Zoznam významných svetových klaviristov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam významných svetových sólových klaviristov a klavírnych pedagógov klasickej hudby. Zoznam je možné dopĺňať.

A[upraviť | upraviť zdroj]

Á[upraviť | upraviť zdroj]

B[upraviť | upraviť zdroj]

C[upraviť | upraviť zdroj]

Č[upraviť | upraviť zdroj]

D[upraviť | upraviť zdroj]

E[upraviť | upraviť zdroj]

F[upraviť | upraviť zdroj]

G[upraviť | upraviť zdroj]

H[upraviť | upraviť zdroj]

CH[upraviť | upraviť zdroj]

I[upraviť | upraviť zdroj]

J[upraviť | upraviť zdroj]

K[upraviť | upraviť zdroj]

L[upraviť | upraviť zdroj]

M[upraviť | upraviť zdroj]

N[upraviť | upraviť zdroj]

O[upraviť | upraviť zdroj]

P[upraviť | upraviť zdroj]

Q[upraviť | upraviť zdroj]

R[upraviť | upraviť zdroj]


S[upraviť | upraviť zdroj]

Š[upraviť | upraviť zdroj]

T[upraviť | upraviť zdroj]

U[upraviť | upraviť zdroj]

V[upraviť | upraviť zdroj]

W[upraviť | upraviť zdroj]

X[upraviť | upraviť zdroj]

Y[upraviť | upraviť zdroj]

Z[upraviť | upraviť zdroj]

Ž[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]

  • DUBAL, D.: Reflections from the keyboard. The world of the concert pianist. New York: Summit Books, 1984.
  • ELDER, D.: Pianists at play: interviews, master lessons, and technical regimes. Evanston: Instrumentalist Company, 1982.
  • GILLESPIE, A. – GILLESPIE, J.: Notable twentieth-century pianists. A bio-critical sourcebook. London: Greenwood Press, 1995.
  • KAISER, J.: Grosse Pianisten unserer Zeit. München: R. Piper & Co. Verlag, 1982.
  • LAHEE, H.C.: Famous pianists of to-day and yesterday. Boston: L.C. Page & Company, 1900.
  • MACH, E.: Great pianists speak for themselves. London: Robson Books, 1981.
  • MARMONTEL, A.-F.: Les pianistes celebres. Tours: Paul Boustez, 1887.
  • NIEMANN, W.: Meister des Klaviers. Berlin: Verlegt bei Schuster Loeffler, 1919.
  • NOYLE, L.J.: Pianists on playing: interviews with twelve concert pianists. Metuchen: Scarecrow Press, 1987.
  • RANGE, H.-P.: Die Konzertpianisten der Gegenwart. Ein Musikliebhaber berichtet über Konzertmilieu und 173 Klaviervirtuosen. Schwarzwald: Moritz Schauenburg Verlag Lahr, 1966.
  • RATTALINO, P.: Le grandi scuole pianistiche. Milan: Ricordi, 1992.
  • RATTALINO, P.: Pianisti e Fortisti : viaggio pellegrino tra gli interpreti alla tastiera da...Bunin a Plante. Ricordi: Giunti, 1990.
  • RICH, A.: Masters of music: great artists of work. Santa Barbara: Capra Press, 1990.
  • SCHMIDT, F.: Hat man Tone? Portraits bedeutender Musiker unserer Zeit. Münich: Kindler, 1994.
  • SCHONBERG, H.: The great pianists: from Mozart to the present. New York: Simon and Schuster, 1963.
  • WEITZMANN, K.F.: A history of pianoforte-playing and pianoforte-literature. New York: G. Schirmer, 1897.