Zoznam miest v Belgicku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

V Belgicku je 133 obcí, ktoré majú titul mesta:

A - B - C - D - E - F - G - H - CH - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Mesto Okres Provincia Počet obyvateľov Rok vydania kráľovského výnosu
Aalst Aalst Flag of Oost-Vlaanderen.png Východné Flámsko 77 360 1825
Aarschot Leuven Flemish Brabant Flag.png Flámske Brabantsko 27 864 1825
Andenne Namur Flag province namur.svg Namursko 24 407 1825
Antoing Tournai Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 7 549 1825
Antverpy (Antwerpen) Antverpy Flag of Antwerp.svg Antverpy 461 496 1825
Arlon Arlon Flag province luxembourg.png Luxembourg 26 367 1825
Ath Ath Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 26 799 1825
Bastogne Bastogne Flag province luxembourg.png Luxembourg 14 144 1825
Beaumont Thuin Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 6 698 1825
Beauraing Dinant Flag province namur.svg Namursko 8 344 1985
Beringen Hasselt Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 41 072 1985
Bilzen Tongeren Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 30 057 1985
Binche Thuin Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 32 409 1825
Blankenberge Bruggy Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 18 175 1985
Borgloon Tongeren Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 10 152 1985
Bouillon Neufchâteau Flag province luxembourg.png Luxembourg 5 455 1825
Braine-le-Comte Soignies Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 20 305 1825
Bree Maaseik Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 14 503 1985
Bruggy (Brugge) Bruggy Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 117 224 1825
Brusel (Bruxelles/Brussel) Brusel-hlavné mesto 144 784 1825
Ciney Dinant Flag province namur.svg Namursko 14 958 1985
Comines-Warneton Mouscron Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 17 562 1825 (Warneton)
Couvin Philippeville Flag province namur.svg Namursko 13 476 1985
Damme Bruggy Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 10 899 1985
Deinze Gent Flag of Oost-Vlaanderen.png Východné Flámsko 28 320 1825
Dendermonde Dendermonde Flag of Oost-Vlaanderen.png Východné Flámsko 43 347 1825
Diest Leuven Flemish Brabant Flag.png Flámske Brabantsko 22 740 1825
Diksmuide Diksmuide Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 15 733 1825
Dilsen-Stokkem Maaseik Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 19 106 1987
Dinant Dinant Flag province namur.svg Namursko 13 012 1825
Durbuy Marche-en-Famenne Flag province luxembourg.png Luxembourg 10 531 1825
Eeklo Eeklo Flag of Oost-Vlaanderen.png Východné Flámsko 19 535 1825
Enghien Soignies Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 11 980 1825
Eupen Verviers Blason liege prov.svg Lutyšsko 18 248 1808
Fleurus Charleroi Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 22 221 1982
Florenville Virton Flag province luxembourg.png Luxembourg 5 449 1997
Fontaine-l’Évêque Charleroi Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 16 687 1825
Fosses-la-Ville Namur Flag province namur.svg Namursko 9 311 1825
Geel Turnhout Flag of Antwerp.svg Antverpy 35 189 1985
Gembloux Namur Flag province namur.svg Namursko 21 964 1985
Genappe Nivelles Héraldique Province BE Brabant Wallon.svg Valónske Brabantsko 14 136 1985
Genk Hasselt Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 63 787 1999
Gent Gent Flag of Oost-Vlaanderen.png Východné Flámsko 233 120 1825
Geraardsbergen Aalst Flag of Oost-Vlaanderen.png Východné Flámsko 31 380 1825
Gistel Oostende Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 11 125 1985
Halen Hasselt Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 8 624 1985
Halle Halle-Vilvoorde Flemish Brabant Flag.png Flámske Brabantsko 34 882 1825
Hamont-Achel Maaseik Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 13 770 1985
Hannut Waremme Blason liege prov.svg Lutyšsko 14 291 1985
Harelbeke Kortrijk Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 26 172 1985
Hasselt Hasselt Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 70 035 1825
Herentals Turnhout Flag of Antwerp.svg Antverpy 26 071 1985
Herk-de-Stad Hasselt Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 11 795 1985
Herve Verviers Blason liege prov.svg Lutyšsko 16 772 1825
Hoogstraten Turnhout Flag of Antwerp.svg Antverpy 18 582 1985
Houffalize Bastogne Flag province luxembourg.png Luxembourg 4 749 1825
Huy Huy Blason liege prov.svg Lutyšsko 20 071 1825
Charleroi Charleroi Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 201 300 1825
Châtelet Charleroi Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 35 621 1825
Chièvres Ath Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 6 198 1825
Chimay Thuin Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 9 774 1825
Chiny Virton Flag province luxembourg.png Luxembourg 5 013 1825
Izegem Roeselare Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 26 544 1825
Jodoigne Nivelles Héraldique Province BE Brabant Wallon.svg Valónske Brabantsko 12 440 1985
Kortrijk Kortrijk Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 73 657 1825
La Louvière Soignies Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 77 210 1985
La Roche-en-Ardenne Marche-en-Famenne Flag province luxembourg.png Luxembourg 4 267 1825
Landen Leuven Flemish Brabant Flag.png Flámske Brabantsko 14 682 1985
Le Rœulx Soignies Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 7 977 1825
Lessines Soignies Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 17 848 1825
Leuven Leuven Flemish Brabant Flag.png Flámske Brabantsko 90 706 1825
Liège Liège Blason liege prov.svg Lutyšsko 186 805 1825
Leuze-en-Hainaut Tournai Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 13 223 1825
Liège Liège Blason liege prov.svg Lutyšsko 186 805 1825
Lier Mechelen Flag of Antwerp.svg Antverpy 33 272 1825
Limbourg Verviers Blason liege prov.svg Lutyšsko 5 616 1825
Lokeren Sint-Niklaas Flag of Oost-Vlaanderen.png Východné Flámsko 37 850 1825
Lommel Maaseik Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 31 898 1990
Lo-Reninge Diksmuide Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 3 306 1985
Maaseik Maaseik Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 23 631 1825
Malmedy Verviers Blason liege prov.svg Lutyšsko 11 829 Historický
Marche-en-Famenne Marche-en-Famenne Flag province luxembourg.png Luxembourg 16 994 1825
Mechelen Mechelen Flag of Antwerp.svg Antverpy 78 268 1825
Menen Kortrijk Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 32 413 1825
Mesen Ieper Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 988 1985
Mons Mons Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 91 221 1825
Mortsel Antverpy Flag of Antwerp.svg Antverpy 24 427 1999
Mouscron Mouscron Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 52 825 1986
Namur Namur Flag province namur.svg Namursko 107 178 1825
Neufchâteau Neufchâteau Flag province luxembourg.png Luxembourg 6 539 1825
Nieuwpoort Veurne Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 10 855 1825
Ninove Aalst Flag of Oost-Vlaanderen.png Východné Flámsko 35 651 1825
Nivelles Nivelles Héraldique Province BE Brabant Wallon.svg Valónske Brabantsko 24 290 1825
Oostende Oostende Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 68 931 1825
Ottignies-Louvain-la-Neuve Nivelles Héraldique Province BE Brabant Wallon.svg Valónske Brabantsko 29 521 1982
Oudenaarde Oudenaarde Flag of Oost-Vlaanderen.png Východné Flámsko 28 517 1825
Oudenburg Ostende Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 8 929 1985
Peer Maaseik Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 15 810 1985
Péruwelz Tournai Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 16 843 1825
Philippeville Philippeville Flag province namur.svg Namursko 8 320 1825
Poperinge Ieper Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 19 623 1825
Roeselare Roeselare Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 55 775 1825
Rochefort Dinant Flag province namur.svg Namursko 12 038 1985
Ronse Oudenaarde Flag of Oost-Vlaanderen.png Východné Flámsko 24 158 1825
Saint-Ghislain Mons Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 22 466 1825
Saint-Hubert Neufchâteau Flag province luxembourg.png Luxembourg 5 718 1825
Sankt Vith Verviers Blason liege prov.svg Lutyšsko 9 169 Historický
Seraing Lutych Blason liege prov.svg Lutyšsko 60 740 1999
Scherpenheuvel-Zichem Leuven Flemish Brabant Flag.png Flámske Brabantsko 22 064 1985
Sint-Niklaas Sint-Niklaas Flag of Oost-Vlaanderen.png Východné Flámsko 69 725 1825
Sint-Truiden Hasselt Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 38 247 1825
Soignies Soignies Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 25 420 1825
Spa Verviers Blason liege prov.svg Lutyšsko 10 543 1825
Stavelot Verviers Blason liege prov.svg Lutyšsko 6 671 1825
Thuin Thuin Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 14 625 1825
Tielt Tielt Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 19 269 1825
Tienen Leuven Flemish Brabant Flag.png Flámske Brabantsko 31 835 1825
Tongeren Tongeren Flag of Limburg (Belgium).svg Limbursko 29 687 1825
Torhout Bruggy Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 19 453 1825
Tournai Tournai Héraldique Province BE Hainaut.svg Hennegavsko 67 534 1825
Turnhout Turnhout Flag of Antwerp.svg Antverpy 39 791 1825
Verviers Verviers Blason liege prov.svg Lutyšsko 53 597 1825
Veurne Veurne Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 11 843 1825
Vilvoorde Halle-Vilvoorde Flemish Brabant Flag.png Flámske Brabantsko 37 324 1985
Virton Virton Flag province luxembourg.png Luxembourg 11 165 1825
Visé Lutych Blason liege prov.svg Lutyšsko 16 817 1825
Walcourt Philippeville Flag province namur.svg Namursko 17 516 1985
Waregem Kortrijk Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 35 852 1999
Waremme Waremme Blason liege prov.svg Lutyšsko 14 050 1985
Wavre Nivelles Héraldique Province BE Brabant Wallon.svg Valónske Brabantsko 32 201 1825
Wervik Ieper Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 17 607 1825
Ieper Ieper Flag of West Flanders.svg Západné Flámsko 34 897 1825
Zottegem Aalst Flag of Oost-Vlaanderen.png Východné Flámsko 24 548 1985
Zoutleeuw Leuven Flemish Brabant Flag.png Flámske Brabantsko 7 947 1985
Poznámka: Údaje o počte obyvateľov sú z 1. januára 2006