Zoznam športových majstrovstiev sveta

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Letné individuálne športy[upraviť | upraviť zdroj]

Atletika[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky, odkazy
Majstrovstvá sveta v atletike jednotlivci,

štafety

Muži víťazi v 24 disciplínach (2017) 2019 Dvojročne
Ženy víťazky v 24 disciplínach (2017)
Majstrovstvá sveta v halovej atletike jednotlivci,

štafety

Muži víťazi v 13 disciplínach (2016) 2018 Dvojročne
Ženy víťazky v 13 disciplínach (2016)
Majstrovstvá sveta v pólmaratóne Jednotlivci Muži Keňa Geoffrey Kipsang Kamworor (2016) 2017 Každoročne
Ženy Keňa Peres Jechirchirová (2016)
Družstvá Muži Keňa Keňa-
Geoffrey Kipsang Kamworor
Bedan Karoki Muchiri
Simon Cheprot (2016)
Ženy Keňa Keňa-
Peres Jechirchirová
Cynthia Jerotich Limová
Mary Wacera Ngugiová (2016)
Majstrovstvá sveta v krose Jednotlivci Muži Keňa Geoffrey Kipsang Kamworor (2017) 2019 Dvojročne
Ženy Keňa Irene Chepetová (2017)
Družstvá Muži Etiópia Etiópia (2017)
Ženy Keňa Keňa (2017)
Štafeta Mix 3 M + 1 Ž Keňa Keňa (2017)
Majstrovstvá sveta v behu na 100 km Jednotlivci Muži Japonsko Hideaki Yamauchi (2016) 2018 Dvojročne
Ženy Austrália Kirstin Bullová (2016)
Majstrovstvá v behu na 24 hod. Jednotlivci Muži Japonsko Yoshihiko Ishikawa (2017) 2019 Dvojročne
Ženy Poľsko Patrycja Bereznowská (2017)
Družstvá Muži Japonsko Japonsko (2017)
Ženy USA Spojené štáty (2017)

Bedminton[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v bedmintone Dvojhra Muži Dánsko Viktor Axelsen (2017) 2018 Každoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády
Ženy Japonsko Nozomi Okuharová (2017)
Štvorhra Muži Čína Liu Cheng
Zhang Nan (2017)
Ženy Čína Chen Qingchen
Jia Yifan (2017)
Mix Indonézia Tontowi Ahmad
Liliyana Natsirová (2017)
Thomasov pohár Družstvá Muži Dánsko Dánsko (2016) 2018 Dvojročne
Uber pohár Družstvá Ženy Čína Čína (2016) 2018 Dvojročne
Sudirmanov pohár Družstvá Mix Kórejská republika Južná Kórea (2017) 2019 Dvojročne

Billiard a Snooker[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá v pool biliarde 9-ball Jednotlivci Muži Rakúsko Albin Ouschan (2016) 2017 Každoročne
Majstrovstvá sveta v 3 bande Jednotlivci Muži Španielsko Daniel Sánchez (2016) 2017 Každoročne
Majstrovstvá sveta v snookeri Jednotlivci Open Anglicko Mark Selby (2017) 2018 Každoročne

Bowls[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v bowls Jednotlivci Muži Nový Zéland Shannon Mcilroy (2016) 2020 Štvorročne
Ženy Austrália Karen Murphy (2016)
Dvojice Muži Austrália Aaron Wilson
Brett Wilkie (2016)
Ženy Wales Jess Simsová
Laura Danielsová (2016)
Trojice Muži Anglicko Anglicko-
Robert Paxton
Andy Knapper
Jamie Walker (2016)
Ženy Austrália Austrália -
Rebecca Van Aschová
Natasha Scottová
Carla Krizanicová (2016)
Štvorice Muži Nový Zéland Nový Zéland-
Ali Forsyth
Blake Signal
Mike Kernaghan
Mike Nagy (2016)
Ženy Austrália Austrália -
Kelsey Cottrellová
Natasha Scottová
Rebecca Van Aschová
Carla Krizanicová (2016)
Družstvá Muži Nový Zéland Nový Zéland (2016)
Ženy Austrália Austrália (2016)
Majstrovstvá sveta v halovom bowls Jednotlivci Open Škótsko Paul Foster (2017) 2018 Každoročne
Ženy Anglicko Katherine Rednallová (2017)
Dvojice Open Wales Jason Greenslade
Anglicko Les Gillet (2017)
Mix Anglicko Nick Brett
Škótsko Claire Johnstonová (2017)

Box,bojové športy[upraviť | upraviť zdroj]

Druh Názov súťaže Kategória Hmotnostná Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Box Majstrovstvá sveta v boxe Muži 49 kg Kuba Johannys Argilaos (2017) 2019 Dvojročne
52 kg Kuba Yosvany Veitia (2017)
56 kg Kazachstan Kairat Yeraliyev (2017)
60 kg Francúzsko Sofiane Ouimha (2017)
64 kg Francúzsko Andy Cruz Goméz (2017)
69 kg Uzbekistan Shakhram Giyasov (2017)
75 kg Ukrajina Olexander Chyžniak (2017)
81 kg Kuba Julio Cézar La Cruz (2017)
91 kg Kuba Erislandy Savón (2017)
+91 kg Azerbajdžan Magomedrasul Majidov (2017)
Ženy 48 kg Kazachstan Nazym Kyzaibayová (2016) 2018
51 kg Spojené kráľovstvo Nicola Adamsová (2016)
54 kg Kazachstan Dina Zholamanová (2016)
57 kg Taliansko Alessia Mesianová (2016)
60 kg Francúzsko Estele Mosselyová (2016)
64 kg Čína Yang Wenlu (2016)
69 kg Kazachstan Valentina Khalzovová (2016)
75 kg USA Claressa Shieldsová (2016)
81 kg Čína Yang Xiaoli (2016)
+81 kg Kazachstan Lazzat Kungeibayevová (2016)
Džudo Majstrovstvá sveta v džude Muži 60 kg Japonsko Naohisa Takato (2017) 2018 Každoročne Nekoná sa v roku letnej olympiády
66 kg Japonsko Hifumi Abe (2017)
73 kg Japonsko Soichi Hashimoto (2017)
81 kg Nemecko Alexander Wierczerzak (2017)
90 kg Srbsko Nemanja Majdov (2017)
100 kg Japonsko Aaron Wolf (2017)
+100 kg Francúzsko Teddy Riner (2017)
Ženy 48 kg Japonsko Funa Tonakiová (2017)
52 kg Japonsko Ai Shishimeová (2017)
57 kg Mongolsko Dorjsürengiin Sumiyaaová (2017)
63 kg Francúzsko Clarisse Agbegnenou (2017)
70 kg Japonsko Chizuru Araiová (2017)
78 kg Brazília Mayra Aguiarová (2017)
+78 kg Čína Yu Song (2017)
Družstvá Mix Japonsko Japonsko (2017)
Karate Majstrovstvá sveta v karate Kata Muži Japonsko Ryo Kiyuna (2016) 2018 Dvojročne
Ženy Japonsko Kiyou Shimizuová (2016)
Družstvá muži Japonsko Japonsko-
Arata Kinjo
Ryo Kiyuna
Takuya Uemura (2016)
Družstvá ženy Japonsko Japonsko-
Miku Morioková
Hikaru Onová
Kyosuke Yamashitová (2016)
Kumite Muži 60 kg Irán Amir Mehdizadeh (2016)
67 kg Anglicko Jordan Thomas (2016)
75 kg Azerbajdžan Rafael Aghajev (2016)
84 kg Japonsko Ryutaro Araga (2016)
+84 kg Irán Sajjad Ganzjadeh (2016)
Družstvá Irán Irán-
Saeid Ahmadi
Bahman Askari
Ali Fadakar
Sajjad Ganzjadeh
Mehdi Khobadakhshi
Zabinollah Poursheib
Iman Sanchouli (2016)
Ženy 50 kg Francúzsko Alexandra Recchiová (2016)
55 kg Francúzsko Emilie Thouyová (2016)
61 kg Egypt Giana Farouková (2016)
68 kg Rakúsko Alisa Buchingerová (2016)
+68 kg Japonsko Ayumi Uekuseová (2016)
Družstvá Francúzsko Francúzsko-
Alizée Agierová
Leïla Hertaultová
Lucie Ignaceová
Alexandra Recchiová (2016)
Taekwondo Majstrovstvá sveta v taekwonde Muži 54 kg Kórejská republika Kim Tae-hun (2017) 2019 Dvojročne
58 kg Kórejská republika Jeong Yun-jo (2017)
63 kg Čína Zhao Shuai (2017)
68 kg Kórejská republika Lee Dae-hoon (2017)
74 kg Rusko Maxim Chamtsov (2017)
80 kg Azerbajdžan Milad Beigi (2017)
87 kg Nemecko Alexander Bachman (2017)
+87 kg Niger Abdoul Razak Issoufou (2017)
Ženy 46 kg Kórejská republika Sim Jae-young (2017)
49 kg Srbsko Vanja Stankovičová (2017)
53 kg Turecko Zeliha Ağnisová (2017)
57 kg Kórejská republika Lee Ah-reum (2017)
62 kg Šablóna:IVC Ruth Gbagbiová (2017)
67 kg Turecko Nur Tatarová (2017)
73 kg Srbsko Milica Mandičová (2017)
+73 kg Spojené kráľovstvo Bianca Walkdenová (2017)
Zápasenie Majstrovstvá sveta v zápasení Muži Voľný štýl 57 kg Japonsko Yuki Takashi (2017) 2018 Každoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády
61 kg Azerbajdžan Haji Aliyev (2017)
65 kg Gruzínsko Zurabi Iakobishvili (2017)
70 kg Taliansko Frank Chamizo (2017)
74 kg USA Jordan Buroughs (2017)
86 kg Irán Hassan Yazdani (2017)
97 kg USA Kyle Snyder (2017)
125 kg Gruzínsko Geno Petriashvili (2017)
Greckorímsky štýl 59 kg JaponskoKenichiro Fumita (2017)
66 kg Kórejská republika Ryu Han-su (2017)
71 kg Nemecko Frank Stäbler (2017)
75 kg Srbsko Viktor Nemeš (2017)
80 kg Arménsko Maksim Manukyam (2017)
85 kg Turecko Metehan Bașar (2017)
98 kg Arménsko Artur Alexanian (2017)
130 kg Turecko Riza Kayaalp (2017)
Ženy Voľný štýl 48 kg Japonsko Yui Sasakiová (2017)
53 kg Bielorusko Vanesa Kaladžinská (2017)
55 kg Japonsko Haruna Okunová (2017)
58 kg USA Helen Maroulisová (2017)
60 kg Japonsko Risako Kawaiová (2017)
63 kg Mongolsko Pürevdorijin Orkhonová (2017)
69 kg Japonsko Sara Doshová (2017)
75 kg Turecko Yasemin Adarová (2017)

Cyklistika[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike Cestné preteky Muži Slovensko Peter Sagan (2017) 2018 Každoročne
Ženy Holandsko Chantal Blaaková (2017)
Časovka jednotlivcov Muži Holandsko Tom Dumoulin (2017)
Ženy Holandsko Annemiek van Vleutenová (2017)
Časovka družstiev Muži Nemecko Team Sunweb-
Holandsko Tom Dumoulin
Nemecko Lennard Kämna
Holandsko Wilco Kelderman
Dánsko Søren Kragh Andersen
Austrália Michael Mathews
Holandsko Sam Oomen (2017)
Ženy Nemecko Team Sunweb-
Holandsko Lucinda Brandová
Kanada Leah Kirchmanová
Holandsko Floortje Mackaijová
USA Coryn Riverová
Holandsko Sabina Stultiensová
Holandsko Ellen van Dijková (2017)
Majstrovstvá sveta v horskej cyklistike Cross-country Muži Švajčiarsko Nino Schurter (2017) 2018 Každoročne
Ženy Švajčiarsko Jolanda neffová (2017)
Mix Štafety Švajčiarsko Švajčiarsko-
Filippo Colombo
Joel Roth
Sina Freiová
Jolanda Neffová
Nino Schurter (2017)
Zjazd Muži Francúzsko Loic Bruni (2017)
Ženy Kanada Miranda Millerová (2017)
Four-cross Muži Švédsko Felix Beckerman (2017)
Ženy Austrália Caroline Buchananová (2017)
Majstrovstvá sveta v mestskej cyklistike Trial Muži 20 palcov Španielsko Abel Mustieles (2017) 2018 Každoročne
Muži 26 palcov Spojené kráľovstvo Jack Carthy (2017)
Ženy Nemecko Nina Reichenbachová (2017)
Cross-country eliminator Muži Francúzsko Titouan Perin-Garnier (2017)
Ženy Švajčiarsko Katrin Stirnemannová (2017)
Freestyle BMX Muži Austrália Logan Martin (2017)
Ženy USA Hannah Robertsová (2017)
Majstrovstvá v sálovej cyklistike Krasojazda jednotlivci Muži Nemecko Lucas Kohl (2017) 2018 Každoročne
Ženy Nemecko Milena Slupinová (2017)
Krasojazda dvojice Muži Nemecko Serafin Schefold
Max Hanselman (2017)
Ženy Nemecko Nadja Thürmerová
Julia Thürmerová (2017)
Krasojazda družstiev Ženy štvorice Švajčiarsko Švajčiarsko-
Céline Burletová
Flavia Zuberová
Melanie Schmidová
Jennifer Schmidová (2017)
Bicyklebal Muži Nemecko Gehard Mlady
Bernd Mlady (2017)
Majstrovstvá sveta v cyklokrose Jednotlivci Muži Belgicko Wout Van Aert (2017) 2018 Každoročne
Ženy Belgicko Sanne Cantová (2017)
Majstrovstvá sveta v BMX Preteky Muži USA Corben Sharrah (2017) 2018 Každoročne
Ženy USA Alise Postová (2017)
Majstrovstvá sveta v dráhovej cyklistike Šprint Muži Rusko Denis Dmitrijev (2017) 2018 Každoročne
Ženy Nemecko Kristina Vogelová (2017)
Tímový Šprint muži Nový Zéland Nový Zéland-
Etham Mitchell
Sam Webster
Eddie Dawkins (2017)
Tímový šprint ženy Rusko Rusko-
Daria Šmelevová
Anastasia Vojnovová (2017)
Stíhacie preteky Muži Austrália Jordan Kerby (2017)
Ženy USA Chloe Dygertová (2017)
Družstvá muži Austrália Austrália -
Sam Welsfort
Cameron Meyer
Alexander Porter
Nick Yallouris
Kelland O'Brien
Rohan Wright (2017)
Družstvá ženy USA Spojené štáty-
Kelly Catlinová
Chloe Dygertová
Kimberly Geistová
Jennifer Valenteová (2017)
Bodovacie preteky Muži Austrália Cameron Meyer (2017)
Ženy Spojené kráľovstvo Elinor Barkerová (2017)
Madison muži Francúzsko Francúzsko-
Morgan Kneisky
Benjamin Thomas (2017)
Madison ženy Belgicko Belgicko-
Lotte Kopecky
Jolien D'Hooreová (2017)
Keirin Muži Malajzia Azizulhasni Awang (2017)
Ženy Nemecko Kristina Vogelová (2017)
1000 m/500 m s pevným štartom Muži Francúzsko François Pervis (2017)
Ženy Rusko Diana Šmelevová (2017)
Scratch Muži Poľsko Adrian Teklińskił (2017)
Ženy Taliansko Rachele Barbieriová (2017)
Omnium Muži Francúzsko Benjamin Thomas (2017)
Ženy Spojené kráľovstvo Katie Archibaldová (2017)

Gymnastika[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v športovej gymnastike Viacboj Muži Čína Xiao Ruoteng (2017) 2018 Každoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády.V roku po letnej olympiáde sa nekonajú preteky vo viacboji družstiev.
Ženy USA Morgan Hurdová (2017)
Družstvá muži Japonsko Japonsko (2015)
Družstva ženy USA Spojené štáty (2015)
Prostné Muži Japonsko Kenzō Shirai (2017)
Ženy Japonsko Mia Murakamiová (2017)
Preskok Muži Japonsko Kenzō Shirai (2017)
Ženy Rusko Maria Paseková (2017)
Bradlá Muži Čína Zou Jinguan (2017)
Ženy Čína Fan Yilin (2017)
Kruhy Muži Grécko Eleftherios Petrounias (2017)
Kôň na šírku Muži Spojené kráľovstvo Max Whitlock (2017)
Hrazda Muži Chorvátsko Tim Srbič (2017)
Kladina Ženy Nemecko Pauline Schäferová (2017)
Majstrovstvá sveta v skokoch na trampolíne Trampolína Muži Čína Gao Lei (2017) 2018 Jednoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády.
Ženy Bielorusko Tatsiana Piatreniová (2017)
Synchrónne dvojice muži Bielorusko Vladislav Hončarov
Aleh Rabcov (2017)
Synchrónne dvojice ženy Čína Zhong Xingping
Liu Lingling (2017)
Družstvá muži Čína Čína-
Dong Dong
Tu Xiao
Gao Lei (2017)
Družstvá ženy Čína Čína-
Zhong Xingping
Zhu Xuejing
Liu Linglling (2017)
Double mini tramp Muži Rusko Michail Zalomin (2017)
Ženy Južná Afrika Bianca Zooneykindová (2017)
Družstvá muži Rusko Rusko-
Vasilij Makarský
Alexander Odincov
Michajl Zalomin
(2017)
Družstvá ženy Rusko Rusko-
Dana Sadková
Alina Christenková
[[Polina Trojanovová] (2017)
Tumbling Muži Čína Zhang Kuo (2017)
Ženy Čína Jia Fangfang (2017)
Družstá muži Spojené kráľovstvo Veľká Británia-
Greg Townley
Elliot Browne
Kristof Willerton (2017)
Družstvá ženy Čína Čína-
Cheng Ling
Chen Linxi
Jia Fangfang
Yang Yujie (2017)
Majstrovstvá sveta v modernej gymnastike Viacboj Ženy Rusko Dina Averinová (2017) 2019 Každoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády
Družstvá Rusko Rusko (2017)
Obruč Ženy Rusko Dina Averinová (2017)
Lopta Rusko Arina Averinová (2017)
Stuha Rusko Arina Averinová (2017)
Kužele Rusko Dina Averinová (2017)
Spoločné skladby 5 Obručí Taliansko Taliansko (2017)
3 Stuhy, 2 Lopty Rusko Rusko (2017)
Viacboj Rusko Rusko (2017)
Majstrovstvá sveta v akrobatickej gymnastike Dvojice Muži Rusko Igor Mišev
Nikolaj Suprunov (2016)
2018 Dvojročne
Ženy Rusko Daria Gurievová
Daria Kalininová (2016)
Mix Rusko Georgij Pataraja
Maria Černovová (2016)
Skupiny Muži Čína Čína-
Li Zheng
Rui Liuming
Zhang Teng
Zhou Jiahuai (2016)
Ženy Rusko Rusko-
Valeria Belkinová
Julia Nikitinová
Žana Pachomecová (2016)
Celkovo Muži,ženy Rusko Rusko (2016)

Inline rýchlokorčuľovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Druh Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v inline rýchlokorčuľovaní Dráha 300 m Muži Nemecko Simon Albrecht (2016) 2017 Každoročne
Ženy Čile Maria Jose Moyová (2016)
500 m Muži Francúzsko Gwendal Le Pivert (2016)
Ženy Kolumbia Paola Segurová (2016)
1000 m Muži Nový Zéland Peter Michael (2016)
Ženy Taliansko Francesca Lollobrigidová (2016)
10000 m bodovacie preteky Muži Argentína Kevin Kurnada (2016)
Ženy Argentína Mayra Ariasová (2016)
15000 m eliminácia Muži Nový Zéland Peter Michael (2016)
Ženy Kolumbia Louis Garzonová (2016
3000 m štafeta Muži Kolumbia Kolumbia (2016)
Ženy Taliansko Taliansko (2016)
Cesta 100 m Muži Mexiko Jorge Louis Martinez (2016)
Ženy Čile Maria Jose Moyová (2016)
1 kolo Muži Francúzsko Gwendal Le Pivert (2016)
Ženy Kolumbia Jercy Puellová (2016)
10000 m bodovacie preteky Muži Francúzsko Even Fernandez (2016)
Ženy Taliansko Francisca Lollobrigidová (2016)
20000 m eliminácia Muži Kolumbia Alex Cujavante (2016)
Ženy Kolumbia Fabriana Ariasová (2016)
5000 m štafeta Muži Francúzsko Francúzsko (2016)
Ženy Nemecko Nemecko (2016)
Maratón Muži Argentína Juan Cruz Araldi (2016)
Ženy Taiwan Liu-Hsuan Liu (2016)

Kanoistika[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v rýchlostnej kanoistike Jednotlivci,dvojice,štvorice Muži víťazi v 17 disciplínach (2017) 2018 Každoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády
Ženy víťazky v 10 disciplínach (2017)
Majstrovstvá sveta vo vodnom slalome K 1 Muži Česko Ondřej Tunka (2017) 2018 Každoročne Nekoná sa v rokoch letnej olympiády
Ženy Austrália Jessica Foxová (2017)
Družstvá muži Česko Česko
Jiří Prskavec
Ondřej Tunka
Vít Přindiš (2017)
Družstvá ženy Nemecko
Jasmin Schornbergová
Ricarda Funková
Lisa Fritscheová (2017)
Extreme K1 M Česko Vavřinec Hradílek (2017)
Extreme K1 Ž Nemecko Caroline Trompeterová (2017)
C 1 Muži Slovinsko Benjamin Savšek (2017)
Ženy Spojené kráľovstvo Mallory Franklinová (2017)
Družstvá muži Slovensko Slovensko
Matej Beňuš
Alexander Slafkovský
Michal Martikán (2017)
Družstvá ženy Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo
Mallory Franklinová
Kimberley Woodsová
Eilidh Gibsonová (2017)
C 2 Muži Francúzsko Gauthier Klauss
Matthieu Péché (2017)
Družstvá muži Francúzsko Francúzsko
Gauthier Klauss & Matthieu Péché
Nicholas Sciamanico & Hugo Cailhol
Pierre Picco & Hugo Biso (2017)
Mix Francúzsko Margaux Henryová
Yves Pringent

Lyžovanie na tráve[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v lyžovaní na tráve Super G Muži Česko Jan Gardavský (2017) 2019 Dvojročne
Ženy Česko Adela Kettnerová (2017)
Obrovský slalom Muži Česko Jan Gardavský (2017)
Ženy Rakúsko Jacqueline Gerlachová (2017)
Slalom Muži Rakúsko Michael Stocker (2017)
Ženy Francúzsko Jacqueline Gerlachová (2017)
Superkombinácia Muži Taliansko Lorenzo Gritti (2017)
Ženy Japonsko Chisaki Maedaová (2017)

Lukostreľba[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v lukostreľbe Olympijský luk Muži Kórejská republika Im Dong-hyun (2017) 2019 Dvojročne
Družstvá muži Taliansko Taliansko-
Marco Galiazzo
Mauro Nespoli
David Pasqualucci (2017)
Ženy Rusko Xénia Perovová (2017)
Družstvá ženy Kórejská republika Južná Kórea-
Chang Hye-jin
Choi Mi-sun
Kang Chae-young (2017)
Družstvá mix Kórejská republika Južná Kórea-
Im Dong-hyun
Kang Chae-young (2017)
Kladkový luk Muži Francúzsko Sebastien Peineau (2017)
Družstvá muži USA Spojené štáty-
Steve Anderson
Braden Gellenthien
Kristofer Schaff (2017)
Ženy Kórejská republika Song Yun-soo (2017)
Družstvá ženy Kolumbia Kolumbia-
Sara Lópezová
Alejandra Usquianová
Nora Valdezová (2017)
Družstvá mix Kórejská republika Južná Kórea-
Kim Jong-ho
Song Yun-soo (2017)

Moderný päťboj[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v modernom päťboji Jednotlivci Muži Kórejská republika Jung Jin-hwa (2017) 2018 Každoročne
Ženy Rusko Gulnaz Gubajdulinová (2017)
Družstvá Muži Egypt Egypt-
Ahmed Hamed
Yaser Hefny
Eslam Hamad
Sherif Rashad (2017)
Ženy Nemecko Nemecko-
Alexandra Bettinellilová
Ronja Steinborn
Lena Schonebornová
Annika Schleuová (2017)
Štafety Muži Kórejská republika Južná Kórea-
Hwang Woo-jin
Jun Woongtae (2017)
Ženy Nemecko Nemecko-
Annika Schleuová
Lena Schönebornová (2017)
Mix Nemecko Nemecko-
Ronja Steinbornová
Alexander Nobis (2017)

Orientačný beh[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v orientačnom behu Šprint Muži Švajčiarsko Daniel Hubmann (2017) 2018 Každoročne
Ženy Dánsko Maja Almová (2017)
Stredná trať Muži Francúzsko Thierry Guergiou (2017)
Ženy Švédsko Tove Alexandersonová (2017)
Dlhá trať Muži Nórsko Olav Lundanes (2017)
Ženy Švédsko Tove Alexandersonová (2017)
Štafety Muži Nórsko Nórsko-
Eskil Kinnerberg
Olav Lundanes
Magne Dæhli (2017)
Ženy Švédsko Švédsko-
EmmaJohanssonová
Helena Janssonová
Tove Alexanderssonová (2017)
Šprint mix Švédsko Švédsko-
Lina Strandová
Jerker Lysell
Jonas Leandersson
Helena Janssonová (2017)

Plavecké športy[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Druh Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v plaveckých športoch Plávanie jednotlivci,

štafety

Muži,ženy,Mix Víťazi v 42 disciplínach (2017) 2019 Dvojročne
Ďiaĺkové plávanie 5 km Muži FRA Marc-Antoine Olivier (2017) 2019 Dvojročne
Ženy USA Ashley Twichellová (2017)
10 km Muži NED Ferry Weertman (2017)
Ženy FRA Aurélie Mullerová (2017)
25 km Muži FRA Axel Reymond (2017)
Ženy BRA Ana Marcela Cunhaová (2017)
Družstvá Mix FRA Francúzsko-
Oceane Cassignolová
Logan Fontaine
Aurélie Mullerová
Marc-Antoine Olivier (2017)
Skoky do vody 1 m doska Muži CHN Peng Jianfeng (2017) 2019 Dvojročne
Ženy AUS Maddison Keeneyová (2017)
3 m Muži CHN Xie Siyi (2017)
Synchro muži RUS Jevgenij Kuznecov
Ilja Zacharov (2017)
Ženy CHN Shi Tingmao (2017)
Synchro ženy CHN Chand Yani
Shi Tingmao (2017)
Synchro mix CHN Wang Han
Li Zheng (2017)
10 m Muži GBR Tom Daley (2017)
Synchro muži CHN Chen Aisen
Yang Hao (2017)
Ženy MAS Cheong Jun Hoong (2017)
Synchro ženy CHN Ren Qian
Sin Yajie (2017)
Synchro mix CHN Čína
Ren Qian
Lian Junije (2017)
3 m/10 m Družstvá mix FRA Laura Marinová
Matthieu Rosset (2017)
High diving 27 m muži USA Steve Lo Bue (2017)
20 m ženy AUS Rhiannan Ifflandová (2017)
Synchronizované plávanie Sólo Technická zostava RUS Svetlan Kesničenková (2017) 2019 Dvojročne
Voľná zostava RUS Svetlana Kolesničenková (2017)
Dvojice Technická zostava RUS Svetlana Kolesničenková
Alexandra Packievičová (2017)
Voľná zostava RUS Svetlana Kesničenková
Alexandra Packievičová (2017)
Dvojice mix Technická zostava ITA Manila Flaminiová
Giorgio Minisini (2017)
Voľná zostava RUS Alexander Malcev
Michaela Kalančová (2017)
Družstvá Technická zostava RUS Rusko (2017)
Voľná zostava RUS Rusko (2017)
Kombo CHN Čína (2017)
Majstrovstvá sveta v krátkom bazéne Krátky bazén Jednotlivci,

štafety

Muži,ženy,mix víťazi v 46 disciplínach 2018 Dvojročne

Stolný tenis[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v stolnom tenise Dvojhra Muži Čína Ma Long (2017) 2019 Dvojročne
Ženy Čína Ding Ning (2017)
Štvorhra Muži Čína Fan Zhendong
Xu Xin (2017)
Ženy Čína Ding Ning
Liu Shiwen (2017)
Mix Japonsko Mahari Yoshimura
Kasumi Ishikawa (2017)
Majstrovstvá sveta družstiev v stolnom tenise Družstvá Muži Čína Čína (2016) 2018 Dvojročne
Ženy Čína Čína (2016)

Squash[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v squashi Jednotlivci Muži Egypt Karim Abdel Gawad (2016) 2017 Každoročne
Ženy Egypt Nour El Sherbini (2016)
Majstrovstvá sveta družstiev v squashi Družstvá Muži Anglicko Anglicko (2013) 2017 Dvojročne Ročník 2015 bol zrušený
Ženy Egypt Egypt (2016) 2018

Šípky[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta PDC Jednotlivci Muži Holandsko Michael van Gerwen (2017) 2018 Každoročne
Majstrovstvá sveta BDO Jednotlivci Muži Anglicko Glen Durrant (2017) 2018 Každoročne
Ženy Anglicko Lisa Ashtonová (2017)

Šerm[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v šerme Fleret Muži Rusko Dmitrij Žerebčenko (2017) 2018 Každoročne Nekoná sa v roku letných olympijských hier s vínimkou šable družstiev mužov
Družstvá muži Taliansko Taliansko-
Giorgio Avola
Andrea Cassará
Alessio Foconi
Daniele Garozo (2017)
Ženy Rusko Inna Deriglazovová (2017)
Družstvá ženy Taliansko Taliansko-
Martina Batiniová
Arianna Erigová
Camila Manciniová
Alice Volpiová (2017)
Kord Muži Taliansko Paolo Pizzo (2017)
Družstvá muži Francúzsko Francúzsko-
Yannick Borel
Ronan Gustin
Daniel Jérent
Jean-Michael Lucenay (2017)
Ženy Rusko Tatiana Dudkovová (2017)
Družstvá ženy Estónsko Estónsko-
Julia Beljajevová
Irinova Embrichová
Erika Kirpuová
Kristina Kuusková (2017)
Šabľa Muži Maďarsko András Szatmári (2017)
Družstvá muži Kórejská republika Južná Kórea-
Gu Bon-gil
Kim Jun-ho
Kim Jung-hwan
Oh Sang-uk (2017)
Ženy Ukrajina Olha Charlanová (2017)
Dužstvá ženy Taliansko Taliansko-
Martina Crisciová
Rossela Gregoriová
Loreta Gulottaová
Irene Vechiová (2017)

Športová streľba[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v športovej streľbe Jednotlivci,družstvá Muži,ženy víťazi v 54 disciplínach (2014) 2018 Štvorročne
Majstrovstvá sveta v streľbe z brokových zbraní Jednotlivci,družstvá Muži,ženy víťazi v 10 disciplínach (2017) 2019 Dvojročne

Športové lezenie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v športovom lezení Lezenie na obtiažnosť Muži Česko Adam Ondra (2016) 2018 Dvojročne
Ženy Rusko Janja Garnbretová (2016)
Lezenie na čas Muž Poľsko Marcin Dzieński (2016)
Ženy Rusko Anna Cyganovová (2016)
Bouldering Muži Japonsko Tomoa Narasaki (2016)
Ženy Švajčiarsko Petra Klingerová (2016)

Triatlon[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Svetová triatlonová séria Muži Španielsko Mario Mola (2017) 2018 Každoročne
Ženy Bermudy Flora Duffyová (2017)
Majstrovstvá sveta v mix štafetách 4 x 4 USA Spojené štáty (2016) 2017 Každoročne

Veslovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo veslovaní Muži víťazi v 13 disciplínach (2017) 2018 Každoročne V rokoch letnej olympiády len MS ľahkých váh
Ženy víťazky v 9 disciplínach (2017)

Vzpieranie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Disciplína Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo vzpieraní Jednotlivci Muži víťazi v 8 kategóriách, 24 disciplínach (2015) 2017 Každoročne Nekoná sa v rokoch letných olympijských hier
Ženy víťazky v 7 kategóriách, 21 disciplínach (2015)

Zimné individuálne športy[upraviť | upraviť zdroj]

Akrobatické lyžovanie a snowboard[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Druh Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v akrobatickom lyžovaní a snowboardingu Akrobatické lyžovanie Zjazd Muži Japonsko Ikuma Horishima (2017) 2019 Dvojročne
Ženy Austrália Britteny Coxová (2017)
Paraelný muži Japonsko Ikuma Horishima (2017)
Paraelný ženy Francúzsko Perrine Laffontová (2017)
Skoky Muži USA Jonathon Lillis (2017)
Ženy USA Ashley Caldwellová (2017)
U-rampa Muži USA Aaron Blunk (2017)
Ženy Japonsko Ayana Onozukaová (2017)
Slopestyle Muži USA Mcrae Williams (2017)
Ženy Francúzsko Tess Ledeuxová (2017)
Ski kros Muži Švédsko Victor Öhling Norberg (2017)
Ženy Švédsko Sandra Näslundová (2017)
Snowboarding Slalom Paraelný muži Rakúsko Andreas Prommegger (2017) 2019 Dvojročne
Paraelný ženy Rakúsko Daniela Ulbingová (2017)
Paraelný obrovský muži Rakúsko Andreas Prommegger (2017)
Paraelný obrovský ženy Česko Ester Ledecká (2017)
Snowboard kros Muži Francúzsko Pierre Vaultier (2017)
Družstvá muži USA Spojené štáty-
Hagen Kearney
Nick Baumgartner (2017)
Ženy USA Lyndsay Jacobellisová (2017)
Družstvá ženy Francúzsko Francúzsko-
Nelly Moene Locozová
Chloé Trespeuchová (2017)
U-rampa Muži Austrália Scotty James (2017)
Ženy Čína Cai Xuetong (2017)
Slopestyle Muži Belgicko Seppe Smith (2017)
Ženy Kanada Laurie Blouinová (2017)
Big air Muži Nórsko Ståle Sandbech (2017)
ženy Rakúsko Anna Gaserová (2017)

Biatlon[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v biatlone Šprint 10 km muži Nemecko Benedict Doll (2017) 2019 Každoročne Nekoná sa v rokoch zimnej olympiády
7,5 km ženy Česko Gabriela Koukalová (2017)
Stíhačka 12.5 km muži Francúzsko Martin Fourcade (2017)
10 km ženy Nemecko Laura Dahlmeierová (2017)
Preteky s hroadným štartom 15 km muži Nemecko Simon Schempp (2017)
12,5 km ženy Nemecko Laura Dahlmeierová (2017)
Individuálne preteky 20 km muži USA Lowell Bailey (2017)
15 km ženy Nemecko Laura Dahlmeierová (2017)
Štafety 4x7,5 km muži Rusko Rusko-
Alexej Volkov
Maxim Cvetkov
Anton Babikov
Anton Šipulin (2017)
4x6 km ženy Nemecko Nemecko-
Vanessa Hinzová
Maren Hammerschmidtová
Franziska Hildebrandová
Laura Dahlmeierová (2017)
2x6 km + 2x7,5 km mix Nemecko Nemecko-
Vanessa Hinzová
Laura Dahlmeierová
Arnd Peiffer
Simon Schempp (2017)

Boby a skeleton[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Druh Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v boboch a skeletone Boby Dvojice Muži Nemecko Nemecko-
Francesco Friedrich
Thorsten Margis (2017)
2019 Každoročne Nekoná sa v rokoch zimnej oympiády
Ženy USA Spojené štáty-
Elana Meyersová
Lauren Gibbsová (2017)
Štvorice Muži Nemecko Nemecko-
Francesco Friedrich
Candy Bauer
Martin. Grothkopp
Thorsten Margis
Nemecko Nemecko-
Johannes Lochner
Matthias Kagerhuber
Joshua Bluhm
Christian Rasp (2017)
Skeleton Jednotlivci Muži Lotyšsko Martins Dukurs (2017)
Ženy Nemecko Jacqueline Löllingová (2017)
Boby + skeleton Družstvá Mix Nemecko Nemecko-
Axel Jung
Mariama Jamankaová & Franziska Bertelsová
Jacqueline Löllingová
Johaness Lochner & Christian Rasp (2017)

Klasické Lyžovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Druh Kategória Súťažná disciplína Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v klasickom lyžovaní Beh na lyžiach Muži 15 km Fínsko Iivo Nyskanen (2017) 2019 Dvojročne
Skiatlon 15+15 km Rusko Sergej Ustiugov (2017)
50 km s hromadným štartom Kanada Alex Harvey (2017)
Šprint Taliansko Federico Pelegrino (2017)
Tímový šprint Rusko Nikita Kriukov
Sergej Ustiugov (2017)
Štafeta 4x10 km Nórsko Nórsko-
Didrik Tønseth
Niklas Dyrhaug
Martin Jonsrud Sundby
Finn Hågen Krogh (2017)
Ženy 10 km Nórsko Marit Bjørgenová (2017)
Skiatlon 7,5+7,5 km Nórsko Marit Bjørgenová (2017)
30 km s hromadným štartom Nórsko Marit Bjørgenová (2017)
Šprint Nórsko Maike Caspersen Fallaová (2017)
Tímový šprint Nórsko Heidi Wengová
Maike Caspersen Fallaová (2017)
Štafeta 4x5 km Nórsko Nórsko-
Maike Caspersen Fallaová
Heidi Wengová
Astrid Uhrenholdtová Jacobsenová
Marit Bjørgenová (2017)
Skoky na lyžiach Muži Stredný mostík Rakúsko Stefan Craft (2017) 2019 Dvojročne
Veľký mostík Rakúsko Stefan Craft (2017)
Družstvá veľký mostík Poľsko Poľsko-
Piotr Żyla
Dawid Kubacki
Maciej Kot
Kamil Stoch (2017)
Ženy Stredný mostík Nemecko Carina Vogtová (2017)
Mix Družstvá stredný mostík Nemecko Nemecko-
Carina Vogtová
Marcus Eisenbichler
Svenja Würth
Andreas Wellinger (2017)
Severská kombinácia Muži Jednotlivci

stredný mostík/10 km

Nemecko Johannes Rydzek (2017) 2019 Dvojročne
Jednotlivci

veľký mostík/10 km

Nemecko Johannes Rydzek (2017)
Šprint dvojíc

veľký mostík/2x7,5 km

Nemecko Eric Frenzel
Johannes Rydzek (2017)
Družstvá

stredný mostík/4x5 km

Nemecko Nemecko-
Björn Kircheisen
Eric Frenzel
Fabian Rießle
Johannes Rydzek (2017)
Majstrovstvá sveta v letoch na lyžiach Mamutí mostík Muži Jednotlivci Slovinsko Peter Prevc (2016) 2018 Dvojročne
Družstvá Nórsko Nórsko-
Anders Fannemel
Johann André Forfang
Daniel-André Tande
Kenneth Gangnes (2016)

Krasokorčuľovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v krasokorčuľovaní Jednotlivci Muži Japonsko Yuzuru Hanyu (2017) 2018 Každoročne
Ženy Rusko Jevgenia Medvedevová (2017)
Dvojice Športové dvojice Čína Sui Wenjing
Han Cong (2017)
Tanečné páry Kanada Tessa Virtuaová
Scott Moir (2017)
Majstrovstvá sveta v synchrónnom korčuľovaní Družstvá Open Rusko Rusko-Team Paradise (2017) 2018 Každoročne

Rýchlokorčuľovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo viacboji Jednotlivci Muži Holandsko Sven Kramer (2017) 2018 Každoročne
Ženy Holandsko Irene Wüstová (2017)
Majstrovstvá sveta v šprintoch Jednotlivci Muži Holandsko Kai Verbij (2017) 2018 Každoročne
Ženy Japonsko Nao Kodairaová (2017)
Majstrovstvá sveta na jednotlivých tratiach 500m Muži Holandsko Jan Smeekens (2017) 2019 Každoročne Nekoná sa v rokoch zimnej olympiády
Ženy Japonsko Nao Kodairová (2017)
1000 m Muži Holandsko Kjeld Nuis (2017)
Ženy USA Heather Bergsmová (2017)
1500 m Muži Holandsko Kjeld Nuis (2017)
Ženy USA Heather Bergsmová (2017)
3000 m/5000 m Muži Holandsko Sven Kramer (2017)
Ženy Holandsko Irene Wüstová (2017)
5000 m/10000 m Muži Holandsko Sven Kramer (2017)
Ženy Česko Martina Sáblíková (2017)
Preteky s hromadným štartom Muži USA Joey Mantia (2017)
Ženy Kórejská republika Kim Bo-reum (2017)
Stíhačka družstiev Muži Holandsko Holandsko-
Jorrit Bergsma
Jan Blokhuijsen
Douwe de Vries
(2017)
Ženy Holandsko Holandsko-
Antoinette de Jongová
Marrit Leenstrová
Ireen Wüstová (2017)
Majstrovstvá sveta na krátkej dráhe 500 m Muži Holandsko Sjinkie Knegt (2017) 2018 Každoročne
Ženy Čína Fan Kexin (2017)
1000 m Muži Kórejská republika Seo Yi-ra (2017)
Ženy Spojené kráľovstvo Elise Christieová (2017)
1500 m Muži Kórejská republika Sin Da-woon (2017)
Ženy Spojené kráľovstvo Elise Christieová (2017)
3000 m Muži Holandsko Sjinkie Knegt (2017)
Ženy Kórejská republika Shim Suk-hee (2017)
Štafety

3000 m/5000 m

Muži Holandsko Holandsko-
Daan Breeuwsma
Sjinkie Knegt
Itzhak de Laat
Dennis Visser (2017)
Ženy Čína Čína-
Fan Kexin
Guo Yihan
Lin Yue
Zang Yize (2017)
Viacboj Muži Kórejská republika Seo Yi-ra (2017)
Ženy Spojené kráľovstvo Elise Christieová (2017)

Sánkovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v sánkovaní Jednotlivci Muži Rakúsko Wolfgang Kindl (2017) 2019 Každoročne Nekoná sa v rokoch zimnej olympiády
Šprint muži Rakúsko Wolfgang Kindl (2017)
Ženy Nemecko Tatiana Hüfnerová (2017)
Šprint ženy USA Erin Hamlinová (2017)
Dvojice Muži Nemecko Toni Eggert
Sascha Benecken (2017)
Šprint muži Nemecko Tobias Wendl
Tobias Arlt (2017)
Družstvá Mix Nemecko Nemecko-
Tatiana Hüfnerová
Johannes Ludwig
Toni Eggert & Sacha Benecken (2017)
Majstrovstvá sveta v sánkovaní na prírodnej dráhe Jednotlivci Muži Taliansko Alex Gruber (2017) 2019 Dvojročne
Ženy Taliansko Greta Pinngeraová (2017)
Dvojice Muži Rakúsko Rupert Brueggler
Tobias Angerer (2017)

Zjazdové lyžovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Súťažná disciplína Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní Zjazd Muži Švajčiarsko Beat Feuz (2017) 2019 Dvojročne
Ženy Slovinsko Ilka Štuhecová (2017)
Super G Muži Kanada Eric Guay (2017)
Ženy Rakúsko Nicole Schmidhoferová (2017)
Obrovský slalom Muži Rakúsko Marcel Hirscher (2017)
Ženy Francúzsko Tessa Worleyová (2017)
Slalom Muži Rakúsko Marcel Hirscher (2017)
Ženy USA Mikaela Shiffrinová (2017)
Superkombinácia Muži Švajčiarsko Luca Aerni (2017)
Ženy Švajčiarsko Wendy Holdenerová (2017)
Družstvá Mix Francúzsko Francúzsko-
Adeline Baud Mugnierová
Tessa Worleyová
Mathieu Faivre
Alexis Pinturault
náhradníci-
Nastasia Noensová
Julien Lizeroux (2017)

Kolektívne športy[upraviť | upraviť zdroj]

Basketbal[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v basketbale Muži USA Spojené štáty (2014) 2019 Štvorročne Od roku 2019 sa prechádzana nový štvorročný cyklus z dôvodu kolízie s MS vo futbale
Ženy USA Spojené štáty (2014) 2018
Majstrovstvá sveta v basketbale 3x3 Muži Srbsko Srbsko (2017) 2018 Každoročne Od roku 2017 každoročne
Ženy Rusko Ruská federácia (2017)

Curling[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v curlingu Muži Kanada Kanada (2017) 2018 Každoročne
Ženy Kanada Kanada (2017)
Družstvá mix Švajčiarsko Švajčiarsko (2017)
Dvojice mix Škótsko Škótsko (2017} 2018

Futbal,plážový,futsal[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo futbale Muži Nemecko Nemecko (2014) 2018 Štvorročne
Ženy USA Spojené štáty (2015) 2019
Majstrovstvá sveta vo futsale Muži Argentína Argentína (2016) 2020 Štvorročne
Majstrovstvá sveta v plážovom futbale Muži Brazília Brazília (2017) 2019 Dvojročne

Faustbal[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo faustbale Muži Nemecko Nemecko (2015) 2019 Štvorročne
Ženy Nemecko Nemecko (2016) 2018  ??

Floorball[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo florbale Muži Fínsko Fínsko (2016) 2018 Dvojročne
Ženy Švédsko Švédsko (2017) 2019

Hádzaná[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v hádzanej Muži Francúzsko Francúzsko (2017) 2019 Dvojročne
Ženy Nórsko Nórsko (2015) 2017 Dvojročne
Majstrovstvá sveta v plážovej hádzanej Muži Chorvátsko Chorvátsko (2016) 2018 Dvojročne
Ženy Španielsko Španielsko (2016)

Hokej[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v pozemnom hokeji Muži Austrália Austrália (2014) 2018 Štvorročne
Ženy Holandsko Holandsko (2014)
Majstrovstvá sveta v halovom pozemnom hokeji Muži Holandsko Holandsko (2015) 2019 Štvorročne
Ženy Holandsko Holandsko (2015)
Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji Muži Švédsko Švédsko (2017) 2018 Každoročne
Ženy USA Spojené štáty (2017)
Majstrovstvá sveta v bandyhokeji Muži Švédsko Švédsko (2017) 2018 Každoročne
Ženy Švédsko Švédsko (2016) 2018 Dvojročne
Majstrovstvá sveta v hokeji na kolieskových korčuliach Muži Argentína Argentína (2015) 2017 Dvojročne
Ženy Španielsko Španielsko (2016) 2018
Majstrovstvá sveta v hokejbale Muži Slovensko Slovensko (2017) 2019 Dvojročne
Ženy Česko Česko (2017)
Majstrovstvá sveta IIHF v inline hokeji Muži USA Spojené štáty (2017) 2018 Každoročne

Kánoe pólo[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v canoe pole Muži Taliansko Taliansko (2016) 2018 Dvojročne
Ženy Nový Zéland Nový Zéland (2016)

Korfbal[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v korfbale Mix Holandsko Holandsko (2015) 2019 Štvorročne

Kriket[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v krikete Muži Austrália Austrália (2015) 2019 Štvorročne
Ženy Anglicko Anglicko (2017) 2021
Majstrovstvá sveta v krikete T20 Muži West Indies Západná India (2016) 2020 Štvorročne
Ženy West Indies Západná India (2016) 2018 Dvojročne
Majstrovstvá sveta v halovom krikete Muži Austrália Austrália (2016) 2018 Dvojročne
Ženy Austrália Austrália (2016)

Lakros[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v lakrose Muži Kanada Kanada (2014) 2018 Štvorročne
Ženy USA Spojené štáty (2017) 2021
Majstrovstá sveta v halovom lakrose Muži Kanada Kanada (2015) 2019 Štvorročne

Netbal[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v netballe Ženy Austrália Austrália (2015) 2019 Štvorročne

Rugby[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v ragby Muži Nový Zéland Nový Zéland (2015) 2019 Štvorročne
Ženy Nový Zéland Nový Zéland (2017) 2021 Od roku 2017 sa prechádza na nový štvorročný cyklus
Majstrovstvá sveta v rugby league Muži Austrália Austrália (2013) 2017 Štvorročne
Ženy Austrália Austrália (2013)
Majstrovstvá sveta v rugby sevens Muži Nový Zéland Nový Zéland (2013) 2018 Štvorročne Od roku 2018 sa prechádza na nový štvorročný cyklus
Ženy Nový Zéland Nový Zéland (2013)
Majstrovstvá sveta v touch rugby Muži Austrália Austrália (2015) 2019 Štvorročne
Ženy Austrália Austrália (2015)
Mix Austrália Austrália (2015)

Tchoukball[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta v tchoukballe Muži Taiwan Taiwan (2015) 2017 Dvojročne
Ženy Taiwan Taiwan (2015)

Vodné pólo[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo vodnom póle Muži Chorvátsko Chorvátsko (2017) 2019 Dvojročne
Ženy USA Spojené štáty (2017)

Volejbal[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Frekvencia Poznámky
Majstrovstvá sveta vo volejbale Muži Poľsko Poľsko (2014) 2018 Štvorročne
Ženy USA Spojené štáty (2014)
Majstrovstvá sveta v plážovom volejbale Muži Brazília Evandro Oliviera
André Stein (2017)
2019 Dvojročne
Ženy Nemecko Laura Ludwigová
Kira Walkenhorstová (2017)

Motoristický šport[upraviť | upraviť zdroj]

Auto šport[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Poznámky
Majstrovstvá sveta formuly 1 Jednotlivci Spojené kráľovstvo Lewis Hamilton (2017) 2018
Konštruktéri Nemecko Mercedes GP (2017)
Majstrovstvá sveta endurance Jednotlivci Nemecko Marc Lieb
Švajčiarsko Neel Jani
Francúzsko Romain Dumas (2016)
2017
Konštruktéri Nemecko Porsche (2016)
Majstrovstvá sveta v cross-country rally Jednotlivci Katar Nasser Al-Attiyah (2016) 2017
Majstrovstvá sveta v rally Jednotlivci Francúzsko Sébastien Ogier
Julien Ingrassia (2017)
2018
Konštruktéri Spojené kráľovstvo M-Sport World Rally Team (2017)
Majstrovstvá sveta v rallycrosse Jednotlivci Švédsko Mattias Ekström (2016) 2017
Tímy Švédsko EKS RX (2016)
Majstrovstvá sveta cestovných automobilov Jednotlivci Argentína José María López (2016) 2017
Konštruktéri Francúzsko Citroën (2016)
Majstrovstvá formuly E Jednotlivci Brazília Lucas de Grassi (2016-17) 2017-18
Konštruktéri Nemecko ABT Schaeffer Audi Sport (2016-17)

Letecký šport[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Poznámky
Red Bull air race Jednotlivci Japonsko Yoshihide Muroya (2017) 2018 V rokoch 2011-2013 sa súťaž nekonala

Lodný šport[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Poznámky
Majstrovstvá sveta Class 1 Powerboat Jednotlivci Spojené arabské emiráty Arif Sal Al-Zafeen
Nadir Bin Hendi (2016)
2017
Tímy Spojené arabské emiráty Team Abu Dhabi (2016)
Majstrovstvá sveta F1 Powerboat Jednotlivci Francúzsko Philippe Chiappe (2016) 2017
Tímy Čína CTIC F1 China Team (2016)

Motošport[upraviť | upraviť zdroj]

Názov súťaže Kubatúra Kategória Aktuálny víťaz Nasledujúce Poznámky
Majstrovstvá sveta cestných motocyklov Moto 3 Jednotlivci Španielsko Joan Mir (2017) 2018 Do roku 2012 125 ccm
Konštruktéri Japonsko Honda (2017)
Moto 2 Jednotlivci Taliansko Franco Morbidelli (2017) Do roku 2010 250 ccm
Konštruktéri Nemecko Kalex (2017)
Moto GP Jednotlivci Španielsko Marc Márquez (2017) Do roku 2002 500 ccm
Konštruktéri Japonsko Honda (2017)
Majstrovstvá sveta v superkrose Superkros Jednotlivci USA Ryan Dungey (2017) 2018
Majstrovstvá sveta v motokrose M X2 Jednotlivci Lotyšsko Pauls Jonass (2017) 2018 Do roku 2003 125 ccm
Konštruktéri Rakúsko KTM (2017)
MX GP Jednotlivci Taliansko Antonio Cairoli (2017) Do roku 2003 250 ccm
Konštruktéri Rakúsko KTM (2017)
Ženy Jednotlivci Taliansko Kiara Fontanesiová (2017)
Konštruktéri Japonsko Yamaha (2017)
Majstrovstvá sveta v enduro E 2 Jednotlivci Spojené kráľovstvo Steve Holcombe (2017) 2018
E 1 Jednotlivci Španielsko Josep Garcia (2017)
Ženy Jednotlivci Nemecko Maria Frankeová (2017)
Majstrovstvá sveta v triale Klasický Muži Španielsko Toni Bou (2017) 2018
Ženy Spojené kráľovstvo Emma Bristowová (2017)
Halový Muži Španielsko Toni Bou (2017)
Majstrovstvá sveta v sajdkárkrose Open Dvojice Francúzsko Etienne Bax
Nicolas Musset (2017)
2018
Plochá dráha Open Speedway grand prix na plochej dráhe Austrália Jason Doyle (2017) 2018
Speedway world cup Poľsko Poľsko (2017)
Majstrovstvá sveta na ľadovej plochej dráhe Open Jednotlivci Rusko Dmitrij Koltakov (2017) 2018
Družstvá Rusko Rusko (2017)
Majstrovstvá sveta v sajdkárach Open Dvojice Spojené kráľovstvo Ben Birchall
Tom Birchall (2017)
2018
Majstrovstvá sveta superbajkov Open Jednotlivci Spojené kráľovstvo Jonathan Rea (2017) 2018
Konštruktéri Japonsko Kawasaki (2017)
Majstrovstvá sveta superšportov Supersport 600 Jednotlivci Francúzsko Lucas Mahias (2017) 2018
Konštruktéri Japonsko Yamaha (2017)
Supersport 300 Jednotlivci Španielsko Marc Garcia (2017) 2018
Konštruktéri Japonsko Yamaha (2017)
Majstrovstvá sveta superstock 1000 Open Jednotlivci Taliansko Michael Ruben Rinaldi (2017) 2018
konštruktéri Japonsko Kawasaki (2017)
Majstrovstvá sveta endurance Open Konštruktéri Francúzsko Yamaha GMT 94-
Španielsko Davide Checa
Taliansko Niccoló Canepa
Taliansko Mike Di Meglio (2017)
2018