Zoznam KDE aplikácií

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam aplikácií KDE a ďalších aplikácií vyvinutých komunitou KDE . Je triedený podľa kategórií, ktoré väčšinou používajú aj v tíme KDE. [1]

Vývojárske nástroje[upraviť | upraviť zdroj]

Maskot Konqi pre aplikácie na vývoj softvéru KDE.

Vývoj softvéru[upraviť | upraviť zdroj]

Vývoj webových aplikácií[upraviť | upraviť zdroj]

  • KImageMapEditor - editor stránok s obrázkami vo formáte HTML [3]
  • KLinkStatus - kontrola odkazov

Vzdelávanie[upraviť | upraviť zdroj]

Maskot pre vzdelávacie aplikácie KDE.
Maskot pre vedecké aplikácie KDE.

Veda[upraviť | upraviť zdroj]

  • KBibTeX - aplikácia na správu bibliografických databáz vo formáte BibTeX
  • Semantik - nástroj na mapovanie myšlienok pre generovanie dokumentov [4] [5]
  • Kst - program pre zobrazovanie a vykresľovanie údajov [6]
  • RKWard - ľahko ovládateľný frontend pre R
Maskot pre herné aplikácie KDE.

Hry[upraviť | upraviť zdroj]

  • Bomber - Arkády, hra o bombardovaní
  • Bovo - Spoločenská hra Päť-v-rade
  • Granatier - klon Bomberman
  • Kapman - klon Pac-Man-a
  • KAtomic - klon komerčnej hry Atomix zo začiatku deväťdesiatych rokov
  • KBattleship - Hra lodičky
  • KBlackbox - logická hra Black-box. Strieľaním lúčov do čiernej skrinky nájdete gule v nej
  • KBlocks - klon Tetris
  • KBounce - klon JezzBall
  • KBreakout - hra typu Breakout
  • KDiamond - hra typu Bejeweled
  • KFourInLine - Stolná hra so štyrmi v rade
  • KGoldrunner - Hľadanie zlata, vzhýbanie sa nepriateľom a riešenie hádaniek
  • Kigo - hra Go
  • Kiriki - hra Yahtzee
  • KMahjongg - hra Mahjong
  • KMines - hra Míny
  • KNetWalk - hra na budovanie počítačovej siete
  • Knights - stolová hra Šach
  • Kolf - miniatúrna golfová hra
  • KPatience - Patience Kartová hra na usporiadanie kariet do určitých tvarov
  • KReversi - Othello / Reversi hra
  • KSudoku - hra na riešenie sudoku
Maskot pre Grafické aplikácie KDE.

Grafika[upraviť | upraviť zdroj]

Maskot pre internetové aplikácie KDE.

Internet[upraviť | upraviť zdroj]

  • Kontact - poskytuje správu osobných informácií s podporou frameworku Akonadi
  • ChoqoK - aplikácia mikroblogovania [7]
  • KFTPGrabber - grafický FTP klient
  • KGet - správca sťahovania
  • KNetworkManager - GUI pre NetworkManager, podporuje káblové aj bezdrôtové zariadenia
  • Konqueror - správca súborov a webový prehliadač
  • Konversation - klient pre IRC
  • Kopete - klient pre okamžité správy
  • KRDC - klient vzdialenej pracovnej plochy
  • KTorrent - BitTorrent klient
  • Falkon - webový prehliadač používajúci QtWebEngine, predtým známy ako QupZilla [8]

Multimédiá[upraviť | upraviť zdroj]

KDE maskot Konqi a multimediálne aplikácie KDE.

Prehrávače[upraviť | upraviť zdroj]

  • Amarok - Audio prehrávač a hudobný manažér s mnohými integrovanými funkciami
  • Audex - ľahko použiteľná zvuková aplikácia na kopírovanie diskov CD
  • Dragon Player - jednoduchý multimediálny prehrávač zameraný na použiteľnosť (predtým známy ako Codeine)
  • JuK - Jukebox a hudobný manažér
  • Kaffeine - Multimediálny prehrávač
  • KMPlayer - Video prehrávač plugin pre Konqueror
  • Elisa - nový hudobný prehrávač zameraný na jednoduchosť používania

Produktivita[upraviť | upraviť zdroj]

  • K3b - aplikácia na napaľovanie CD a DVD
  • Kamoso - aplikácia na snímanie fotografií a videí z webovej kamery [9]
  • Kdenlive - Video editor
  • Kid3 - editor tagov MP3, Ogg / Vorbis a FLAC [10]
  • KMix - zvukový mixér
KDE maskot Konqi a KDE kancelárske aplikácie.

Kancelária[upraviť | upraviť zdroj]

  • Kontact poskytuje správu osobných informácií s podporou frameworku Akonadi
  • Suita Calligra poskytuje kancelársky balík vrátane
    • Calligra Flow - editor diagramov
    • Calligra Plan - nástroj riadenia projektov
    • Calligra Sheet - tabuľkový procesor
    • Calligra Stage - program na tvorbu prezentácií
    • Calligra Words - textový procesor
    • Kexi - editor databáz
  • KEuroCalc - prevodník mien a kalkulačka
  • Kile - integrované LaTeX prostredie
  • KMyMoney - manažér osobných financií
  • TaskJuggler - nástroj riadenia projektov
  • Skrooge - Manažér osobných financií [11]
  • LabPlot - nástroj na vykresľovanie a analýzu dát

Systém[upraviť | upraviť zdroj]

  • Apper, predtým nazývaný KPackageKit - Package Manager s podporou viacerých formátov (napr. .Deb, rpm)
  • Dolphin - Správca súborov
  • Filelight - prehliadač miesta na disku
  • KCron - aplikácia pre plánovanie programov na spustenie na pozadí pomocou cron
  • KDE Connect - aplikácia na pozadí, ktorá umožňuje prístup k zariadeniam Android cez sieť prostredníctvom pracovnej plochy Plasma
  • KDE Partitionmanager - editor oddielov disku
  • KDE System Guard - vylepšený správca úloh a systémový monitor
  • Kinfocenter - systémový informačný nástroj
  • Konsole - emulátor terminálu
  • Krusader - Správca súborov
  • KSystemLog - prehliadač systémových logov
  • KWallet - Program na bezpečné ukladanie hesiel
  • Yakuake - Výsuvný emulátor terminálu štýlu
Aplikácie KDE maskota Konqi a KDE.

Nástroje[upraviť | upraviť zdroj]

  • Ark - archív súborov
  • KAlarm - osobný plánovač alarmov
  • Kate - textový editor pre programátorov
  • KCalc - aplikácia kalkulačky
  • KCharSelect - nástroj na výber znakov
  • KFind - vyhľadávač súborov a priečinkov
  • KGPG - grafické rozhranie pre GnuPG
  • Kleopatra - Správca certifikátov
  • KRename - Dávkové premenovanie súborov
  • Krusader - správca súborov s dvoma panelmi
  • KTimer - spúšťač odpočítavania
  • KWrite - textový editor
  • Okteta - hex editor
  • RSIBreak - Uistuje sa že si raz za čas odpočiniete
  • Sweeper - systémový čistič

Prístupnosť[upraviť | upraviť zdroj]

  • KMag - nástroj na zväčšovanie obrazovky
  • KMouseTool - Automatické kliknutie myšou
  • KMouth - nástroj na syntézu reči

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. . Dostupné online.
  2. Massif Visualizer – git.kde.org
  3. . Dostupné online.
  4. Semantik - KDE-Apps.org
  5. http://freehackers.org/~tnagy/semantik.html
  6. . Dostupné online.
  7. ChoqoK website
  8. . Dostupné online.
  9. Kamoso – git.kde.org
  10. Kid3 website
  11. Skrooge website