Zoznam matematických článkov/V

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 87 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

va[upraviť | upraviť zdroj]

Vadim Georgijevič Vizing · Valec (geometria) · Valter Šeda · Van der Waalsova stavová rovnica · Vandermondova konvolúcia · Vandermondova matica · Variačný počet · Variácia (kombinatorika) · Varieta (matematika) · Vaughan Jones · Vavrinec Benedikt z Nedožier

[upraviť | upraviť zdroj]

Václav Medek

[upraviť | upraviť zdroj]

Väzňova dilema

ve[upraviť | upraviť zdroj]

Vektor (matematika) · Vektorové pole · Vektorový podpriestor · Vektorový priestor · Vektorový súčin · Veličina (matematika) · Veľká Fermatova veta · Veľké čísla · Veľtucet · Vennov diagram · Verifikácia · Veta (filozofia) · Veta (matematika) · Veta o násobení pravdepodobností

vi[upraviť | upraviť zdroj]

Viackriteriálne rozhodovanie · Viachodnotová funkcia · Viachodnotová logika · Viazaná premenná · Viera Šimčisková · Vietove vzťahy · Viktor Antonovič Sadovničij · Viktor Jakovlevič Buňakovskij · Viktor Svitek · Viliam Ficker · VisiCalc · Vitelo · Vito Volterra

[upraviť | upraviť zdroj]

Vít Hejný

vl[upraviť | upraviť zdroj]

Vladimir Alexandrovič Vojevodskij · Vladimir Geršonovič Drinfeľd · Vladimir Igorevič Arnoľd · Vladimír Palko · Vladimír Piják · Vlastimil Klíma · Vlnová rovnica

vo[upraviť | upraviť zdroj]

Vojtech Filkorn · Vojtech Illenčík · Vojtěch Jarník · Volker Strassen

vr[upraviť | upraviť zdroj]

Vrchol (teória grafov)

[upraviť | upraviť zdroj]

Všeobecná topológia · Všeobecne platná rovnica · Všeobecný kvantifikátor · Všeobecný výrok

vy[upraviť | upraviť zdroj]

Vyčíslenie · Vyčíslenie algebrického výrazu · Vyčíslenie počtového výrazu · Vylučujúce alebo · Vyplývanie · Vypočítateľná funkcia · Vysvetlenie · Vyššia premisa · Vyšší termín · Vytvárajúca funkcia · Vyvolený číselný rad · Vyvrátenie (logika)

[upraviť | upraviť zdroj]

Východisková podmienka · Východisková situácia · Výpočet · Výpočtová zložitosť · Výrok (logika) · Výrokotvorný funktor · Výroková algebra · Výroková funkcia · Výroková logika · Výroková premenná · Výroková premenná výrokovej logiky · Výroková spojka · Výrokové spojenie · Výrokový kalkul · Výsledok (matematika) · Vývojový diagram

vz[upraviť | upraviť zdroj]

Vzájomný vzťah · Vzdialenosť (teória grafov)