia

Univerzita a jej fakulty poskytujú vysokoškolské vzdelávanie v akreditovaných študijných odboroch a študijných programoch uskutočňovaných v troch stupňoch vysokoškolského štúdia: bakalársky, magisterský a doktorandský. Univerzita poskytuje aj vzdelávanie na univerzite tretieho veku pre záujemcov starších ako 40 rokov, rovnako fakulty ponúkajú špecializačné štúdium, napríklad program Master of Public Health.

Medzinárodné hodnotenie

Podľa 7. edície medzinárodného hodnotenia U-Multirank z roku 2020 je Trnavská univerzita v Trnave treťou najlepšou univerzitou na Slovensku. Pozitívne sa hodnotí kvalita publikácií, internacionalizácia študentov aj pedagógov. V U-Multiranku nehodnotili Trnavskú univerzitu len ako inštitúciu, ale aj špeciálne v jednotlivých odboroch politológia, sociológia, história a pedagogické vedy.[1]

Výborný výsledok dosiahla Trnavská univerzita pri hodnotení pedagogických vied, keď zo zapojených slovenských a českých univerzít získala najlepšie umiestnenie podľa všetkých indikátorov.[1]

Najstaršia univerzita v Trnave až v troch zapojených odboroch – pedagogické vedy, história a politológia – dosiahla skóre „A“ za podiel akademických zamestnancov s PhD., čo podľa univerzity ukazuje na vysokú kvalitu v oblasti vzdelávania.

Fakulty

Rektori

Referencie

  1. a b Zlepšenie Trnavskej univerzity v Trnave v medzinárodnom hodnotení univerzít U-Multirank 2020 | Trnavská univerzita v Trnave [online]. www.truni.sk, [cit. 2020-07-10]. Dostupné online.

Pozri aj

Iné projekty

Externé odkazy

Súradnice: 48°22′47″S 17°35′12″V / 48,379718°S 17,586767°V / 48.379718; 17.586767