Zoznam ulíc a námestí v Žiline

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Pohľad na Národnú ulicu z Námestia A. Hlinku
Pohľad na Bulvár
Pohľad na Mariánske námestie a radnicu (vpravo)
Obvodová (sídlisko Solinky) v smere od Váhostavu

Toto je zoznam vybraných ulíc a námestí v Žiline.

Ulice[upraviť | upraviť zdroj]

Názov ulice Pomenovaná po PSČ
1. mája 1. máj 010 04
Alexandra Rudnaya Alexander Rudnay 010 01
Bajzova Jozef Ignác Bajza 010 01
Borová 010 07
Bottova Ján Botto 010 01
Bytčianska Bytča 010 03
Centrálna 010 07
Dlhá 010 09
Dolná 010 03
Dubová 010 07
Gaštanová 010 07
Hlinská 010 01
Hollého Ján Hollý 010 01
Hálkova 010 01
J. M. Hurbana Jozef Miroslav Hurban 010 01
Jaseňová 010 07
Javorová 010 07
Komenského Jan Amos Komenský 010 01
Košická Košice 010 01
Kragujevská 010 01
Kraskova Ivan Krasko 010 01
Kukučínova Martin Kukučín 010 01
Limbová 010 07
M. R. Štefánika M. R. Štefánik 010 01
Matice slovenskej Matica slovenská 010 08
Michalská
Mostná
Na Horevaží 010 01
Nemocničná
Národná 010 01
Obchodná 010 08
Obvodová 010 07
Osiková 010 07
P. O. Hviezdoslava P. O. Hviezdoslav 010 01
Petzvalova Jozef Maximilián Pecval 010 15
Platanová 010 07
Poštová Slovenská pošta 010 08
Predmestská 010 01
Radničná 010 01
Rajecká cesta Rajec 010 01
Rosinská cesta Rosina 010 01, -08
Smreková Smrek obyčajný 010 07
Sv. Bystríka Svätý Bystrík 010 08
Sv. Cyrila a Metoda Cyril a Metod 010 08
Ulica republiky 010 01
Veľká okružná 010 01
Vysokoškolákov 010 08
Závodská 010 01

Námestia[upraviť | upraviť zdroj]

Pohľad na námestie z bulastrády, na dominantnú stupňovitú fontánu, vianočný stromček v strede a šedú budovu Považskej galérie umenia v pravej polovici
Názov námestia Pomenované po PSČ
Námestie A. Hlinku Andrej Hlinka 010 01
Františkánske námestie Františkáni
Námestie hrdinov 010 03
Chlmecké námestie 010 03
Námestie sv. Jána Bosca Ján Bosco 010 04
Námestie Jána Pavla II. Ján Pavol II. 010 08
Námestie J. Borodáča Janko Borodáč 010 08
Katedrálne námestie Katedrála Najsvätejšej Trojice 010 01
Námestie M. R. Štefánika M. R. Štefánik 010 01
Námestie Ľ. Fullu Ľudovít Fulla 010 08
Námestie Ľ. Štúra (zaniknuté) Ľudovít Štúr 010 01
Mariánske námestie 010 01
Námestie obetí komunizmu 010 01
Námestie mladosti 010 15
Námestie požiarnikov 010 01
Rybné námestie 010 01
Slnečné námestie 010 15
Námestie Žilinskej synody Žilinská synoda 010 01

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

  • V Žiline je až sedemnásť námestí. Poznáte ich všetky? | Žilinský večerník [online]. zilinskyvecernik.sk, [cit. 2017-07-28]. Dostupné online.