Zoznam miest v Taliansku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam talianskych miest nad 100 000 obyvateľov, radený podľa počtu obyvateľov.

Poradie Mesto Počet
obyvateľov (1990)
Počet
obyvateľov (2001)
Počet
obyvateľov (2008)
Región
1. Rím 2 775 250 2 546 804 2 705 317 Lazio
2. Miláno 1 369 231 1 256 211 1 298 972 Lombardsko
3. Neapol 1 067 365 1 004 500 969 061 Kampánia
4. Turín 962 507 865 263 908 617 Piemont
5. Palermo 698 556 686 722 662 046 Sicília
6. Janov 678 771 610 307 610 863 Ligúria
7. Bologna 404 378 371 217 374 057 Emilia-Romagna
8. Florencia 403 294 356 118 366 061 Toskánsko
9. Bari 342 309 316 532 322 011 Apúlia
10. Catania 333 075 313 110 298 091 Sicília
11. Benátky 309 422 271 073 269 263 Benátsko
12. Verona 255 824 253 208 264 665 Benátsko
13. Messina 231 693 252 026 243 778 Sicília
14. Padova 215 137 204 870 211 327 Benátsko
15. Terst 231 100 211 184 205 380 Furlansko-Júlske Benátky
16. Tarent 232 334 202 033 194 970 Apúlia
17. Brescia 194 502 187 567 189 812 Lombardsko
18. Prato 165 707 172 499 185 721 Toskánsko
19. Reggio Calabria 177 580 180 353 185 567 Kalábria
20. Modena 176 990 175 502 180 558 Emilia-Romagna
21. Parma 170 520 163 457 180 327 Emilia-Romagna
22. Perugia 144 732 149 125 164 131 Umbria
23. Reggio Emilia 132 030 141 877 163 237 Emilia-Romagna
24. Livorno 167 512 156 274 160 979 Toskánsko
25. Cagliari 204 237 164 249 157 932 Sardínia
26. Ravenna 135 844 134 631 154 163 Emilia-Romagna
27. Foggia 156 268 155 203 153 289 Apúlia
28. Salerno 148 932 138 188 140 434 Kampánia
29. Rimini 127 960 128 656 138 869 Emilia-Romagna
30. Ferrara 138 015 130 992 133 845 Emilia-Romagna
31. Sassari 119 596 120 729 129 086 Sardínia
32. Syrakúzy 125 941 123 657 123 595 Sicília
33. Pescara 122 236 116 286 122 790 Abruzzy
34. Monza 120 651 120 204 120 826 Lombardsko
35. Bergamo 114 936 113 143 115 781 Lombardsko
36. Latina 106 203 107 898 115 490 Lazio
37. Forlì 109 341 108 335 114 683 Emilia-Romagna
38. Vicenza 107 454 107 223 114 108 Benátsko
39. Trident 101 545 104 946 112 637 Tridentsko-Horná Adiža
40. Giugliano in Campania 60 096 97 999 112 340 Kampánia
41. Terni 108 248 105 018 110 933 Umbria
42. Novara 101 112 100 910 102 862 Piemont
43. Ancona 101 285 100 507 101 424 Marky
44. Bolzano 98 158 94 989 100 629 Tridentsko-Horná Adiža
45. Piacenza 102 268 95 594 100 286 Emilia-Romagna

Mestá v Taliansku[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam měst v Itálii na českej Wikipédii.