Zoznam najväčších hitov v roku 1966 (USA)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto sú piesne, ktoré v jednotlivých týždňoch roku 1966 skončili v rebríčku Billboard Hot 100 na prvom mieste.

Dejiny[upraviť | upraviť zdroj]

Dátum Pieseň Umelec
1. január "The Sounds of Silence" Simon and Garfunkel
8. január "We Can Work It Out" The Beatles
15. január "We Can Work It Out" The Beatles
22. január "The Sounds of Silence" Simon and Garfunkel
29. január "We Can Work It Out" The Beatles
5. február "My Love" Petula Clark
12. február "My Love" Petula Clark
19. február "Lightnin' Strikes" Lou Christie
26. február "These Boots Are Made for Walkin'" Nancy Sinatra
5. marec "Ballad of the Green Berets" Barry Sadler
12. marec "Ballad of the Green Berets" Barry Sadler
19. marec "Ballad of the Green Berets" Barry Sadler
26. marec "Ballad of the Green Berets" Barry Sadler
2. apríl "Ballad of the Green Berets" Barry Sadler
9. apríl "(You're My) Soul and Inspiration" Righteous Brothers
16. apríl "(You're My) Soul and Inspiration" Righteous Brothers
23. apríl "(You're My) Soul and Inspiration" Righteous Brothers
30. apríl "Good Lovin'" The Rascals
7. máj "Monday, Monday" The Mamas & the Papas
14. máj "Monday, Monday" The Mamas & the Papas
21. máj "Monday, Monday" The Mamas & the Papas
28. máj "When a Man Loves a Woman" Percy Sledge
4. jún "When a Man Loves a Woman " Percy Sledge
11. jún "Paint It, Black" The Rolling Stones
18. jún "Paint It, Black" The Rolling Stones
25. jún "Paperback Writer" The Beatles
2. júl "Strangers in the night" Frank Sinatra
9. júl "Paperback Writer" The Beatles
16. júl "Hanky Panky" Tommy James and the Shondells
23. júl "Hanky Panky" Tommy James and the Shondells
30. júl "Wild Thing" The Troggs
6. august "Wild Thing" The Troggs
13. august "Summer in the City" Lovin' Spoonful
20. august "Summer in the City" Lovin' Spoonful
27. august "Summer in the City" Lovin' Spoonful
3. september "Sunshine Superman" Donovan
10. september "You Can't Hurry Love" The Supremes
17. september "You Can't Hurry Love" The Supremes
24. september "Cherish" The Association
1. október "Cherish" The Association
8. október "Cherish" The Association
15. október "Reach Out I'll Be There" The Four Tops
22. október "Reach Out I'll Be There" The Four Tops
29. október "96 Tears" Question Mark & the Mysterians
5. november "Last Train to Clarksville" The Monkees
12. november "Poor Side of Town" Johnny Rivers
19. november "You Keep Me Hangin' On" The Supremes
26. november "You Keep Me Hangin' On" The Supremes
3. december "Winchester Cathedral" The New Vaudeville Band
10. december "Good Vibrations" The Beach Boys
17. december "Winchester Cathedral" The New Vaudeville Band
24. december "Winchester Cathedral" The New Vaudeville Band
31. december "I'm a Believer" The Monkees

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku na poľskej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).