Zoznam najväčších hitov v roku 1974 (USA)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto sú piesne, ktoré v jednotlivých týždňoch roku 1974 skončili v rebríčku Billboard Hot 100 na prvom mieste.

Dejiny[upraviť | upraviť zdroj]

Datum Pieseň Umelec
5. január "Time in a Bottle" Jim Croce
12. január "The Joker" Steve Miller
19. január "Show and Tell" Al Wilson
26. január "You're Sixteen" Ringo Starr
2. február "The Way We Were" Barbra Streisand
9. február "Love's Theme" Barry White
16. február "The Way We Were" Barbra Streisand
23. február "The Way We Were" Barbra Streisand
2. marec "Seasons in the Sun" Terry Jacks
9. marec "Seasons in the Sun" Terry Jacks
16. marec "Seasons in the Sun" Terry Jacks
23. marec "Dark Lady" Cher
30. marec "Sunshine on My Shoulders" John Denver
6. apríl "Hooked on a Feeling" Blue Swede
13. apríl "Bennie and the Jets" Elton John
20. apríl "TSOP (The Sound of Philadelphia)" MFSB ft. The Three Degrees
27. apríl "TSOP (The Sound of Philadelphia)" MFSB ft. The Three Degrees
4. máj "The Loco-Motion" Grand Funk Railroad
11. máj "The Loco-Motion" Grand Funk Railroad
18. máj "The Streak" Ray Stevens
25. máj "The Streak" Ray Stevens
1. jún "The Streak" Ray Stevens
8. jún "Band on the Run" Wings
15. jún "Billy Don't Be a Hero" Bo Donaldson and The Heywoods
22. jún "Billy Don't Be a Hero" Bo Donaldson and The Heywoods
29. jún "Sundown" Gordon Lightfoot
6. júl "Rock the Boat" Hues Corporation
13. júl "Rock Your Baby" George McCrae
20. júl "Rock Your Baby" George McCrae
27. júl "Annie's Song" John Denver
3. august "Annie's Song" John Denver
10. august "Feel Like Makin' Love" Roberta Flack
17. august "The Night Chicago Died" Paper Lace
24. august "(You're) Having My Baby" Paul Anka ft. Odia Coates
31. august "(You're) Having My Baby" Paul Anka ft. Odia Coates
7. september "(You're) Having My Baby" Paul Anka ft. Odia Coates
14. september "I Shot the Sheriff" Eric Clapton
21. september "Can't Get Enough of Your Love, Babe" Barry White
28. september "Rock Me Gently" Andy Kim
5. október "I Honestly Love You" Olivia Newton-John
12. október "I Honestly Love You" Olivia Newton-John
19. október "Nothing from Nothing" Billy Preston
26. október "Then Came You" Dionne Warwick ft. The Spinners
2. november "You Haven't Done Nothin'" Stevie Wonder
9. november "You Ain't Seen Nothing Yet" Bachman-Turner Overdrive
16. november "Whatever Gets You thru the Night" John Lennon
23. november "I Can Help" Billy Swan
30. november "I Can Help" Billy Swan
7. december "Kung Fu Fighting" Carl Douglas
14. december "Kung Fu Fighting" Carl Douglas
21. december "Cat's in the Cradle" Harry Chapin
28. december "Angie Baby" Helen Reddy

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku na poľskej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).