Zoznam zápasov slovenského národného hokejového mužstva

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam všetkých zápasov slovenského národného hokejového mužstva. Zahrňuje kompletný prehľad všetkých oficiálnych medzištátnych zápasov tímu Slovenska (v rokoch 19401943 a od vzniku štátnej samostatnosti Slovenskej republiky 1. január 1993) s výsledkom, dátumom a miestom konania, so špecifikáciou zápasu (či išlo o prípravné alebo o turnajové stretnutie, v prípade ZOH, MS a SP uvádzame aj fázu turnaja) a so strelcami gólov Slovenska.

Slovenský štát počas 2. svetovej vojny[upraviť | upraviť kód]

Slovensko od roku 1993[upraviť | upraviť kód]

Slovensko B-tím alebo Olympijský tím do 23 rokov[upraviť | upraviť kód]

Neoficiálny zápas[upraviť | upraviť kód]

Legenda[upraviť | upraviť kód]

  • pp – po predĺžení
  • sn – po samostatných nájazdoch

Slovensko proti ostatným krajinám (SLOVENSKO verzus SVET)[upraviť | upraviť kód]

stav k 10. novembra 2019

V priloženej tabuľke uvádzame bilanciu reprezentačného družstva Slovenska so všetkými súpermi, s ktorými sa stretlo v rokoch 1940 - 1943 a od 1. januára 1993 až po súčasnosť.

Prvé číslo znamená celkový počet vzájomných zápasov, druhé počet slovenských víťazstiev (v riadnom hracom čase, predĺžení, resp. sam. nájazdoch), nasledujú remízy, prehry (v riadnom hracom čase, predĺžení, resp. sam. nájazdoch) a napokon celkové skóre.

Súper Zápasy Výhry Remízy Prehry skóre
Bielorusko Bielorusko 34 20 1 13 94:67
Rumunsko Bukurešť (Rumunsko) 1 1 0 0 2:0
Bulharsko Bulharsko 1 1 0 0 20:0
Protektorát Čechy a Morava Čechy a Morava 1 0 0 1 0:12
Česko Česko 65 14 7 44 135:222
Dánsko Dánsko 19 14 0 5 75:37
Fínsko Fínsko 35 7 3 25 67:111
Fínsko Fínsko (olymp.) 1 0 0 1 2:3
Francúzsko Francúzsko 33 24 3 6 142:61
Holandsko Holandsko 2 2 0 0 24:4
Chorvátsko Chorvátsko 1 1 0 0 6:1
Japonsko Japonsko 5 5 0 0 39:12
Juhoslávia Juhoslávia 1 1 0 0 4:1
Kanada Kanada 52 23 4 25 166:156
Kazachstan Kazachstan 9 7 1 1 42:15
Kórejská republika Kórejská republika 1 1 0 0 2:1
Lotyšsko Lotyšsko 28 17 3 8 93:62
Maďarsko Maďarsko 8 6 0 2 50:19
Nemecko Nemecko 61 33 1 27 151:137
Nórsko Nórsko 32 23 2 7 115:60
MOV Olympijskí športovci z Ruska 1 1 0 0 3:2
Poľsko Poľsko 8 6 1 1 43:16
Rakúsko Rakúsko 36 28 2 6 143:59
Rumunsko Rumunsko 4 4 0 0 39:3
Rusko Rusko 42 11 5 26 100:130
Rusko Rusko B 2 1 0 1 8:9
Slovinsko Slovinsko 13 10 0 3 49:23
Švajčiarsko Švajčiarsko 70 28 7 35 168:157
Švajčiarsko Švajčiarsko "B" 1 0 1 0 1:1
Švédsko Švédsko 38 10 3 25 84:127
Švédsko Švédsko (Viking.) 2 0 0 2 5:8
Taliansko Taliansko 18 13 1 4 75:43
Ukrajina Ukrajina 10 9 1 0 49:18
USA USA 28 10 3 15 65:91
Spojené kráľovstvo Veľká Británia 4 4 0 0 27:6
Rakúsko Wiener EG (Rakúsko) 1 0 0 1 0:2
spolu 668 335 49 284 2088:1676

Externé zdroje[upraviť | upraviť kód]

  • szlh.sk
  • Denník šport, príloha k Majstrovstvám sveta 1995
  • 80. rokov slovenského hokeja, SZĽH, Bratislava 2009