Wikipédia:Kaviareň/Rôzne: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d Verzia používateľa 95.102.156.54 (diskusia) bola vrátená, bola obnovená verzia od Bubamara
→‎5633 Fouad: nová sekcia
Riadok 86: Riadok 86:


Ďakujem za Vašu pozornosť a účasť, spoluzakladajúca členka Nelliette - Ľudmila Balážová-Marešová--[[Redaktor:Nelliette|Nelliette]] 23:44, 24. január 2012 (UTC)
Ďakujem za Vašu pozornosť a účasť, spoluzakladajúca členka Nelliette - Ľudmila Balážová-Marešová--[[Redaktor:Nelliette|Nelliette]] 23:44, 24. január 2012 (UTC)

== [[:5633 Fouad]] ==

nie ma planetoidy [[5633 Fouad]] - to hoax wprowadzony przez listę planetoid przecinających orbiętę Marsa na wszystkie wikipedie. planetoida [[:(5633) 1978 UL7]] nie przecina orbity Marsa tylko należy do pasa głownego [http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=5633 (5633) 1978 UL7]. nie ma też skupiny Fouad. cały ten artukuł należało by usunąć. - [[Redaktor:John Belushi|John Belushi]] 23:33, 5. február 2012 (UTC)

Verzia z 23:33, 5. február 2012

Stôl s témou rôzne v krčme sa používa pre diskusie, ktoré sa nehodia na iný stôl.

Prosím, podpíšte sa menom a dátumom (použite ~~~~ alebo kliknite na symbol podpisu v paneli nástrojov).

Šablóna:Nová téma

Archív tém

Diskusie pri tomto stole staršie ako 30 dní (dátum poslednej reakcie) sú presúvané do archívu.

Kriteria pre významnosť

Existuju nejake presnejšie kriteria významnosti ? Napr. podľa článku Žilina je mesto rodiskom fyzika Juraja Slabeyciusa. Podľa podla prvych dvoch prispevkov redaktora 91.127.138.208 ktorý informáciu pridal a [1] je prevdepodobné ze pan profesor sa medzi osobnosti pridal sam. Podľa kritétií neviem jednoznačne určiť či významnosť osobnosti dostatočná, prinajmenšom aspoň prosím o návod ako realizovať "Profesorský test" --Julo 10:45, 15. december 2011 (UTC)[odpovedať]

Pokiaľ je nositeľom titulu Prof. a dá sa to odzdrojovať + sú o ňom k dispozícii ďalšie nezávisle overiteľné informácie, sk wiki ho považuje za dostatočne významného. Presné pravidlá nie sú, pretože nebol o ich tvorbu a pripomienkovanie zo strany redaktorov záujem. Navyše sú tu osoby, ktoré považujú za významného každého, kto vie kopnúť do lopty, či udrží hokejku alebo raketu. Neviem o tom, že by niekto u nás uplatňoval paušálne český "profesorský test". --Rádiológ 17:13, 15. december 2011 (UTC)[odpovedať]
Takze zjednodusene titul prof. samotny je povazovany za kriterium. diky --Julo 19:50, 17. december 2011 (UTC)[odpovedať]
Když se nakousla česká Wikipedie, tak doplním: Žádný „profesorský test“ není na české Wikipedii obecně uznáván, tedy ani měření počtu publikací, ani ohledy na profesorský titul. V poslední době se několikrát ohnivě diskutovalo v tom smyslu, že by mohl být už samotný titul (na dostatečně prestižní univerzitě?) dokladem významnosti, ale nemá to podporu (například já jsem proti).
V zásadě se u jednotlivých případů hledají zdroje pojednávající o profesorovi samotném (typu těch v článcích cs:Karel Koutský nebo cs:Václav Láska (vědec)).
Poslední seriál diskusí proběhl o osobě Jaromíra Pláška a opět se nedá říct, že by komunita dospěla k nějakému jednoduchému závěru.--Tchoř 20:30, 17. december 2011 (UTC)--Tchoř 20:56, 17. december 2011 (UTC)[odpovedať]
Ono v podstate u nás je to podobné, len tu tých profesorov ešte zďaleka nie je toľko, aby to vyvolávalo nejaké významnejšie polemiky. Pokiaľ to nie je "profesor" z posledných rokov, bez publikačnej činnosti a monografií. --Rádiológ 21:06, 17. december 2011 (UTC)[odpovedať]

Externé odkazy

Ahojte, neviem presne, či je to proti pravidlám, ale pridával som externé odkazy na svoj web portál nie za úmyslom reklamy, ale rozšírenia ponúkaných informácií širokej verejnosti. Ak moja web stránka obsahuje napríklad databázu informácií, ktorými wikipédia nedisponuje, a ktoré keby som do nej mal naliať, tak mi to bude trvať rok, tak je predsa jednoduhšie pridať na ňu link ako externý odkaz, nie? Možno som to s pridávaním troška prehnal s množstvom odkazov, keďže som dal odkazy na viacero stránok... to uznávam, ale nechám to teda na redaktoroch wikipédie, ktoré odkazy sú podľa nich nevhodné a ktoré nie. Mojim úmyslom určite nebolo zneužitie portálu wikipédia. V každom prípade som sa snažil ku každému pridanému odkazu napísať zdôvodnenie (nie len pár slovami, ale dlhším popisom).

POZVÁNKA na valné zhromaždenie OZ Wikimedia Slovenská republika.

Toto je pre všetkých na wikipédii aj mimo nej.

Vzhľadom k úradnému založeniu Občianskeho združenia „Wikimedia Slovenská republika“

Vás pozývam na jej prvé valné zhromaždenie, ktoré sa plánuje na 9. marec 2012.

Miesto stretnutia je fakultatívne, podľa želania väčšiny prihlásených, tak ako to býva

zvykom na wikipediánskych stretkách. Máme v ponuke Progress bar, no môžeme ísť aj do krčmy.

Takisto navrhnite aj čas konania podľa vlastných možností.

Počas schôdze sa budú prejednávať dôležité veci, napríklad:

  • Voľba správnej rady.
  • Založenie bežného účtu a kto bude mať podpisové práva
  • Voľba revíznej komisie
  • schvaľovanie a zapisovanie nových členov do OZ.
  • Budú podané hlásenia o doterajšom konaní či nekonaní zakladajúcich členov

Váš postoj voči združeniu je zatiaľ vlažný. No treba zvážiť , že je už založené a je tu možnosť

realizácie viacerých potrebných finančných projektov. Centrálna nadácia vyjadrila písomne e-mailom z 18. januára 2012

svoje prekvapenie nad slabou účasťou, na zároveň prisľúbila svoju pomoc s projektami. Tu je celé znenie:


Bence Damokos ✆ bdamokos@gmail.com

21:27 (Pred 3 hodinami)

adresátom Chapters, mne Hi Rudko,

Great to hear from you again, please keep in touch!

We in the Chapters Committee are a bit concerned, that you haven't followed our advice to wait with founding until you have a bigger team and community support behind you – and official approval will probably be only possible once you achieve that.

Nevertheless, we are happy to see that some projects are beginning to happen, especially, as they may be a good way to get more volunteers interested in Wikimedia Slovakia. Please keep us updated of your progress, and let us know if we can offer any assistance (e.g. a server for hosting a website, mailing list; help with getting a financial grant or permission to use the Wikimedia trademarks until you are officially approved).

I wish you the best of luck, and hope that we can meet in person in the near future (for example at the CEE Wikimedians meeting in Belgrade, or perhaps earlier in Bratislava).

Best regards, Bence Damokos member, Chapters Committee


Takže, dúfam, že sa pozdvihnete do nejakej aktivity, lebo by bola škoda aj tých peňazí, čo sa už investovali do založenia. Nebolo to len 66€ na kolky ale viac. Zakladajúce doklady sú naskenované v dropboxe:https://www.dropbox.com/home#:::

V prípade, že zamejlujete na toto oz.wmsk@gmail.com a zažiadate o prihlášku za člena wikimedia SR, pošlem Vám ju spätne.

Ďakujem za Vašu pozornosť a účasť, spoluzakladajúca členka Nelliette - Ľudmila Balážová-Marešová--Nelliette 23:44, 24. január 2012 (UTC)[odpovedať]

nie ma planetoidy 5633 Fouad - to hoax wprowadzony przez listę planetoid przecinających orbiętę Marsa na wszystkie wikipedie. planetoida (5633) 1978 UL7 nie przecina orbity Marsa tylko należy do pasa głownego (5633) 1978 UL7. nie ma też skupiny Fouad. cały ten artukuł należało by usunąć. - John Belushi 23:33, 5. február 2012 (UTC)[odpovedať]