Redaktor:Bojars

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
bojars
Samozvaný redaktor slovenskej wikipédie
Narodeniny:
Tento redaktor má narodeniny v rovnaký deň ako Casanova.
Terajšie
bydlisko:
Tento redaktor je z Nových Zámkov.
Známe
úchylky:
Tento redaktor má rád rockovú hudbu.
Wikimedia Commons ponúka multimediálny obsah k téme
Bojars
Na Wikipédii od 26. februára, 2007
(17 rokov a 59 dní)
Pieskovisko Pracovný stôl Monobook

Galéria myšlienok

Zdravim Vás,

Volám sa bojars s malým "b" prosím pekne, ale to tu na Wikipédii nerešpektujú. Gramatika vraví, že mená majú začínať veľkým písmenom a encyklopédia si musí gramatiku vážiť viac, ako nejaké moje výstrednosti...
--Bojars 20:31, 10. marec 2007 (UTC)


Záujmy[upraviť | upraviť zdroj]

Okrem rodiny a práce (tieto dve "veci" sú pre mňa prvoradé) sa zaoberám všeličím. V minulosti to bolo viac o výtvarnom prejave: fotografia, kreslenie (grafika, pastel), maľovanie (olej akvarel... ), trochu rezbárstvo, neskôr som chcel kráčať s dobou a začal som sa zaujímať o grafiku, ktorá síce míňa elektrickú energiu, ale zase sa s ňou dá zaoberať v priemernom byte, upratať netreba, stačí "Štart/ Vypnúť...". Potom som skúšal svoje skúsenosti kombinovať s tvorbou webových stránok, neprogramujem, spoznávam iba HTML a CSS. Vďaka HTML a webdesingu som spoznal dokonca aj kúzelníkov so slovami...

A hudba?[upraviť | upraviť zdroj]

Hudba hrá v mojom živote dosť dôležitú rolu. Nie len pre jej tóny, ale aj pre to, že v tých lepších prípadoch dáva (tak isto ako kniha) šancu ľudskej fantázii. Fantázia má len krôčik ku kreativite a kreativita je predsa len o niečom novom. Nachádzať niečo nové je pre mňa kúzlom života.

Internet?[upraviť | upraviť zdroj]

Aj na ňom sa dá nachádzať. Dá sa nájsť všeličo. Stačí hľadať. Dosť často sa cez vyhľadávače objaví na prvých miestach odkaz na hľadané slovo vo "Wikipédii - slobodnej encyklopédii" (vo všetkých možných jazykoch). O Wiki som čítal už na jeseň 2004. V jednej z diskusií vtedy padla myšlienka použiť na zber získaných informácií niektorý z wikiprojektov. Zišlo z toho, je to práca, dobrá práca potrebuje ľudí s chuťou, pevnými nervami a (hlavne) s časom. Teraz mám v jednej z nich pár príspevkov.
Takže chvíľu ma tu trpte, potom sa poberiem ďalej.

--Bojars 21:58, 13. apríl 2007 (UTC)

O Wikipédii[upraviť | upraviť zdroj]

Wikipédia je v podstate webová stránka ako každá iná. Zázrakom sa po vzore jej veľkého anglického brata podarilo založiť jej jazykové mutácie a cez spätné linky a kľúčové slová sa jej podarilo dosiahnuť to, že pri vyhľadávaní cez fultextové vyhľadávače sú heslá a obsah jej stránok na prvom mieste vo výsledkoch. Páči sa mi, že kombináciou spolupráce, nápadov a úprav úplne neznámych ľudí sa dá vytvoriť jeden celkom kompaktný celok.

To, že do Wikipédie môže prispievať každý, je na jednej strane dobré, na druhej strane je to tak trochu problém. Hlavný problém je, že ten Mr. Hyde, ktorý sa v nás nachádza si myslí, že keď sa môžme skrývať za nové, vymyslené mená, či nejaké IP adresy, môže vo dne v noci vo webpriestore vyvádzať. U niekoho sa prejaví na kanálovej úrovni, u iného si namýšľa, že môže vyliezať cez tie agresívne dvierka... hm, aj v skutočnom živote je to tak (keď je na to možnosť).

Ja som na Wikipédii objavil jednu z ďalších možností prispievať k celkom dobrej veci. Som tak trochu závislý na učení, túto závislosť sa mi nechce liečiť, takže ak na niečo narazím, o čom si myslím, že sa s tým dokážem popasovať idem do toho. Neviem koľko pred sebou, ale za sebou mám už tisícky editácií, upravené články už nepočítam. Počítam (zatiaľ) tie novozaložené. Témy sú väčšinou o hudbe, nemusia byť z môjho obľúbeného žánru, či štýlu, ide mi skôr o formu úpravy. Prispievam aj nejakými prekladmi a úpravami z oblasti umenia, psychológii, zábavy... môj nick na slovenskej wiki je ako lepra: uchytí sa a odrazu je je všade... --bojars 13:45, 9. február 2008 (UTC)

Drobnosti[upraviť | upraviť zdroj]

Články, ktoré som na Wikipédii založil[upraviť | upraviť zdroj]

Bližšie informácie v hlavnom článku: Redaktor:Bojars/Bojarsove heslá

(vyrušovali ma červené písmenká vo wikilinkách)

Články, ktoré som (zatiaľ) upravil[upraviť | upraviť zdroj]

Mám pocit, že niektoré úpravy boli dosť významné. Je to možno už aj pár stoviek takých, ktoré som zmenil úplne "zgruntu", ale neregistrujem ich. Boli to zásahy motivované tým, že som si myslel, že by tu tie témy mohli zostať... alebo boli na môj vkus príliš prázdne. Nepovažujem za dôležité registrovať to. Dnes (17. marca 2008) som pri jednom počítadle zistil, že som zatiaľ niečo zmenil na 2342 stránkach. Vlastne aj tá tabuľka, čo je hore, je len tak pre moju zaujímavosť. Pri niektorých heslách sa už teraz niekedy čudujem, ako som sa k nim dostal.

Pink Floyd[upraviť | upraviť zdroj]

‎Pink Floyd; ‎Roger Waters; David Gilmour‎; ‎Wish You Were Here (album, Pink Floyd); Animals (album); Pink Floyd: The Wall‎; The Wall; Syd Barrett

Iní hudobníci[upraviť | upraviť zdroj]

‎Jimmy Page; ‎Uriah Heep; Paul McCartney; Panna Cinková; Freddie Mercury; John Lennon; Anathema; Tublatanka; Gladiátor (skupina); Modus (hudobná skupina);Kontrafakt

Albumy[upraviť | upraviť zdroj]

Abbey Road (album)

Hudobné žánre[upraviť | upraviť zdroj]

Grunge (už ju nejaký vandal zničil); Psychedelický rock;

Ostané[upraviť | upraviť zdroj]

Shannen Dohertyová; Čeština; Egon Bondy; Jakub I.;Gupka dúhová;Bauhaus;Martin Rausch;

Poznámka pod čiarou[upraviť | upraviť zdroj]

Sú tu iba stránky, do ktorých som viditeľnejšie zasiahol. Nejedná sa o nejakých mojich veľkých obľúbencov, alebo témy, v ktorých som dobrý. Iba som si prezrel pár odkazov na úpravu, resp. som sa pozrel na posledné úpravy a keď sa mi chcelo a mal som pocit že viem, čo treba 'k veci pridať', 'skúsil som to'... ehm... iba sa učím písať.

Moje wíznamné wikiudalosti[upraviť | upraviť zdroj]

  • Pán Page od googlu mi 28/04/2007 hodil na túto stránku (a aj na niektoré z tých, čo som založil) svoj rank a to hneď štvorku(!!!). Stránka Hard rock má dokonca päťku.
  • moja štatitika mi povedala, že som 29/04/2007 prekročil 1 000 editácií.
  • dnes (20/07/2007) sa mi podarilo spustiť moju štatitiku a dozvedel som sa, že editov mám až "hin" 2 151...
  • 09/09/2007 dosiahnutých 3006 editov.
  • 01/12/2007 som sa dočítal, že som už babral wikipédiu 6018 krát.
  • Wikištatistiky

;o)[upraviť | upraviť zdroj]

Udeľujem ti hviezdu správneho rockera za rozširovanie životne dôležitej oblasti na slovenskej Wikipédii:)
--Bubamara …✉ 16:06, 31. marec 2007 (UTC)

Nasledovní redaktori si myslia, že tento redaktor je veľkým prínosom pre Wikipédiu:
Udeľujem ti tento bronzový Rad zaslúžileho Wikipédistu pri príležitosti prvého výročia tvojich wikinarodenín a za tvoj prvý registrovaný wikipríspevok :-)

--–Bubamara 22:27, 22. február 2008 (UTC)


Moja galéria (obrázky na Commons)[upraviť | upraviť zdroj]

Panoráma Rimavskej Soboty (z troch fotografií)

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Bojars

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]