Zoznam športových majstrovstiev sveta

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Letné individuálne športy[upraviť | upraviť zdroj]

Atletika[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky, odkazy
Majstrovstvá sveta v atletike jednotlivci,

štafety

Muži víťazi v 24 disciplínach (2017) 2019 Dvojročne
Ženy víťazky v 24 disciplínach (2017)
Majstrovstvá sveta v halovej atletike jednotlivci,

štafety

Muži víťazi v 13 disciplínach (2018) 2020 Dvojročne
Ženy víťazky v 13 disciplínach (2018)
Majstrovstvá sveta v pólmaratóne Jednotlivci Muži Keňa Geoffrey Kipsang Kamworor (2018) 2020 Dvojročne
Ženy Etiópia Netsanet Gudetová (2018)
Družstvá Muži Etiópia Etiópia (2018)
Ženy Etiópia Etiópia (2018)
Majstrovstvá sveta v krose Jednotlivci Muži Uganda Joshua Cheptegei (2019) 2021 Dvojročne
Ženy Keňa Hellen Obiriová (2019)
Družstvá Muži Uganda Uganda (2019)
Ženy Etiópia Etiópia (2019)
Štafeta Mix 3 M + 1 Ž Etiópia Etiópia (2019)
Majstrovstvá sveta v behu na 100 km Jednotlivci Muži Japonsko Hideaki Yamauchi (2018) 2020 Dvojročne
Ženy Chorvátsko Nikoleta Šustićová (2018)
Majstrovstvá v behu na 24 hod. Jednotlivci Muži Japonsko Yoshihiko Ishikawa (2017) 2019 Dvojročne
Ženy Poľsko Patrycja Bereznowská (2017)
Družstvá Muži Japonsko Japonsko (2017)
Ženy USA Spojené štáty (2017)

Bedminton[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v bedmintone Dvojhra Muži Japonsko Kento Momota (2018) 2019 Každoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády
Ženy Španielsko Carolina Marinová (2018)
Štvorhra Muži Čína Li Junhui
Liu Yuchen (2018)
Ženy Japonsko Mayu Matsumotová
Wakana Nagaharová (2018)
Mix Čína Zheng Siwei
Huang Yaqiong (2018)
Thomasov pohár Družstvá Muži Čína Čína (2018) 2020 Dvojročne
Uber pohár Družstvá Ženy Japonsko Japonsko (2018) 2020 Dvojročne
Sudirmanov pohár Družstvá Mix Kórejská republika Južná Kórea (2017) 2019 Dvojročne

Billiard a Snooker[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá v pool biliarde 9-ball Jednotlivci Muži Nemecko Joshua Filler (2018) 2019 Každoročne
Majstrovstvá sveta v 3 bande Jednotlivci Muži Španielsko Daniel Sánchez (2016) 2017 Každoročne
Majstrovstvá sveta v snookeri Jednotlivci Open Anglicko Judd Trump (2019) 2020 Každoročne

Bowls[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v bowls Jednotlivci Muži Nový Zéland Shannon Mcilroy (2016) 2020 Štvorročne
Ženy Austrália Karen Murphy (2016)
Dvojice Muži Austrália Aaron Wilson
Brett Wilkie (2016)
Ženy Wales Jess Simsová
Laura Danielsová (2016)
Trojice Muži Anglicko Anglicko-
Robert Paxton
Andy Knapper
Jamie Walker (2016)
Ženy Austrália Austrália -
Rebecca Van Aschová
Natasha Scottová
Carla Krizanicová (2016)
Štvorice Muži Nový Zéland Nový Zéland-
Ali Forsyth
Blake Signal
Mike Kernaghan
Mike Nagy (2016)
Ženy Austrália Austrália -
Kelsey Cottrellová
Natasha Scottová
Rebecca Van Aschová
Carla Krizanicová (2016)
Družstvá Muži Nový Zéland Nový Zéland (2016)
Ženy Austrália Austrália (2016)
Majstrovstvá sveta v halovom bowls Jednotlivci Open Škótsko Stewart Anderson (2019) 2020 Každoročne
Ženy Škótsko Julie Forestová (2019)
Dvojice Open Škótsko Paul Foster
Škótsko Alex Marshall (2019)
Mix Anglicko Robert Paxton
Anglicko Ellen Falknerová (2019)

Box,bojové športy[upraviť | upraviť zdroj]

Druh Názov súťaže Kategória Hmotnostná Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Box Majstrovstvá sveta v boxe Muži 49 kg Kuba Johannys Argilaos (2017) 2019 Dvojročne
52 kg Kuba Yosvany Veitia (2017)
56 kg Kazachstan Kairat Yeraliyev (2017)
60 kg Francúzsko Sofiane Ouimha (2017)
64 kg Francúzsko Andy Cruz Goméz (2017)
69 kg Uzbekistan Shakhram Giyasov (2017)
75 kg Ukrajina Olexander Chyžniak (2017)
81 kg Kuba Julio Cézar La Cruz (2017)
91 kg Kuba Erislandy Savón (2017)
+91 kg Azerbajdžan Magomedrasul Majidov (2017)
Ženy 48 kg India Mary Komová (2018) 2019
51 kg KĽDR Pang-Chol-mi (2018)
54 kg Čínsky Tchaj-pej Lin Yu-ting (2018)
57 kg Nemecko Ornella Wahnerová (2018)
60 kg Írsko Kellie Harringtonová (2018)
64 kg Čína Dou Dan (2018)
69 kg Čínsky Tchaj-pej Chen Nien-chin (2018)
75 kg Čína Li Qian (2018)
81 kg Čína Wang Lina (2018)
+81 kg Čína Yang Xiaoli (2018)
Džudo Majstrovstvá sveta v džude Muži 60 kg Japonsko Naohisa Takato (2018) 2019 Každoročne Nekoná sa v roku letnej olympiády
66 kg Japonsko Hifumi Abe (2018)
73 kg Kórejská republika An Chang-rim (2018)
81 kg Irán Saeid Mollaei (2018)
90 kg Španielsko Nikoloz Sherazadishvili (2018)
100 kg Kórejská republika Cho Gu-ham (2018)
+100 kg Gruzínsko Guram Tushishvili (2018)
Ženy 48 kg Ukrajina Darida Bilodidová (2018)
52 kg Japonsko Uta Abeová (2018)
57 kg Japonsko Tsukasa Yoshidová (2018)
63 kg Francúzsko Clarisse Agbegnenou (2018)
70 kg Japonsko Chizuru Araiová (2018)
78 kg Japonsko Shori Hamadová (2018)
+78 kg Japonsko Sarah Asahinová (2018)
Družstvá Mix Japonsko Japonsko (2018)
Karate Majstrovstvá sveta v karate Kata Muži Japonsko Ryo Kiyuna (2018) 2020 Dvojročne
Ženy Španielsko Sandra Sánchezová (2018)
Družstvá muži Japonsko Japonsko-
Arata Kinjo
Ryo Kiyuna
Takuya Uemura (2018)
Družstvá ženy Japonsko Japonsko-
Saori Ishibashiová
Mai Mugyiamaová
Sae Tairaová (2018)
Kumite Muži 60 kg Taliansko Angelo Crescenzo (2018)
67 kg Francúzsko Steven Da Costa (2018)
75 kg Irán Bahman Askari (2018)
84 kg Chorvátsko Ivan Kvesić (2018)
+84 kg Nemecko Jonathan Horne (2018)
Družstvá Irán Irán (2018)
Ženy 50 kg Japonsko Miho Miyaharová (2018)
55 kg Poľsko Dorota Banaszcyková (2018)
61 kg Srbsko Jovana Prekovićová (2018)
68 kg Azerbajdžan Irina Zaretská (2018)
+68 kg Grécko Eleni Chatziliaduová (2018)
Družstvá Francúzsko Francúzsko (2018)
Taekwondo Majstrovstvá sveta v taekwonde Muži 54 kg Kórejská republika Kim Tae-hun (2017) 2019 Dvojročne
58 kg Kórejská republika Jeong Yun-jo (2017)
63 kg Čína Zhao Shuai (2017)
68 kg Kórejská republika Lee Dae-hoon (2017)
74 kg Rusko Maxim Chamtsov (2017)
80 kg Azerbajdžan Milad Beigi (2017)
87 kg Nemecko Alexander Bachman (2017)
+87 kg Niger Abdoul Razak Issoufou (2017)
Ženy 46 kg Kórejská republika Sim Jae-young (2017)
49 kg Srbsko Vanja Stankovičová (2017)
53 kg Turecko Zeliha Ağnisová (2017)
57 kg Kórejská republika Lee Ah-reum (2017)
62 kg Šablóna:IVC Ruth Gbagbiová (2017)
67 kg Turecko Nur Tatarová (2017)
73 kg Srbsko Milica Mandičová (2017)
+73 kg Spojené kráľovstvo Bianca Walkdenová (2017)
Zápasenie Majstrovstvá sveta v zápasení Muži Voľný štýl 57 kg Rusko Zaul Ugujev (2018) 2019 Každoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády
61 kg Kuba Yowlis Bonne (2018)
65 kg Japonsko Takuto Otoguro (2018)
70 kg Rusko Magomedrasul Gazimagomedov (2018)
74 kg Rusko Zaurbek Sidakov (2018)
79 kg USA Kyle Dake (2018)
86 kg USA David Taylor (2018)
92 kg USA J'den Cox (2018)
97 kg Rusko Abdulrashid Sadulajev (2018)
125 kg Gruzínsko Geno Petriashvili (2018)
Greckorímsky štýl 55 kg AzerbajdžanEldaniz Azizli (2018)
60 kg Rusko Sergej Jemelin (2018)
63 kg Rusko Stepan Marjanjan (2018)
67 kg Rusko Artem Surkov (2018)
72 kg Nemecko Frank Stäbler (2018)
77 kg Rusko Alexander Čekirkin (2018)
82 kg Maďarsko Péter Bácsi (2018)
87 kg Turecko Metehan Başar (2018)
97 kg Rusko Musa Jevlojev (2018)
130 kg Rusko Sergej Semenov (2018)
Ženy Voľný štýl 50 kg Japonsko Yui Sasakiová (2018)
53 kg Japonsko Haruna Okunová (2018)
55 kg Japonsko Mayu Mukaidová (2018)
57 kg Čína Rong Ningning (2018)
59 kg Japonsko Risako Kawaiová (2018)
62 kg Bulharsko Taybe YUsejnová (2018)
65 kg Fínsko Petra Olliová (2018)
68 kg Ukrajina Alla Čerkasovová (2018)
72 kg Kanada Justina Di Stasiová (2018)
76 kg USA Adeline Grayová (2018)

Cyklistika[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike Cestné preteky Muži Španielsko Alejandro Valverde (2018) 2019 Každoročne
Ženy Holandsko Anna van der Breggenová (2018)
Časovka jednotlivcov Muži Austrália Rohan Dennis (2018)
Ženy Holandsko Annemiek van Vleutenová (2019)
Časovka družstiev Muži Belgicko Quick-Step Floors-
Dánsko Kasper Asgreen
Belgicko Laurens de Plus
Luxembursko Bob Jungels
Belgicko Yves Lampaert
Nemecko Maximilian Schachmann
Holandsko Niki Terpstra (2018)
Ženy Nemecko Canyon-SRAM-
Bielorusko Alena Amialiusiková
Spojené kráľovstvo Alice Barnesová
Spojené kráľovstvo Hannah Barnesová
Taliansko Elena Cecchiniová
Nemecko Lisa Kleinová
Nemecko Trixi Worracková (2018)
Majstrovstvá sveta v horskej cyklistike Cross-country Muži Švajčiarsko Nino Schurter (2018) 2019 Každoročne
Ženy USA Kate Courtneyová (2018)
Mix Štafety Švajčiarsko Švajčiarsko-
Filippo Colombo
Alexandre Balmer
Sina Freiová
Jolanda Neffová
Nino Schurter (2018)
Zjazd Muži Francúzsko Loic Bruni (2018)
Ženy Spojené kráľovstvo Rachel Athertonová (2018)
Majstrovstvá sveta v mestskej cyklistike Trial Muži 20 palcov Rakúsko Thomas Pechhacker (2018) 2019 Každoročne
Muži 26 palcov Spojené kráľovstvo Jack Carthy (2018)
Ženy Nemecko Nina Reichenbachová (2018)
Družstvá Mix Španielsko Španielsko (2018)
Cross-country eliminator Muži Francúzsko Titouan Perin-Garnier (2018)
Ženy Francúzsko Coline Clauzureová (2018)
Freestyle BMX Muži USA Justin Dowell (2018)
Ženy USA Perris Benegasová (2018)
Majstrovstvá v sálovej cyklistike Krasojazda jednotlivci Muži Nemecko Lucas Kohl (2018) 2019 Každoročne
Ženy Nemecko Iris Schwarzhauptová (2018)
Krasojazda dvojice Muži Nemecko Serafin Schefold
Max Hanselman (2018)
Ženy Nemecko Lena Bringsenová
Lisa Bringsenová (2018)
Krasojazda družstiev Ženy štvorice Nemecko Nemecko-
Katharina Güllichová
Julia Dörnerová
Annamaria Milová
Ramona Resselová (2018)
Bicyklebal Muži Rakúsko Patrick Schnetzer
Markus Bröll (2018)
Majstrovstvá sveta v cyklokrose Jednotlivci Muži Holandsko Mathieu van der Poel (2019) 2020 Každoročne
Ženy Belgicko Sanne Cantová (2019)
Majstrovstvá sveta v BMX Preteky Muži Francúzsko Sylvain André (2018) 2019 Každoročne
Ženy Holandsko Laura Smuldersová (2018)
Majstrovstvá sveta v dráhovej cyklistike Šprint Muži Holandsko Harrie Lavreysen (2019) 2020 Každoročne
Ženy Hongkong Lee Wal Sze (2019)
Tímový Šprint muži Holandsko Holandsko-
Roy van den Berg
Harrie Lavreysen
Mathhis Büchli
Jeffrey Hoogland (2019)
Tímový šprint ženy Austrália Austrália-
Kaarle McCullochová
Stephanie Mortonová
(2019)
Stíhacie preteky Muži Taliansko Filipo Ganna (2019)
Ženy Austrália Ashlee Ankudinoffová (2019)
Družstvá muži Austrália Austrália-
Sam Welsford
Keiland O′Brien
Leigh Howard
Alexander Porter
Cameron Scott (2019)
Družstvá ženy Austrália Austrália-
Annette Edmondsonová
Ashlee Akudinoffová
Georgia Bakerová
Amy Cureová
Alexandra Manlyová (2019)
Bodovacie preteky Muži Holandsko Jan-Wilem van Schip (2019)
Ženy Austrália Alexandra Manleyová (2019)
Madison muži Nemecko Nemecko-
Roger Kluge
Theo Reinhard (2019)
Madison ženy Holandsko Holandsko-
Kirsten Wildová
Amy Petersová (2019)
Keirin Muži Holandsko Matthijs Büchli (2019)
Ženy Hongkong Lee Wall Sze (2019)
1000 m/500 m s pevným štartom Muži Francúzsko Quentin Lafargue (2019)
Ženy Rusko Daria Shmelevová (2019)
Scratch Muži Austrália Sam Welsford (2019)
Ženy Spojené kráľovstvo Elinor Barkerová (2019)
Omnium Muži Nový Zéland Campbell Stewart (2019)
Ženy Holandsko Kirsten Wildová (2019)

Gymnastika[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v športovej gymnastike Viacboj Muži Rusko Artur Dalaloyan (2018) 2019 Každoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády.V roku po letnej olympiáde sa nekonajú preteky vo viacboji družstiev.
Ženy USA Simone Bilesová (2018)
Družstvá muži Čína Čína (2018)
Družstva ženy USA Spojené štáty (2018)
Prostné Muži Rusko Artur Dalaloyan (2018)
Ženy USA Simone Bilesová (2018)
Preskok Muži KĽDR Ri Se-gwang (2018)
Ženy USA Simone Bilesová (2018)
Bradlá Muži Čína Zou Jinguan (2018)
Ženy Belgicko Nina Derwaelová (2018)
Kruhy Muži Grécko Eleftherios Petrounias (2018)
Kôň na šírku Muži Čína Xiao Ruoteng (2018)
Hrazda Muži Holandsko Epke Zonderland (2018)
Kladina Ženy Čína Liu Tingting (2018)
Majstrovstvá sveta v skokoch na trampolíne Trampolína Muži Čína Gao Lei (2017) 2018 Jednoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády.
Ženy Bielorusko Tatsiana Piatreniová (2017)
Synchrónne dvojice muži Bielorusko Vladislav Hončarov
Aleh Rabcov (2017)
Synchrónne dvojice ženy Čína Zhong Xingping
Liu Lingling (2017)
Družstvá muži Čína Čína-
Dong Dong
Tu Xiao
Gao Lei (2017)
Družstvá ženy Čína Čína-
Zhong Xingping
Zhu Xuejing
Liu Linglling (2017)
Double mini tramp Muži Rusko Michail Zalomin (2017)
Ženy Južná Afrika Bianca Zooneykindová (2017)
Družstvá muži Rusko Rusko-
Vasilij Makarský
Alexander Odincov
Michajl Zalomin
(2017)
Družstvá ženy Rusko Rusko-
Dana Sadková
Alina Christenková
Polina Trojanovová (2017)
Tumbling Muži Čína Zhang Kuo (2017)
Ženy Čína Jia Fangfang (2017)
Družstá muži Spojené kráľovstvo Veľká Británia-
Greg Townley
Elliot Browne
Kristof Willerton (2017)
Družstvá ženy Čína Čína-
Cheng Ling
Chen Linxi
Jia Fangfang
Yang Yujie (2017)
Majstrovstvá sveta v modernej gymnastike Viacboj Ženy Rusko Dina Averinová (2018) 2019 Každoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády
Družstvá Rusko Rusko (2018)
Obruč Ženy Rusko Dina Averinová (2018)
Lopta Rusko Dina Averinová (2018)
Stuha Rusko Alexandra Soldatovová (2018)
Kužele Rusko Dina Averinová (2018)
Spoločné skladby 5 Obručí Bulharsko Bulharsko (2018)
2 Stuhy, 3 Lopty Taliansko Taliansko (2018)
Viacboj Rusko Rusko (2018)
Majstrovstvá sveta v akrobatickej gymnastike Dvojice Muži Rusko Igor Mišev
Nikolaj Suprunov (2018)
2020 Dvojročne
Ženy Rusko Daria Gurievová
Daria Kalininová (2018)
Mix Rusko Georgij Pataraja
Maria Černovová (2018)
Skupiny Muži Izrael Izrael-
Lidar Dana
Yannay Kalfa
Eli Efraim Sach
Daniel Uralevitch (2018)
Ženy Rusko Rusko-
Daria Čebulanková
Polina Plastininová
Xenia Zagkskinová (2018)
Družstvá Mix Rusko Rusko (2018)

Inline rýchlokorčuľovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Druh Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v inline rýchlokorčuľovaní Dráha 300 m Muži Nemecko Simon Albrecht (2016) 2017 Každoročne
Ženy Čile Maria Jose Moyová (2016)
500 m Muži Francúzsko Gwendal Le Pivert (2016)
Ženy Kolumbia Paola Segurová (2016)
1000 m Muži Nový Zéland Peter Michael (2016)
Ženy Taliansko Francesca Lollobrigidová (2016)
10000 m bodovacie preteky Muži Argentína Kevin Kurnada (2016)
Ženy Argentína Mayra Ariasová (2016)
15000 m eliminácia Muži Nový Zéland Peter Michael (2016)
Ženy Kolumbia Louis Garzonová (2016
3000 m štafeta Muži Kolumbia Kolumbia (2016)
Ženy Taliansko Taliansko (2016)
Cesta 100 m Muži Mexiko Jorge Louis Martinez (2016)
Ženy Čile Maria Jose Moyová (2016)
1 kolo Muži Francúzsko Gwendal Le Pivert (2016)
Ženy Kolumbia Jercy Puellová (2016)
10000 m bodovacie preteky Muži Francúzsko Even Fernandez (2016)
Ženy Taliansko Francisca Lollobrigidová (2016)
20000 m eliminácia Muži Kolumbia Alex Cujavante (2016)
Ženy Kolumbia Fabriana Ariasová (2016)
5000 m štafeta Muži Francúzsko Francúzsko (2016)
Ženy Nemecko Nemecko (2016)
Maratón Muži Argentína Juan Cruz Araldi (2016)
Ženy Taiwan Liu-Hsuan Liu (2016)

Kanoistika[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v rýchlostnej kanoistike Jednotlivci,dvojice,štvorice Muži víťazi v 17 disciplínach (2018) 2019 Každoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády
Ženy víťazky v 10 disciplínach (2018)
Majstrovstvá sveta vo vodnom slalome K 1 Muži Nemecko Hannes Aigner (2018) 2019 Každoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády
Ženy Austrália Jessica Foxová (2018)
Družstvá muži Spojené kráľovstvo
Joe Clarke
Bradley Forbes-Cryans
Christopher Bowers (2018)
Družstvá ženy Francúzsko
Lucie Baudu-Marieová
Zélia Lafontová
Camile Prigentová (2018)
Extreme K1 M Taliansko Christian De Dionigi (2018)
Extreme K1 Ž Brazília Ana Sátilaová (2018)
C 1 Muži Nemecko Franz Anton (2018)
Ženy Austrália Jessica Foxová (2018)
Družstvá muži Slovensko Slovensko
Alexander Slafkovský
Michal Martikán
Matej Beňuš (2018)
Družstvá ženy Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo
Mallory Franklinová
Kimberley Woodsová
Bethan Forrowová (2018)
C2 Mix Poľsko Marcin Pochwala
Aleksandra Stachová (2018)

Lyžovanie na tráve[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v lyžovaní na tráve Super G Muži Česko Jan Gardavský (2017) 2019 Dvojročne
Ženy Česko Adela Kettnerová (2017)
Obrovský slalom Muži Česko Jan Gardavský (2017)
Ženy Rakúsko Jacqueline Gerlachová (2017)
Slalom Muži Rakúsko Michael Stocker (2017)
Ženy Francúzsko Jacqueline Gerlachová (2017)
Superkombinácia Muži Taliansko Lorenzo Gritti (2017)
Ženy Japonsko Chisaki Maedaová (2017)

Lukostreľba[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v lukostreľbe Olympijský luk Muži USA Brady Ellison (2019) 2021 Dvojročne
Družstvá muži Čína Čína-
Ding Yliang
Feng Hao
Wei Shaoxuan (2019)
Ženy Čínsky Tchaj-pej Lei Chien-Ying (2019)
Družstvá ženy Čínsky Tchaj-pej Taiwan-
Lei Chien-Ying
Peng Chia-mao
Tan Ya-ting (2019)
Družstvá mix Kórejská republika Južná Kórea-
Lere Woo-seok
Kang Chae-young (2019)
Kladkový luk Muži USA James Lutz (2019)
Družstvá muži Kórejská republika Južná Kórea-
Choi Yong-hee
Kim Jong-hoo
Yang Yae-won (2019)
Ženy Rusko Natalia Avdejevová (2019)
Družstvá ženy Čínsky Tchaj-pej Taiwan-
Chen Li-Ju
Chen Yi-hsuan
So Chae-won (2019)
Družstvá mix Kórejská republika Južná Kórea-
Kim Jong-ho
So Chae-won (2019)

Moderný päťboj[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v modernom päťboji Jednotlivci Muži Spojené kráľovstvo James Cooke (2018) 2019 Každoročne
Ženy Bielorusko Anastasiya Prokopenková (2018)
Družstvá Muži Francúzsko Francúzsko-
Valentin Prades
Valentin Belaud
Brice Loubet (2018)
Ženy Maďarsko Maďarsko-
Sarolta Kovácsová
Zsofia Földháziová
Tamara Alekszejevová (2018)
Štafety Muži Francúzsko Francúzsko-
Alexandre Henrard
Valentin Belaud (2018)
Ženy Bielorusko Bielorusko-
Anastasiya Prokopenková
Iryna Prasiantsovová (208)
Mix Nemecko Nemecko-
Rebecca Langehrová
Fabian Liebig (2018)

Orientačný beh[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v orientačnom behu Šprint Muži Švajčiarsko Daniel Hubmann (2018) 2019 Každoročne
Ženy Dánsko Maja Almová (2018)
Stredná trať Muži Nórsko Eskil Kinneberg (2018)
Ženy Švédsko Tove Alexandersonová (2018)
Dlhá trať Muži Nórsko Olav Lundanes (2018)
Ženy Švédsko Tove Alexandersonová (2018)
Štafety Muži Nórsko Nórsko-
Gaute Hallan Steiwer
Eskil Kinneberg
Magne Dæhli (2018)
Ženy Švajčiarsko Švajčiarsko-
Elena Rossová
Julia Jakobová
Judith Wyderová (2018)
Šprint mix Švédsko Švédsko-
Tove Alexanderssonová
Emil Svensk
Jonas Leandersson
Karolin Ohlssonová (2018)

Plavecké športy[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Druh Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v plaveckých športoch Plávanie jednotlivci,

štafety

Muži,ženy,Mix Víťazi v 42 disciplínach (2017) 2019 Dvojročne
Ďiaĺkové plávanie 5 km Muži FRA Marc-Antoine Olivier (2017) 2019 Dvojročne
Ženy USA Ashley Twichellová (2017)
10 km Muži NED Ferry Weertman (2017)
Ženy FRA Aurélie Mullerová (2017)
25 km Muži FRA Axel Reymond (2017)
Ženy BRA Ana Marcela Cunhaová (2017)
Družstvá Mix FRA Francúzsko-
Oceane Cassignolová
Logan Fontaine
Aurélie Mullerová
Marc-Antoine Olivier (2017)
Skoky do vody 1 m doska Muži CHN Peng Jianfeng (2017) 2019 Dvojročne
Ženy AUS Maddison Keeneyová (2017)
3 m Muži CHN Xie Siyi (2017)
Synchro muži RUS Jevgenij Kuznecov
Ilja Zacharov (2017)
Ženy CHN Shi Tingmao (2017)
Synchro ženy CHN Chand Yani
Shi Tingmao (2017)
Synchro mix CHN Wang Han
Li Zheng (2017)
10 m Muži GBR Tom Daley (2017)
Synchro muži CHN Chen Aisen
Yang Hao (2017)
Ženy MAS Cheong Jun Hoong (2017)
Synchro ženy CHN Ren Qian
Sin Yajie (2017)
Synchro mix CHN Čína
Ren Qian
Lian Junije (2017)
3 m/10 m Družstvá mix FRA Laura Marinová
Matthieu Rosset (2017)
High diving 27 m muži USA Steve Lo Bue (2017)
20 m ženy AUS Rhiannan Ifflandová (2017)
Synchronizované plávanie Sólo Technická zostava RUS Svetlan Kesničenková (2017) 2019 Dvojročne
Voľná zostava RUS Svetlana Kolesničenková (2017)
Dvojice Technická zostava RUS Svetlana Kolesničenková
Alexandra Packievičová (2017)
Voľná zostava RUS Svetlana Kesničenková
Alexandra Packievičová (2017)
Dvojice mix Technická zostava ITA Manila Flaminiová
Giorgio Minisini (2017)
Voľná zostava RUS Alexander Malcev
Michaela Kalančová (2017)
Družstvá Technická zostava RUS Rusko (2017)
Voľná zostava RUS Rusko (2017)
Kombo CHN Čína (2017)
Majstrovstvá sveta v krátkom bazéne Krátky bazén Jednotlivci,

štafety

Muži,ženy,mix víťazi v 46 disciplínach 2018 Dvojročne

Stolný tenis[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v stolnom tenise Dvojhra Muži Čína Ma Long (2019) 2021 Dvojročne
Ženy Čína Liu Shiwen (2019)
Štvorhra Muži Čína Ma Long
Wang Chuqin (2019)
Ženy Čína Sun Yingsha
Wang Manyu (2019)
Mix Čína Xu Xin
Liu Shiwen (2019)
Majstrovstvá sveta družstiev v stolnom tenise Družstvá Muži Čína Čína (2018) 2020 Dvojročne
Ženy Čína Čína (2018)

Squash[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v squashi Jednotlivci Muži Egypt Mohamed El Shorbagy (2017) 2018 Každoročne
Ženy Egypt Raneem El Weleilyová (2017)
Majstrovstvá sveta družstiev v squashi Družstvá Muži Egypt Egypt (2017) 2019 Dvojročne Ročník 2015 bol zrušený
Ženy Egypt Egypt (2018) 2020

Šípky[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta PDC Jednotlivci Muži Holandsko Michael van Gerwen (2019) 2020 Každoročne
Majstrovstvá sveta BDO Jednotlivci Muži Anglicko Glen Durrant (2019) 2020 Každoročne
Ženy Japonsko Mikuru Suzuki (2019)

Šerm[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v šerme Fleret Muži Taliansko Alesio Foconi (2018) 2019 Každoročne
Družstvá muži Taliansko Taliansko-
Giorgio Avola
Andrea Cassará
Alessio Foconi
Daniele Garozzo (2018)
Ženy Taliansko Alice Volpiová (2018)
Družstvá ženy USA Spojené štáty-
Lee Kieferová
Margaret Luová
Nzingha Ptescodová
Nicole Rossová (2018)
Kord Muži Francúzsko Yanick Borell (2018)
Družstvá muži Švajčiarsko Švajčiarsko-
Max Hainzer
Lucas Malcotti
Michele Niggeler
Benjamin Stefen (2018)
Ženy Taliansko Mara Navariová (2018)
Družstvá ženy USA Spojené štáty-
Matharine Holmesová
Courtney Hurleyová
Kelley Hurleyová
Amanda Siricová (2018)
Šabľa Muži Kórejská republika Kim Jung-hwan (2018)
Družstvá muži Kórejská republika Južná Kórea-
Gu Bon-gil
Kim Jung-hwan
Kim Jun-ho
Oh Sang-uk (2018)
Ženy Rusko Sofia Pozdňaková (2018)
Dužstvá ženy Francúzsko Francúzsko-
Cécilia Berderová
Manon Brunetová
Charlote Lembachová
Caroline Quéroliová (2018)

Športová streľba[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v športovej streľbe Jednotlivci,družstvá Muži,ženy víťazi v 54 disciplínach (2018) 2022 Štvorročne
Majstrovstvá sveta v streľbe z brokových zbraní Jednotlivci,družstvá Muži,ženy víťazi v 10 disciplínach (2017) 2019 Dvojročne

Športové lezenie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v športovom lezení Lezenie na obtiažnosť Muži Rakúsko Jakob Schubert (2018) 2020 Dvojročne
Ženy Rakúsko Jessica Pilzová (2018)
Lezenie na čas Muž Irán Reza Alipourshenazandifar (2018)
Ženy Poľsko Alexandra Rudziňská (2018)
Bouldering Muži Japonsko Kai Harada (2018)
Ženy Slovinsko Janja Garnbretová (2018)
Kombinácia Muži Japonsko Kai Harada (2018)
Ženy Slovinsko Janja Garnbretová (2018

Triatlon[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Svetová triatlonová séria Muži Španielsko Mario Mola (2018) 2019 Každoročne
Ženy Spojené kráľovstvo Vicky Hollandová (2018)
Majstrovstvá sveta v mix štafetách 4 x 4 USA Spojené štáty (2016) 2017 Každoročne

Veslovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo veslovaní Muži víťazi v 13 disciplínach (2018) 2019 Každoročne V rokoch letnej olympiády len MS ľahkých váh
Ženy víťazky v 9 disciplínach (2018)

Vzpieranie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Disciplína Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo vzpieraní Jednotlivci Muži víťazi v 8 kategóriách, 24 disciplínach (2018) 2019 Každoročne Nekoná sa v rokoch letných olympijských hier
Ženy víťazky v 7 kategóriách, 21 disciplínach (2018)

Zimné individuálne športy[upraviť | upraviť zdroj]

Akrobatické lyžovanie a snowboard[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Druh Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v akrobatickom lyžovaní a snowboardingu Akrobatické lyžovanie Zjazd Muži Kanada Mikaël Kingsbury (2019) 2021 Dvojročne
Ženy Kazachstan Yulia Galishevová (2019)
Paraelný muži Kanada Mikaël Kingsbury (2019)
Paraelný ženy Francúzsko Perrine Laffontová (2019)
Skoky Muži Rusko Maxim Burov (2019)
Ženy Bielorusko Aliaksandra Ramanouská (2019)
Mix Švajčiarsko Švajčiarsko-
Carol Bouvardová
Nicolas Gigax
Noé Roth (2019)
U-rampa Muži USA Aaron Blunk (2019)
Ženy Estónsko Kelly Sildaruová (2019)
Slopestyle Muži Spojené kráľovstvo James Woods (2019)
Ženy Francúzsko Tess Ledeuxová (2017) Zrušené pre silný vietor
Ski kros Muži Francúzsko Francois Place (2019)
Ženy Kanada Marielle Thompson (2019)
Snowboarding Slalom Paraelný muži Rusko Dmitry Loginov (2019) 2021 Dvojročne
Paraelný ženy Švajčiarsko Julie Zoggová (2019)
Paraelný obrovský muži Rusko Dmitry Loginov (2019)
Paraelný obrovský ženy Nemecko Selina Jörgová (2019)
Snowboard kros Muži USA Misk Dideroff (2019)
Ženy Česko Eva Samková (2019)
Mix USA Spojené Štáty-
Mick Dideroff
Lindsey Jacobellisová (2019)
U-rampa Muži Austrália Scotty James (2019)
Ženy USA Cloe Kimová (2019)
Slopestyle Muži USA Chris Corning (2019) Výsledky kvalifikácie.Finále zrušené pre silný vietor
Ženy Nový Zéland Zoe Sadowská-Synnottová (2019) Výsledky kvalifikácie.Finále zrušené pre silný vietor
Big air Muži Nórsko Ståle Sandbech (2017) Zrušené pre silný vietor
ženy Rakúsko Anna Gaserová (2017) zrušené pre silný vietor

Biatlon[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v biatlone Šprint 10 km muži Nórsko Johannes Thingnes Bø (2019) 2020 Každoročne Nekoná sa v rokoch zimnej olympiády
7,5 km ženy Slovensko Anastasiya Kuzmina (2019)
Stíhačka 12.5 km muži Ukrajina Dmytro Pidruchnyi (2019)
10 km ženy Nemecko Denise Herrmannová (2019)
Preteky s hroadným štartom 15 km muži Taliansko Dominik Windisch (2019)
12,5 km ženy Taliansko Dorothea Wiererová (2019)
Individuálne preteky 20 km muži Nemecko Arnd Peiffer (2019)
15 km ženy Švédsko Hanna Öbergová (2019)
Štafety 4x7,5 km muži Nórsko Nórsko-
Lars Helge Birkeland
Vetle Sjåstad Christiansen
Tarjei Bø
Johannes Thingnes Bø (2019)
4x6 km ženy Nórsko Nórsko-
Synnøve Solemdalová
Ingrid Landmark Tandrevoldová
Tiril Eckhoffová
Marte Olsbu Røiselandová (2019)
2x6 km + 2x7,5 km mix Nórsko Nórsko-
Marte Olsbu Røiselandová
Tiril Eckhoff
Johannes Thingnes Bø
Vetle Sjåstad Christiansen (2019)
6 + 7,5 km mix Nórsko Nórsko-
Marte Olsbu Røiselandová
Johannes Thingnes Bø (2019)

Boby a skeleton[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Druh Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v boboch a skeletone Boby Dvojice Muži Nemecko Nemecko-
Francesco Friedrich
Thorsten Margis (2019)
2020 Každoročne Nekoná sa v rokoch zimnej oympiády
Ženy Nemecko Nemecko-
Mariama Jamanková
Annika Drazeková (2019)
Štvorice Muži Nemecko Nemecko-
Francesco Friedrich
Candy Bauer
Martin Grothkopp
Thorsten Margis (2019)
Skeleton Jednotlivci Muži Lotyšsko Martins Dukurs (2019)
Ženy Nemecko Tina Hermannová (2019)
Boby + skeleton Družstvá Mix Nemecko Nemecko-
Christoper Groetheer
Anna Köhlerová & Lisa Sophie Gerickeová
Sophia Griebelová
Johaness Lochner & Marc Rademacher (2019)

Klasické Lyžovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Druh Kategória Súťažná disciplína Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v klasickom lyžovaní Beh na lyžiach Muži 15 km Nórsko Martin Johnsrud Sundby (2019) 2021 Dvojročne
Skiatlon 15+15 km Nórsko Sjur Røethe (2019)
50 km s hromadným štartom Nórsko Hans Christer Holund (2019)
Šprint Nórsko Johannes Høfslot Klæbo (2019)
Tímový šprint Nórsko Emil Iversen
Johannes Hofslot Klǣbo (2019)
Štafeta 4x10 km Nórsko Nórsko-
Emil Iversen
Martin Johnsrud Sundby
Sjur Røethe
Johannes Hofslot Klæbo (2019)
Ženy 10 km Nórsko Therese Johaugová (2019)
Skiatlon 7,5+7,5 km Nórsko Therese Johaugová (2019)
30 km s hromadným štartom Nórsko Therese Johaugová (2019)
Šprint Nórsko Maike Caspersen Fallaová (2019)
Tímový šprint Švédsko Stina Nilsonová
Maja Dahlqvistová (2019)
Štafeta 4x5 km Švédsko Švédsko-
Ebba Anderssonová
Frida Karlssonová
Charlotte Kallaová
Stina Nilsonová (2019)
Skoky na lyžiach Muži Stredný mostík Poľsko Dawid Kubacki (2019) 2021 Dvojročne
Veľký mostík Nemecko Markus Eisenbichler (2019)
Družstvá veľký mostík Nemecko Nemecko-
Karl Geiger
Richard Freitag
Stephan Leyhe
Markus Eisenbichler (2019)
Ženy Stredný mostík Nórsko Maren Lundbyová (2019)
Družstvá stredný mostík Nemecko Nemecko-
Juliane Seyfarthová
Ramona Straubová
Carina Vogtová
Katharina Althausová (2019)
Mix Družstvá stredný mostík Nemecko Nemecko-
Katharina Althausová
Marcus Eisenbichler
Juliane Seyfarthová
Karl Geiger (2019)
Severská kombinácia Muži Jednotlivci

stredný mostík/10 km

Nórsko Jan Magnus Riiber (2019) 2021 Dvojročne
Jednotlivci

veľký mostík/10 km

Nemecko Eric Frenzel (2019)
Šprint dvojíc

veľký mostík/2x7,5 km

Nemecko Eric Frenzel
Fabian Rießle (2019)
Družstvá

stredný mostík/4x5 km

Nórsko Nórsko-
Espen Bjørnstad
Jan Schmid
Jørgen Graabak
Jarl Magnus Riiber (2019)
Majstrovstvá sveta v letoch na lyžiach Mamutí mostík Muži Jednotlivci Nórsko Daniel Andre Tande (2018) 2020 Dvojročne
Družstvá Nórsko Nórsko-
Johann André Forfang
Daniel-André Tande
Robert Johansson
Andreas Stjernen (2018)

Krasokorčuľovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v krasokorčuľovaní Jednotlivci Muži USA Nathan Chen (2019) 2020 Každoročne
Ženy Rusko Alina Zagitovová (2019)
Dvojice Športové dvojice Čína Sui Wenjing
Han Cong (2019)
Tanečné páry Francúzsko Gabriella Papadakisová
Guillaume Cizeron (2019)
Majstrovstvá sveta v synchrónnom korčuľovaní Družstvá Open Rusko Rusko-Team Paradise (2019) 2020 Každoročne

Rýchlokorčuľovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo viacboji Jednotlivci Muži Holandsko Patrick Roest (2019) 2020 Každoročne
Ženy Česko Martina Sáblíková (2019)
Majstrovstvá sveta v šprintoch Jednotlivci Muži Rusko Pavel Kulizhnikov (2019) 2020 Každoročne
Ženy Japonsko Nao Kodairová (2019)
Majstrovstvá sveta na jednotlivých tratiach 500m Muži Rusko Ruslan Murashov (2019) 2020 Každoročne Nekoná sa v rokoch zimnej olympiády
Ženy Rakúsko Vanessa Herzogová (2019)
1000 m Muži Holandsko Kai Verbij (2019)
Ženy USA Britany Boweová (2019)
1500 m Muži Holandsko Thomas Krol (2019)
Ženy Holandsko Irene Wüstová (2019)
3000 m/5000 m Muži Nórsko Sverre Lunde Petersen (2019)
Ženy Česko Martina Sáblíková (2019)
5000 m/10000 m Muži Holandsko Jorrit Bergsma (2019)
Ženy Česko Martina Sáblíková (2019)
Preteky s hromadným štartom Muži USA Joey Mantia (2019)
Ženy Holandsko Irene Schoutenová (2019)
Stíhačka družstiev Muži Holandsko Holandsko-
Marcel Bosker
Sven Kramer
Douwe de Vries (2019)
Ženy Japonsko Japonsko-
Ayano Satová
Miho Takagiová
Nana Takagiová (2019)
Tímový šprint Muži Holandsko Holandsko-
Ronald Mulder
Kjeld Nuis
Kai Verbij (2019)
Ženy Holandsko Holandsko-
Letitia de Jongová
Jutta Lerdamová
Janine Smitová (2019)
Majstrovstvá sveta na krátkej dráhe 500 m Muži Kórejská republika Hwang Dae-heon (2019) 2020 Každoročne
Ženy Holandsko Lara van Ruijvenová (2019)
1000 m Muži Kórejská republika Lim Hyo-jun (2019)
Ženy Holandsko Susanne Schultingová (2019)
1500 m Muži Kórejská republika Lim Hyo-yun (2019)
Ženy Kórejská republika Choi Min-jeong (2019)
3000 m Muži Kórejská republika Lim Hyo-yun (2019)
Ženy Holandsko Susanne Schultingová (2019)
Štafety

3000 m/5000 m

Muži Kórejská republika Južná Kórea-
Hwan Dae-heon
Lee June-seo
Lim Hyo-jun
Park Ji-won (2019)
Ženy Kórejská republika Južná Kórea-
Choi Min-jeong
Kim Geon-hee
Kim Yi-joo
Shim Suk-hee (2019)
Viacboj Muži Kórejská republika Lim Hyo-jun (2019)
Ženy Holandsko Susanne Schultingová (2019)

Sánkovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v sánkovaní Jednotlivci Muži Nemecko Felix Loch (2019) 2020 Každoročne Nekoná sa v rokoch zimnej olympiády
Šprint muži Rakúsko Jonas Müller (2019)
Ženy Nemecko Natalie Geisenbergerová (2019)
Šprint ženy Nemecko Natalie Geisenbergerová (2019)
Dvojice Muži Nemecko Toni Eggert
Sascha Benecken (2019)
Šprint muži Nemecko Toni Eggert
Sascha Benecken (2019)
Družstvá Mix Rusko Rusko -
Tatiana Ivanovová
Semen Pavličenko
Vladislav Južakov & Jurij Prochorov (2019)
Majstrovstvá sveta v sánkovaní na prírodnej dráhe Jednotlivci Muži Taliansko Alex Gruber (2019) 2021 Dvojročne
Ženy Taliansko Evelin Lanthalerová (2019)
Dvojice Muži Taliansko Florian Clara
Patrick Pingeter (2019)
Družstvá Mix Taliansko Taliansko-
Alex Gruber
Patrick Pingeter
Evelin Lanthalerová (2019)

Zjazdové lyžovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní Zjazd Muži Nórsko Kjetil Jansrud (2019) 2021 Dvojročne
Ženy Slovinsko Ilka Stuhecová (2019)
Super G Muži Taliansko Dominik Paris (2019)
Ženy USA Mikaela Shiffrinová (2019)
Obrovský slalom Muži Nórsko Henrik Kristoffersen (2019)
Ženy Slovensko Petra Vlhová (2019)
Slalom Muži Rakúsko Marcel Hirscher (2019)
Ženy USA Mikaela Shiffrinová (2019)
Superkombinácia Muži Francúzsko Alexis Pinturault (2019)
Ženy Švajčiarsko Wendy Holdenerová (2019)
Družstvá Mix Švajčiarsko Švajčiarsko-
Aline Daniothová
Andrea Ellenbergerová
Wendy Holdenerová
Sandro Simonet
Daniel Yule
Ramon Zenhäusern (2019)

Kolektívne športy[upraviť | upraviť zdroj]

Basketbal[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v basketbale Muži USA Spojené štáty (2014) 2019 Štvorročne Od roku 2019 sa prechádza na nový štvorročný cyklus z dôvodu kolízie s MS vo futbale
Ženy USA Spojené štáty (2018) 2022
Majstrovstvá sveta v basketbale 3x3 Muži USA Spojené štáty (2019) 2020 Každoročne Od roku 2017 každoročne
Ženy Čína Čína (2019)

Curling[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v curlingu Muži Švédsko Švédsko (2019) 2020 Každoročne
Ženy Švajčiarsko Švajčiarsko (2019)
Dvojice mix Švédsko Švédsko (2019)
Družstvá mix Kanada Kanada (2018) 2019

Futbal,plážový,futsal[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo futbale Muži Francúzsko Francúzsko (2018) 2022 Štvorročne
Ženy USA Spojené štáty (2019) 2023
Majstrovstvá sveta vo futsale Muži Argentína Argentína (2016) 2020 Štvorročne
Majstrovstvá sveta v plážovom futbale Muži Brazília Brazília (2017) 2019 Dvojročne

Faustbal[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo faustbale Muži Nemecko Nemecko (2015) 2019 Štvorročne
Ženy Nemecko Nemecko (2018) 2020 Dvojročne

Floorball[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo florbale Muži Fínsko Fínsko (2018) 2020 Dvojročne
Ženy Švédsko Švédsko (2017) 2019

Hádzaná[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v hádzanej Muži Dánsko Dánsko (2019) 2021 Dvojročne
Ženy Francúzsko Francúzsko (2017) 2019 Dvojročne
Majstrovstvá sveta v plážovej hádzanej Muži Brazília Brazília (2018) 2020 Dvojročne
Ženy Grécko Grécko (2018)

Hokej[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v pozemnom hokeji Muži Belgicko Belgicko (2018) 2022 Štvorročne
Ženy Holandsko Holandsko (2018)
Majstrovstvá sveta v halovom pozemnom hokeji Muži Rakúsko Rakúsko (2018) 2022 Štvorročne
Ženy Nemecko Nemecko (2018)
Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji Muži Fínsko Fínsko (2019) 2020 Každoročne
Ženy USA Spojené štáty (2019) Nekoná sa v rokoch zimnej olympiády
Majstrovstvá sveta v bandyhokeji Muži Rusko Rusko (2019) 2020 Každoročne
Ženy Švédsko Švédsko (2018) 2020 Dvojročne
Majstrovstvá sveta v hokeji na kolieskových korčuliach Muži Portugalsko Portugalsko (2019) 2021 Dvojročne
Ženy Španielsko Španielsko (2019)
Majstrovstvá sveta v hokejbale Muži Slovensko Slovensko (2019) 2021 Dvojročne
Ženy Kanada Kanada (2019)
Majstrovstvá sveta IIHF v inline hokeji Muži USA Spojené štáty (2018) 2019 Každoročne

Kánoe pólo[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v canoe pole Muži Nemecko Nemecko (2018) 2020 Dvojročne
Ženy Nemecko Nemecko (2018)

Korfbal[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v korfbale Mix Holandsko Holandsko (2015) 2019 Štvorročne

Kriket[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v krikete Muži Anglicko Anglicko (2019) 2023 Štvorročne
Ženy Anglicko Anglicko (2017) 2021
Majstrovstvá sveta v krikete T20 Muži West Indies Západná India (2016) 2020 Štvorročne
Ženy Austrália Austrália (2016) 2018 Dvojročne
Majstrovstvá sveta v halovom krikete Muži Austrália Austrália (2017) 2020 Trojročne
Ženy Austrália Austrália (2017)

Lakros[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v lakrose Muži USA Spojené štáty (2018) 2022 Štvorročne
Ženy USA Spojené štáty (2017) 2021
Majstrovstá sveta v halovom lakrose Muži Kanada Kanada (2015) 2019 Štvorročne

Netbal[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v netballe Ženy Austrália Austrália (2015) 2019 Štvorročne

Rugby[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v ragby Muži Nový Zéland Nový Zéland (2015) 2019 Štvorročne
Ženy Nový Zéland Nový Zéland (2017) 2021 Od roku 2017 sa prechádza na nový štvorročný cyklus
Majstrovstvá sveta v rugby league Muži Austrália Austrália (2017) 2021 Štvorročne
Ženy Austrália Austrália (2017)
Majstrovstvá sveta v rugby sevens Muži Nový Zéland Nový Zéland (2018) 2022 Štvorročne Od roku 2018 sa prechádza na nový štvorročný cyklus
Ženy Nový Zéland Nový Zéland (2018)
Majstrovstvá sveta v touch rugby Muži Austrália Austrália (2019) 2023 Štvorročne
Ženy Austrália Austrália (2019)
Mix Austrália Austrália (2019)

Tchoukball[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v tchoukballe Muži Taiwan Taiwan (2017) 2019 dvojročne
Ženy Taiwan Taiwan (2017)

Vodné pólo[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo vodnom póle Muži Chorvátsko Chorvátsko (2017) 2019 Dvojročne
Ženy USA Spojené štáty (2017)

Volejbal[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo volejbale Muži Poľsko Poľsko (2018) 2022 Štvorročne
Ženy Srbsko Srbsko (2018)
Majstrovstvá sveta v plážovom volejbale Muži Rusko Oleg Stojanovský
Viačeslav Krasilnikov (2019)
2021 Dvojročne
Ženy Kanada Sarah Pavanová
Melissa Humana-Paradesová (2019)

Motoristický šport[upraviť | upraviť zdroj]

Auto šport[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Poznámky
Majstrovstvá sveta formuly 1 Jednotlivci Spojené kráľovstvo Lewis Hamilton (2018) 2019
Konštruktéri Nemecko Mercedes GP (2018)
Majstrovstvá sveta endurance Jednotlivci Nemecko Timo Bernhard
Nový Zéland Brendon Hartley
Nový Zéland Earl Bamber (2017)
2018-19
Konštruktéri Nemecko Porsche (2017)
Majstrovstvá sveta v cross-country rally Jednotlivci Poľsko Jakub Przygonski (2018) 2018
Konštruktéri Poľsko Orlen Team /X-Raid (2018)
Majstrovstvá sveta v rally Jednotlivci Francúzsko Sébastien Ogier
Julien Ingrassia (2018)
2019
Konštruktéri Japonsko Toyota Gazoo Racing WRT (2018)
Majstrovstvá sveta v rallycrosse Jednotlivci Švédsko Johan Kristoffersson (2018) 2019
Tímy Švédsko PSRX Volkswagen Sweden (2018)
Majstrovstvá sveta cestovných automobilov Jednotlivci Taliansko Gabriele Tarquini (2018) 2019
Konštruktéri Francúzsko MRacing-YMR (2018)
Majstrovstvá formuly E Jednotlivci Francúzsko Jean-Éric Vergne (2017-18) 2018-19
Konštruktéri Nemecko Audi Sport ABT Schaeffler (2017-18)

Letecký šport[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Poznámky
Red Bull air race Master Class Česko Martin Šonka (2018) 2019 V rokoch 2011-2013 sa súťaž nekonala
Challenger Class Poľsko Luke Czepiela (2018) Koná sa od roku 2014

Lodný šport[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Poznámky
Majstrovstvá sveta Class 1 Powerboat Jednotlivci Spojené arabské emiráty Arif Sal Al-Zafeen
Nadir Bin Hendi (2016)
2017
Tímy Spojené arabské emiráty Team Abu Dhabi (2016)
Majstrovstvá sveta F1 Powerboat Jednotlivci Taliansko Alex Carella (2017) 2018
Tímy Spojené arabské emiráty Team Abu Dhabi (2017)

Motošport[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kubatúra Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Poznámky
Majstrovstvá sveta cestných motocyklov Moto 3 Jednotlivci Španielsko Jorge Martín (2018) 2019 Do roku 2012 125 ccm
Konštruktéri Japonsko Honda (2018)
Moto 2 Jednotlivci Taliansko Francesco Bagnaia (2018) Do roku 2010 250 ccm
Konštruktéri Nemecko Kalex (2018)
Moto GP Jednotlivci Španielsko Marc Márquez (2018) Do roku 2002 500 ccm
Konštruktéri Japonsko Honda (2018)
Majstrovstvá sveta v superkrose Superkros Jednotlivci USA Ryan Dungey (2017) 2018
Majstrovstvá sveta v motokrose M X2 Jednotlivci Španielsko Jorge Prado (2018) 2019 Do roku 2003 125 ccm
Konštruktéri Rakúsko KTM (2018)
MX GP Jednotlivci Holandsko Jeffrey Herilngs (2018) Do roku 2003 250 ccm
Konštruktéri Rakúsko KTM (2018)
Ženy Jednotlivci Taliansko Kiara Fontanesiová (2018)
Konštruktéri Japonsko Yamaha (2018)
Majstrovstvá sveta v enduro E 3 Jednotlivci Spojené kráľovstvo Steve Holcombe (2018) 2019
Konštruktéri Taliansko Beta (2018)
E 2 Jednotlivci Taliansko Alex Salvini (2018)
Konštruktéri Lotyšsko Husqvarna (2018)
E 1 Jednotlivci Spojené kráľovstvo Bradley Freeman (2018)
Konštruktéri Taliansko Beta (2018)
Ženy Jednotlivci Fínsko Sanna Kärkkäinenová (2018)
Majstrovstvá sveta v triale Klasický Muži Španielsko Toni Bou (2018) 2019
Ženy Spojené kráľovstvo Emma Bristowová (2018)
Halový Muži Španielsko Toni Bou (2018)
Majstrovstvá sveta v sajdkárkrose Open Dvojice Belgicko Marvin Vanluchene
Ben van den Bogaart (2018)
2018
Konštruktéri Holandsko WMC (2018)
Plochá dráha Open Speedway grand prix na plochej dráhe Spojené kráľovstvo Tai Woffinden (2018) 2019
Speedway of Nations Rusko Rusko (2018)
Majstrovstvá sveta na ľadovej plochej dráhe Open Jednotlivci Rusko Dmitrij Koltakov (2018) 2019
Družstvá Rusko Rusko (2018)
Majstrovstvá sveta v sajdkárach Open Dvojice Spojené kráľovstvo Tim Reeves
Mark Wilkes (2018)
2018
Majstrovstvá sveta superbajkov Open Jednotlivci Spojené kráľovstvo Jonathan Rea (2018) 2019
Konštruktéri Japonsko Kawasaki (2018)
Majstrovstvá sveta superšportov Supersport 600 Jednotlivci Nemecko Sandro Cortese (2018) 2019
Konštruktéri Japonsko Yamaha (2018)
Supersport 300 Jednotlivci Španielsko Ana Carascová (201á) 2019
Konštruktéri Japonsko Yamaha (2018)
Majstrovstvá sveta superstock 1000 Open Jednotlivci Taliansko Raffele de Rosa (2018) 2019
konštruktéri Taliansko Ducati (2018)
Majstrovstvá sveta endurance Open Konštruktéri Japonsko TSR Honda France-
Španielsko Davide Checa
Taliansko Niccoló Canepa (2018)
2018