Zoznam skladieb skupiny Pink Floyd

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam skladieb, ktoré vydala britská rocková skupina Pink Floyd. Tu sú vysvetlené jednotlivé názvy stĺpcov v tabuľke:[1][2]

  • stĺpec Skladba označuje názov skladby
  • stĺpec Autor(i) označuje, ktorí z autorov napísali skladbu
  • stĺpec Hlavný spev označuje, kto zo skupiny v skladbe spieval a či to nie je inštrumentálna skladba
  • stĺpec Album označuje, z ktorého albumu skladba pochádza
  • stĺpec Rok označuje, kedy bola skladba vydaná
    • pokiaľ skladba nebola vydaná, je uvedený rok nahrania
  • stĺpec Dĺžka označuje dĺžku danej skladby

V tomto liste sa momentálne nachádza 192 skladieb.

Zoznam[upraviť | upraviť zdroj]

Skladba Autor(i) Hlavný spev Album Rok Dĺžka
„Absolutely Curtains“ David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters,Richard Wright inštrumentálna, kmeň Mapuga Obscured by Clouds 1972 05:52
„Alan's Psychedelic Breakfast" Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Atom Heart Mother 1970 13:01
„Allons-Y (1)“ Gilmour inštrumentálna The Endless River 2014 1:56
„Allons-Y (2)“ Gilmour inštrumentálna The Endless River 2014 1:35
„Anisina“ Gilmour inštrumentálna The Endless River 2014 3:15
Another Brick in the Wall, Part I Waters Waters The Wall 1979 03:31
Another Brick in the Wall, Part II Waters Gilmour, Waters, žiaci Islington Green School The Wall 1979 03:59
Another Brick in the Wall, Part III Waters Waters The Wall 1979 01:48
Any Colour You Like Gilmour, Mason, Wright inštrumentálna The Dark Side of the Moon 1973 03:25
Apples and Oranges Syd Barrett Barrett Shine On (box set) 1967 03:01
Arnold Layne Barrett Barrett Relics 1967 02:51
Astronomy Domine Barrett Barrett, Wright The Piper at the Gates of Dawn 1967 04:12
„Atom Heart Mother“ Gilmour, Mason, Waters, Wright, Ron Geesin inštrumentálna Atom Heart Mother 1970 23:39
„Autumn '68“ Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:35
„Biding My Time“ Waters Waters Relics 1971 05:18
„Bike“ Barrett Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 03:21
Brain Damage Waters Waters The Dark Side of the Moon 1973 03:50
Breathe Gilmour, Waters, Wright Gilmour The Dark Side of the Moon 1973 03:57
„Bring the Boys Back Home“ Waters Waters, New York Opera The Wall 1979 01:21
„Burning Bridges“ Waters, Wright Gilmour, Wright Obscured by Clouds 1972 03:29
„Calling“ Gilmour, Anthony Moore inštrumentálna The Endless River 2014 3:38
Candy and a Currant Bun Barrett Barrett Shine On (box set) 1967 02:47
Careful with That Axe, Eugene Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Relics 1968 05:45
„Chapter 24“ Barrett Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 03:42
„Childhood's End“ Gilmour Gilmour Obscured by Clouds 1972 04:31
„Cirrus Minor“ Waters Gilmour More 1969 05:18
Cluster One Gilmour, Wright inštrumentálna The Division Bell 1994 05:58
„Come In Number 51, Your Time Is Up“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Zabriskie Point 1970 05:01
Comfortably Numb Gilmour, Waters Waters, Gilmour The Wall 1979 06:24
Coming Back to Life Gilmour Gilmour The Division Bell 1994 06:19
„Corporal Clegg“ Waters Gilmour, Mason, Wright A Saucerful of Secrets 1968 04:13
„Country Song“ Gilmour, Mason, Waters, Wright Gilmour Zabriskie Point 1970 04:37
„Crumbling Land“ Gilmour, Mason, Waters, Wright Gilmour, Wright Zabriskie Point 1970 04:13
„Crying Song“ Waters Gilmour More 1969 03:33
„Cymbaline“ Waters Gilmour More 1969 04:50
Dogs Gilmour, Waters Gilmour, Waters Animals 1977 17:04
The Dogs of War Gilmour, Moore Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 06:05
„Don't Leave Me Now“ Waters Waters The Wall 1979 04:16
„Dramatic Theme“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna More 1969 02:15
„Ebb and Flow' Gilmour, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:50
Echoes Gilmour, Mason, Waters, Wright Gilmour, Wright Meddle 1971 23:31
Eclipse Waters Waters The Dark Side of the Moon 1973 02:06
„Embryo“ Waters Gilmour Picnic – A Breath of Fresh Air 1970 04:39
„Empty Spaces“ Waters Waters The Wall 1979 02:10
„Evrika (A)“ Wright inštrumentálna The Endless River 2014 5:58
„Evrika (B)“ Wright inštrumentálna The Endless River 2014 5:33
„Eyes to Pearls“ Gilmour inštrumentálna The Endless River 2014 1:51
Fat Old Sun Gilmour Gilmour Atom Heart Mother 1970 05:24
„Fearless“ Gilmour, Waters Gilmour Meddle 1971 06:08
The Final Cut Waters Waters The Final Cut 1983 04:46
Flaming Barrett Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 02:46
„The Fletcher Memorial Home“ Waters Waters The Final Cut 1983 04:12
Free Four Waters Waters Obscured by Clouds 1972 04:52
„Get Your Filthy Hands Off My Desert“ Waters Waters The Final Cut 1983 01:19
„Give Birth to a Smile“ Waters Waters Music from The Body 1970 02:49
The Gnome Barrett Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 02:14
„The Gold It's in the...“ Gilmour, Waters Gilmour Obscured by Clouds 1972 03:08
„Goodbye Blue Sky“ Waters Gilmour The Wall 1979 02:45
„Goodbye Cruel World“ Waters Waters The Wall 1979 00:48
„The Grand Vizier's Garden Party“ (Parts 1–3) Mason inštrumentálna Ummagumma 1969 08:46
„Grantchester Meadows“ Waters Waters Ummagumma 1969 07:26
A Great Day for Freedom Gilmour, Polly Samson Gilmour The Division Bell 1994 04:18
The Great Gig in the Sky Wright, Clare Torry Clare Torry - vokály The Dark Side of the Moon 1973 04:39
„Green Is the Colour“ Waters Gilmour More 1969 02:58
„The Gunner's Dream“ Waters Waters The Final Cut 1983 05:18
„The Happiest Days of Our Lives“ Waters Waters The Wall 1979 01:49
„The Hard Way“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna The Dark Side of the Moon (bonus na reedícii) 2011 03:09
Have a Cigar Waters Roy Harper Wish You Were Here 1975 05:08
„Heart Beat, Pig Meat“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Zabriskie Point 1970 03:11
„The Hero's Return“ Waters Waters The Final Cut 1983 02:43
Hey You Waters Gilmour, Waters The Wall 1979 04:40
High Hopes Gilmour, Samson Gilmour, telefonát medzi Charliem Gilmourom a Steveom O'Rourkeom The Division Bell 1994 08:32
Ibiza Bar Gilmour, Mason, Waters, Wright Gilmour More 1969 03:19
„If“ Waters Waters Atom Heart Mother 1970 04:31
„I'm a King Bee“ Slim Harpo Barrett nevydané 1964 03:04
In the Flesh Waters Waters The Wall 1979 04:13
In the Flesh? Waters Waters The Wall 1979 03:16
„Interstellar Overdrive“ Barrett, Mason, Waters, Wright N/A The Piper at the Gates of Dawn 1967 09:41
„Is There Anybody Out There?“ Waters Waters The Wall 1979 02:44
It Would Be So Nice Wright Wright Shine On (box set) 1968 03:46
„It's What We Do“ Gilmour, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 6:21
„Jugband Blues“ Barrett Barrett A Saucerful of Secrets 1968 03:00
Julia Dream Waters Gilmour Relics 1968 02:37
Keep Talking Gilmour, Wright, Samson Gilmour, hlasová sekcia - Stephen Hawking The Division Bell 1994 06:11
„The Last Few Bricks“ Waters, Gilmour inštrumentálna Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81 2000 03:26
Learning to Fly Gilmour, Jon Carin, Bob Ezrin, Moore Gilmour, hlasová sekcia - Mason A Momentary Lapse of Reason 1987 04:53
Let There Be More Light Waters Wright, Waters, Gilmour A Saucerful of Secrets 1968 05:38
„The Lost Art of Conversation“ Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:43
Lost for Words Gilmour, Samson Gilmour The Division Bell 1994 05:15
Louder than Words Gilmour, Samson Gilmour The Endless River 2014 6:32
„Love Scene (Version 4)“ Wright, Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Zabriskie Point (vydanie z roku 1997) 1997 06:45
„Love Scene (Version 6)“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Zabriskie Point (vydanie z roku 1997) 1997 07:26
„Lucifer Sam“ Barrett Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 03:07
„Lucy Leave“ Barrett Barrett nevydané 1964 02:52
„Main Theme“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna More 1969 05:28
Marooned Gilmour, Wright inštrumentálna The Division Bell 1994 05:29
„Matilda Mother“ Barrett Wright, Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 03:08
„The Merry Xmas Song“ Mason Mason nevydané 1969 02:06
Money Waters Gilmour The Dark Side of the Moon 1973 06:24
„More Blues“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna More 1969 02:12
„Mother“ Waters Waters, Gilmour The Wall 1979 05:32
„Mudmen“ Gilmour, Wright inštrumentálna Obscured by Clouds 1972 04:20
„The Narrow Way“ (Parts 1–3) Gilmour Gilmour Ummagumma 1969 12:17
„Nervana“ Gilmour inštrumentálna The Endless River 2014 5:39
A New Machine (Part 1) Gilmour Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 01:46
A New Machine (Part 2) Gilmour Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 00:38
„Nick's Boogie“ Barrett, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Tonite Lets All Make Love in London (vydanie z 1990) 1990 11:50
„Night Light“ Gilmour, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:42
The Nile Song Waters Gilmour More 1969 03:26
„Nobody Home“ Waters Waters The Wall 1979 03:26
Not Now John Waters Gilmour, Waters The Final Cut 1983 05:01
„Obscured by Clouds“ Gilmour, Waters inštrumentálna Obscured by Clouds 1972 03:03
„On Noodle Street“ Gilmour, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:42
On the Run Gilmour, Waters inštrumentálna The Dark Side of the Moon 1973 03:35
On the Turning Away Gilmour, Moore Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 05:42
„One of My Turns“ Waters Waters The Wall 1979 03:35
„One of the Few“ Waters Waters The Final Cut 1983 01:26
One of These Days Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna, hlasová sekcia - Mason Meddle 1971 05:57
One Slip Gilmour, Phil Manzanera Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 05:10
„Outside the Wall“ Waters Waters The Wall 1979 01:41
Paint Box Wright Wright Relics 1967 03:33
„Paranoid Eyes“ Waters Waters The Final Cut 1983 03:40
„Party Sequence“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna More 1969 01:07
„Pigs (Three Different Ones)“ Waters Waters Animals 1977 11:22
Pigs on the Wing (Part 1) Waters Waters Animals 1977 01:25
Pigs on the Wing (Part 2) Waters Waters Animals 1977 01:25
„A Pillow of Winds“ Gilmour, Waters Gilmour Meddle 1971 05:11
Point Me at the Sky Gilmour, Waters Gilmour, Waters Shine On (box set) 1968 03:35
Poles Apart Gilmour, Nick Laird-Clowes, Samson Gilmour The Division Bell 1994 07:04
„The Post War Dream“ Waters Waters The Final Cut 1983 03:00
Pow R. Toc H. Barrett, Mason, Waters, Wright Instrumental, wordless vocals by Barrett, Waters The Piper at the Gates of Dawn 1967 04:26
„Quicksilver“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna More 1969 07:13
Remember a Day Wright Wright A Saucerful of Secrets 1968 04:33
Round and Around Gilmour inštrumentálna A Momentary Lapse of Reason 1987 01:13
Run Like Hell Gilmour, Waters Waters, Gilmour The Wall 1979 04:19
„San Tropez“ Waters Waters Meddle 1971 03:43
„A Saucerful of Secrets“ Gilmour, Mason, Waters, Wright Instrumental, wordless vocals by Gilmour, Wright A Saucerful of Secrets 1968 11:59
The Scarecrow Barrett Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 02:11
„Scream Thy Last Scream“ Barrett Mason, Barrett nevydané 1967 04:30
„Seamus“ Gilmour, Mason, Waters, Wright Gilmour, kňučanie psa Seamusa Meddle 1971 02:15
See Emily Play Barrett Barrett Relics 1967 02:53
„See-Saw“ Wright Wright A Saucerful of Secrets 1968 04:36
„Set the Controls for the Heart of the Sun“ Waters Waters A Saucerful of Secrets 1968 05:28
„Several Species of Small Furry Animals Gathered Together in a Cave and Grooving with a Pict“ Waters inštrumentálna Ummagumma 1969 04:59
Sheep Waters Waters Animals 1977 10:24
Shine On You Crazy Diamond (Party I–IX) Gilmour, Waters, Wright Waters Wish You Were Here 1975 26:05
„Skins“ Gilmour, Mason, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 2:37
„The Show Must Go On“ Waters Gilmour The Wall 1979 01:35
Signs of Life Gilmour, Ezrin inštrumentálna A Momentary Lapse of Reason 1987 04:24
Sorrow Gilmour Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 08:48
„Soundscape“ Gilmour, Mason, Wright inštrumentálna Pulse (iba kazetová verzia) 1995 22:00
„Southampton Dock“ Waters Waters The Final Cut 1983 02:10
„A Spanish Piece“ Gilmour inštrumentálna More 1969 01:05
Speak to Me Mason inštrumentálna The Dark Side of the Moon 1973 01:05
„Stay“ Waters, Wright Wright Obscured by Clouds 1972 04:07
„Stop“ Waters Waters The Wall 1979 00:30
„Sum“ Gilmour, Mason, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 4:49
„Summer '68“ Wright Wright Atom Heart Mother 1970 05:28
„Surfacing“ Gilmour inštrumentálna The Endless River 2014 2:46
„Sysyphus“ (Parts 1–4) Wright inštrumentálna Ummagumma 1969 13:28
Take It Back Gilmour, Ezrin, Laird-Clowes, Samson Gilmour The Division Bell 1994 06:12
„Take Up Thy Stethoscope and Walk“ Waters Waters The Piper at the Gates of Dawn 1967 03:06
„Talkin' Hawkin'“ Gilmour, Wright Gilmour, hlasová sekcia - Stephen Hawking The Endless River 2014 3:25
„TBS9“ Gilmour, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 2:27
„TBS14“ Gilmour, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 4:11
Terminal Frost Gilmour inštrumentálna A Momentary Lapse of Reason 1987 06:17
„The Thin Ice“ Waters Gilmour, Waters The Wall 1979 02:28
„Things Left Unsaid“ Gilmour, Wright inštrumentálna, hlasová sekcia - Mason, Gilmour, Wright The Endless River 2014 4:27
Time Gilmour, Mason, Waters, Wright Gilmour, Wright The Dark Side of the Moon 1973 07:05
„The Travel Sequence“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna The Dark Side of the Moon (bonus na reedícii) 2011 02:21
The Trial Waters, Ezrin Waters The Wall 1979 05:20
„Two Suns in the Sunset“ Waters Waters The Final Cut 1983 05:14
„Unknown Song“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Zabriskie Point (vydanie z roku 1997) 1997 06:01
„Unsung“ Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:06
„Untitled“ Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:22
„Up the Khyber“ Mason, Wright inštrumentálna More 1969 02:12
Us and Them Waters, Wright Gilmour, Wright The Dark Side of the Moon 1973 07:41
„Vegetable Man“ Barrett Barrett nevydané 1967 02:23
„Vera“ Waters Waters The Wall 1979 01:33
„Waiting for the Worms“ Waters Waters, Gilmour The Wall 1979 03:56
Wearing the Inside Out Wright, Moore Wright, Gilmour The Division Bell 1994 06:49
Welcome to the Machine Waters Gilmour Wish You Were Here 1975 07:27
What Do You Want from Me Gilmour, Wright, Samson Gilmour The Division Bell 1994 04:21
„What Shall We Do Now?“ Waters Waters Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81 2000 01:41
When the Tigers Broke Free Waters Waters The Final Cut (2004 reedícia) 1982 03:17
„When You're In“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Obscured by Clouds 1972 02:28
„Wine Glasses“ Gilmour, Waters, Wright inštrumentálna Wish You Were Here (bonus na reedícii) 2011 02:16
Wish You Were Here Gilmour, Waters Gilmour Wish You Were Here 1975 05:40
„Wot's... Uh the Deal?“ Gilmour, Waters Gilmour Obscured by Clouds 1972 05:09
Yet Another Movie Gilmour, Patrick Leonard Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 06:12
Young Lust Waters, Gilmour Gilmour The Wall 1979 03:30
Your Possible Pasts Waters Waters The Final Cut 1983 04:26

Pár poznámok o skladbách, ktoré neboli vydané[upraviť | upraviť zdroj]

Niektoré už spomenuté skladby v zozname boli nahrané, ale neboli nikdy vydané na žiadnom oficiálnom štúdiovom albume. Vydané boli buď na kompiláciách, alebo na singloch. Preto sa v stĺpci Album nachádza uvedený prvý album, kde sa daná skladba nachádzala.

  • Arnold Layne“: nahraná v januári 1967, pôvodne vyšla ako singel 11. marca 1967.
  • Candy and a Currant Bun“: nahraná v januári 1967, pôvodne vyšla ako B strana singlu „Arnold Layne“ 11. marca 1967.
  • See Emily Play“: nahraná v polovici roka 1967, pôvodne vyšla ako singel 16. júna 1967.
  • Apples and Oranges“: nahraná na konci roka 1967, pôvodne vyšla ako singel 18. novembra 1967.
  • Paint Box“: nahraná na konci roka 1967, pôvodne vyšla ako B strana singlu „Apples and Oranges“ 18. novembra 1967.
  • It Would Be So Nice“: nahraná na začiatku roka 1968, pôvodne vydaná ako singel 13. apríla 1968.
  • Julia Dream“: nahraná na začiatku roka 1968, pôvodne vydaná ako B strana singlu „It Would Be So Nice“ 13. apríla 1968.
  • Point Me at the Sky“: nahraná na konci roka 1968, pôvodne vydaná ako singel 17. decembra 1968.
  • Careful with That Axe, Eugene“: nahraná v novembri 1968, pôvodne vydaná ako B strana singlu „Point Me at the Sky“ 17. decembra 1968.
  • „Biding My Time“: nahraná v roku 1969, pôvodne vydaná na kompilačnom albume Relics.

Pozri taktiež[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Strong, Martin C. (2004). The Great Rock Discography (7th ed.). Edinburgh: Canongate Books. p. 1177. ISBN 1-84195-551-5.
  2. Mabbett, Andy (1995). The Complete Guide to the Music of Pink Floyd. London: Omnibus Press. ISBN 0-7119-4301-X.