Zoznam europoslancov SR (2019 – 2024)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam slovenských europoslancov vo funkčnom období 2019 – 2024 zvolených vo voľbách do Európskeho parlamentu v roku 2019. Slovensko má v tomto funkčnom období 14 europoslancov. 14. kreslo bude obsadené až po odchode Spojeného kráľovstva z Európskej únie.

Strana Počet získaných mandátov
PS+Spolu 4
Smer-SD 3
Kotleba ĽSNS 2
Kresťanskodemokratické hnutie 2
Sloboda a Solidarita 2
OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti 1
Poslanec Nominovaný stranou na Slovensku Politická skupina v EP
Vladimír Bilčík SPOLU – občianska demokracia Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
Miroslav Číž SMER – sociálna demokracia Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente
Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
Lucia Ďuriš Nicholsonová Sloboda a Solidarita Európski konzervatívci a reformisti
European Conservatives and Reformists Group
Monika Flašíková-Beňová SMER – sociálna demokracia Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente
Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
Robert Hajšel SMER – sociálna demokracia Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente
Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
Martin Hojsík Progresívne Slovensko Skupina Aliancie liberálov a demokratov za Európu
Alliance of Liberals and Democrats for Europe
Eugen Jurzyca Sloboda a Solidarita Európski konzervatívci a reformisti
European Conservatives and Reformists Group
Miriam Lexmann[pozn 1] Kresťanskodemokratické hnutie Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
Peter Pollák OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats) [1]
Miroslav Radačovský Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko Nezaradení poslanci
Michal Šimečka Progresívne Slovensko Skupina Aliancie liberálov a demokratov za Európu
Alliance of Liberals and Democrats for Europe
Ivan Štefanec Kresťanskodemokratické hnutie Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
Milan Uhrík Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko Nezaradení poslanci
Michal Wiezik SPOLU – občianska demokracia Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)

Monika Flašíková-Beňová je europoslankyňou kontinuálne už štvrté volebné obdobie od roku 2004, teda od vstupu Slovenska do .

Poslanec Člen vo výbore Náhradník vo výbore Člen v delegácii Náhradník v delegácii
Vladimír Bilčík Výbor pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci Výbor pre zahraničné veci
Výbor pre ústavné veci
Delegácia pri Spoločnom parlamentnom výbore EÚ – Severné Macedónsko
Predseda delegácie pri Parlamentnom výbore pre stabilizáciu a pridruženie EÚ – Čierna Hora
Delegácia pri Parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Moldavsko
Delegácia pri Parlamentnom zhromaždení Euronest
Miroslav Číž Výbor pre medzinárodný obchod Výbor pre poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka
Výbor pre ústavné veci
- Delegácia pri Parlamentnom výbore pre spoluprácu EÚ – Rusko
Delegácia pre vzťahy s Čínskou ľudovou republikou
Lucia Ďuriš Nicholsonová Predsedníčka Výboru pre zamestnanosť a sociálne veci Výbor pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci Delegácia pri Spoločnom parlamentnom zhromaždení AKT – EÚ -
Monika Flašíková-Beňová Výbor pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín Výbor pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa
Výbor pre práva žien a rodovú rovnosť
Delegácia pri Spoločnom parlamentnom zhromaždení AKT – EÚ Delegácia pre vzťahy so Spojenými štátmi americkými
Robert Hajšel Výbor pre priemysel, výskum a energetiku Výbor pre zahraničné veci Delegácia pri Parlamentnom výbore pre stabilizáciu a pridruženie EÚ – Čierna Hora
Delegácia pri Parlamentnom výbore pre partnerstvo EÚ – Arménsko, Parlamentnom výbore pre spoluprácu EÚ – Azerbajdžan a pri Parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Gruzínsko
Delegácia pri Parlamentnom zhromaždení Euronest
-
Martin Hojsík Výbor pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín Výbor pre rozpočet
Výbor pre priemysel, výskum a energetiku
Delegácia pre vzťahy s krajinami juhovýchodnej Ázie a so Združením národov juhovýchodnej Ázie (ASEAN) Delegácia pri Parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Ukrajina
Delegácia pri Parlamentnom zhromaždení Euronest
Eugen Jurzyca Výbor pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa Výbor pre hospodárske a menové veci Delegácia pri Parlamentných výboroch pre spoluprácu EÚ – Kazachstan, EÚ – Kirgizsko, EÚ –Uzbekistan a EÚ – Tadžikistan a pre vzťahy s Turkménskom a Mongolskom -
Miriam Lexmann
Peter Pollák Výbor pre kultúru a vzdelávanie Výbor pre regionálny rozvoj Podpredseda delegácie pri Parlamentnom výbore pre spoluprácu EÚ – Rusko Delegácia pri Parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Ukrajina
Delegácia pri Parlamentnom zhromaždení Euronest
Miroslav Radačovský Výbor pre zamestnanosť a sociálne veci Výbor pre zahraničné veci
Výbor pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa
Delegácia pri Parlamentnom výbore pre spoluprácu EÚ – Rusko Delegácia pri Parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Moldavsko
Michal Šimečka Výbor pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci Výbor pre zahraničné veci Delegácia pri Parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Ukrajina
Delegácia pri Parlamentnom zhromaždení Euronest
Delegácia pre vzťahy so Spojenými štátmi americkými
Ivan Štefanec Výbor pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa Výbor pre priemysel, výskum a energetiku
Podvýbor pre ľudské práva
Delegácia pre vzťahy s Japonskom Delegácia pri Parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Ukrajina
Delegácia pri Parlamentnom zhromaždení Euronest
Milan Uhrík Výbor pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci Výbor pre zahraničné veci Delegácia pri Spoločnom parlamentnom výbore EÚ – Turecko Delegácia pre vzťahy so Spojenými štátmi americkými
Michal Wiezik Výbor pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín Výbor pre poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka Delegácia pre vzťahy s Iránom Delegácia pre vzťahy s krajinami Strednej Ameriky
Delegácia pre vzťahy s krajinami Andského spoločenstva
Delegácia pri Euro-latinskoamerickom parlamentnom zhromaždení

Monika Flašíková-Beňová je aj členkou Predsedníctva Európskeho parlamentu a kvestorkou.

Poznámky[upraviť | upraviť kód]

  1. Miriam Lexmann sa svojho mandátu ujme až po vystúpení Spojeného kráľovstva z EÚ.

Zdroje[upraviť | upraviť kód]

  • Peter Pollák MEP [online]. Európsky parlament, [cit. 2019-08-02]. Dostupné online. (po anglicky)