Záhorácke rádio

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Záhorácke rádio
Logo Záhoráckeho rádia
Príjem terestriálne (FM), káblové a internetové vysielanie
Typ stanice súkromná komerčná
Krajina Slovensko
Sídlo Skalica
Generálny riaditeľ/ka Roman Noga
Začiatok vysielania 1. marec 2011
Cieľová skupina 15 – 64 rokov
Hudobný formát Hot AC, CHR
Slogan Milovať znamená predovšetkým mlčať a počúvať!
Bývalý názov Rádio G3, Rádio ADUT
Vlastník Ground 4, s.r.o.
Webstránka
zahorackeradio.sk

Záhorácke rádio je slovenská regionálna rozhlasová stanica vysielajúca na území Záhoria. V dennom živom vysielaní ponúka široké spektrum informácií z regiónu, zaujímavosti, hudobné novinky, súťaže, pozdravy a skladby na želanie.

Hudobný formát je sústredený na horúce novinky, aktuálnu produkciu a nestárnuce hity, vo vysielaní sú však zaradené aj relácie tematicky zamerané na elektronickú a tanečnú hudbu, country a folk a slovenskú a českú tvorbu. V nedeľu je priestor vyhradený prevažne pre ľudovú hudbu a tradičné hudobné pozdravy jubilantom.

Vysielanie[upraviť | upraviť zdroj]

Záhorácke rádio začalo vysielať 1. marca 2011, kedy nahradilo Rádio G3 (do roku 2001 známe pod názvom Rádio ADUT).

Vysiela terestriálne v pásme FM prostredníctvom vysielačov v Skalici, na frekvencii 89,2 MHz, a v Senici, na frekvencii 101,5 MHz. Kvalitný a čistý príjem cez spoločné káblové rozvody televízie a rozhlasu je dostupný v mestách Skalica, Holíč, Senica, Rohožník, Šaštín-Stráže a Jablonica.

Živé vysielanie Záhoráckeho rádia je možné počúvať aj mimo dosah FM vysielačov, prostredníctvom niekoľkých internetových streamov, ktoré sú dostupné v bežných prehrávačoch hudby ale aj priamo na [stránkach rádia cez vstavaný prehrávač.

Počúvanosť[upraviť | upraviť zdroj]

Podľa prieskumu z novembra 2019 sa v znalosti značky a počúvanosti v okrese Senica a Skalica umiestnilo Záhorácke rádio na 1. priečke, ešte pred celoplošnými stanicami. Viac ako 70 % poslucháčov Záhoráckeho rádia je vo veku od 25 do 64 rokov. Denne alebo viackrát do týždňa počúva Záhorácke rádio 45,4 % poslucháčov.

Dvojica FM vysielačov pokrýva signálom územie s dosahom až na 85 000 možných poslucháčov v okresoch Skalica a Senica. Významne zasahuje aj do Česka, kde má dosah až na 45 000 možných poslucháčov z celého okresu Hodonín a okrajových častí okresov Břeclav a Uherské Hradište.

Vysielače[upraviť | upraviť zdroj]

Mapa pokrytia FM signálom Záhoráckeho rádia
Frekvencia
MHz
Vysielač Vyžiarený výkon
kW
089,2 Skalica - Dr. Clementisa 57 (obytný dom) 0,10
101,5 Senica - Robotnícka 57 (obytný dom) 0,06

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]