Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Veľká Lomnica

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Veľká Lomnica v okrese Kežmarok.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR).[1]

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ
č. 503
KÚ: Veľká Lomnica

Poloha
703-1003/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Berzeviczký kaštieľ

Kostol Nahrať súbor Kostol
č. 337
KÚ: Veľká Lomnica

Poloha
703-1004/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Kostol Nahrať súbor Kostol
č. 506
KÚ: Veľká Lomnica

Poloha
703-1005/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Kataríny Alexandrijskej; farský kostol sv.Kataríny

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr ohradný
č. 506
KÚ: Veľká Lomnica

Poloha
703-1005/2 Unifikovaný názov PO: múr ohradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaný ohradný múr

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cintorín príkostolný
č. 506
KÚ: Veľká Lomnica

Poloha
703-1005/3 Unifikovaný názov PO: cintorín príkostolný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: príkostolný cintorín

Budova výpravná Nahrať súbor Budova výpravná Studený Potok
KÚ: Veľká Lomnica

Poloha
703-11421/0 Unifikovaný názov PO: budova výpravná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železničná; Stanica Studený Potok

Hrob spoločný s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob spoločný s náhrobníkom Veľká Lomnica 0
KÚ: Veľká Lomnica

Poloha
703-1432/0 Unifikovaný názov PO: hrob spoločný s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí partizáni-7; hrob padlých partizánov

Hrobka rodiny berzeviczy Nahrať súbor Hrobka rodiny berzeviczy Veľká Lomnica cintorín
KÚ: Veľká Lomnica

Poloha
703-1433/0 Unifikovaný názov PO: hrobka rodiny berzeviczy

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Berzevitzy G.F.; 1763-1822

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty