Zoznam miest v Bulharsku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam miest v Bulharsku s viac ako 20-tisíc obyvateľmi:

Poradie Slovenský názov Bulharský názov 1985 1992 2001 2005 Oblasť
1 Sofia* София 1 121 763 1 114 925 1 096 389 1 148 429 Sofia (oblasť)
2 Plovdiv* Пловдив 343 064 341 058 340 638 341 473 Plovdiv
3 Varna* Варна 302 816 308 432 314 539 311 796 Varna
4 Burgas* Бургас 182 856 195 686 193 316 189 245 Burgas
5 Ruse* Русе 185 485 170 038 162 128 157 540 Ruse
6 Stara Zagora* Стара Загора 151 163 150 518 143 989 141 480 Stara Zagora
7 Pleven* Плевен 129 863 130 812 122 149 113 700 Pleven
8 Sliven* Сливен 102 400 106 212 100 695 95 518 Sliven
9 Dobrič* Добрич 109 170 104 494 100 379 93 802 Dobrič
10 Šumen* Шумен 100 125 93 390 89 054 86 381 Šumen
11 Pernik* Перник 94 460 90 549 86 133 80 900 Pernik
12 Jambol* Ямбол 90 019 91 497 82 924 79 314 Jambol
13 Chaskovo* Хасково 87 847 80 700 80 870 78 668 Chaskovo
14 Pazardžik* Пазарджик 77 603 82 578 79 476 76 161 Pazardžik
15 Blagoevgrad* Благоевград 65 481 71 476 71 361 71 123 Blagoevgrad
16 Veliko Tărnovo* Велико Търново 69 173 67 540 66 998 66 145 Veliko Tarnovo
17 Vraca* Враца 75 180 75 518 69 423 63 260 Vraca
18 Gabrovo* Габрово 81 629 76 522 67 350 63 004 Gabrovo
19 Vidin* Видин 62 541 62 691 57 614 52 558 Vidin
20 Asenovgrad Асеновград 47 159 52 360 52 116 52 036 Plovdiv
21 Kazanlăk Казанлък 61 396 60 095 54 021 51 565 Stara Zagora
22 Kjustendil* Кюстендил 53 498 54 431 50 243 47 125 Kjustendil
23 Montana* Монтана 51 714 52 476 54 470 46 866 Montana
24 Kărdžali* Кърджали 55 201 45 793 45 729 45 504 Kărdžali
25 Dimitrovgrad Димитровград 54 056 50 977 41 840 50 812 Chaskovo
26 Loveč* Ловеч 48 992 48 242 44 262 40 824 Loveč
27 Silistra* Силистра 53 537 48 360 42 153 39 358 Silistra
28 Targovište* Търговище 46 043 43 016 40 775 38 390 Targovište
29 Dupnica Дупница 41 897 41 398 38 323 36 816 Kjustendil
30 Razgrad* Разград 49 582 40 933 39 036 35 932 Razgrad
31 Gorna Orjachovica Горна Оряховица 40 895 38 914 35 621 33 804 Veliko Tarnovo
32 Svištov Свищов 30 555 30 404 30 591 33 782 Veliko Tarnovo
33 Smoľan* Смолян 31 456 34 086 33 153 31 988 Smoľan
34 Petrič Петрич 26 451 27 659 29 785 30 013 Blagoevgrad
35 Sandanski Сандански 24 629 26 096 26 695 26 905 Blagoevgrad
36 Samokov Самоков 27 485 28 608 27 664 26 413 Sofia (oblasť)
37 Lom Лом 32 307 31 133 27 897 25 626 Montana
38 Karlovo Карлово 28 403 27 291 25 715 24 787 Plovdiv
39 Sevlievo Севлиево 26 560 25 494 24 448 Gabrovo
40 Nova Zagora Нова Загора 25 327 26 260 25 453 24 123 Sliven
41 Velingrad Велинград 25 634 25 009 23 960 Pazardžik
42 Trojan Троян 26 179 25 076 25 104 22 357 Loveč
43 Ajtos Айтос 23 124 22 418 21 001 Burgas
44 Botevgrad Ботевград 22 659 22 974 20 346 Sofia (oblasť)
45 Goce Delčev Гоце Делчев 19 836 20 329 20 123 Blagoevgrad