Zoznam najväčších hitov v roku 1960 (USA)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto sú piesne, ktoré v jednotlivých týždňoch roku 1960 skončili v rebríčku Billboard Hot 100 na prvom mieste.

Dejiny[upraviť | upraviť zdroj]

Dátum Pieseň Umelec
4. január "El Paso" Marty Robbins
11. január "El Paso" Marty Robbins
18. január "Running Bear" Johnny Preston
25. január "Running Bear" Johnny Preston
1. február "Running Bear" Johnny Preston
8. február "Teen Angel" Mark Dinning
15. február "Teen Angel" Mark Dinning
22. február "Theme from A Summer Place" Percy Faith
29. február "Theme from A Summer Place" Percy Faith
7. marec "Theme from A Summer Place" Percy Faith
14. marec "Theme from A Summer Place" Percy Faith
21. marec "Theme from A Summer Place" Percy Faith
28. marec "Theme from A Summer Place" Percy Faith
4. apríl "Theme from A Summer Place" Percy Faith
11. apríl "Theme from A Summer Place" Percy Faith
18. apríl "Theme from A Summer Place" Percy Faith
25. apríl "Stuck on You" Elvis Presley
2. máj "Stuck on You" Elvis Presley
9. máj "Stuck on You" Elvis Presley
16. máj "Stuck on You" Elvis Presley
23. máj "Cathy's Clown" The Everly Brothers
30. máj "Cathy's Clown" The Everly Brothers
6. jún "Cathy's Clown" The Everly Brothers
13. jún "Cathy's Clown" The Everly Brothers
20. jún "Cathy's Clown" The Everly Brothers
27. jún "Everybody's Somebody's Fool" Connie Francis
4. júl "Everybody's Somebody's Fool" Connie Francis
11. júl "Alley Oop" The Hollywood Argyles
18. júl "I'm Sorry" Brenda Lee
25. júl "I'm Sorry" Brenda Lee
1. august "I'm Sorryk" Brenda Lee
8. august "Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini" Brian Hyland
15. august "It's Now or Never" Elvis Presley
22. august "It's Now or Never" Elvis Presley
29. august "It's Now or Never" Elvis Presley
5. september "It's Now or Never" Elvis Presley
12. september "It's Now or Never" Elvis Presley
19. september "The Twist" Chubby Checker
26. september "My Heart Has a Mind of Its Own" Connie Francis
3. október "My Heart Has a Mind of Its Own" Connie Francis
10. október "Mr. Custer" Larry Verne
17. október "Save the Last Dance for Me" The Drifters
24. október "I Want to Be Wanted" Brenda Lee
31. november "Save the Last Dance for Me" The Drifters
7. november "Save the Last Dance for Me" The Drifters
14. november "Georgia on My Mind" Ray Charles
21. november "Stay" Maurice Williams and the Zodiacs
28. november "Are You Lonesome Tonight?" Elvis Presley
5. december "Are You Lonesome Tonight?" Elvis Presley
12. december "Are You Lonesome Tonight?" Elvis Presley
19. december "Are You Lonesome Tonight?" Elvis Presley
26. december "Are You Lonesome Tonight?" Elvis Presley

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]