Zoznam miest v Maďarsku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Tento článok obsahuje zoznam miest v Maďarsku podľa počtu obyvateľov.

Poradie Názov mesta Počet obyvateľov Župa
Maďarský Slovenský Počet obyvateľov 1990 Počet obyvateľov 2001 Odhad pre rok 2005
1. Budapest Budapešť 2.016.681 1.777.921 1.708.088 Budapešť
2. Debrecen Debrecín 212.235 211.034 204.825 Hajdúcko-bihárska župa
3. Miskolc Miškovec 196.442 184.125 179.430 Boršodsko-abovsko-zemplínska župa
4. Szeged Segedín 169.930 168.273 160.609 Čongrádska župa
5. Pécs (hist.) Päťkostolie 170.039 162.498 156.661 Baraňská župa
6. Győr (hist.) Ráb 129.331 129.412 129.009 Rábsko-mošonsko-šopronská župa
7. Nyíregyháza Níreďháza 114.152 118.795 116.809 Sabolčsko-satmársko-berežská župa
8. Kecskemét - 102.516 107.749 106.062 Báčsko-malokumánska župa
9. Székesfehérvár (hist.) Stoličný Belehrad 108.958 106.346 103.772 Stoličnobelehradská župa
10. Szombathely (hist.) Kamenec 85.617 81.920 80.210 Vašská župa
11. Szolnok - 78.328 77.631 75.998 Jasovsko-veľkokumánsko-solnocká župa
12. Tatabánya - 74.277 72.470 71.527 Komárňansko-ostrihomská župa
13. Kaposvár (hist.) Kapošvár 71.788 68.697 66.947 Šomoďská župa
14. Békéscsaba Békešská Čaba 67.157 67.968 65.956 Békešská župa
15. Zalaegerszeg - 62.212 61.654 60.919 Zalianska župa
16. Veszprém Vesprém 63.867 62.851 60.387 Vesprémska župa
17. Érd - 43.327 56.567 59.242 Peštianska župa
18. Eger Jáger 61.892 58.331 56.302 Hevešská župa
19. Sopron Šopron 55.083 56.175 55.623 Rábsko-mošonsko-šopronská župa
20. Dunaújváros (hist.) Dunajské Nové Mesto 59.028 55.309 53.396 Stoličnobelehradská župa
21. Nagykanizsa Veľká Kaniža 54.052 52.106 51.383 Zalianska župa
22. Hódmezővásárhely - 51.180 49.382 47.699 Čongrádska župa
23. Salgótarján (hist.) Šalgov-Tarjany 47.822 44.964 44.289 Novohradská župa
24. Cegléd - 37.167 38.055 39.287 Peštianska župa
25. Ózd - 41.561 38.405 38.475 Boršodsko-abovsko-zemplínska župa
26. Baja - 38.686 37.916 37.714 Báčsko-malokumánska župa
27. Szekszárd - 36.857 36.229 35.327 Tolnianska župa
28. Vác Vacov 34.015 34.951 35.108 Peštianska župa
29. Pápa - 33.846 33.549 32.990 Vesprémska župa
30. Gyöngyös - 36.451 33.548 32.938 Hevešská župa
31. Kazincbarcika - 35.692 32.356 32.396 Boršodsko-abovsko-zemplínska župa
32. Gödöllő - 28.195 31.105 32.374 Peštianska župa
33. Gyula - 34.331 33.041 32.269 Békešská župa
34. Hajdúböszörmény - 30.823 31.993 31.957 Hajdú-Bihar
35. Kiskunfélegyháza - 34.220 32.632 31.721 Báčsko-malokumánska župa
36. Ajka - 33.832 31.805 31.407 Vesprémska župa
37. Orosháza - 34.526 31.764 31.373 Békešská župa
38. Szentes - 32.891 31.638 30.495 Čongrádska župa
39. Mosonmagyaróvár (hist.) Uhorské Staré Hrady 30.079 30.432 30.359 Rábsko-mošonsko-šopronská župa
40. Dunakeszi - 26.111 29.453 30.246 Peštianska župa

Abecedný zoznam niektorých maďarských miest[upraviť | upraviť zdroj]