Stredoeurópsky letný čas

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Tmavočervenou farbou sú vyznačené krajiny používajúce SELČ

Stredoeurópsky letný čas (SELČ; anglicky Central European Summer Time, CEST) je označenie pre časové pásmo stredoeurópsky čas (SEČ) v období platnosti letného času.

SELČ = UTC + 2 hod.

SELČ na Slovensku a vo veľa ďalších krajinách Európske únie platí od 1:00 UTC (2:00 SEČ, resp. 3:00 SELČ) poslednej nedele v marci do 1:00 UTC (3:00 SELČ, resp. 2:00 SEČ) poslednej nedele októbra.

Zoznam krajín používajúcich SELČ[upraviť | upraviť zdroj]

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Středoevropský letní čas na českej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).