Zoznam najväčších hitov v roku 1975 (USA)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto sú piesne, ktoré v jednotlivých týždňoch roku 1975 skončili v rebríčku Billboard Hot 100 na prvom mieste.

Dejiny[upraviť | upraviť zdroj]

Datum Pieseň Umelec
4. január "Lucy in the Sky with Diamonds" Elton John
11. január "Lucy in the Sky with Diamonds" Elton John
18. január "Mandy" Barry Manilow
25. január "Please Mr. Postman" The Carpenters
1. február "Laughter in the Rain" Neil Sedaka
8. február "Fire" Ohio Players
15. február "You're No Good" Linda Ronstadt
22. február "Pick Up the Pieces" Average White Band
1. marec "Best of My Love" Eagles
8. marec "Have You Never Been Mellow" Olivia Newton-John
15. marec "Black Water" The Doobie Brothers
22. marec "My Eyes Adored You" Frankie Valli
29. marec "Lady Marmalade" Labelle
5. apríl "Lovin' You" Minnie Riperton
12. apríl "Philadelphia Freedom" Elton John
19. apríl "Philadelphia Freedom" Elton John
26. apríl "(Hey Won't You Play) Another Somebody Done Somebody Wrong Song" B. J. Thomas
3. máj "He Don't Love You (Like I Love You)" Tony Orlando and Dawn
10. máj "He Don't Love You (Like I Love You)" Tony Orlando and Dawn
17. máj "He Don't Love You (Like I Love You)" Tony Orlando and Dawn
24. máj "Shining Star" Earth, Wind & Fire
31. máj "Before the Next Teardrop Falls" Freddy Fender
7. jún "Thank God I'm a Country Boy" John Denver
14. jún "Sister Golden Hair" America
21. jún "Love Will Keep Us Together" Captain & Tennille
28. jún "Love Will Keep Us Together" Captain & Tennille
5. júl "Love Will Keep Us Together" Captain & Tennille
12. júl "Love Will Keep Us Together" Captain & Tennille
19. júl "Listen to What the Man Said" Wings
26. júl "The Hustle" Van McCoy
2. august "One of These Nights" Eagles
9. august "Jive Talkin'" Bee Gees
16. august "Jive Talkin'" Bee Gees
23. august "Fallin' in Love" Hamilton, Joe Frank & Reynolds
30. august "Get Down Tonight" KC & The Sunshine Band
6. júl "Rhinestone Cowboy" Glen Campbell
13. júl "Rhinestone Cowboy" Glen Campbell
20. júl "Fame" David Bowie
27. júl "I'm Sorry"/"Calypso" John Denver
4. október "Fame" David Bowie
11. október "Bad Blood" Neil Sedaka
18. október "Bad Blood" Neil Sedaka
25. október "Bad Blood" Neil Sedaka
1. november "Island Girl" Elton John
8. november "Island Girl" Elton John
15. november "Island Girl" Elton John
22. november "That's the Way (I Like It)" KC & The Sunshine Band
29. november "Fly, Robin, Fly" Silver Convention
6. december "Fly, Robin, Fly" Silver Convention
13. december "Fly, Robin, Fly" Silver Convention
20. december "That's the Way (I Like It)" KC & The Sunshine Band
27. december "Let's Do It Again" The Staple Singers

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku na poľskej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).