Zoznam diplomatických misií Slovenska

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Krajiny so slovenskými diplomatickými misiami

Toto je zoznam diplomatických misií Slovenska. Ich prevádzku riadi Ministerstvo zahraničných vecí SR. V decembri 2013 malo Slovensko 90 diplomatických misií, z toho

  • 64 veľvyslanectiev
  • 7 misií v multilaterálnych organizáciách
  • 9 generálnych konzulátov
  • 1 konzulárny úrad
  • 1 Slovenský ekonomický a kultúrny úrad (Slovak Economic and Cultural Office) a
  • 8 Slovenských inštitútov. [1]

Zoznam neobsahuje honorárne konzuláty.

Európa[upraviť | upraviť zdroj]

Slovenské veľvyslanectvo v Berlíne
Slovenské veľvyslanectvo v Budapešti
Stála misia Slovenska v Ženeve
Generálny konzulát v Krakove
Slovenské veľvyslanectvo v Kyjeve
Slovenské veľvyslanectvo v Londýne
Slovenské veľvyslanectvo v Moskve
Slovenské veľvyslanectvo v Osle
Slovenské veľvyslanectvo v Prahe
Slovenské veľvyslanectvo v Rige
Slovenský generálny konzulát v St. Peterburgu
Slovenské veľvyslanectvo vo Varšave
Albánsko Albánsko
Bielorusko Bielorusko
Belgicko Belgicko
Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina
Bulharsko Bulharsko
Cyprus Cyprus
Česko Česko
  • Praha (veľvyslanectvo)
  • Brno (generálny konzulát)
Čierna Hora Čierna Hora
Dánsko Dánsko
Fínsko Fínsko
Francúzsko Francúzsko
Grécko Grécko
Holandsko Holandsko
  • Haag (veľvyslanectvo)
Chorvátsko Chorvátsko
Írsko Írsko
Lotyšsko Lotyšsko
  • Riga (veľvyslanectvo)
Maďarsko Maďarsko
Macedónsko Macedónsko
Moldavsko Moldavsko
Nemecko Nemecko
Nórsko Nórsko
  • Oslo (veľvyslanectvo)
Poľsko Poľsko
Portugalsko Portugalsko
Rakúsko Rakúsko
Rumunsko Rumunsko
Rusko Rusko
Srbsko Srbsko
Slovinsko Slovinsko
UK Spojené kráľovstvo
Svätá stolica Svätá stolica
Španielsko Španielsko
Švédsko Švédsko
Švajčiarsko Švajčiarsko
  • Bern (veľvyslanectvo)
Taliansko Taliansko
  • Rím (veľvyslanectvo)
Ukrajina Ukrajina

Amerika[upraviť | upraviť zdroj]

Slovenské veľvyslanectvo vo Washingtone, DC
Argentína Argentína
Brazília Brazíla
Kanada Kanada
Kuba Kuba
Mexiko Mexiko
USA Spojené štáty americké

Afrika[upraviť | upraviť zdroj]

Egypt Egypt
Etiópia Etiópia
Južná Afrika Južná Afrika
Keňa Keňa
Líbya Líbya
  • Tripolis (veľvyslanectvo) dočasne zavreté
Nigéria Nigéria

Ázia[upraviť | upraviť zdroj]

Slovenské veľvyslanectvo v New Delhi.
Slovenské veľvyslanectvo v Pekingu.
Slovenské veľvyslanectvo v Tokiu.
Čína Čínska ľudová republika
Taiwan Čínska republika
  • Taipei (Slovak Economic and Cultural Office)
Gruzínsko Gruzínsko
India India
Indonézia Indonézia
Irak Irak
Irán Irán
Izrael Izrael
Japonsko Japonsko
Južná Kórea Južná Kórea
  • Soul (veľvyslanectvo)
Kazachstan Kazachstan
Kuvajt Kuvajt
Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty
Thajsko Thajsko
Turecko Turecko
Uzbekistan Uzbekistan
Vietnam Vietnam

Austrália a Oceánia[upraviť | upraviť zdroj]

Austrália Austrália

Multilaterálne organizácie[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. SITA. "Slovensko má veľvyslanectvo v Spojených arabských emirátoch", WebNoviny.sk, Bratislava, 1 December 2013. Retrieved on 29 April 2014.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]