Zoznam vlajok subjektov Ruskej federácie

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Kategórie subjektov:

██ Republiky (21)

██ Kraje (9)

██ Oblasti (46)

██ Federálne mestá (2)

██ Autonómna oblasť (1)

██ Autonómne okruhy (4)

Tento článok je zoznam všetkých vlajok 83 federálnych subjektov Ruskej federácierepublík, krajov, oblastí, federálnych miest, autonómnej oblasti a autonómnych okruhov. Každý z nich má svoju vlastnú vlajku a znak.

Republiky[upraviť | upraviť zdroj]

Vlajky republík Ruskej federácie:

Umiestnenie Vlajka Pomer Územný celok Oficiálny názov
Russia - Republic of Adygea (2008-01).svg Flag of Adygea.svg 1:2 Adygejsko Adygejská republika
Russia - Altai Republic (2008-01).svg Flag of Altai Republic.svg 2:3 Altajsko Altajská republika
Russia - Republic of Bashkortostan (2008-01).svg Flag of Bashkortostan.svg 1:2 Baškirsko Baškirská republika
Russia - Buryat Republic (2008-01).svg Flag of Buryatia.svg 1:2 Buriatsko Buriatska republika
Russia - Chechen Republic (2008-01).svg Flag of Chechen Republic since 2004.svg 2:3 Čečensko Čečenská republika
Russia - Chuvash Republic (2008-01).svg Flag of Chuvashia.svg 5:8 Čuvašsko Čuvašská republika
Russia - Republic of Dagestan (2008-01).svg Flag of Dagestan.svg 2:3 Dagestan Dagestanská republika
Russia - Republic of Khakassia (2008-01).svg Flag of Khakassia.svg 1:2 Chakasko Chakaská republika
Russia - Republic of Ingushetia (2008-01).svg Flag of Ingushetia.svg 1:2 Ingušsko Ingušská republika
Russia - Kabardino-Balkar Republic (2008-01).svg Flag of Kabardino-Balkaria.svg 2:3 Kabardsko-Balkarsko Kabardsko-balkarská republika
Russia - Republic of Kalmykia (2008-01).svg Flag of Kalmykia.svg 1:2 Kalmycko Kalmycká republika
Russia - Karachay-Cherkess Republic (2008-01).svg Flag of Karachay-Cherkessia.svg 1:2 Karačajsko-Čerkesko Karačajsko-čerkeská republika
Map of Russia - Republic of Karelia (2008-03).svg Flag of Karelia.svg 2:3 Karelsko Karelská republika
Russia - Komi Republic (2008-01).svg Flag of Komi.svg 2:3 Komijsko Komijská republika
Russia - Mari El Republic (2008-01).svg Flag of Mari El.svg 2:3 Marijsko Marijská republika
Russia - Republic of Mordovia (2008-01).svg Flag of Mordovia.svg 1:2 Mordviansko Mordvianska republika
Map of Russia - Sakha (Yakutia) Republic (2008-03).svg Flag of Sakha.svg 1:2 Sacha, Jakutsko Jakutská republika
Russia - Republic of North Ossetia-Alania (2008-01).svg Flag of North Ossetia.svg 1:2 Severné Osetsko Republika Severné Osetsko – Alánsko
Russia - Republic of Tatarstan (2008-01).svg Flag of Tatarstan.svg 1:2 Tatársko Tatárska republika
Russia - Tuva Republic (2008-01).svg Flag of Tuva.svg 1:2 Tuviansko Tuvianska republika
Russia - Udmurt Republic (2008-01).svg Flag of Udmurtia.svg 1:2 Udmurtsko Udmurtská republika

Kraje[upraviť | upraviť zdroj]

Vlajky krajov Ruskej federácie:

Vlajka Územný celok
Flag of Altai Krai.svg Altajský kraj
Flag of Khabarovsk Krai.svg Chabarovský kraj
Flag of Kamchatka Oblast.svg Kamčatský kraj
Flag of Krasnodar kray (1995).png Krasnodarský kraj
Flag of Krasnoyarsk Krai.svg Krasnojarský kraj
Flag of Perm Krai.svg Permský kraj
Flag of Primorsky Krai.svg Prímorský kraj
Flag of Stavropol Krai.svg Stavropoľský kraj
Flag of Zabaykalsky Krai.svg Zabajkalský kraj

Oblasti[upraviť | upraviť zdroj]

Vlajky oblastí Ruskej federácie:

Umiestnenie Vlajka Pomer Územný celok
Map of Russia - Amur Oblast (2008-03).svg Flag of Amur Oblast.svg 2:3 Amurská oblasť
Map of Russia - Arkhangelsk Oblast (2008-03).svg Flag of Arkhangelsk Oblast.svg 2:3 Archangeľská oblasť
Map of Russia - Astrakhan Oblast (2008-03).svg Flag of Astrakhan Oblast.svg 2:3 Astrachánska oblasť
Map of Russia - Belgorod Oblast (2008-03).svg Flag of Belgorod Oblast.svg Belgorodská oblasť
Russia - Bryansk Oblast (2008-01).svg Flag of Bryansk Oblast.svg 1:1,5 Brianska oblasť
Map of Russia - Chelyabinsk Oblast (2008-03).svg Flag of Chelyabinsk Oblast.svg Čeľabinská oblasť
Russia - Irkutsk Oblast (2008-01).svg Flag of Irkutsk Oblast.svg 2:3 Irkutská oblasť
Russia - Ivanovo Oblast (2008-01).svg Flag of Ivanovo Oblast.svg 2:3 Ivanovská oblasť
Map of Russia - Yaroslavl Oblast (2008-03).svg Flag of Yaroslavl Oblast.svg Jaroslavlianska oblasť
Map of Russia - Kaliningrad Oblast (2008-03).svg Flag of Kaliningrad Oblast.svg 2:3 Kaliningradská oblasť
Russia - Kaluga Oblast (2008-01).svg Flag of Kaluga Oblast.svg Kalužská oblasť
Russia - Kemerovo Oblast (2008-01).svg Flag of Kemerovo oblast.svg 2:3 Kemerovská oblasť
Map of Russia - Kirov Oblast (2008-03).svg Flag of Kirov Region.svg Kirovská oblasť
Map of Russia - Kostroma Oblast (2008-03).svg Flag of kostroma oblast.gif Kostromská oblasť
Map of Russia - Kurgan Oblast (2008-03).svg Flag of Kurgan Oblast.svg Kurganská oblasť
Map of Russia - Kursk Oblast (2008-03).svg Flag of Kursk Oblast.svg Kurská oblasť
Map of Russia - Leningrad Oblast (2008-03).svg Flag of Leningrad Oblast.svg 2:3 Leningradská oblasť
Map of Russia - Lipetsk Oblast (2008-03).svg Flag of Lipetsk Oblast.gif 2:3 Lipecká oblasť
Map of Russia - Magadan Oblast (2008-03).svg Flag of Magadan Oblast.svg 2:3 Magadanská oblasť
Map of Russia - Moscow Oblast (2008-03).svg Flag of Moscow oblast.svg Moskovská oblasť
Map of Russia - Murmansk Oblast (2008-03).svg Flag of Murmansk Oblast.svg 2:3 Murmanská oblasť
Map of Russia - Nizhny Novgorod Oblast (2008-03).svg Flag of Nizhny Novgorod Region.svg Nižnonovgorodská oblasť
Map of Russia - Novgorod Oblast (2008-03).svg Flag of Novgorod Oblast.svg Novgorodská oblasť
Map of Russia - Novosibirsk Oblast (2008-03).svg Flag of Novosibirsk oblast.svg 2:3 Novosibirská oblasť
Map of Russia - Omsk Oblast (2008-03).svg Flag of Omsk Oblast.svg Omská oblasť
Map of Russia - Orenburg Oblast (2008-03).svg Flag of Orenburg Oblast.svg Orenburská oblasť
Map of Russia - Oryol Oblast (2008-03).svg Flag of Oryol Oblast.svg Oriolska oblasť
Map of Russia - Penza Oblast (2008-03).svg Flag of Penza Oblast.svg Penzianska oblasť
Map of Russia - Pskov Oblast (2008-03).svg Táto oblasť
nemá vlajku!
Pskovská oblasť
Map of Russia - Ryazan Oblast (2008-03).svg Flag of Ryazan Oblast.svg Riazanská oblasť
Map of Russia - Rostov Oblast (2008-03).svg Flag of Rostov Oblast.svg Rostovská oblasť
Map of Russia - Sakhalin Oblast (2008-03).svg Flag of Sakhalin Oblast.svg 2:3 Sachalinská oblasť
Map of Russia - Samara Oblast (2008-03).svg Flag of Samara Oblast.svg Samarská oblasť
Map of Russia - Saratov Oblast (2008-03).svg Flag of Saratov Oblast.svg Saratovská oblasť
Map of Russia - Smolensk Oblast (2008-03).svg Flag of Smolensk oblast.svg Smolenská oblasť
Map of Russia - Sverdlovsk Oblast (2008-03).svg Flag of Sverdlovsk Oblast.svg Sverdlovská oblasť
Map of Russia - Tambov Oblast (2008-03).svg Flag of Tambov Oblast.svg 2:3 Tambovská oblasť
Map of Russia - Tomsk Oblast (2008-03).svg Flag of Tomsk Oblast.svg 2:3 Tomská oblasť
Map of Russia - Tula Oblast (2008-03).svg Flag of Tula Oblast.svg Tulská oblasť
Map of Russia - Tver Oblast (2008-03).svg Flag of Tver Oblast.svg Tverská oblasť
Map of Russia - Tyumen Oblast (2008-03).svg Flag of Tyumen Oblast.svg Ťumenská oblasť
Map of Russia - Ulyanovsk Oblast (2008-03).svg Флаг Ульяновской области (2013).svg Ulianovská oblasť
Map of Russia - Vladimir Oblast (2008-03).svg Flag of Vladimirskaya Oblast.svg Vladimirská oblasť
Map of Russia - Volgograd Oblast (2008-03).svg Flag of Volgograd Oblast.svg 2:3 Volgogradská oblasť
Map of Russia - Vologda Oblast (2008-03).svg Flag of Vologda oblast.svg Vologdská oblasť
Map of Russia - Voronezh Oblast (2008-03).svg Flag of Voronezh Oblast.svg Voronežská oblasť

Federálne mestá[upraviť | upraviť zdroj]

Vlajky federálnych miest Ruskej federácie:

Umiestnenie Vlajka Pomer Územný celok
Russia - Moscow Oblast (2008-01).svg Flag of Moscow.svg 2:3 Moskva
Russia - federal city of Saint Petersburg (2008-01).svg Flag of Saint Petersburg Russia.svg 2:3 Petrohrad

Autonómna oblasť[upraviť | upraviť zdroj]

Vlajky autonómnych oblastí Ruskej federácie:

Umiestnenie Vlajka Pomer Územný celok
Map of Russia - Jewish Autonomous Oblast (2008-03).svg Flag of the Jewish Autonomous Oblast.svg 2:3 Židovská autonómna oblasť

Autonómne okruhy[upraviť | upraviť zdroj]

Vlajky autonómnych okruhov Ruskej federácie:

Umiestnenie Vlajka Pomer Územný celok
Map of Russia - Chukotka Autonomous Okrug (2008-03).svg Flag of Chukotka.svg 2:3 Čukotský autonómny okruh
Map of Russia - Khanty-Mansi Autonomous Okrug (2008-03).svg Bandera Khanti mansi.svg 1:2 Chantyjsko-mansijský autonómny okruh
Map of Russia - Yamalo-Nenets Autonomous Okrug (2008-03).svg Flag of Yamal-Nenets Autonomous District.svg 2:3 Jamalskonenecký autonómny okruh
Map of Russia - Nenets Autonomous Okrug (2008-03).svg Flag of Nenets Autonomous District.svg 2:3 Nenecký autonómny okruh

Zaniknuté federálne subjekty[upraviť | upraviť zdroj]

Umiestnenie Vlajka Pomer Územný celok
Russia - Agin-Buryat Autonomous Okrug (2008-01).svg Agin-BuryatFlag.svg 2:3 Agský burjatsky autonómny okruh
Russia - Chita Oblast (2008-01).svg Flag of Zabaykalsky Krai.svg Čitská oblasť
Flag of Evenkia.svg Evenkovský autonómny okruh
Flag of Kamchatka Oblast.svg Kamčatská oblasť
RussiaPermyakia.png Flag of Permyakia.svg Komijsko-Permský autonómny okruh (Permsko)
Flag of Koryakia.svg Koriacky autonómny okruh (Koriacko)
RussiaPerm.png Flag of Perm Krai.svg Permská oblasť
Flag of Taymyr Autonomous Okrug.svg Tajmýrsky autonómny okruh
Flag of Ust-Orda Buryat Autonomous Okrug.svg Usťordský burjatsky autonómny okruh (Usť-Orda)

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]