Wikipédia:Kaviareň/Novinky: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
LacoR (diskusia | príspevky)
(Jedna medziľahlá úprava od rovnakého používateľa nie je zobrazená.)
Riadok 337: Riadok 337:


Dnes idem pomôcť kolegom v Nitre s upravovaním Wikipédie, onedlho by mali začať prispievať článkami. Preto vás prosím o pomoc s formálnou úpravou [[Wikipédia:WikiMesto/Nitra/objekty|zoznamu objektov]], hlavne teda kontrolu, či je navrhnutý názov vhodný. Vopred ďakujem za pomoc. --[[Redaktor:KuboF|KuboF]] ([[Diskusia s redaktorom:KuboF|diskusia]]) 23:06, 23. september 2015 (UTC)
Dnes idem pomôcť kolegom v Nitre s upravovaním Wikipédie, onedlho by mali začať prispievať článkami. Preto vás prosím o pomoc s formálnou úpravou [[Wikipédia:WikiMesto/Nitra/objekty|zoznamu objektov]], hlavne teda kontrolu, či je navrhnutý názov vhodný. Vopred ďakujem za pomoc. --[[Redaktor:KuboF|KuboF]] ([[Diskusia s redaktorom:KuboF|diskusia]]) 23:06, 23. september 2015 (UTC)
:pisem cez mobil, takze bez diakritiky. Drzim palce a som zvedavy, co z toho vylezie. Pripomienky - chyba mi tam [[Nitriansky hrad]]. Ten clanok nie je sice zky, ale urcite sa da zlepsit. Za druhe (a mozno nacinam aj sirsiu debatu) asi by bolo vhodne, aby z nadpisu bolo jasne, ci je clanok o budove, alebo o institucii. Kedze clanky budu (dufam) rozsiahlejsie, tak asi by mali mat v nazve "budova", aby bolo jasne, ze sa nejedna o instituciu (napr. Agrokomplex, VSP, ale aj divadlo A. Bagara). Este detail, v Nitre su oddavna aspon dve farnosti, takze asi by malo byt jasne o ktoru budovu sa jedna (tusim dolne mesto a horne mesto ale teraz bez zaruky). --[[Redaktor:LacoR|LacoR]] ([[Diskusia s redaktorom:LacoR|diskusia]]) 06:01, 24. september 2015 (UTC)
:Este dalsie drobnosti. V tom zozname by bolo dobre nechat nazvy aj s rozlisenim, nech je hned vidiet o aky nazov ide. Chyba mi tam clanok [[Kalvaria (Nitra)]] a kedze su tam clanky o bjektoch Kalvarie, tak to treba aj do tej suhrnnej stranky zapracovat. A mzno by bolo dobre ten zoznam nejako zotriedit geograficky, popripade pod clanok o hrade odsadit clanky o katedrale, palaci, muzeu... rozlisovacka pri kostole pod kalvariou nemoze byt kalvaria a ani Parovske Haje ma nenaplna nadsenim. Najlepsie by bolo Nitra. --[[Redaktor:LacoR|LacoR]] ([[Diskusia s redaktorom:LacoR|diskusia]]) 06:37, 24. september 2015 (UTC)

Verzia z 06:37, 24. september 2015

Stôl pre diskusiu o novinkách v krčme sa používa na oznámenia o nových šablónach, wikiprojektoch, podrobnostiach a iných novinkách na Wikipédii.

Prosím, podpíšte sa menom a dátumom (použite ~~~~ alebo kliknite na symbol podpisu v paneli nástrojov).

Šablóna:Nová téma

Archív noviniek

Diskusie pri tomto stole staršie ako 30 dní (dátum poslednej reakcie) sú presúvané do archívu.


Zachráňme spolu slobodu panorámy!

Ako už informoval kolega, v Európe sa schyľuje k problému. Ak by Európsky parlament 9. júla schválil správu o autorských právach s pozmeňujúcim návrhom 421 tak by sme prišli o slobodu panorámy nie len na Slovensku ale v celej Európskej únii. Pre Wikipédiu by to malo neblahé dôsledky, lebo by sme skoro iste museli vymazať desaťtisíce fotiek moderných budov, sôch a iných diel, ktoré sa momentálne na Wikipédii nachádzajú úplne legálne.

Vo Wikimedii SK tému práve riešime, pripravujeme informačnú kampaň ale potrebujeme vašu pomoc!

Je niekoľko vecí, ktorými môžte pomôcť priamo na wiki:

  • napísať / preložiť článok Sloboda panorámy, napr. podľa cs:Svoboda panoramatu
    • pridať do článku informácie o aktuálnej situácii
  • preložiť z angličtiny meta:Free knowledge based on Creative Commons licenses/sk - brožúrka o tom, prečo "len na nekomerčné použitie" často krát neslúži svojmu zamýšľanému cieľu a čo to znamená pre Wikipédiu
  • nájsť niekoľko zaujímavých Slovenských budov / sôch / podobných diel, ktoré boli postavené len nedávno (a teda, od smrti autora neuplynulo 70 rokov) - odporúčam vybrať fotky z Commons (mne napríklad napadá skokanský mostík pri Štrbskom plese alebo Svätoplukova socha na Bratislavskom hrade)
    • na takej fotke začierniť / inak scenzúrovať danú budovu / sochu - ľudia budú mať jasnú predstavu ako škaredo a neužitočne by Wikipédia bez slobody panorámy fungovala
  • plánuje sa centrálny baner pre všetky wiki-projekty, ktorý by sa zobrazoval pre návštevníkov z Európy
    • súhlasíte s takým banerom na slovenskej Wikipédii? ja som rozhodne za! tu stačí diskusia, ak máte námietky tak sa vyjadrite
  • na niektorých Wikipédiách (minimálne na švédskej pripravujú gadget, ktorý by začiernil všetky obrázky a zobrazil informáciu o kampani, gadget by bol predvolene spustený pre všetkých a po prihlásení by si ho ľudia mohli vypnúť (neregistrovaní typicky o slobode panorámy ani netušia, ich by ten "otravný" text mohol poriadne osloviť)
    • chceme taký gadget aj na skwiki? po kampani by sa dal normálne vymazať
    • kódy: CSS, JS

Veľmi užitočná bude aj pomoc mimo Wikipédiu:

  • kontaktujte svojho (alebo viacerých) europoslanca - vysvetlite im svoj názor na slobodu panorámy a požiadajte ho aby hájil vaše požiadavky
    • môžte im napísať elektronickú poštu, zavolať im, stretnúť sa osobne - kontakty sú napr. na europskyparlament.sk
    • verejne sa europoslancov spýtajte na ich sociálnych sieťach, napr. na Twittery alebo facebooku
    • tiež môžte kontaktovať ich materské strany
  • napíšte o téme na svojom blogu, informujte médiá, známych

Dôležité stránky ne ničnetušiacich návštevníkov budú: meta:Freedom of Panorama in Europe in 2015 a meta:Freedom of Panorama in Europe in 2015/Learn more. Onedlho by mali byť dokončené a začali by sme s prekladom.

Kto sa o tematiku zaujíma intenzívnejšie by mohol skontrolovať aj súvisiace návrhy o ktorých bude Európsky parlament hlasovať. Dobrý štartovací bod je hodnotenie 10 najlepších a 5 najhorších zmien v správe od Redy.

Vo WMSK máme trochu rušné obdobie, pripravujeme tlačovú správu, oficiálne sa spýtame europoslancov (ale vy sa ich pýtajte tiež!); uvažujem o samostatnej webovej stránke o tejto téme a prípadne o niečom ako petícii. Kto by vedel s týmito vecami pomôcť, nech sa mi ozve! --KuboF (diskusia) 12:44, 24. jún 2015 (UTC)[odpovedať]

Vďaka za aktivitu, KuboF! Gadget aj banner podporujem. Určite skontaktujem europoslancov. Poďme na to!--Jetam2 (diskusia) 13:47, 24. jún 2015 (UTC)[odpovedať]
Gadget, ktorý začierňuje, už na švédskej Wikipédii funguje. Ak chce prihlásený používateľ vidieť ako, zapne si ho v nastaveniach (Nastavenia/Utseende/Panoramafrihet). Výsledok → Panoramafriheten är hotad. Klicka här för att läsa mer., preklik na stránku sv:Wikipedia:Panoramafrihet. Ak bude súhlas, poprosím preklad sv:MediaWiki:Gadget-Panoramafrihet.js, zvyšok urobím. --–Bubamaradisk. 14:37, 26. jún 2015 (UTC)[odpovedať]


Práve sa spúšťa baner pre Európanov. Ako vstupnú stránku som nastavil Wikipédia:Sloboda panorámy v Európe 2015 ale nemám čas ju užehliť. Mohol by prosím niekto spraviť časť "Viac" a prípadne vylepšiť časť "Napíšte europoslancom". Tiež by sa zišlo opraviť wikiodkazy, na to už naozaj nemám čas... --KuboF (diskusia) 21:58, 2. júl 2015 (UTC)[odpovedať]

Status update:

  • The international landing page about this issue is ready at: Freedom of Panorama in Europe in 2015.
  • The page with an overview of the Members of the European Parliament (MEP) in Slovakia is at Freedom of Panorama in Europe in 2015/Contact your MEP/SK. There you can easily find an MEP, his/her e-mail and Twitter-account.
  • In the evening of today 25 June, depending on how the politics evolve, a CentralNotice banner will be set up for Slovakia with approval of WMF. For this banner translations are needed. If you want to translate the texts of the banner from English into your language, add your name, language and how we can reach you at m:Talk:Freedom of Panorama in Europe in 2015/Banner and we will let you know when you can translate.
  • If you communicate to an MEP from your area/country, you can link to: http://meta.wikimedia.org/wiki/saveFoP
  • If you tweet about this subject you can use the hashtag: #saveFoP
  • If you send an e-mail to an MEP, please write it in your own language in your own words. Sending a the same identical message to multiple MEPs, they will notice that and then it does not work any more.

Thank you! Romaine (diskusia) 13:10, 25. jún 2015 (UTC)[odpovedať]

PS: If you like, you can translate Freedom of Panorama in Europe in 2015 to a page on sk-wiki. Please add the page then to Q20200822. Romaine (diskusia) 13:10, 25. jún 2015 (UTC)[odpovedať]

Update 25 June:

  • This evening we had a meeting to evaluate the political situation in Brussels and to determine if setting up a banner today would be effective. In these two weeks there are two critical points in the political process to get to a text that is safe for Wikipedia: before 1 July an MEP need to take action to get the text changed with sufficient support from other MEPs, and on 9 July the plenary voting in the European Parliament. We determined today that as a result of all our actions Wikimedia wide, we have generated enough attention to get the first step done. Congratulations! But this was the small step, the large one is the plenary voting.
  • The question we asked ourselves is if we should already show a banner today. A banner on top of every Wikipedia page is a very powerful and sensitive instrument we should be carefully in using it, in timing and wording, certainly if it concerns a subject in the field of advocacy. Also it should be used as last resort. As said, we have arranged enough attention for point one. We also consider two weeks before the voting as too long, because when the banner is seen this week, it likely will be forgotten two weeks later. Therefore we consider it better to start with the banner on 2 July, after assessing how the situation has developed.
  • We advice you not to set up a banner in this week already, but this is an advice. If your local community decides otherwise, this will be respected.
What is the plan now?
  • We will asses the situation on 2 July, then we will set up a banner that day. This gives us also more time to get all the translations in the various European languages.
  • We have asked the Wikimedia Foundation to come with an official statement. They have indicated that they will work on this and will come with an official statement and/or blog post on 2 July.
  • But in the mean while just waiting? - No!
Let's do this! Thank you for all the work!! Romaine (diskusia) 03:00, 26. jún 2015 (UTC)[odpovedať]

Status update 3 July 2015

It is going fast the past 24 hours and before. Therefore this update below, written bij my colleague Dimi_z who is for the Wikimedia movement following the political developments in the EU in the past weeks and years:

1. We have managed to find enough MEPs from various groups to file a positive amendment affirming Freedom of Panorama. The signatures were collected with the help of mainly the Dutch, German and Estonian ALDE members.
2. As a result of the big pressure we exercised and the fact that his own group publicly opposed him on this, Mr. Cavada has now called everyone in the European Parliament to vote to delete his wording, but also to oppose the amendment, as a compromise. It looks like there is a solid majority for this compromise.
3. Delegations form the second largest group, the S&D, have taken public positions against the Cavada text. They have however also let us know, that they wouldn't appreciate being cornered into voting for new (ALDE) amendment. The reasons they cite are mainly of procedural nature.
4. It would take a lot of pressure to get the positive amendment through. Such an aggressive campaign pushing for the absolute maximum this early on in the legislative process could, I am afraid, hurt our standing. Especially banners are only effective if they are used conservatively and there is an imminent threat. This threat is not given any longer, which we should all congratulate ourselves for. This is something we achieved! I want to personally thank each and every single one of the hundreds of people who worked on this.
5. We can still push for the positive amendment by ALDE! We can do this by writing and calling our MEPs personally and ask them to vote for it. We can also do this by joining the petition, which will ask all its signatories to to do the same.
6. What we can and should do now is invest in the contacts we established with MEPs and their assistants. Thank the ones who answered and promised to help! Invite them to a Wikipedia meet-up! Offer you expertise! Ask them to help you with FoP on the national level if you have none!
7. Maintaining contacts is also important, as the copyright reform dossier will come to the European Parliament sometime next year. If we make friends now, it will make our lives much easier next time around.
8. The vote on 9 July will go down as follows: First the positive amendment by ALDE will be voted on, then after that the "split" (meaning deletion) of the FoP paragraph. If the positive amendment passes, we would need the deletion to be rejected. If the positive amendment is rejected, we need the deletion to get a majority.

So Dimi and the rest of the team advices not to activate the CentralNotice banner in Slovak and also not to create a Sitenotice banner instead.

It is up to the community to decide if a banner should be activated in Slovak.

If your community decides to switch on the banner, please make this known at this page.

If you need more information or if you have questions, you can ask them through our helpline.

Thank you so much for all the work done! We have made our voice heard, with success! :-) Romaine (diskusia) 01:09, 3. júl 2015 (UTC)[odpovedať]

PS: I will try to keep you informed on this page about future developments. Romaine (diskusia) 01:09, 3. júl 2015 (UTC)[odpovedať]

Voting: outcomes

Today the European Parliament voted about the copyright report, including the subject Freedom of Panorama.

  • The negative text by Cavada (Freedom of Panorama only non-commercial in whole EU) was dropped by 502 to 40.
  • The positive text by Schaake (full Freedom of Panorama in whole EU) didn't pass by 228 to 303.
  • The report as a whole was accepted with 445 to 65 with 32 abstentions.

Thanks everyone, we almost manage to achieve a full swing, which is a very tough feat to get done in 3 weeks.

What is next?
Autumn 2015: European Commission planned proposal on a renewed EU Directive.

Thank your MEPs and try to keep in touch with them. Romaine (diskusia) 14:25, 9. júl 2015 (UTC)[odpovedať]

Socha Svätopluka na Bratislavskom hrade začiernená ako v prípade neexistencie slobody panorámy
Tiež ďakujem všetkým, ktorí svojou troškou prispeli k tomuto úspechu!
Vo Wikimedii SK budeme situáciu naďalej sledovať, hlavne k jeseni, keď Európska komisia predloží svoj návrh. Predpokladám však, že vzhľadom k spoločenskému tlaku, ktorý bol vyvinutý, koncový návrh slobodu panorámy neobmedzí.
Zatiaľ môžte situáciu sledovať aj na samostatnej facebookovej stránke (a pozvať priateľov ;). Tiež, graficky schopní môžu na Wikipédii pohľadať pár obrázkov, ktoré by sme museli scenzúrovať, začierniť ich hlavnú tému a nahrať ich do c:Category:Blacked out versions of images relying on FoP in the Slovakia, tak ako fotku sochy Svätopluka napravo.
Opäť, vďaka za pomoc! --KuboF (diskusia) 16:04, 9. júl 2015 (UTC)[odpovedať]

1. slovenská WikiKonferencia

Kolegovia, pozývam vás na prvú slovenskú WikiKonferenciu - konferenciu o hnutí wikimédia, Wikipédii, jej sesterských projektoch a slobodnom vzdelávaní! Konferencia sa uskutoční už 3. júla, tento piatok, v Žiline, ako samostatná sekcia počas konferencie OSSConf.

Tešiť sa môžte na 3 prednášky o aktualitách a blízkej budúcnosti z hnutia wikimédia so zameraním na Slovensko, odovzdávanie cien zo súťaže WikiJar SVE a diskusie počas voľnejších častí programu.

Wikimedia SK svojim riadnym členom poskytne cestovné štipendium do výšky 20€, takže si odložte cestovné lístky.

Viac na oficiálnej stránke konferencie Účasť je bezplatná, žiadame vás však o registráciu

Týmto sa ospravedlňujem za organizačné problémy, ktoré spôsobili oneskorené oznámenie konferencie. Verím však, že sa na konferencii stretneme s viacerými z vás, zachováte nám priazeň a spolu pripravíme WikiKonferenciu 2016 o stupeň lepšie ;) --KuboF (diskusia) 15:20, 1. júl 2015 (UTC)[odpovedať]

Sitenotice

Tiež by som rád požiadal o zverejnenie sitenoticu na Wikipédii, tak pre neprihlásených ako aj prihlásených používateľov. Výhodou je, že bude zobrazený nanajvýš 2 dni. Text:

Pozývame vás na 1. slovenskú WikiKonferenciu!
piatok 3. júla, Žilina

--KuboF (diskusia) 15:20, 1. júl 2015 (UTC)[odpovedať]

 Hotovo!Bubamaradisk. 18:03, 1. júl 2015 (UTC)[odpovedať]

CHYBA WIKIPÉDIE

Dobrý večer prajem, rád by som poukázal na článok o Alanovi M. Turingovi "Dejiny počítačov", je tam chyba ! píše sam tam citujem: V roku 1936 Alan M. Turing publikoval článok, v ktorom vysvetľuje svoju myšlienku o univerzálnej elektronickej kalkulačke s názvom Turingov stroj. Stroj mal byť schopný vyriešiť ľubovoľnú výpočtovú a logickú operáciu. Napriek tomu, že stroj nebol nikdy zostrojený jeho myšlienka sa použila na zostrojenie neskorších počítačov.

"Napriek tomu, že stroj nebol nikdy zostrojený"

Musím vás opraviť, stroj bol zostrojený a podľa vedcov vďaka tomu bola skôr ukončená 2. svetová vojna.

Tip!

Ďakujeme za Tvoj návrh! Ak máš pocit, že článok potrebuje vylepšenie, pokojne vykonaj potrebné zmeny. Wikipédia je wiki, takže „každý“ môže ihneď upravovať takmer každý článok. Stačí kliknúť na odkaz Upraviť v hornej časti obrazovky. Nemusíš sa ani registrovať a prihlasovať (hoci je viacero dôvodov, pre ktoré by si to mal zvážiť). Komunita Wikipédie Ťa povzbudzuje k tomu, aby si bol smelý pri úprave stránok. Nemaj strach, že urobíš hlúpe chyby – určite sa nájde niekto, kto ich po Tebe opraví. Ak si nie si istý ako článok správne upravovať, pozri si najprv prehľad editácie stránok, alebo si vyskúšaj upravovanie článku nanečisto na našom pieskovisku. Noví prispievatelia sú vždy vítaní!

Ešte dodávam, že toto nie je vhodné miesto na takéto hlásenia, nabudúce prosím použi diskusnú stránku k článku (alebo to radšej oprav bez diskusie :-))--Eryn Blaireová (diskusia) 07:30, 15. júl 2015 (UTC)[odpovedať]

Proposal to create PNG thumbnails of static GIF images

The thumbnail of this gif is of really bad quality.
How a PNG thumb of this GIF would look like

There is a proposal at the Commons Village Pump requesting feedback about the thumbnails of static GIF images: It states that static GIF files should have their thumbnails created in PNG. The advantages of PNG over GIF would be visible especially with GIF images using an alpha channel. (compare the thumbnails on the side)

This change would affect all wikis, so if you support/oppose or want to give general feedback/concerns, please post them to the proposal page. Thank you. --McZusatz (talk) & MediaWiki message delivery (diskusia) 05:07, 24. júl 2015 (UTC)[odpovedať]

What does a Healthy Community look like to you?

Hi,
The Community Engagement department at the Wikimedia Foundation has launched a new learning campaign. The WMF wants to record community impressions about what makes a healthy online community. Share your views and/or create a drawing and take a chance to win a Wikimania 2016 scholarship! Join the WMF as we begin a conversation about Community Health. Contribute a drawing or answer the questions on the campaign's page.

Why get involved?

The world is changing. The way we relate to knowledge is transforming. As the next billion people come online, the Wikimedia movement is working to bring more users on the wiki projects. The way we interact and collaborate online are key to building sustainable projects. How accessible are Wikimedia projects to newcomers today? Are we helping each other learn?
Share your views on this matter that affects us all!
We invite everyone to take part in this learning campaign. Wikimedia Foundation will distribute one Wikimania Scholarship 2016 among those participants who are eligible.

More information


Happy editing!

MediaWiki message delivery (diskusia) 23:43, 31. júl 2015 (UTC)[odpovedať]

Wikidata: Access to data from arbitrary items is coming

(Sorry for writing in English)

When using data from Wikidata on Wikipedia and other sister projects, there is currently a limitation in place that hinders some use cases: data can only be accessed from the corresponding item. So, for example, the Wikipedia article about Berlin can only get data from the Wikidata item about Berlin but not from the item about Germany. This had technical reasons. We are now removing this limitation. It is already done for many projects. Your project is one of the next ones. We will roll out this feature here on August 12.

We invite you to play around with this new feature if you are one of the people who have been waiting for this for a long time. If you have technical issues/questions with this you can come to d:Wikidata:Contact the development team.

A note of caution: Please be careful with how many items you use for a single page. If it is too many pages, loading might get slow. We will have to see how the feature behaves in production to see where we need to tweak and how.

How to use it, once it is enabled:

Cheers Lydia Pintscher MediaWiki message delivery (diskusia) 17:46, 3. august 2015 (UTC)[odpovedať]

Wikidata: Access to data from arbitrary items is here

To je výborný prvý krok pred zavedením funkcie "zoznamov" (jednoduchý príkaz v stránke, ktorý vytvorí dynamicky tvorený zoznam z Wikiúdajov). Takúto funkcionalitu by sme radi použili napr. pri súťažiach typu Wiki miluje pamiatky. --KuboF (diskusia) 22:23, 13. august 2015 (UTC)[odpovedať]

Wiki stretnutie strednej a východnej Európy 2015

Zdravím. Wikimedia SK bola opäť pozvaná na Stretnutie wikimédií strednej a východnej Európy, ktoré prebehne v septembri 2015 v Estónsku. Prihlásili 3 záujemcovia: Matej Grochal, Radka Semanová a ja. S týmito ľuďmi počítame ako s reprezentantmi WMSK.

Potešili by ma aj viacerí záujemcovia ale som rád, že sa našli 2 "noví" ľudia, ktorí sa na takomto podujatí ešte nezúčastnili "na plný čas". Pred a počas stretnutia s mini budem intenzívne preberať program a našu účasť a "zasvätím" ich do medzinárodného hnutia a kontaktov. Následne by sme mohli mať viacero ľudí, ktorí by kvalifikovane reprezentovali WMSK na podobných podujatiach aby som na konferencie nechodil vždy len ja.

Program je ešte otvorený a ak je niečo, na čo by sme sa, podľa vás, mali špeciálne zamerať, prosím napíšte nám (či už priamo tu na Wikipédii, do epoštovej konferencie WMSK alebo súkromne do WMSK)!

Wikimedia SK plánuje v roku 2016 zorganizovať už druhý ročník slovenskej Wikikonferencie, kde by sme sa radi stretli s mnohými z vás. O tom však neskôr.

S pozdravom, predseda Wikimedie SK, KuboF (diskusia) 22:20, 13. august 2015 (UTC)[odpovedať]

How can we improve Wikimedia grants to support you better?

My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.

Hello,

The Wikimedia Foundation would like your feedback about how we can reimagine Wikimedia Foundation grants, to better support people and ideas in your Wikimedia project. Ways to participate:

Feedback is welcome in any language.

With thanks,

I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation.

(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) through MediaWiki message delivery. 23:09, 18. august 2015 (UTC)[odpovedať]

Introducing the Wikimedia public policy site

Hi all,

We are excited to introduce a new Wikimedia Public Policy site. The site includes resources and position statements on access, copyright, censorship, intermediary liability, and privacy. The site explains how good public policy supports the Wikimedia projects, editors, and mission.

Visit the public policy portal: https://policy.wikimedia.org/

Please help translate the statements on Meta Wiki. You can read more on the Wikimedia blog.

Thanks,

Yana and Stephen (Talk) 18:12, 2. september 2015 (UTC)[odpovedať]

(Sent with the Global message delivery system)

Open call for Individual Engagement Grants

My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.

Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals until September 29th to fund new tools, community-building processes, and other experimental ideas that enhance the work of Wikimedia volunteers. Whether you need a small or large amount of funds (up to $30,000 USD), Individual Engagement Grants can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.

Thanks,

I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation. 20:52, 4. september 2015 (UTC)[odpovedať]

(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) (talk) through MediaWiki message delivery.

New Wikipedia Library Database Access (September 2015)

Hello Wikimedians!

The TWL OWL says sign up today!

The Wikipedia Library is announcing signups today for free, full-access accounts to published research as part of our Publisher Donation Program. You can sign up for new accounts and research materials from:

  • EBSCOHost - this is one of our largest access donations so far: access to a wide variety of academic, newspaper and magazine sources through their Academic Search Complete, Business Source Complete and MasterFILE Complete
  • Newspaperarchive.com - historical newspapers from the United States, Canada, UK and 20 other countries, and includes an Open Access "clipping" feature (1000 accounts)
  • IMF Elibary- a digital collection of the IMF's reports, studies and research on global economics and development (50 accounts)
  • Sabinet - one of the largest African digital publishers, based in South Africa, with a wide range of content in English and other European and African languages (10 accounts)
  • Numérique Premium - a French language social science and humanities ebook database, with topical collections on a wide range of topics (100)
  • Al Manhal - an Arabic and English database with a wide range of sources, largely focused on or published in the Middle East (60 accounts)
  • Jamalon - an Arabic book distributor, who is providing targeted book delivery to volunteers (50 editors)

Many other partnerships with accounts available are listed on our partners page, including expanded accounts for Elsevier ScienceDirect, British Medical Journal and Dynamed and additional accounts for Project MUSE, DeGruyter, Newspapers.com, Highbeam and HeinOnline. Do better research and help expand the use of high quality references across Wikipedia projects: sign up today!
--The Wikipedia Library Team 19:42, 16 September 2015 (UTC)

We need help! Help us coordinate Wikipedia Library's distribution of accounts, communication of access opportunities and more! Please join our team at our new coordinator signup.
This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List.

Only one week left for Individual Engagement Grant proposals!

(Apologies for using English below, please help translate if you are able.)

There is still one week left to submit Individual Engagement Grant (IEG) proposals before the September 29th deadline. If you have ideas for new tools, community-building processes, and other experimental projects that enhance the work of Wikimedia volunteers, start your proposal today! Please encourage others who have great ideas to apply as well. Support is available if you want help turning your idea into a grant request.

I JethroBT (WMF), Community Resources 21:01, 22. september 2015 (UTC)[odpovedať]

Projekt WikiMesto Nitra

Wikimedia SK v spolupráci s mestom Nitra a E@I pracujú na projekte Nitra - prvé slovenské WikiMesto. V rámci projektu sme vybrali skupinu významných objektov v Nitre, o ktorých ľudia z mestského úradu v Nitre (za asistencie Wikimedie SK) napíšu článok na slovenskú Wikipédiu alebo ho vylepšia. Následne budú články preložené do viacerých jazykov a pridané obrázky. Tiež pripravujeme plán na efektívne predstavenie článkov pre obyvateľov a návštevníkov Nitry; predpokladáme použitie QRpédie. Nitra je prvou realizáciou rozsiahlejšieho projektu WikiMesto a na základe skúseností z Nitry sa budeme rozhodovať o pokračovaní projektu.

Dnes idem pomôcť kolegom v Nitre s upravovaním Wikipédie, onedlho by mali začať prispievať článkami. Preto vás prosím o pomoc s formálnou úpravou zoznamu objektov, hlavne teda kontrolu, či je navrhnutý názov vhodný. Vopred ďakujem za pomoc. --KuboF (diskusia) 23:06, 23. september 2015 (UTC)[odpovedať]

pisem cez mobil, takze bez diakritiky. Drzim palce a som zvedavy, co z toho vylezie. Pripomienky - chyba mi tam Nitriansky hrad. Ten clanok nie je sice zky, ale urcite sa da zlepsit. Za druhe (a mozno nacinam aj sirsiu debatu) asi by bolo vhodne, aby z nadpisu bolo jasne, ci je clanok o budove, alebo o institucii. Kedze clanky budu (dufam) rozsiahlejsie, tak asi by mali mat v nazve "budova", aby bolo jasne, ze sa nejedna o instituciu (napr. Agrokomplex, VSP, ale aj divadlo A. Bagara). Este detail, v Nitre su oddavna aspon dve farnosti, takze asi by malo byt jasne o ktoru budovu sa jedna (tusim dolne mesto a horne mesto ale teraz bez zaruky). --LacoR (diskusia) 06:01, 24. september 2015 (UTC)[odpovedať]
Este dalsie drobnosti. V tom zozname by bolo dobre nechat nazvy aj s rozlisenim, nech je hned vidiet o aky nazov ide. Chyba mi tam clanok Kalvaria (Nitra) a kedze su tam clanky o bjektoch Kalvarie, tak to treba aj do tej suhrnnej stranky zapracovat. A mzno by bolo dobre ten zoznam nejako zotriedit geograficky, popripade pod clanok o hrade odsadit clanky o katedrale, palaci, muzeu... rozlisovacka pri kostole pod kalvariou nemoze byt kalvaria a ani Parovske Haje ma nenaplna nadsenim. Najlepsie by bolo Nitra. --LacoR (diskusia) 06:37, 24. september 2015 (UTC)[odpovedať]