Melissa McCarthyová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Melissa McCarthy)
Melissa McCarthyová
Celé menoMelissa Ann McCarthy
Narodenie 26. august 1970 (53 rokov)
Plainfield, Illinois, USA
Povolanieherečka
Roky pôsobenia1997 - súčasnosť
ManželBen Falcone (2005 -)

Melissa McCarthyová (angl. Melissa Ann McCarthy; * 26. august 1970, Plainfield, Illinois, USA) je americká herečka. V roku 2012 bola prvý krát nominovaná na Oscara za film Bridesmaids a v roku 2019 dostala druhú nomináciu za film Can You Ever Forgive Me?.

Životopis a kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

McCarthyová sa narodila v Plainfielde v štáte Illinois. Je sesternicou herečky a modelky Jenny McCarthy a profesionálnej basketbalistky Joanne McCarthy. McCarthyová bola vychovávaná na farme vo veľmi katolíckej rodine. Jej kariéra rozbehla keď sa začala venovať stand-up komédii v Los Angeles a neskôr v New Yorku.

McCarthyová sa prvý raz objavila v show svojej sesternice, s názvom Jenny McCarthy Show.

V roku 2000 bola McCarthyová obsadená ako Sookie St. James, dobrá kamarátka Lorelai Gilmore (Lauren Graham), v televíznom seriáli WB Gilmore Girls.

V roku 2007 si zahrala spolu s Ryanom Reynoldsom vo vedeckom fantasy psychologickom thrilleri The Nines, ktorý napísal a režíroval John August. Neskôr si zahrala v nezávislých komédiách ako príklad The Captain, Just Add Water a Pretty Ugly People. Tiež sa objavila ako Dena Stevensonová v komédii Samantha Who? po boku herečky Christiny Applegate.

Od roku 2010 stvárnila postavu Molly v seriály Mike & Molly.

V roku 2013 hrala po boku Sandry Bullockovej v komédií The Heat.

V máji 2015 získala McCarthyová svoju hviezdu na hollywoodskom chodníku slávy. V auguste 2015 ju časopis Forbes zaradil ako tretiu najlepšie platenú herečku roku 2015 so ziskom 23 miliónov dolárov.

V roku 2016 hrala vedeckú pracovníčku vo filme Ghostbusters v réžii Paula Feiga. V rovnakom roku nahradila Julianne Moore vo filme Can You Ever Forgive Me?, za ktorý si vyslúžila svoju druhú nomináciu na Oscara.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Melissa McCarthy na anglickej Wikipédii.