Zoznam miest v Grécku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Tento článok obsahuje zoznam miest v Grécku s viac ako 30-tisíc obyvateľmi.

Poradie Mesto Počet obyvateľov Periféria
1991 2001 Výpočet pre 2005
1 Atény 772 072 745 514 729 137 Atika
2 Solún 383 967 363 987 354 290 Stredná Makedónia
3 Pireus 182 671 175 697 172 429 Atika
4 Patra 153 344 161 114 163 360 Západné Grécko
5 Peristeri 137 288 137 918 137 659 Atika
6 Iraklio 116 178 133 012 137 154 Kréta
7 Larisa 113 090 124 786 128 758 Tesália
8 Kallithea 114 233 109 609 107 767 Atika
9 Nikaia 87 597 93 086 94 608 Atika
10 Kalamaria 80 698 87 255 91 617 Stredná Makedónia
11 Glyfada 63 306 80 409 88 495 Atika
12 Volos 77 192 82 439 84 425 Tesália
13 Acharnes 61 052 75 329 82 376 Atika
14 Ilio 78 326 80 859 81 647 Atika
15 Keratsini 71 982 76 102 77 222 Atika
16 Iliupoli 75 037 75 904 76 360 Atika
17 Nea Smyrni 69 749 73 986 75 421 Atika
18 Zografu 80 492 76 115 74 390 Atika
19 Chalandri 66 285 71 684 74 211 Atika
20 Egaleo 78 563 74 046 72 320 Atika
21 Marousi 64 092 69 470 72 310 Atika
22 Korydallos 63 184 67 456 68 894 Atika
23 Ajos Dimitrios 57 574 65 173 68 154 Atika
24 Nea Ionia 60 635 66 017 67 835 Atika
25 Palaio Faliro 61 371 64 759 66 292 Atika
26 Ioannina 56 699 61 629 64 012 Epirus
27 Evosmos 28 821 52 624 63 111 Stredná Makedónia
28 Vyronas 58 523 61 102 61 888 Atika
29 Aja Paraskevi 47 463 56 836 60 662 Atika
30 Kavala 58 025 60 802 59 240 Východná Makedónia a Trácia
31 Galatsi 57 230 58 042 58 625 Atika
32 Rodos 43 558 53 709 56 128 Južný Egej
33 Serres 50 390 54 266 55 886 Stredná Makedónia
34 Chania 50 077 53 373 54 565 Kréta
35 Chalkida 51 646 53 584 54 558 Stredné Grécko
36 Katerini 45 281 52 709 53 293 Stredná Makedónia
37 Alexandrupoli 38 220 49 176 52 979 Východná Makedónia a Trácia
38 Petrupoli 38 278 48 327 52 609 Atika
39 Kalamata 44 000 49 550 51 108 Peloponéz
40 Trikala 48 962 51 862 49 809 Tesália
41 Komotini 39 927 46 586 45 631 Východná Makedónia a Trácia
42 Lamia 44 084 46 406 47 246 Stredné Grécko
43 Chaidari 47 437 46 276 45 277 Atika
44 Neo Iraklio 42 905 45 926 47 006 Atika
45 Xanthi 37 463 45 118 48 221 Východná Makedónia a Trácia
46 Agrinio 40 917 44 030 43 525 Západné Grécko
47 Kifisia 39 166 43 929 45 755 Atika
48 Veria 38 713 43 683 44 464 Stredná Makedónia
49 Drama 38 546 43 485 44 226 Východná Makedónia a Trácia
50 Sykies 34 059 41 726 44 955 Stredná Makedónia
51 Stavrupoli 37 596 41 653 43 224 Stredná Makedónia
52 Ampelokipi 40 093 40 959 41 206 Stredná Makedónia
53 Alimos 32 024 38 047 40 490 Atika
54 Polichni 27 894 36 146 39 765 Stredná Makedónia
55 Kozani 31 999 35 942 36 481 Západná Makedónia
56 Kerkyra 36 293 33 886 27 003 Iónske ostrovy
57 Argyrupoli 31 530 33 158 33 714 Atika
58 Aji Anargyri 30 739 32 957 33 753 Atika
59 Karditsa 30 289 32 252 32 789 Tesália
60 Cholargos 33 691 32 166 31 545 Atika
61 Nea Ionia 28 537 31 612 32 004 Tesália
62 Aja Varvara 28 706 30 562 31 218 Atika
63 Neapoli 30 568 30 279 30 106 Stredná Makedónia