Zoznam úspechov a míľnikov rebríčka Billboard Hot 100

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Billboard Hot 100 logo.jpg

Zoznam úspechov a míľnikov rebríčka Billboard Hot 100 je založený na objektívnych výsledkoch singlových rebríčkov Billboardu, respektíve rebríčka Billboard Hot 100. Tento zoznam spája časové rozpätie od 1. januára 1955 do súčasnosti. Rebríček Billboard Hot 100 začal od vydania zo dňa 4. augusta a je v súčasnosti štandardným hudobným rebríčkom hudobného trhu Spojených štátov.

Pred Hot 100 Billboard publikoval štyri singlové rebríčky: „Best Sellers in Stores“, „Most Played by Jockeys“, „Most Played in Jukeboxes“ a „The Top 100“. Tieto rebríčky, ktoré mali 20 až 100 umiestnení, boli v rokoch 1957 a 1958 vyraďované. Všetky položky uvedené nižšie sú z éry Hot 100, ak nie je uvedené inak (pred rebríčkom Hot 100).

Obsah

Dosiahnutie All-Time Hot 100 (1958–2015)[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2008 na 50. výročie rebríčka Hot 100, časopis Billboard zverejnil poradie stovky najlepších piesní spolu s najlepšími umelcami, ktorí boli v rebríčku za 50 rokov.[1][2] V roku 2013, pri 55. výročí, urobil Billboard revíziu tohto zoznamu.[3] V roku 2015 prešiel zoznam ďalšou revíziou.[4] V zoznamoch sa nachádzajú výsledky za 57-ročnú periódu rebríčka Hot 100.

Poradie Single Rok(y) vydania Umelec(s) Vrchol a trvanie
1.
The Twist
1960, 1961*
Chubby Checker #1 for 3 weeks
2.
Smooth
1999
Santana a Rob Thomas #1 for 12 weeks
3.
Mack the Knife
1959
Bobby Darin #1 for 9 weeks
4.
How Do I Live
1997
LeAnn Rimes #2 for 4 weeks
5.
Party Rock Anthem
2011
LMFAO a Lauren Bennett & GoonRock #1 for 6 weeks
6.
I Gotta Feeling
2009
The Black Eyed Peas #1 for 14 weeks
7.
Macarena (Bayside Boys mix)
1996
Los Del Rio #1 for 14 weeks
8.
Physical
1981
Olivia Newton-John #1 for 10 weeks
9.
You Light Up My Life
1977
Debby Boone #1 for 10 weeks
10.
Hey Jude
1968
The Beatles #1 for 9 weeks

* – nová edícia
Source:[5]

Top 10 artists of All-Time (1958–2015)[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Umelec
1.
The Beatles
2.
Madonna
3.
Elton John
4.
Elvis Presley
5.
Mariah Carey
6.
Stevie Wonder
7.
Janet Jackson
8.
Michael Jackson
9.
Whitney Houston
10.
The Rolling Stones

Zdroj:[6]

Umelec s najväčším počtom piesní v Billboard's Top 100 (1958–2015)[upraviť | upraviť zdroj]

Počet
piesní
Umelec Piesne (poradie)
3
Lionel Richie Endless Love“ (16), „Say You, Say Me“ (89), „All Night Long“ (91)
Boyz II Men I'll Make Love to You“ (20), „One Sweet Day“ (35), „End of the Road“ (52)
Bee Gees How Deep Is Your Love“ (23), „Night Fever“ (39), „Stayin' Alive“ (56)
Paul McCartney Silly Love Songs“ (37), „Say Say Say“ (41), „Ebony and Ivory“ (73)
2
The Black Eyed Peas I Gotta Feeling“ (6), „Boom Boom Pow“ (53)
The Beatles Hey Jude“ (10), „I Want to Hold Your Hand“ (45)
Mariah Carey We Belong Together“ (11), „One Sweet Day“ (35)
Bruno Mars Uptown Funk“ (12), „Just the Way You Are“ (79)
Diana Ross Endless Love“ (16), „Upside Down“ (77)
Andy Gibb I Just Want to Be Your Everything“ (27), „Shadow Dancing“ (46)
Marvin Gaye Let's Get It On“ (38), „I Heard It Through the Grapevine“ (81)
Michael Jackson Say Say Say“ (41), „Billie Jean“ (83)
Pharrell Williams Blurred Lines“ (48), „Happy“ (76)
Elton John Candle In the Wind 1997“ (49), „That's What Friends Are For“ (75)
Stevie Wonder Ebony and Ivory“ (73), „That's What Friends Are For“ (75)

Zdroj:[5]

Hudobné míľniky piesní[upraviť | upraviť zdroj]

Najviac týždňov No1[upraviť | upraviť zdroj]

Počet
týždňov
Umelec(s) Pieseň Rok(y)
16
Mariah Carey a Boyz II Men One Sweet Day 1995–96
Luis Fonsi a Daddy Yankee spolu s Justin Bieber Despacito 2017
14
Whitney Houston I Will Always Love You 1992–93
Boyz II Men I'll Make Love to You 1994
Los del Río „Macarena“ (Bayside Boys mix) 1996
Elton John Candle in the Wind 1997“ /
Something About the Way You Look Tonight
1997
Mariah Carey We Belong Together 2005
The Black Eyed Peas I Gotta Feeling 2009
Mark Ronson a Bruno Mars Uptown Funk 2015
13
Boyz II Men End of the Road 1992
Brandy a Monica The Boy Is Mine 1998
12
Santana a Rob Thomas Smooth 1999–2000
Eminem Lose Yourself 2002–03
Usher, Lil Jon a Ludacris Yeah! 2004
The Black Eyed Peas Boom Boom Pow 2009
Robin Thicke, T.I. a Pharrell Blurred Lines 2013
Wiz Khalifa a Charlie Puth See You Again 2015
The Chainsmokers a Halsey Closer 2016
Ed Sheeran Shape of You 2017
11
Elvis Presley Hound Dog“ / „Don't Be Cruel 1956
All-4-One I Swear 1994
Toni Braxton Un-Break My Heart 1996–97
Puff Daddy, Faith Evans a 112 I'll Be Missing You 1997
Destiny's Child Independent Women Part I" 2000–01
10
The McGuire Sisters †† Sincerely 1955
Pérez Prado ††† Cherry Pink and Apple Blossom White
Debby Boone You Light Up My Life 1977
Olivia Newton-John Physical 1981–82
Santana a The Product G&B Maria Maria 2000
Ashanti Foolish 2002
Nelly spolu s Kelly Rowland Dilemma
Kanye West a Jamie Foxx Gold Digger 2005
Beyoncé Irreplaceable 2006–07
Flo Rida a T-Pain Low 2008
Rihanna a Calvin Harris We Found Love 2011–12
Pharrell Williams Happy 2014
Adele Hello 2015–16
Drake, Wizkid a Kyla One Dance 2016

† pred Hot 100: „Best Sellers in Stores“ a „Most Played in Jukeboxes“.
†† pred Hot 100: „Most Played by Jockeys“.
††† pred Hot 100: „Best Sellers in Stores“

Zdroj:[7]

Najviac týždňov na druhom mieste (bez prvého)[upraviť | upraviť zdroj]

Počet
týždňov
Umelec(s) Pieseň Rok(y) Držala sa na druhej priečke
10
Foreigner Waiting for a Girl Like You 1981–82 Physical“ (Olivia Newton-John), „I Can't Go for That (No Can Do)“ (Hall & Oates) [8]
Missy Elliott Work It 2002–03 Lose Yourself“ (Eminem) [9]
9
Donna Lewis I Love You Always Forever 1996 Macarena (Bayside Boys Remix)“ (Los del Río) [10]
Shania Twain You're Still the One 1998 Too Close“ (Next),[11]The Boy Is Mine“ (Brandy a Monica) [9]
8
Shai If I Ever Fall in Love 1992–93 I Will Always Love You“ (Whitney Houston)
Deborah Cox Nobody's Supposed to Be Here 1998–99 I'm Your Angel“ (R. Kelly spolu s Celine Dion), „Have You Ever?“ (Brandy)
Brian McKnight Back at One 1999–2000 Smooth“ (Santana spolu s Rob Thomas) [9]
Mario Winans, Enya a P. Diddy I Don't Wanna Know 2004 Yeah!“ (Usher spolu s Lil Jon a Ludacris), „Burn“ (Usher)
Ed Sheeran Thinking Out Loud 2015 Uptown Funk!“ (Mark Ronson a Bruno Mars) [9]

Zdroj:[12]

Najviac týždňov v Top 10[upraviť | upraviť zdroj]

Počet
týždňov
Umelec(s) Pieseň Rok(y)
33
Ed Sheeran Shape of You 2017
32
LeAnn Rimes How Do I Live 1997–98
The Chainsmokers spolu s Halsey Closer 2016–17
31
Mark Ronson a Bruno Mars Uptown Funk 2014–15
30
Santana a Rob Thomas Smooth 1999–2000
29
LMFAO, Lauren Bennett a GoonRock Party Rock Anthem 2011–12
28
Jewel Foolish Games“ / „You Were Meant for Me 1997–98
Bruno Mars That's What I Like 2017
26
Savage Garden Truly Madly Deeply 1997–98
25
Chubby Checker The Twist 1960, 1962
Toni Braxton Un-Break My Heart 1996–97
Timbaland spolu s OneRepublic Apologize 2007–08
OneRepublic Counting Stars 2013–14
Meghan Trainor All About That Bass[13] 2014–15
Fetty Wap Trap Queen 2015
Luis Fonsi, Daddy Yankee a Justin Bieber I'm the One 2017

Najviac týždňov v the Hot 100[upraviť | upraviť zdroj]

Debutovali ako číslo jeden[upraviť | upraviť zdroj]

Od roku 2009 najmenej jedna skladba debutovala za rok na prvom mieste. V roku 1995 debutovali štyri skladby na prvom mieste (rekordný počet).

Zdroj:[42]

Najväčší skok na číslo jedna[upraviť | upraviť zdroj]

zmeny potom ako sa upresnila kalkulácia digitálneho sťahovania znamenali veľký skok vo výsledkoch. Medzi rokmi 1955 a 2001, podľa predošlých metodológii Billboardu, len dva single vystúpili priamo na #1 z predchádzajúcej pozície pod Top 20: The BeatlesCan't Buy Me Love“ predtým #27, v apríli 1964), a Brandy a MonicaThe Boy Is Mine“ predtým #23, jún 1998.

Najväčšie týždňové pohyby smerom hore[upraviť | upraviť zdroj]

Podľa predchádzajúcich metodológií Billboard boli takéto veľké skoky zriedkavé. Jedna výnimka bola „Harper Valley PTA“ od Jeannie C. Riley, ktorá v auguste 1968 zvýšila 74 slotov,[64] toto zrýchlenie sa stalo bezkonkurenčným po dobu 30 rokov, ale od roku 2006 bolo viac ako desaťkrát prekonané. Zmeny v čase, rovnako ako presnejšie digitálne sťahovanie súčty, urobili náhle skoky bežnejšími.

Najdlhšia cesta na vrchol[upraviť | upraviť zdroj]

Najväčší pokles z prvenstva[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj:[67]

Najväčšie týždňové prepady[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj:[78]

Najväčší výpadok z Hot 100[upraviť | upraviť zdroj]

† - „Purple Rain“ a „When Doves Cry“ sa na dva týždne v roku 2016 v Hot 100 objavili znovu. Keď boli v rebríčku v roku 1984, ich pozície v poslednom týždni v Hot 100 boli oveľa nižšie ku Top 10.
†† – Opakujúca sa skladba v priebehu Vianoc.
* - „You Belong with Me" sa ako singel v roku 2009 vrátila do Hot 100 a dosiahla #2. Poslednýkrát sa skladba do Hot 100 v roku 2010, kedy bola v rebríčku na najnižšom možnom mieste.
Zdroj:[86]

Top 1, ktoré sa dostali na vrchol aj ako coververzie[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj:[87][88]

Neanglické piesne na vrchole[upraviť | upraviť zdroj]

Inštrumentálne jednotky[upraviť | upraviť zdroj]

† – obsahuje aj vokálnu časť, no je považovaná za inštrumentálku

Umelecké úspechy[upraviť | upraviť zdroj]

Najviac hitových singlov[upraviť | upraviť zdroj]

Počet singlov Umelec Najväčší hit
20
The Beatles Hey Jude[5]
18
Elvis Presley Don't Be Cruel“ / „Hound Dog[91][92]
Mariah Carey We Belong Together[5]
14
Rihanna We Found Love[5]
13
Michael Jackson Say Say Say“ (naspieval s ním Paul McCartney)[5]
12
The Supremes Love Child[93]
Madonna Like a Virgin[94]
11
Whitney Houston I Will Always Love You[5]
10
Stevie Wonder Ebony and Ivory“ (naspieval s ním Paul McCartney)[5]
Janet Jackson Miss You Much[95]
  • † pred rebríčkom Hot 100.
  • najväčší hit číslo jeden pri umelcoch odráža jeho celkový výsledok v Hot 100, ako ho vypočítal Billboard. Nemusí byť nevyhnutné, aby bol najviac týždňov číslom jeden. Napríklad Madonin singel „Like a Virgin“ (bol šesť týdňov #1, a napríklad sedem týždňov bol jednotkou „Take a Bow“), Mariah Carey má takýto hit „We Belong Together“ (štrnásť týždňov #1, a šestnásť týždňov bol jednotkou „One Sweet Day“) a Michael Jackson (naspieval s ním Paul McCartney) má hit „Say Say Say“ (šesť týždňov #1, v porovnaní so siedmimi týždňami singlov „Billie Jean“ a „Black or White“).
  • Billboard označuje za dvojitú #1 Presley singel „Don't Be Cruel“/„Hound Dog“ ako jedinú rebríčkovú entitu. „Don't Be Cruel“/„Hound Dog“ bol 11 týždňov #1, osobitne bol „Hound Dog“ jednotkou 6týždňov, „Don't Be Cruel“ bol 5 týždňov. Veľa štatistikov, napríklad Joel Whitburn, udáva že Presley má 18 rebríčkových jednotiek.

Zdroj:[96][97] [98][99]

Najviac týždňov na prvej priečke[upraviť | upraviť zdroj]

Týždne
ako č. 1
Umelec
79
Elvis Presley †
Mariah Carey
60
Rihanna
59
The Beatles
50
Boyz II Men
47
Usher
41
Beyoncé
37
Michael Jackson
34
Elton John
33
Janet Jackson
Katy Perry
    • † pred rebríčkami Hot 100. Presley má pri mene niekedy nesprávne 80 týždňov, lebo jeho singel "All Shook Up" bol jeden týždeň v rebríčku "Most Played in Jukeboxes".[100]
    • Väčšina Presleyových výsledkov patrí do doby pred Hot 100. Od roku 1958 má Presley v Hot 100 spolu 22 týždňov #1.

Zdroj:[96][101]

Najviac po sebe idúcich singlov číslo jedna[upraviť | upraviť zdroj]

Počet
singlov
Umelec Prvý hit a dátum Posledný hit a dátum Streak-breaking song
7
Whitney Houston Saving All My Love for You
(October 26, 1985)
Where Do Broken Hearts Go
(April 23, 1988)
Love Will Save the Day
(#9 – August 27, 1988)
6
The Beatles I Feel Fine
(December 26, 1964)
We Can Work It Out
(January 8, 1966)
Nowhere Man
(#3 – March 26, 1966)
Bee Gees How Deep Is Your Love
(December 24, 1977)
Love You Inside Out
(June 9, 1979)
He's A Liar
(#30 – October 24, 1981)
5
Elvis Presley A Big Hunk o' Love
(August 10, 1959)
Surrender
(March 20, 1961)
I Feel So Bad
(#5 – May 1961)
The Supremes Where Did Our Love Go
(August 22, 1964)
Back in My Arms Again
(June 12, 1965)
Nothing but Heartaches
(#11 – September 4, 1965)
Michael Jackson I Just Can't Stop Loving You
(with Siedah Garrett)
(September 19, 1987)
Dirty Diana
(July 2, 1988)
Another Part of Me
(#11 – September 10, 1988)
Mariah Carey Vision of Love
(August 4, 1990)
Emotions
(October 12, 1991)
Can't Let Go
(#2 – January 25, 1992)
Fantasy
(September 30, 1995)
My All
(May 23, 1998)
When You Believe“ (spolu s Whitney Houston)
(#15 – January 30, 1999)
Katy Perry California Gurls“ (spolu s Snoop Dogg)
(June 19, 2010)
Last Friday Night (T.G.I.F.)
(August 17, 2011)
The One That Got Away
(#3 – January 7, 2012)
Houstonovej „Thinking About You“ sa nepočíta ako porušenie radu, lebo sa nikdy v Hot 100 nevyskytla. Nebola vydaná pre Pop radio. Podobne Perryovej „Not Like the Movies“ a „Circle the Drain“ boli len promo, nie rádio, single.

Zdroje:[102][103][104][105][106][107][107][108]

Najviac za sebou idúcich týždňov súčasne na vrchole Hot 100 a Billboard 200[upraviť | upraviť zdroj]

Number of
weeks
Umelec Year(s)
charted
Single Albums
12
The Beatles
1964
I Want to Hold Your Hand“,
She Loves You“, „Can't Buy Me Love
Meet the Beatles!,
The Beatles' Second Album
Whitney Houston
1992–93
I Will Always Love You The Bodyguard: Original Soundtrack Album
7
Michael Jackson
1983
Billie Jean Thriller
Drake
2016
One Dance“ (spolu s Wizkid a Kyla) Views
The Monkees
1966–67
I'm a Believer The Monkees, More of the Monkees

Zdroje:[109]

Najviac po sebe idúcich rokov je v rebríčku číslom jedna[upraviť | upraviť zdroj]

Počet
rokov
Umelec Prvý hit číslo jeden a týždeň Posledný hit číslo jeden a týždeň
11
Mariah Carey Vision of Love
(4. august 1990)
Thank God I Found You
(19. február 2000)
7
Elvis Presley † Heartbreak Hotel
(17. marec 1956)
Good Luck Charm
(28. apríl 1962)
The Beatles "I Want to Hold Your Hand"
(1. február 1964)
The Long and Winding Road
(20. jún 1970)
6
The Supremes Where Did Our Love Go
(22. august 1964)
Someday We'll Be Together
(27. december 1969)
Lionel Richie Endless Love
(15. august 1981)
Say You, Say Me
(11. január 1986)

† pred Hot 100.

Zdroj:[110][111][112]

Najviac singlov v jednom kalendárnom roku[upraviť | upraviť zdroj]

Počet
singlov
Umelec Rok
v rebríčku
Single
6
The Beatles
1964
I Want to Hold Your Hand
She Loves You
Can't Buy Me Love
Love Me Do
A Hard Day's Night
I Feel Fine
5
1965
„I Feel Fine“
Eight Days a Week
Ticket to Ride
Help!
Yesterday
4
Elvis Presley †
1956
Heartbreak Hotel
I Want You, I Need You, I Love You
Hound Dog“ / „Don't Be Cruel
Love Me Tender
1957
Too Much
All Shook Up
(Let Me Be Your) Teddy Bear
Jailhouse Rock
The Supremes
1965
Come See About Me
Stop! In the Name of Love
Back in My Arms Again
I Hear a Symphony
Jackson 5
1970
I Want You Back
ABC
The Love You Save
I'll Be There
George Michael
1988
Faith
Father Figure
One More Try
Monkey
Usher
2004
Yeah!“ (spolu s Lil Jon a Ludacris)
Burn
Confessions Part II
My Boo“ (naspievala s ním Alicia Keys)
Rihanna
2010
Rude Boy
Love the Way You Lie“ (Eminem a Rihanna)
What's My Name?“ (spolu s Drakem)
Only Girl (In the World)

† pred Hot 100
Poznámky: ak počítame dvojitý singel "Don't Be Cruel/Hound Dog" jednotlivo, potom Elvis Presley má 5 v roku 1956. Niektoré Presleyove piesne, ktoré sú tu boli #1 v rebríčku Cashbox, ale nie v Billboard Top 100, predchodcu Billboard Hot 100.

Zdroje:[102][113][114][115]

Njaviac top 10 singlov[upraviť | upraviť zdroj]

Number of
singles
Umelec
38
Madonna
36
Elvis Presley †
34
The Beatles
31
Rihanna
29
Michael Jackson
28
Stevie Wonder
Mariah Carey
27
Elton John
Janet Jackson
23
The Rolling Stones
Whitney Houston
Paul McCartney

† pred Hot 100

Zdroj:[96][116][117][118][119]

Najviac po sebe idúcich týždňoch v top 10[upraviť | upraviť zdroj]

Počet
týždňov
Umelec Rokov
v rebríčku
Single
69
Katy Perry
2010–11
California Gurls“ (spolu s Snoop Dogg)
Teenage Dream
Firework
E.T.“ (spolu s Kanye West)
Last Friday Night (T.G.I.F.)
61
The Chainsmokers
2016–17
Don't Let Me Down“ (spolu s Daya)
Closer“ (spolu s Halsey)
Paris
Something Just Like This“ (spolu s Coldplay)
51
Drake
2015–16
Hotline Bling
Work“ (Rihanna a Drake)
Summer Sixteen
One Dance“ (spolu s Wizkid a Kyla)
48
Ace of Base
1993–94
All That She Wants
The Sign
Don't Turn Around
46
Rihanna
2010–11
Love the Way You Lie“ (Eminem a Rihanna)
Only Girl (In the World)
What's My Name?“ (spolu s Drakem)
S&M

Zdroj:[120][121][122][123]

Najviac top 40 singlov[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroje:[124][125]

Poznámka: † ak by sme počítali aj výsledky pred Hot 100, Presley by mal výsledok 114 piesní v Top 40[97]

Najviac vstupov do Hot 100[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj:[126][127]

Poznámky:

  • Elvis Presley mal kariéru dva roky pred Hot 100. V rebríčkoch mal aj s týmto obdobím 149 singlov.

Najviac po sebe nasledujúcich týždňov v Hot 100[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj:[128][129]

Vystriedali na vrchole seba samých[upraviť | upraviť zdroj]

† The Beatles jsú jedinými hudobníkmi, ktorí sami seba vytlačili na prvom mieste trikrát za sebou

Zdroj:[130][131][117][132]

Súčasne zaberal prvé dve pozície[upraviť | upraviť zdroj]

  • Elvis Presley: 20. október – 3. november 1956 (pred Hot 100)
  1. Hound Dog“ / „Don't Be Cruel
  2. Love Me Tender(rebríčky „Best Sellers in Stores“ a „Most Played by Jockeys“)
  • The Beatles: od 22. februára 1964 do 25. apríla 1964 the Beatles držali prvé dve pozície s rôznymi singlami. Boli týždne, že mali obsadené na vrchole tri, ale aj štyri priečky. Žiadny iný umelec tento úspech nemal. 4. apríla 1964 boli The Beatles na piatich horných pozíciách.[133]
  1. Can't Buy Me Love
  2. Twist and Shout
  3. She Loves You
  4. I Want to Hold Your Hand
  5. Please Please Me
  • Bee Gees: 18. marec – 15. apríl 1978
  1. Night Fever
  2. Stayin' Alive
  • Puff Daddy: 9.– 30. august 1997
  1. I'll Be Missing You(Puff Daddy, Faith Evans a 112)
  2. Mo Money Mo Problems(The Notorious B.I.G., Puff Daddy a Mase)
  • Ja Rule: 9.–23. marec 2002
  1. Ain't It Funny (Jennifer Lopez a Ja Rule)
  2. Always on Time(Ja Rule featuring Ashanti)
  • Ashanti: 20. apríl – 18. máj 2002
  1. Foolish
  2. What's Luv?(Fat Joe a Ashanti)
  • Nelly: 10.–31. august 2002
  1. Hot in Herre
  2. Dilemma(Nelly a Kelly Rowland, piesne si 17. augusta 2002 vymenili pozície)
  • OutKast: 20. december 2003 –7. február 2004
  1. Hey Ya!
  2. The Way You Move(OutKast a Sleepy Brown)
  • Usher: June 26 – 3. júl 2004; 17. júl 2004
  1. Burn
  2. Confessions Part II
  • 50 Cent: 16.–30. apríl 2005
  1. Candy Shop(50 Cent a Olivia)
  2. Hate It or Love It(The Game a 50 Cent)
  • Mariah Carey: 10. september 2005
  1. We Belong Together
  2. Shake It Off
  • Akon:
    • 2. december 2006
  1. I Wanna Love You(Akon a Snoop Dogg)
  2. Smack That(Akon a Eminem)
    • 14. apríl 2007
  1. Don't Matter
  2. The Sweet Escape(Gwen Stefani a Akon)
  • T.I.: 18. október 2008; 1.–29. november 2008
  1. Live Your Life(T.I. a Rihanna)
  2. Whatever You Like(piesne si viackrát menili pozície)
  • Black Eyed Peas: 27. jún[134] – 18. júl 2009[135]
  1. Boom Boom Pow
  2. I Gotta Feeling(piesne si 11. júla 2009 vymenili pozície)
  • Pharrell Williams: June 29[136] – 27. júl 2013
  1. Blurred Lines(Robin Thicke, T.I. a Pharrell)
  2. Get Lucky(Daft Punk, Pharrell Williams)
  1. Fancy(Iggy Azalea a Charli XCX)
  2. Problem(Ariana Grande a Iggy Azalea)
  • The Weeknd: 26. september 2015[142]
  1. Can't Feel My Face
  2. The Hills
  1. Sorry
  2. Love Yourself(3. februára 2016 si piesne vymenili pozície)
  1. I'm the One(Luis Fonsi, Daddy Yankee a Justin Bieber)
  2. I'm the One(DJ Khaled, Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, a Lil Wayne)

Súčasne tri alebo viac singlov v Top 10[upraviť | upraviť zdroj]

  • The Beatles: 29. február – 2. máj 1964 (Poznámka: The Beatles mali 4.–11. apríla 1964 aj päť singlov v Top 10)
    • „I Want to Hold Your Hand“
    • „She Loves You“
    • „Please Please Me“
    • „Twist and Shout“
    • „Can't Buy Me Love“
    • Do You Want to Know a Secret
  • The Bee Gees: 25. február – 4. marec 1978
    • „How Deep Is Your Love“
    • „Stayin' Alive“
    • „Night Fever“
  • Ashanti: 30. marec – 6. apríl 2002
    • „Always On Time“ (Ja Rule a Ashanti)
    • „What's Luv?“ (Fat Joe a Ashanti)
    • „Foolish“
  • 50 Cent:
    • 31. máj – 7. jún 2003
    • 19. február – 30. apríl 2005; 14.–21. máj 2005 (Poznámka: 50 Cent mal 2.–9. apríla 2005 štyri single)
  • Usher: 5. jún – 10. júl 2004
    • „Yeah!“ (Usher, Lil Jon & Ludacris)
    • „Burn“
    • „Confessions Part II“
  • Akon: 5. a 19. máj 2007
  • T-Pain: 3. november – 29. december 2007 (Poznámka: všetky štyri tituly boli medzi 24. novembrom až 8. decembrom 2007 v Top 10)
  • Chris Brown: 5. apríl 2008 a 10. máj 2008 (Poznámka: Prvé dva nižšie uvedené tituly boli v prvej desiatke v oboch rebríčkoch)
  • Lil Wayne: 27. september 2008
  • Adele: 3. marec 2012
  • Iggy Azalea: 30. august 2014[148]
    • „Fancy" (Iggy Azalea a Charli XCX)
    • „Problem" (Ariana Grande a Iggy Azalea)
    • Black Widow(Iggy Azalea a Rita Ora)
  • Ariana Grande: 30. august 2014
  • Justin Bieber: 5. december 2015 – 6. február 2016[149]
  • The Chainsmokers: 18. marec 2017[150]
  • Cardi B: 6.–27. január 2018[151][152][153]

Posmrtné jednotky v rebríčkoch[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj:[154]

Vekové rekordy[upraviť | upraviť zdroj]

  • Louis Armstrong (nar. 4. august 1901 (62 rokov)) je nastarším umelcom, mužom, ktorý sa dostal na vrchol rebríčka Hot 100. Dňa 9. mája 1964 sa naň dostala jeho nahrávka „Hello, Dolly!“.
  • Cher (nar. 20. máj 1946 (52 rokov)) je nastaršou umelkyňou, ženou, ktorá bola v Hot 100. Rekord dosiahla, keď sa tam 13. marca 1999 dostala jej nahrávka „Believe“. Predtým držala rekord Grace Slick (nar. 30. október 1939 (47 rokov)) zo skupiny Starship ktorá mala 4. apríla 1987 na vrchole hit "Nothing's Gonna Stop Us Now".
  • Michael Jackson (nar. 29. august 1958 (11 rokov)) je najmladším umelcom, ktorý sa dostal na vrchol Hot 100. Dosiahol ho 31. januára 1970 keď ako člen The Jackson 5 mal na vrchole hit „I Want You Back“.
  • Stevie Wonder (nar. 13. máj 1950 (13 rokov)) je najmladším sólovým umelcom, ktorý sa dostal na vrchol the Hot 100. Dňa 10. augusta 1963 tam mal svoj hit „Fingertips Pt. 2“.
  • Little Peggy March (nar. 8. marec 1948 (15 rokov)) je najmladšou sólovou umelkyňou, ktorá sa dostala na vrchol Hot 100. Dňa 27. apríla 1963 sa tam dostal jej hit „I Will Follow Him“.
  • Fred Stobaugh (nar. 22. august 1917 (96 rokov)) je najstarším žijúcim umelcom v rebríčku Hot 100. Bol pri nahrávaní v Green Shoe Studio. V štúdiu sa vyrábala pieseň „Oh Sweet Lorriane“, ktorá sa 14. septembra 2013 dostala na 42. miesto rebríčka Hot 100.[155] Pred ním držal rekord Tony Bennett, (nar. 3. august 1926 (85 rokov)). Spolu s Amy Winehouse naspievali song „Body and Soul“, ktorý sa 1. októbra 2011 dostal na 87. miesto rebríčka Hot 100.
  • Pôvodom francúzske chlapča, Jordy Lemoine (nar. 14. január 1988 (5 rokov)), je najmladším umelcom, ktorý bol v Hot 100. Dosiahol ho, keď sa pieseň „Dur dur d'être bébé! (It's Tough to Be a Baby)“, ku ktorej je napísaný ako Jordy, sa dostala do rebríčka dňa 19. júna 1993.[156][157]
  • Asahd Khaled (nar. 23. október 2016 (132 dní)) je najmladším producentom, ktorý je v rebríčku Hot 100. Je uvedený ako výkonný producent DJ Khaledovho albumu Grateful. Prvý singel albumu, „Shining“ (účinkujú v ňom Jay-Z a Beyoncé) sa dostal 4. marca 2017 na 62. miesto rebríčka Hot 100. Stal sa aj najmladším producentom (nar. 23. október 2016 (209 dní)), ktorý sa dostal na vrchol Hot 100. Bolo to 20. mája 2017, kedy druhý singel albumu, „I'm The One“ (účinkujú v ňom Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, a Lil Wayne), debutoval na jeho prvom mieste.[158][159]

Pauzy medzi jednotkami v rebríčkoch[upraviť | upraviť zdroj]

  • Najdlhšia pauza medzi dvoma hitmi číslo jeden v Hot 100 od jedného umelca je u speváčky Cher (24 rokov). Jej singel „Believe“, ktorý bol hit č1 13. marca 1999, bol jej prvou jednotkou od hitu „Dark Lady“ (z 23. marca 1974).
  • Cher má takisto rekord v čase medzi jej absolútne prvým hitom č1 a a absolútne posledným hitom na vrchole Hot 100 (33 rokov). Prvýkrát mala na vrchole Top 100 14. augusta 1965 v dvojici Sonny & Cher hitr „I Got You Babe". Naposledy sa držala ako hit číslo jeden, jej pieseň „Believe“, dňa 3. apríla 1999.
  • Santana na vrchol rebríčka čakal 30 rokov. Prvýkrát sa jeho singel „Jingo“ do rebríčka Hot 100 dostal 25. októbra 1969, no prvý bol v tomto rebríčku až singel „Smooth“ (nahral ho s ním Rob Thomas), ktorý na vrchol dosiahol dňa 23. októbra 1999.
  • Keď dňa 1. októbra 2011 debutoval na 87. mieste Hot 100 singel „Body and Soul“, ktorý spolu nahrali Tony Bennett a Amy Winehouse,[160] Bennett sa stal rekordmanom v čase medzi dvoma singlami, ktoré boli v rebríčku od jedného umelca (53 rokov). Jeho singel, „Young and Warm and Wonderful“, bol v tomto rebríčku na 59. mieste dňa 4. augusta 1958.

Výsledky albumov[upraviť | upraviť zdroj]

Najviac jednotkových singlov z jediného albumu[upraviť | upraviť zdroj]

Počet
singlov
Umelec Album Rok
5
Michael Jackson Bad
1987
Katy Perry Teenage Dream
2010
4
Rôzni umelci Saturday Night Fever
1977
Whitney Houston Whitney
1987
George Michael Faith
Paula Abdul Forever Your Girl
1988
Janet Jackson Janet Jackson's Rhythm Nation 1814
1989
Mariah Carey Mariah Carey
1990
Usher Confessions
2004

Zdroj:[161]

  • Soundtrack k filmu Horúčka sobotňajšej noci (Saturday Night Fever) vygeneroval vrcholové top single pre dvoch rôznych umelcov: za single „How Deep Is Your Love“, „Stayin' Alive“ a „Night Fever“ pre skupinu Bee Gees; a singel „If I Can't Have You" patril Yvonne Elliman.
  • Katy Perry vydala album Teenage Dream: The Complete Confection, ktorý bol v podstate reedíciou albumu Teenage Dream, ktorý mal ďalší singel „Part Of Me“. Tento sa stal tiež jednotkou v rebríčku Billboard Hot 100. Fakticky sa teda dá povedať, že je to šiesty vrcholový singel z toho istého albumu. Aj reedícia je pravidlami považovaná za osobitný album, takže singel sa k pôvodnej edícii nepripočítava.[162]

Najviac singlov v Top 10 z jedného albumu[upraviť | upraviť zdroj]

Počet
singlov
Umelec Album Rok
7
Michael Jackson Thriller
1982
Bruce Springsteen Born in the U.S.A.
1984
Janet Jackson Janet Jackson's Rhythm Nation 1814
1989
6
Michael Jackson Bad
1987
George Michael Faith
Janet Jackson janet
1993
Katy Perry Teenage Dream
2010
5
Lionel Richie Can't Slow Down
1983
Janet Jackson Control
1986
Genesis Invisible Touch
Madonna True Blue
Huey Lewis and the News Fore!
Whitney Houston Whitney
1987
Paula Abdul Forever Your Girl
1988
Bobby Brown Don't Be Cruel
New Kids on the Block Hangin' Tough
Bon Jovi New Jersey
Milli Vanilli Girl You Know It's True
1989
Rôzni interpreti † Waiting to Exhale
1995
Usher Confessions
2004
Fergie The Dutchess
2006
The Black Eyed Peas The E.N.D.
2009
Taylor Swift 1989
2014

Zdroj:[163]

Niektoré ďalšie výsledky z albumov[upraviť | upraviť zdroj]

Poznámka: Počty singlov sa podľa pravidiel Billboardu počítajú na jedno vydanie albumu.[167]

Úspechy producentov[upraviť | upraviť zdroj]

Producenti, ktorí mali najviac vrcholových singlov[upraviť | upraviť zdroj]

Počet
singlov
Producent(i)) Známy ako producent Najväčší hit a dátum
23
George Martin The Beatles Hey Jude[168]
(28. september 1968)
22
Max Martin Britney Spears, Katy Perry,
Kelly Clarkson, Pink, Taylor Swift
Dark Horse[169]
(8. február 2014)
16
Steve Sholes Elvis Presley "Hound Dog/Don't Be Cruel"
(18. august 1956)
Jimmy Jam, Terry Lewis Janet Jackson Miss You Much[95]
(7. október 1989)
Dr. Luke Katy Perry, Kelly Clarkson,
Kesha, Miley Cyrus
Tik Tok[170]
(2. január 2010)
14
Barry Gibb Bee Gees, Andy Gibb How Deep Is Your Love[170]
(December 24, 1977)
Mariah Carey Herself We Belong Together[170]
(June 4, 2005)

† pred Hot 100

Zdroje:[171][172][173][38][174]

Úspechy skladateľov[upraviť | upraviť zdroj]

Skladatelia, ktorí mali najviac singlov na vrchole[upraviť | upraviť zdroj]

Počet
singlov
Skladateľ Najznámejší pre Najväčší hit a dátum
32
Paul McCartney The Beatles Hey Jude[168]
(28. september 1968)
26
John Lennon
22
Max Martin Katy Perry, Britney Spears,
Kelly Clarkson, Pink, Taylor Swift
Dark Horse[169]
(8. február 2014)
17
Mariah Carey Herself We Belong Together[175]
(4. jún 2005)
16
Barry Gibb Bee Gees, Andy Gibb How Deep Is Your Love[176]
(24. december 1977)
Dr. Luke Katy Perry, Kesha, Miley Cyrus Tik Tok
(2. január 2010)

Zdroj:[38][172][173][177][178][179]

Najviac singlov na vrchole v jednom kalendárnom roku[upraviť | upraviť zdroj]

Počet
singlov
Skladateľ(-ia) Rok Hity (chronologicky)
7
John Lennon
Paul McCartney
1964 The Beatles – „I Want to Hold Your Hand“†, „She Loves You“†, „Can't Buy Me Love“†, „Love Me Do
Peter and Gordon – „A World Without Love
The Beatles – „A Hard Day's Night“, „I Feel Fine“†††
Barry Gibb †† 1978 Bee Gees – "How Deep Is Your Love", „Stayin' Alive“†
Andy Gibb – „(Love Is) Thicker Than Water“†
Bee Gees – „Night Fever“†
Yvonne Elliman – „If I Can't Have You“†
Andy Gibb – „Shadow Dancing
Frankie Valli – „Grease
5
Lamont Dozier
Brian Holland
Eddie Holland
1965 The Supremes – „Come See About Me“, „Stop! In the Name of Love“, „Back in My Arms Again“†
Four Tops – „I Can't Help Myself (Sugar Pie Honey Bunch)“†
The Supremes – „I Hear a Symphony
John Lennon †††
Paul McCartney †††
1965 The Beatles – „I Feel Fine“, „Eight Days a Week“, „Ticket to Ride“, „Help!“, „Yesterday“ †††
Robin Gibb
Maurice Gibb
1978 Bee Gees – „How Deep Is Your Love“, „Stayin' Alive“, „Night Fever“†
Yvonne Elliman – „If I Can't Have You“†
Andy Gibb – „Shadow Dancing“
    • † Chronologicky, postupne sa navzájom nahradili na prvom mieste
    • †† Celkoví rekordman. Napísal najviac po sebe nasledujúcich vrcholných hitov, ktoré sa navzájom vystriedali na vrchole Hot 100.
    • ††† Držia celkový rekord v napísaných po sebe nasledujúcich rebríčkových jednotiek, „A-singlov“.

Zdroj:[102][113][178]

Výber niektorých dosiahnutých výsledkov v rebríčku Hot 100[upraviť | upraviť zdroj]

  • Prvý singel na vrchole rebríčka Hot 100 bol „Poor Little Fool“ od Rickyho Nelsona (4. august 1958).
  • Dňa 30. novembra 1991 bol prvé hodnotenie v Billboarde systémom Nielsen SoundScan a Nielsen Broadcast Data Systems: prvé miesto získal singel „Set Adrift on Memory Bliss“ (interpret P.M. Dawn).
  • Pieseň „I'm Your Angel“ od R. Kellyho a Céline Dionovej bola prvou, ktorá sa na vrchol rebríčkov Billboardu dostala bez toho, aby vyšla na singli. Bolo to 5. decembra 1998. Aj keď bola v týždeň zverejnenia na vrchole, Billboard tento výsledok nepovažuje za víťazný debut. Bolo to v rámci testu, kedy sa začali hodnotiť nahrávky po ich zverejnení v rádiách.[180] Po tom ako vyšla nahrávka „I'm Your Angel“, dostala sa aj tak na vrchol rebríčka Hot 100 Singles Sales Chart.[181]
  • Dňa 17. júna 2000 sa na vrchol rebríčka prvýkrát oficiálne dostala nahrávka, ktorá, nezískala body z predaja a bola zverejnená iba v rádiách. Bola to pieseň „Try Again“ od Aaliyah.
  • Rapper Drake je rekordmanom, lebo má pri svojom debute na hudobnom trhu dňa 8. apríla 2017, najviac nahrávok (24) v rebríčku Hot 100.[128] Pred ním tento rekord držala skupina The Beatles. Dosiahla ho štrnástimi singlami dňa 11. apríla 1964, t.j. kým boli prekonaní, trvalo to viac ako päťdesiat rokov. Dobehol ich Drake dňa 7. marca 2015,[182] a ešte raz mal tento rekord vyrovnaný aj 17. októbra toho roku.[183] Dňa 5. decembra 2015 Justin Bieber tento rekord navýšil na 17 hitov.[184] Dňa 20. mája 2016 mal Drake tento rekord prekonaný počtom 20 hitov.[183]
  • Drake má tiež rekord v počte debutujúcich nahrávok, ktoré sa hneď dostali do Hot 100. Dňa 8. apríla 2017 ich tam naraz dostal 21.[128]
  • Beyoncé drží rekord medzi ženami. Dňa 14. mája 2016 mala v Hot 100 simultánne naraz 12 piesní.[185]
  • Členovia skupiny The Beatles sú jediní, ktorí naraz mali prvé dve miesta v singlovom rebríčku Billboard Hot 100 a prvé dve miesta v albumovom rebríčku Billboard 200. Tento stav sa držal deväť týždňov medzi 19. februárom až 25. aprílom 1964. Prvých päť týždňov boli medzi singlami na vrchole „I Want to Hold Your Hand“ a „She Loves You“, ktoré sa v marci navzájom vystriedali. V albumovom rebríčku boli v tom istom čase na prvých dvoch miestach ich americké verzie albumov: Meet the Beatles! a Introducing... The Beatles. Počas zvyšných týždňov sa na prvé dve miesta dostali ich single „Can't Buy Me Love“ a coververzia „Twist and Shout“, kým albumy Meet the Beatles! a Introducing... The Beatles na vrchole rebríčku zotrvali.[186][187]
  • Barry Gibb, Robin Gibb, John Lennon, a Paul McCartney majú rekord v tom, že boli autormi všetkých troch singlov, ktoré sa dostali v jednom týždni na prvé tri miesta rebríčku Hot 100. Bratia Gibbovci sú spoluautormi všetkých troch singlov, ktoré boli na vrchole 18. marca 1978: #1 „Night Fever“ a #2 „Stayin' Alive“ (obidva nahrali The Bee Gees) a #3 „Emotion“, ktorý naspievala Samantha Sang. Dvojica Lennon-McCartney napísala tri prvé single zo dňa 14. marca 1964: #1 „I Want to Hold Your Hand“, #2 „She Loves You“ a #3 „Please Please Me“ (všetky nahrala skupina The Beatles). V rekorde pokračovali v týždni po 21. marci 1964, kedy si singel „She Loves You“ vymenil pozíciu s „I Want to Hold Your Hand“.
  • The Black Eyed Peas držia rekord v najdlhšom neprerušenom čase, kedy sa držali na vrchole rebríčka Hot 100: bolo to 26 po sebe nasledujúcich týždňov v apríli až októbri 2009. Prvých 12 týždňov bol na vrchole singel „Boom Boom Pow“ a potom ho na ďalších 14 týždňov na tejto pozícii vystriedal ďalší, „I Gotta Feeling“.[188] Od roku 2004 držal rekord Usher, ktorý mal hity na vrchole 19 týždňov: 12 týždňov „Yeah!“, potom ho na sedem týždňov vystriedal „Burn“.[189]
  • Medzi ženami má rekord aj Taylor Swift, ktorá má v Hot 100 spolu 14 debutových singlov.[190]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Hot 100 Anniversary: Find Out The Top Songs Of All Time. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), October 10, 2008. Dostupné online [cit. 2015-01-15]. This contains the heading of the article only, no charts.
  2. Billboard Hot 100 Chart: 50th Anniversary [online]. . Dostupné online.
  3. Hot 100 55th Anniversary Central. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), August 2, 2013. Dostupné online [cit. 2015-01-15].
  4. Greatest Hot 100 Songs & Artists of All Time: Chubby Checker's 'The Twist' & The Beatles Reign. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), November 12, 2015. Dostupné online [cit. 2016-10-02].
  5. a b c d e f g h Greatest of All Time: Hot 100 Songs. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), November 12, 2015. Dostupné online [cit. 2016-10-02].
  6. Greatest of All Time: Hot 100 Artists. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), November 12, 2015. Dostupné online [cit. 2016-10-02].
  7. TRUST, Gary. The Longest-Leading Hot 100 No. 1s. Billboard (Prometheus Global Media), November 7, 2016. Dostupné online [cit. 2016-11-08].
  8. BRONSON, Fred. Hot 100 55th Anniversary: The All-Time Top 100 Songs. Billboard (Fred Bronson), October 2, 2013. Dostupné online [cit. 2013-10-02].
  9. a b c d TRUST, Gary. Mark Ronson & Bruno Mars Notch 10th Week Atop Hot 100. Billboard, March 11, 2015. Dostupné online [cit. 2016-01-07]. [Hot 100 preview: Mar. 21, 2015]
  10. Staff reporter. First Look: The No. 1 That Got Away. People, 6 November 1996, s. 137. Dostupné online [cit. 2012-11-04].
  11. Hot 100: Week of May 2, 1998 [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 1998-05-02]. Dostupné online.
  12. LETKEMANN, Jessica. Biggest No. 2 Hits Ever: The Top 40 Hot 100 Tunes To Not Hit No. 1. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), November 15, 2012. Dostupné online [cit. 2012-11-15].
  13. TRUST, Gary. Mark Ronson, Bruno Mars Top Hot 100, Maroon 5 Debuts at No. 8. Billboard, January 21, 2015. Dostupné online [cit. 2015-01-21].
  14. a b c d e f g h TRUST, Gary. Imagine Dragons' 'Radioactive' Ends Record Billboard Hot 100 Run [online]. Nielsen Business Media, Inc, May 9, 2014, [cit. 2014-05-09]. Dostupné online.
  15. TRUST, Gary. This Week in Billboard Chart History: 20 Years Ago, Michael Jackson Was 'Alone' at the Top [online]. August 31, 2015, [cit. 2018-01-29]. Dostupné online.
  16. Billboard - Sep 30, 1995 - Page 110 [online]. [Cit. 2018-01-29]. Dostupné online.
  17. Billboard - Nov 25, 1995 - Page 107 [online]. [Cit. 2018-01-29]. Dostupné online.
  18. Billboard - Dec 2, 1995 - Page 106 [online]. [Cit. 2018-01-29]. Dostupné online.
  19. Billboard - Jun 14, 1997 - Page 98 [online]. [Cit. 2018-01-29]. Dostupné online.
  20. Billboard - Sep 13, 1997 - Page 107 [online]. [Cit. 2018-01-29]. Dostupné online.
  21. Billboard - Oct 11, 1997 - Page 111 [online]. [Cit. 2018-01-29]. Dostupné online.
  22. Billboard - Feb 28, 1998 - Page 92 [online]. [Cit. 2018-01-29]. Dostupné online.
  23. Billboard - Sep 5, 1998 - Page 127 [online]. [Cit. 2018-01-29]. Dostupné online.
  24. ZELLNER, Xander. Rewinding the Charts: In 1998, Lauryn Hill's 'Doo Wop' Debuted at the Top [online]. October 11, 2017, [cit. 2018-01-29]. Dostupné online.
  25. Billboard - Jul 2, 2005 - Page 45 [online]. [Cit. 2018-01-29]. Dostupné online.
  26. Billboard - Jul 1, 2006 - Page 58 [online]. [Cit. 2018-01-29]. Dostupné online.
  27. TRUST, Gary. Chart Beat Wednesday: Britney By The Numbers. Billboard (Nielsen Company), 2009-10-14. Dostupné online [cit. 2010-01-04].
  28. PIETROLUONGO, Silvio. Eminem To Enter Hot 100 At No. 1 [online]. Prometheus Gold Media, 2010-05-12, [cit. 2017-10-10]. Dostupné online.
  29. Pietroluongo, Silvio. Ke$ha To Crash Hot 100 At No. 1 [online]. Prometheus Global Media, 2010-11-03, [cit. 2017-10-10]. Dostupné online.
  30. TRUST, Gary. Britney Spears' 'Hold It Against Me' Debuts Atop Hot 100 [online]. January 19, 2011, [cit. 2017-10-10]. Dostupné online.
  31. TRUST, Gary. Lady Gaga Claims 1,000th Hot 100 No. 1 with 'Born This Way'. Billboard, February 16, 2011. Dostupné online [cit. 2011-02-16].
  32. TRUST, Gary. Katy Perry's 'Part of Me' Debuts Atop Hot 100 [online]. [Cit. 2017-10-10]. Dostupné online.
  33. TRUST, Gary. Baauer's 'Harlem Shake' Debuts Atop Revamped Hot 100. Billboard, February 20, 2013. Dostupné online [cit. 2013-02-20].
  34. TRUST, Gary. Taylor Swift's 'Shake It Off' Holds At No. 1 On Hot 100 [online]. Prometheus Global Media, September 3, 2014, [cit. 2014-09-03]. Dostupné online.
  35. TRUST, Gary. Justin Bieber Scores First Hot 100 No. 1 With Debut of 'What Do You Mean?'. Billboard, September 8, 2015. Dostupné online [cit. 2015-09-08].
  36. TRUST, Gary. Adele Says 'Hello' to No. 1 Hot 100 Debut; First Song to Sell 1 Million Downloads in a Week. Billboard, November 2, 2015. Dostupné online [cit. 2015-11-02].
  37. TRUST, Gary. Zayn's 'Pillowtalk' Debuts at No. 1 on Hot 100'. Billboard, February 8, 2016. Dostupné online [cit. 2016-02-08].
  38. a b c TRUST, Gary. Justin Timberlake Debuts at No. 1 on Hot 100 With 'Can't Stop the Feeling!'. Billboard, May 16, 2016. Dostupné online [cit. 2016-05-16].
  39. Ed Sheeran Debuts Atop Hot 100 With 'Shape of You' & in Top 10 With 'Castle on the Hill'. Billboard. Dostupné online [cit. 2017-01-17].
  40. DJ Khaled's All-Star 'I'm the One' Debuts at No. 1 on Billboard Hot 100. Billboard. Dostupné online [cit. 2017-05-08].
  41. TRUST, Gary. Drake's 'God's Plan' Debuts at No. 1 on Billboard Hot 100 [online]. January 29, 2018, [cit. 2018-01-29]. Dostupné online.
  42. Billboard Hot 100 No. 1 Debuts, a Guide [online]. Prometheus Global Media, February 23, 2012, [cit. 2012-02-25]. Dostupné online.
  43. Silvio Pietroluongo. Kelly Clarkson Breaks Record For Hot 100 Jump [online]. Billboard, Jan 28, 2009, [cit. 2009-01-28]. Dostupné online.
  44. CAULFIELD, Keith. T.I. Maintains No. 1 Album While Britney Spears Zooms to No. 1 on the Hot 100 [online]. Billboard magazine, October 8, 2008, [cit. 2008-10-08]. Dostupné online.
  45. CAULFIELD, Keith. T.I.'s 'Paper Trail' Leads To No. 1 On The Billboard 200 [online]. Billboard magazine, October 8, 2008, [cit. 2008-10-08]. Dostupné online.
  46. PIETROLUONGO, Silvio. Eminem's 'Bottle' Breaks Digital Record [online]. Billboard magazine, February 11, 2009, [cit. 2009-02-11]. Dostupné online.
  47. TRUST, Gary. Taylor Swift's 'Look What You Made Me Do' Leaps to No. 1 on Hot 100 With Top Streaming & Sales Week of 2017. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), September 5, 2017. Dostupné online [cit. 2017-09-05].
  48. TRUST, Gary. Taylor Swift Scores First-Ever No. 1 on Billboard Hot 100 With 'Never'. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), August 22, 2012. Dostupné online [cit. 2012-08-22].
  49. PIETROLUONGO, Silvio. T.I. Sets New Record With Hot 100 No. 1 Jump [online]. Billboard magazine, August 27, 2008, [cit. 2008-08-27]. Dostupné online.
  50. PIETROLUONGO, Silvio. Rihanna's 'What's My Name?' Rockets to No. 1 on Hot 100. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), November 3, 2010. Dostupné online [cit. 2010-11-10].
  51. Silvio Pietroluongo. Flo Rida Topples Single-Week Download Mark. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), February 18, 2009. Dostupné online [cit. 2009-02-18].
  52. Hot 100: Week of February 7, 2009 (Biggest Jump) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  53. Hot 100: Week of October 25, 2008 (Biggest Jump) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  54. Hot 100: Week of April 7, 2007 (Biggest Jump) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  55. Hot 100: Week of October 14, 2006 (Biggest Jump) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  56. TRUST, Gary. Adele's 'Someone Like You' Holds No. 1 on Hot 100 for Fif. týždeň; Rihanna, Drake on the Rise [online]. Nielsen Business Media, Inc, October 26, 2011, [cit. 2011-10-26]. Dostupné online.
  57. Hot 100: Week of October 10, 2009 (Biggest Jump) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  58. Hot 100: Week of March 14, 2009 (Biggest Jump) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  59. TRUST, Gary. Robin Thicke No. 1, Katy Perry No. 2 On Hot 100. Billboard, August 21, 2013. Dostupné online [cit. 2013-08-21].
  60. Hot 100: Week of February 11, 2006 (Biggest Jump) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  61. Hot 100: Week of September 22, 2007 (Biggest Jump) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  62. TRUST, Gary. Ed Sheeran's 'Shape of You' Leads Hot 100 for Fif. týždeň. Billboard, February 27, 2017. Dostupné online [cit. 2017-02-27].
  63. TRUST, Gary. Ed Sheeran Stays Atop Hot 100, Clean Bandit Bounds to Top 10. Billboard, March 13, 2017. Dostupné online [cit. 2017-03-13].
  64. Hot 100: Week of August 31, 1968 (Biggest Jump) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  65. TRUST, Gary. Backwards Bullets: This Week In Charts 1996 [online]. Billboard, Aug 4, 2009, [cit. 2009-01-28]. Dostupné online.
  66. TRUST, Gary. John Legend's 'All Of Me' Tops Hot 100, Ariana Grande Debuts At No. 3. Billboard, May 7, 2014. Dostupné online [cit. 2014-05-07].
  67. WHITBURN, Joel. Billboard Top 10 Charts 1958–1997. Menomonee Falls, WI, USA : Record Research, 1998. ISBN 0-89820-127-6. S. 762.
  68. Hot 100: Week of July 23, 2011 (Biggest Fall) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  69. Hot 100: Week of January 2, 2016 (Biggest Fall) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2015-12-22]. Dostupné online.
  70. Hot 100: Week of July 26, 2014 (Biggest Fall) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  71. Hot 100: Week of June 23, 2012 (Biggest Fall) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  72. Hot 100: Week of March 5, 2011 (Biggest Fall) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  73. Hot 100: Week of March 27, 2010 (Biggest Fall) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  74. Hot 100: Week of October 16, 2010 (Biggest Fall) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2010-10-07]. Dostupné online.
  75. Hot 100: Week of August 9, 2008 (Biggest Fall) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  76. Hot 100: Week of February 20, 2010 (Biggest Fall) [online]. Nielsen Business Media, Inc, [cit. 2014-10-14]. Dostupné online.
  77. Hot 100. [s.l.] : [s.n.], June 5, 1982. Dostupné online. S. 68.
  78. TRUST, Gary. Ask Billboard: Records About Records. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), May 7, 2010. Dostupné online [cit. 2010-05-23].
  79. a b Trust, Gary. Ask Billboard: Lady Gaga's Biggest Hot 100 Hits. Billboard, March 30, 2014. Dostupné online [cit. 2014-03-30].
  80. US Singles Top 100 (August 30, 2008) [online]. [Cit. 2014-10-04]. Dostupné online.
  81. US Singles Top 100 (November 13, 2010) [online]. November 4, 2010, [cit. 2010-11-05]. Dostupné online.
  82. a b US Singles Top 100 (December 14, 2013) [online]. [Cit. 2014-10-04]. Dostupné online.
  83. US Singles Top 100 (January 16, 2016) [online]. January 5, 2016, [cit. 2016-01-05]. Dostupné online.
  84. US Singles Top 100 (November 29, 2008) [online]. [Cit. 2016-11-19]. Dostupné online.
  85. US Singles Top 100 (June 11, 2011) [online]. [Cit. 2014-10-04]. Dostupné online.
  86. TRUST, Gary. Chart Beat Chat. Billboard (Nielsen Business Media, Inc). Dostupné online [cit. 2012-01-02].
  87. Originals and Covers Both that hit Number One [online]. Retro Hits, 2000, [cit. 2012-12-24]. Dostupné online.
  88. Cover Me: Same Songs to Hit No. 1 By Two Different Artists [online]. . Dostupné online.
  89. http://www.metrolyrics.com/hips-dont-lie-lyrics-shakira.html
  90. https://acharts.co/song/8108
  91. Hound Dog (song)#Elvis Presley's version (1956)
  92. Don't Be Cruel
  93. LIPSHUTZ, Jason. Top 40 Girl Group Songs Of All Time. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), April 28, 2014. Dostupné online [cit. 2015-02-28].
  94. CAULFIELD, Keith. Madonna's 40 Biggest Billboard Hits. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), August 16, 2013. Dostupné online [cit. 2013-08-17].
  95. a b Janet Jackson's Biggest Billboard Hot 100 Hits. Billboard. Dostupné online [cit. 2017-10-12].
  96. a b c Billboard Staff. Hot 100 55th Anniversary By The Numbers: Top 100 Artists, Most No. 1s, Biggest No. 2s, & More. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), August 2, 2013. Dostupné online [cit. 2013-08-17].
  97. a b Elvis's Top 40 Hits [online]. washingtonpost.com, [cit. 2015-01-29]. Dostupné online.
  98. The Beatles discography
  99. TRUST, Gary. Rihanna & Drake Rise to No. 1 on Hot 100 With 'Work'. Billboard, February 22, 2016. Dostupné online [cit. 2016-02-22].
  100. BRONSON, Fred. Chart Beat [online]. Billboard magazine, April 10, 2008, [cit. 2008-04-10]. Dostupné online.
  101. TRUST, Gary. Rihanna Rules Hot 100, Desiigner's 'Panda' Pushes to No. 2 & Justin Bieber Makes History. Billboard, April 18, 2016. Dostupné online [cit. 2016-04-18].
  102. a b c BRONSON, Fred. How Katy Perry's Hot 100 Record Stacks-Up Against The Beatles, Elvis, Michael, Mariah & Whitney Summit. Billboard (Prometheus Global Media), August 19, 2011. Dostupné online [cit. 2012-12-24].
  103. [1] February 7, 2012. Dostupné online.
  104. The Bee Gees Biography | The Rock and Roll Hall of Fame and Museum [online]. Rockhall.com, [cit. 2015-01-29]. Dostupné online.
  105. The Supremes Biography | The Rock and Roll Hall of Fame and Museum [online]. Rockhall.com, [cit. 2015-01-29]. Dostupné online.
  106. TRUST, Gary. Katy Perry Ties Michael Jackson's Historic Hot 100 Record Summit. Billboard (Prometheus Global Media), August 17, 2011. Dostupné online [cit. 2012-02-23].
  107. a b Mariah Carey Biography – Made Chart-Topping Entrance, Mixed Musical Styles, Life Took a Turn, Selected works – Album, Single, Columbia, and Artist – JRank Articles [online]. Biography.jrank.org, [cit. 2015-01-29]. Dostupné online.
  108. WHITBURN, Joel. Top Pop Singles 1955–2006. [s.l.] : Record Research, 2007. ISBN 978-0-89820-172-7. S. 669–674.
  109. Drake's 'One Dance' No. 1 on Hot 100 for Eighth Week [online]. Billboard, [cit. 2016-07-05]. Dostupné online.
  110. LAMB, Bill. Top 100 Pop Songs 2000 [online]. About Entertainment, [cit. 2015-02-23]. Dostupné online.
  111. KURP, Josh. The 7 Billboard Hot 100 Milestones That Will (Probably) Never Be Broken [online]. UPROXX Music, October 6, 2014, [cit. 2015-02-27]. Dostupné online.
  112. TRUST, Gary. This Week In Billboard Chart History: Aerosmith Ascends To No. 1. Billboard (Prometheus Global Media), September 1, 2014. Dostupné online [cit. 2015-02-27].
  113. a b Number One Trivia: Artist With The Most #1's In The Same Calendar Year [online]. Retro Hits, 2000, [cit. 2012-12-04]. Dostupné online.
  114. PIETROLUONGO, Silvio. Rihanna's 'Only Girl' Rebounds to No. 1 on Hot 100. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), November 25, 2010. Dostupné online [cit. 2010-11-25].
  115. George Michael Album & Song Chart History [online]. Billboard, [cit. 2012-12-04]. Dostupné online.
    • Billboard Hot 100: Week of January 02, 1988 [online]. Billboard, [cit. 2012-12-04]. Dostupné online.
  116. TRUST, Gary. Rihanna, Kanye West, Paul McCartney & Ellie Goulding Hit Hot 100's Top 10; Mark Ronson, Bruno Mars Still No. 1. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), February 11, 2015. Dostupné online [cit. 2015-02-11].
  117. a b c TRUST, Gary. Justin Bieber Replaces Himself at No. 1 on Hot 100 With 'Love Yourself'. Billboard, February 1, 2016. Dostupné online [cit. 2016-02-01].
  118. TRUST, Gary. Ed Sheeran Tops Hot 100, Katy Perry Debuts at No. 4 & Bruno Mars, Rihanna & The Weeknd All Hit Top 10 [online]. February 21, 2017, [cit. 2017-02-22]. Dostupné online.
  119. Mariah Carey's 'All I Want for Christmas Is You' Hits Hot 100's Top 10 for First Time, 'Perfect' Still No. 1 [online]. Billboard Magazine, 2017-12-18, [cit. 2017-12-18]. Dostupné online.
  120. The Chainsmokers Hold Atop Hot 100, Shawn Mendes Hits Top 10 [online]. Nielsen Business Media, Inc, August 29, 2016, [cit. 2016-08-29]. Dostupné online.
  121. The Chainsmokers & Halsey Lead Hot 100 & Rihanna Returns to Top 10, Fueled by VMAs Gains [online]. Nielsen Business Media, Inc, September 6, 2016, [cit. 2016-09-06]. Dostupné online.
  122. Drake & Rihanna's 'Too Good' Hits New Heights on Hot 100 [online]. . Dostupné online.
  123. Ed Sheeran's 'Shape of You' Tops Hot 100; Drake Debuts Two in Top 10 [online]. Nielsen Business Media, Inc, March 27, 2017, [cit. 2017-03-27]. Dostupné online.
  124. Hot 100 Chart Moves: Taylor Swift Tallies 55th Top 40 Hit With 'End Game' [online]. Billboard Magazine, December 15, 2017, [cit. 2017-12-16]. Dostupné online.
  125. Rihanna Earns 50th Top 40 Billboard Hot 100 Hit With N.E.R.D. Collab 'Lemon' [online]. Billboard Magazine, [cit. 2018-01-22]. Dostupné online.
  126. Taylor Swift Scores 75th Hot 100 Hit, Ties Ray Charles for 10th-Most of All Time [online]. Billboard-Hollywood Reporter Group, [cit. 2017-11-29]. Dostupné online.
  127. TRUST, Gary. Drake's 'God's Plan' Holds at No. 1 on Billboard Hot 100, Justin Timberlake & Chris Stapleton's 'Say Something' Debuts in Top 10 [online]. February 5, 2018, [cit. 2018-02-06]. Dostupné online.
  128. a b c d TRUST, Gary. Drake Breaks Hot 100 Records: Most Hits Among Solo Artists & Most Simultaneously Charted Songs [online]. Prometheus Global Media, March 27, 2017, [cit. 2017-03-27]. Dostupné online.
  129. Drake Isn't on the Billboard Hot 100 for the First Time Since 2009 [online]. August 15, 2017, [cit. 2017-08-19]. Dostupné online.
  130. Taylor Swift Makes Hot 100 History With 'Blank Space' [online]. November 19, 2014, [cit. 2014-11-19]. Dostupné online.
  131. TRUST, Gary. The Weeknd Replaces Himself Atop Hot 100 as 'The Hills' Hits No. 1. Billboard, September 21, 2015. Dostupné online [cit. 2015-09-21].
  132. TRUST, Gary. Luis Fonsi & Daddy Yankee's 'I'm the One,' Featuring Justin Bieber, Hits No. 1 on Billboard Hot 100 [online]. May 15, 2017, [cit. 2017-05-16]. the One-justin-bieber-number-one Dostupné online.
  133. Billboard US Charts – Beatles [online]. Mybeatles.net, [cit. 2015-01-29]. Dostupné online.
  134. CAULFIELD, Keith. Black Eyed Peas 'E.N.D.' Up At No. 1 On Billboard 200 [online]. Nielsen Business Media, Inc, June 17, 2009, [cit. 2009-06-17]. Dostupné online.
  135. BEN-YEHUDA, Ayala. Drake Flies Twice Into Top 10 Of Billboard Hot 100 [online]. Nielsen Business Media, Inc, June 25, 2009, [cit. 2009-06-25]. Dostupné online.
  136. TRUST, Gary. Robin Thicke's 'Blurred Lines' Remains Atop Hot 100 Chart. Billboard, June 19, 2013. Dostupné online [cit. 2013-06-19].
  137. TRUST, Gary. Iggy Azalea Tops Hot 100 With 'Fancy,' Matches Beatles' Historic Mark. Billboard, May 28, 2014. Dostupné online [cit. 2014-05-28].
  138. TRUST, Gary. Iggy Azalea Remains Atop Hot 100 With 'Fancy'; MAGIC!, Calvin Harris Hit Top 10. Billboard, June 4, 2014. Dostupné online [cit. 2014-06-04].
  139. TRUST, Gary. Iggy Azalea Continues Record-Tying Run Atop Hot 100; Sam Smith Soars Into Top 10. Billboard, June 10, 2014. Dostupné online [cit. 2014-06-10].
  140. TRUST, Gary. Iggy Azalea's 'Fancy' No. 1 On Hot 100 For Fourth Week; PSY Debuts In Top 30. Billboard, June 18, 2014. Dostupné online [cit. 2014-06-18].
  141. Iggy Azalea Leads Hot 100 For Fifth Week, Maroon 5 Debuts In Top 20 [online]. June 25, 2014, [cit. 2014-06-26]. Dostupné online.
  142. TRUST, Gary. The Weeknd Nos. 1 & 2 on Hot 100 With 'Can't Feel My Face' & 'The Hills'. Billboard, September 14, 2015. Dostupné online [cit. 2015-09-14].
  143. TRUST, Gary. Justin Bieber Nos. 1 & 2 on Hot 100, The Chainsmokers Hit Top 10. Billboard, January 25, 2016. Dostupné online [cit. 2016-01-25].
  144. TRUST, Gary. 'I'm the One' Dominates Hot 100 & Justin Bieber Has Week's Three Top-Selling Songs [online]. June 19, 2017, [cit. 2017-06-20]. the One-number-one Dostupné online.
  145. TRUST, Gary. 'I'm the One' Tops Hot 100 for 7th Week & DJ Khaled's 'Wild Thoughts,' Featuring Rihanna & Bryson Tiller, Debuts at No. 4 [online]. June 26, 2017, [cit. 2017-06-27]. the One-hot-100-number-one-7th-week-dj-khaled-rihanna-wild-thoughts Dostupné online.
  146. TRUST, Gary. Luis Fonsi & Daddy Yankee Rule Hot 100, Imagine Dragons Hit Top 10 [online]. July 3, 2017, [cit. 2017-07-04]. the One-hot-100-imagine-dragons-top-10 Dostupné online.
  147. TRUST, Gary. Luis Fonsi & Daddy Yankee's 'I'm the One' Tops Hot 100 for Ninth Week & Becomes Top Radio Song [online]. July 10, 2017, [cit. 2017-07-10]. the One-hot-100-number-one-ninth-week-justin-bieber Dostupné online.
  148. Ariana Grande, Iggy Azalea Triple Up In Hot 100's Top 10, MAGIC! Still No. 1 [online]. August 20, 2014, [cit. 2015-07-08]. Dostupné online.
  149. Justin Bieber, three simultaneous top 10s:
    • Adele Tops Hot 100 for Fourth Week; Justin Bieber, Alessia Cara Hit Top 10 [online]. November 23, 2015, [cit. 2015-11-23]. Dostupné online.
    • TRUST, Gary. Adele's 'Hello' Leads Hot 100 for Fifth Week. Billboard, November 30, 2015. Dostupné online [cit. 2015-12-02].
    • TRUST, Gary. Adele's 'Hello' Leads Hot 100 for Sixth Week, Selena Gomez Goes Top 10. Billboard, December 7, 2015. Dostupné online [cit. 2015-12-07].
    • TRUST, Gary. Adele Matches Her Longest Hot 100 Reign With Seventh Week at No. 1 for 'Hello'. Billboard, December 14, 2015. Dostupné online [cit. 2015-12-14].
    • TRUST, Gary. Adele Scores Her Longest Hot 100 Reign With Eighth Week at No. 1 for 'Hello'. Billboard, December 21, 2015. Dostupné online [cit. 2015-12-21].
    • TRUST, Gary. Adele's 'Hello' Leads Hot 100 for Ninth Week. Billboard, December 28, 2015. Dostupné online [cit. 2015-12-28].
    • TRUST, Gary. Adele's 'Hello' Tops Hot 100 for 10th Week as Twenty One Pilots Fly to Top 10. Billboard, January 4, 2016. Dostupné online [cit. 2016-01-04].
    • TRUST, Gary. Justin Bieber's 'Sorry' Dethrones Adele's 'Hello' Atop Hot 100. Billboard, January 11, 2016. Dostupné online [cit. 2016-01-11].
    • TRUST, Gary. Justin Bieber's 'Sorry' Leads Hot 100, Selena Gomez Hits Top Five. Billboard, January 19, 2016. Dostupné online [cit. 2016-01-19].
    • TRUST, Gary. Justin Bieber Nos. 1 & 2 on Hot 100, The Chainsmokers Hit Top 10. Billboard, January 25, 2016. Dostupné online [cit. 2016-01-25].
  150. TRUST, Gary. The Chainsmokers Match Beatles & Bee Gees With Three Songs in Hot 100's Top 10 & Ed Sheeran Holds at No. 1 [online]. March 6, 2017, [cit. 2017-03-07]. Dostupné online.
  151. Ed Sheeran & Beyonce's 'Perfect' No. 1 on Hot 100, Camila Cabello's 'Havana' Back Up to No. 2 [online]. January 8, 2018, [cit. 2018-01-08]. Dostupné online.
  152. Ed Sheeran's 'Perfect' Rules Hot 100, Bruno Mars & Cardi B's 'Finesse' Flies to No. 3 & Justin Timberlake's 'Filthy' Debuts at No. 9 [online]. January 16, 2018, [cit. 2018-01-17]. Dostupné online.
  153. Camila Cabello Earns First Billboard Hot 100 No. 1 With 'Havana,' Featuring Young Thug [online]. January 22, 2018, [cit. 2018-01-22]. Dostupné online.
  154. RADISH, Robert of the. Billboard Hot 100 Posthumous Number One Singles. Y! Music, February 17, 2011. Dostupné online [cit. 2017-12-23].
  155. TRUST, Gary. Fred Stobaugh, 96, Becomes Oldest Artist To Appear On Hot 100. Chart Beat (Billboard.com), September 4, 2013. Dostupné online [cit. 2013-09-04].
  156. Blue Ivy Carter, Jay-Z and Beyoncé's Daughter, Becomes Youngest Person Ever to Appear on a Billboard Chart [online]. January 11, 2012, [cit. 2014-10-19]. Dostupné online.
  157. WHITBURN, Joel. Top Pop Singles 12th Edition. [s.l.] : Record Research, 2009. ISBN 0-89820-180-2. S. 515.
  158. PLATON, Adelle. DJ Khaled Uses Son Asahd as Cover Art for Stacked 'I'm the One' Single Feat. Lil Wayne, Quavo, Chance the Rapper & Justin Bieber [online]. Billboard Music, 24 April 2017. Dostupné online.
  159. FRESH, Mikey. DJ Khaled Shares His "Shining" Moment With Beyoncé And JAY-Z [online]. Billboard Music, 13 February 2017. Dostupné online.
  160. TRUST, Gary. Tony Bennett Oldest Living Artist Ever On Hot 100. Chart Beat (Billboard.com), September 21, 2011. Dostupné online [cit. 2012-04-08].
  161. Ask Billboard: Is Taylor Swift's '1989' the Next 'Teenage Dream'? [online]. May 31, 2015, [cit. 2015-06-01]. Dostupné online.
  162. Katy Perry – Chart history – Billboard [online]. . Dostupné online.
  163. Taylor Swift's '1989' and Other Albums With Five Top 10 Hits (or More) [online]. October 28, 2015, [cit. 2015-10-30]. Dostupné online.
  164. PARTRIDGE, Kenneth. Janet Jackson's 'Rhythm Nation 1814' Revisited By Jimmy Jam & Terry Lewis: Track-by-Track Review [online]. Prometheus Global Media, September 18, 2014, [cit. 2015-08-17]. Dostupné online.
  165. Taylor Swift's 1989 and Other Albums With Five Top 10 Hits or More – Billboard [online]. . Dostupné online.
  166. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/7358100/drake-hot-100-record-20-simultaneous-hits-one-dance
  167. TRUST, Gary. Ask Billboard: Can Katy Perry Top Michael Jackson's Hot 100 Record. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), February 14, 2012. Dostupné online [cit. 2013-05-01].
  168. a b BRONSON, Fred. Hot 100 55th Anniversary: The All-time Top 100 Songs. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), August 2, 2013. Dostupné online [cit. 2013-09-20].
  169. a b LEIGHT, Elias. The Top 20 Billboard Hot 100 Hits of the 2010s. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), November 6, 2014. Dostupné online [cit. 2015-02-25].
  170. a b c BRONSON, Fred. Hot 100 55th Anniversary: The All-time Top 100 Songs. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), August 2, 2013. Dostupné online [cit. 2013-09-18].
  171. BRONSON, Fred. 'Remind' Gets Ushered Into No. 1. Billboard (Random House Digital, Inc.), July 7, 2001. Dostupné online [cit. 2014-12-07].
  172. a b CAULFIELD, Keith. Max Martin scores 20th No. 1 on top 100 with Taylor Swift's 'Bad Blood'. Billboard (Prometheus Global Media), May 27, 2015. Dostupné online [cit. 2015-07-13].
  173. a b CAULFIELD, Keith. The Weeknd's 'Can't Feel My Face Gives Max Martin His 21st No. 1 on Billboard Hot 100. Billboard (Prometheus Global Media), August 11, 2015. Dostupné online [cit. 2015-08-11].
  174. Remembering George Martin: 'Fifth Beatle' Holds Record for Most No. 1s by a Producer on Billboard Hot 100 Chart [online]. . Dostupné online.
  175. BRONSON, Fred. Hot 100 55th Anniversary: The All-time Top 100 Songs. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), August 2, 2013. Dostupné online [cit. 2013-08-08].
  176. BRONSON, Fred. Hot 100 55th Anniversary: The All-time Top 100 Songs. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), August 2, 2013. Dostupné online [cit. 2013-09-20].
  177. TRUST, Gary. Ask Billboard: Lady Gaga 'Born' To Be at No. 1. Billboard (Prometheus Global Media), April 1, 2011. Dostupné online [cit. 2012-12-24].
  178. a b BRENNAN, Joseph. Gibb Songs version 2 [online]. [Cit. 2012-12-31]. Dostupné online.
  179. Dr. Luke *** Top Songs as a Writer *** Music VF, US & UK hit charts [online]. [Cit. 2015-07-16]. Dostupné online.
  180. BRONSON, Fred. Chart Beat. [s.l.] : [s.n.], December 5, 1998. Dostupné online. S. 130.
  181. Hot 100 Singles Sales (chart). [s.l.] : [s.n.], December 5, 1998. Dostupné online. S. 125.
  182. TRUST, Gary. Drake Ties the Beatles With 14 Simultaneous Hot 100 Hits. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), February 27, 2015. Dostupné online [cit. 2015-02-27].
  183. a b TRUST, Gary. Drake Breaks Hot 100 Record With 20 Simultaneous Hits [online]. Prometheus Global Media, May 9, 2016, [cit. 2016-05-09]. Dostupné online.
  184. TRUST, Gary. Justin Bieber Breaks the Beatles & Drake's Record for Most Simultaneous Hot 100 Hits. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), November 23, 2015. Dostupné online [cit. 2015-11-24].
  185. All 12 of Beyoncé's 'Lemonade' Tracks Debut on Hot 100 [online]. May 2, 2016, [cit. 2016-05-02]. Dostupné online.
  186. TRUST, Gary. Historical Analysis: Adele Matches The Beatles, 50 Cent with Hot 100, Billboard 200 Moves. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), February 23, 2012. Dostupné online [cit. 2012-12-11].
  187. TRUST, Gary. Ask Billboard: How Historic Is Adele & Justin Bieber's Current Chart Domination?. Billboard (Nielsen Business Media, Inc), January 14, 2016. Dostupné online [cit. 2016-01-18].
  188. This Week In Billboard Chart History: Black Eyed Peas Begin Record Six-Month Hot 100 Reign [online]. April 14, 2014, [cit. 2014-09-22]. Dostupné online.
  189. Black Eyed Peas, Jason Mraz Streak To Hot 100 Records [online]. August 19, 2009, [cit. 2014-09-22]. Dostupné online.
  190. Taylor Swift Extends Her Lead As The Artist With The Most Top 10 Debuts With New Song [online]. September 12, 2017, [cit. 2017-09-12]. Dostupné online.