Zoznam kultúrnych pamiatok v Prešove (Solivar)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Prešov v okrese Prešov, v časti Solivar.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Hrad Nahrať súbor Hrad
KÚ: Solivar

Poloha
707-368/1 Unifikovaný názov PO: hrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neskúmaná AG; Soľný hrad,Hrádok,Várhegy

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 11421
KÚ: Solivar

Poloha
707-368/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Štefana

Opevnenie kostola
Nahrať súbor
Opevnenie kostola
KÚ: Solivar

Poloha
707-368/3 Unifikovaný názov PO: opevnenie kostola

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kaplnka
Nahrať súbor
Kaplnka Banícka ul. 0
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/16 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Rocha

Dom ľudový Nahrať súbor Dom ľudový Čipkárska ul. 14
KÚ: Solivar

Poloha
707-3803/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom ľudový Nahrať súbor Dom ľudový Čipkárska ul. 16
KÚ: Solivar

Poloha
707-3149/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom ľudový Nahrať súbor Dom ľudový Čipkárska ul. 18
KÚ: Solivar

Poloha
707-3148/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér

Klopačka Nahrať súbor Klopačka Lidická ul. 0
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/8 Unifikovaný názov PO: klopačka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Klopačka

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka Osloboditeľov nám.
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/17 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána Nepomuckého; kaplička

Komory Nahrať súbor Komory Osloboditeľov nám. 4
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/5 Unifikovaný názov PO: komory

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Komory - sklady

Objekt po rekonštrukcii v roku 2015.

Lit: SUCHÝ, Ľubor: Sklad soli v Prešove-Solivare. In: Pamiatky a múzeá, roč. 65, 2016, č. 2, s. 47 – 52.

Kostol Nahrať súbor Kostol Osloboditeľov nám. 6
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/15 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána Krstiteľa; Banský kostol

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Osloboditeľov nám. 11
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/10 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér

Dom remeselnícky Nahrať súbor Dom remeselnícky Osloboditeľov nám. 17
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/11 Unifikovaný názov PO: dom remeselnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Obytný dom

Vozovňa Nahrať súbor Vozovňa Padlých hrdinov ul. 2
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/9 Unifikovaný názov PO: vozovňa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Vozovňa

Dom ľudový Nahrať súbor Dom ľudový Pod Turňou ul. 8
KÚ: Solivar

Poloha
707-3150/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Solivarská ul. 47
KÚ: Solivar

Poloha
707-371/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Trojice

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Solnobanská ul. 6
KÚ: Solivar

Poloha
707-3151/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; dom úradníka

Dom ľudový Nahrať súbor Dom ľudový Solnobanská ul. 18
KÚ: Solivar

Poloha
707-3809/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Solnobanská ul. 21
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/14 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Solnobanská ul. 25
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/12 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Kúria vyš.úradníka

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Solnobanská ul. 27
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/13 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér

Gápeľ Nahrať súbor Gápeľ Zborovská ul. 11
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/1 Unifikovaný názov PO: gápeľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Gápeľ

Četerne Nahrať súbor Četerne Zborovská ul. 2
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/2 Unifikovaný názov PO: četerne

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Četerne

Varňa Nahrať súbor Varňa Zborovská ul. 2
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/3 Unifikovaný názov PO: varňa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Výrobňa soli

Železnica Nahrať súbor Železnica Zborovská ul.
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/4 Unifikovaný názov PO: železnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: úzkorozchodná; Železnička-najvog.

Strojovňa Nahrať súbor Strojovňa Zborovská ul. 2
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/6 Unifikovaný názov PO: strojovňa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Maschinhaus

Dielne solivaru Nahrať súbor Dielne solivaru Zborovská ul. 2
KÚ: Solivar

Poloha
707-369/7 Unifikovaný názov PO: dielne solivaru

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Toto jelne,šmikňa

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty