Zoznam kultúrnych pamiatok v okrese Bratislava I (W – Ž)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v okrese Bratislava I, časť W-Ž.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Nádvorie hradné Nahrať súbor Nádvorie hradné Zámocká ul. 2,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/2 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: palác s nádvorím; palácové nádvorie

Strážnica Nahrať súbor Strážnica Zámocká ul. 2,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/3 Unifikovaný názov PO: strážnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nádvorie čestné; strážnica na čestnom nádvorí

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Most hradný Zámocká ul. 2,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/4 Unifikovaný názov PO: most hradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nádvorie čestné; most na čestnom nádvorí

Nádvorie čestné Nahrať súbor Nádvorie čestné Zámocká ul. 2,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/5 Unifikovaný názov PO: nádvorie čestné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nádvorie čestné; čestné nádvorie

Brána západná Nahrať súbor Brána západná Zámocká ul. 2,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/6 Unifikovaný názov PO: brána západná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nádvorie čestné; brána čestn. nádvoria

Brána východná Nahrať súbor Brána východná Zámocká ul. 2,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/7 Unifikovaný názov PO: brána východná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nádvorie čestné; brána čestn. nádvoria

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový Zámocká ul. 2
(Pod čestným nádvorím)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/8 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nádvorie čestné; opevnenie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Terasa juhozápadná Zámocká ul. 2,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/9 Unifikovaný názov PO: terasa juhozápadná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nádvorie čestné; terasa juhozáp.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Budova vstupná Zámocká ul. 2,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/10 Unifikovaný názov PO: budova vstupná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa severná; vstupná budova na sev. terase

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový západný Zámocká ul. 2
(Severná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/11 Unifikovaný názov PO: múr hradbový západný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa severná; opevnenie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta severná Zámocká ul. 2
(Severná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/12 Unifikovaný názov PO: bašta severná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa severná; bašta sev. opevnenia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kasáreň Zámocká ul. 2
(Na sever.hradbách)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/13 Unifikovaný názov PO: kasáreň

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa severná; kasárne

Bašta Nahrať súbor Bašta Zámocká ul. 2,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/14 Unifikovaný názov PO: bašta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa severná; Luginsland bašta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska Zámocká ul. 2
(Severná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/15 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa severná; hospodárska stavba

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park Zámocká ul. 2
(Severná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/16 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kostol Nahrať súbor Kostol Zámocká ul. 2
(Východná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/17 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa východná; veľkomor. bazilika

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Koniareň Zámocká ul. 2
(Východná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/18 Unifikovaný názov PO: koniareň

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa východná; hradná vináreň

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový východný Zámocká ul. 2
(Východná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/19 Unifikovaný názov PO: múr hradbový východný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa východná; opevnenie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Terasa dolná Zámocká ul. 2
(Východná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/20 Unifikovaný názov PO: terasa dolná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa východná; dolná vých. terasa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Terasa horná Zámocká ul. 2
(Východná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/21 Unifikovaný názov PO: terasa horná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa východná; horná vých. terasa

Socha na stĺpe Nahrať súbor Socha na stĺpe Zámocká ul. 2
(Východná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/22 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa východná; socha Vir Dolorum

Brána Nahrať súbor Brána Zámocká ul. 2
(Južná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/23 Unifikovaný názov PO: brána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa južná; Žigmundova brána

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Priestor vstupný Zámocká ul. 2
(Južná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/24 Unifikovaný názov PO: priestor vstupný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa južná; vstupný priestor

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový vonkajší južný Zámocká ul. 2
(Južná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/25 Unifikovaný názov PO: múr hradbový vonkajší južný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa južná; vonk. hradob. múr

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový vnútorný južný Zámocká ul. 2
(Južná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/26 Unifikovaný názov PO: múr hradbový vnútorný južný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa južná; vnút. hradob. múr

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom kastelána Zámocká ul. 2
(Na južnom bastióne)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/27 Unifikovaný názov PO: dom kastelána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa južná; dom na juž. bastióne

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Terasa južná Zámocká ul. 2
(Južná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/28 Unifikovaný názov PO: terasa južná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa južná; priestor juž. terasy

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový Zámocká ul. 2
(Južná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/29 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa južná; hradob. múr juž.terasy

Brána Nahrať súbor Brána Zámocká ul. 2
(Južná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/30 Unifikovaný názov PO: brána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa južná; Leopoldova brána

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Val Zámocká ul. 2
(Južná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/31 Unifikovaný názov PO: val

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa južná; veľkomoravský val

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Terasa západná Zámocká ul. 2
(Západná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/32 Unifikovaný názov PO: terasa západná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa západná; priestor záp. terasy

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Komunikácia Zámocká ul. 2
(Západná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/33 Unifikovaný názov PO: komunikácia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa západná; nástupná komunikácia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový juhozápadný Zámocká ul. 2
(Západná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/34 Unifikovaný názov PO: múr hradbový juhozápadný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa západná; JZ hradobný múr

Brána Nahrať súbor Brána Zámocká ul. 2
(Západná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/35 Unifikovaný názov PO: brána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa západná; Viedenská brána

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový západný Zámocká ul. 2
(Západná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/36 Unifikovaný názov PO: múr hradbový západný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa západná; záp. hradobný múr

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový severoz Zámocká ul. 2
(Západná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/37 Unifikovaný názov PO: múr hradbový severoz

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa západná; SZ múr

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Prístavba-fragment Zámocká ul. 2
(Západná terasa)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/38 Unifikovaný názov PO: prístavba-fragment

Bližšie určenie; zaužívaný názov: terasa západná;Fragmenty prístavby

Palác hradný
Nahrať súbor
Palác hradný Zámocká ul. 2,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-28/1 Unifikovaný názov PO: palác hradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: palác s nádvorím; Bratislavský hrad

Palác mestský Nahrať súbor Palác mestský Zámocká ul. 47,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-686/1 Unifikovaný názov PO: palác mestský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: záhradné krídlo; zvyšok Pálffyho paláca

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr oporný Zámocká ul. 47,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-686/2 Unifikovaný názov PO: múr oporný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: oporný múr pri Pálffyho paláci

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámocké schody ul. 4
(st.č.8)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-229/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Zámocké schody ul. 8
(Beblavého ul.,st.č.6)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-231/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný;Arcadia

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 3,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-232/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Múr hradbový Nahrať súbor Múr hradbový Zámočnícka ul. 3
(v priekope,Červený rak)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-120/9 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: severný;hradbový a parkánový múr

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 4,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-233/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 5,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-234/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 6,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-235/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 7,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-236/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 8,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-237/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom meštiansky
Nahrať súbor
Dom meštiansky Zámočnícka ul. 9,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-238/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom meštiansky pamätný Nahrať súbor Dom meštiansky pamätný Zámočnícka ul. 10,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-239/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový, nárožný; 1815-1889, historik um., archeol

Dom meštiansky
Nahrať súbor
Dom meštiansky Zámočnícka ul. 11,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-240/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 13,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-241/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Zelená ul. 1
(Hlavné nám.6)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-242/1 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, nárožný; Palugyayovský dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Fontána Zelená ul. 1
(Vo dvore)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-242/2 Unifikovaný názov PO: fontána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamenná, nástenná; Palugyova studňa

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Zelená ul. 8,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-244/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zelená ul. 2-4
(Sedlárska ul.č.12)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-243/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; Dom Grünstűbel, Zelený dom

Škola Nahrať súbor Škola Zochova ul. 1,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-479/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová, nárožná; Čsl.rozhlas, VŠMU

Škola Nahrať súbor Škola Zochova ul. 3,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-480/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Škola Nahrať súbor Škola Zochova ul. 5
(Z časť PZ BA)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-481/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Nemocnica Nahrať súbor Nemocnica Zochova ul. 7,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-482/0 Unifikovaný názov PO: nemocnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; 1.pôrod.a gynekolog. klinika

Škola Nahrať súbor Škola Zochova ul. 9,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-483/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Zochova ul. 14,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-485/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový+schodiskový, radový; nájomný dom, ORL klinika

Vila Nahrať súbor Vila Zrínskeho ul. 2,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-378/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vila Nahrať súbor Vila Zrínskeho ul. 3,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-373/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vila
Nahrať súbor
Vila Zrínskeho ul. 4,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-379/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vila Nahrať súbor Vila Zrínskeho ul. 7
(SV od cintorína)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-374/1 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Záhrada Nahrať súbor Záhrada Zrínskeho ul. 7
(SV od cintorína)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-374/2 Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vila Nahrať súbor Vila Zrínskeho ul. 11
(JZ zástavba ulice)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-375/1 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Záhrada Nahrať súbor Záhrada Zrínskeho ul. 11
(JZ zástavba ulice)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-375/2 Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vila
Nahrať súbor
Vila Zrínskeho ul. 13,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-376/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vila
Nahrať súbor
Vila Zrínskeho ul. 15,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-377/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kúria Nahrať súbor Kúria Židovská ul. 17,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-246/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Zsigrayova kúria

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom lodníkov Žižkova ul. 1
(V blízkosti kostola)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-248/0 Unifikovaný názov PO: dom lodníkov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,nárožný;Rybársky cech

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Fara Žižkova ul. 7,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-253/2 Unifikovaný názov PO: fara

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kúria Nahrať súbor Kúria Žižkova ul. 12,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-249/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kamperova kúria

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Žižkova ul. 14,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-250/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kúria Nahrať súbor Kúria Žižkova ul. 18,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-252/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdová,nárožná;Brämmerova kúria

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Najsv. Trojice Žižkova ul. 3,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-253/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cintorín židovský Žižkova ul. 36,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10624/1 Unifikovaný názov PO: cintorín židovský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ortodoxný;Nový cintorín

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom smútku Žižkova ul. 36,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10624/2 Unifikovaný názov PO: dom smútku

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;obradná sieň,ceremoniálna hala

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Terasa Žižkova ul. 36
(južne od domu smútku)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10624/3 Unifikovaný názov PO: terasa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zhromažďovacia terasa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Schodisko prístupové Žižkova ul. 36,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10624/4 Unifikovaný názov PO: schodisko prístupové

Bližšie určenie; zaužívaný názov: trojramenné;trojramenné schodisko

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cesta prístupová Žižkova ul. 36,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10624/5 Unifikovaný názov PO: cesta prístupová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prístupová cesta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr oporný s bránou Žižkova ul. 36,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10624/6 Unifikovaný názov PO: múr oporný s bránou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň;ohradný múr

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cintorín židovský Žižkova ul. 50,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10625/0 Unifikovaný názov PO: cintorín židovský

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kríž Žižkova ul.
(v záhrade fary)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-253/3 Unifikovaný názov PO: kríž

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kláštor kapucínov Nahrať súbor Kláštor kapucínov Župné nám. 1,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-169/1 Unifikovaný názov PO: kláštor kapucínov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kapucínsky

Kostol
Nahrať súbor
Kostol svätého Štefana Župné nám. 1,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-169/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Štefana Kráľa;kapucínsky

Dom polyfunkčný Nahrať súbor Dom polyfunkčný Župné nám. 7,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-831/0 Unifikovaný názov PO: dom polyfunkčný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový;Budova inž.komory

Dom župný Nahrať súbor Dom župný Župné nám. 12,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-167/0 Unifikovaný názov PO: dom župný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,radový;Budova SNR

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Župné nám. ,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-168/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Jána z Mathy;kostol sv.Trojice

Socha na stĺpe
Nahrať súbor
Socha na stĺpe Župné nám. ,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-171/0 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária-Immaculata;Morový stĺp

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.