Zoznam kultúrnych pamiatok v Prešove (Nižná Šebastová)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Prešov v okrese Prešov, v časti Nižná Šebastová.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Miesto pamätné s pam.tab. Nahrať súbor Miesto pamätné s pam.tab.
KÚ: Nižná Šebastová

Poloha
707-4255/0 Unifikovaný názov PO: miesto pamätné s pam.tab.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: slovenskí letci

Letisko budova hangaru
Kostol základy Nahrať súbor Kostol základy Slanská ul.
KÚ: Nižná Šebastová

Poloha
707-11435/1 Unifikovaný názov PO: kostol základy

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neskúmané,neporušené; kostol sv.Ondreja a Benedikta

Cintorín príkostolný Nahrať súbor Cintorín príkostolný Slanská ul.
KÚ: Nižná Šebastová

Poloha
707-11435/2 Unifikovaný názov PO: cintorín príkostolný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neskúmané; príkostolný cintorín

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Slánska ul. 18
KÚ: Nižná Šebastová

Poloha
707-327/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Múr Nahrať súbor Múr Slánska ul. 18
KÚ: Nižná Šebastová

Poloha
707-327/2 Unifikovaný názov PO: múr

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Park Nahrať súbor Park Slánska ul. 0
KÚ: Nižná Šebastová

Poloha
707-327/3 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Slánska ul. 33
KÚ: Nižná Šebastová

Poloha
707-328/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Mena P.M.; františkánsky

Kláštor františkánov Nahrať súbor Kláštor františkánov Sľanská ul. 33
KÚ: Nižná Šebastová

Poloha
707-328/1 Unifikovaný názov PO: kláštor františkánov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; františkánsky

Sídlo štátneho archívu
Socha na stĺpe Nahrať súbor Socha na stĺpe Sľanská ul. 0
KÚ: Nižná Šebastová

Poloha
707-328/3 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký

Socha na stĺpe Nahrať súbor Socha na stĺpe Sľanská ul. 0
KÚ: Nižná Šebastová

Poloha
707-328/4 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária-Immaculata

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaštieľ Vranovská ul. 23
KÚ: Nižná Šebastová

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
707-10740/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér

na uvedenej adrese nie je žiadna budova kaštieľa

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty