Ginny Weasleyová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ginny Weasleyová
Základné informácie
SériaHarry Potter
AutorJoanne Rowlingová
HerecBonnie Wrightová
Slovenský dabingSilvia Došeková
Prvý výskytHarry Potter a Kameň mudrcov
Posledný výskytHarry Potter a Prekliate dieťa
O postave
Celé menoGinevra Molly Weasleyová
PrezývkaGinny
Dátum narodenia11. august 1981
Pohlaviežena
Druh bytostiČarodejnica,človek
SchopnosťČarovanie
PovolanieGinny sa stala profesionálnou hráčkou metlobalu, no neskôr, aby sa mohla starať o rodinu, sa stala reportérkou Denného Proroka(písala o metlobale).
RodinaMolly Weasleyová (matka), Arthur Weasley (otec),Ron Weasley (brat), Bill Weasley (brat),Charlie Weasley (brat), Percy Weasley (brat), Fred Weasley (zosnulý brat), George Weasley(brat), Mulier(prateta)
Manžel(ka)Harry Potter
PotomkoviaJames Sirius Potter, Albus Severus Potter, Lily Luna Potterová
NárodnosťBritská
Fakulta Chrabromil

Ginny Weasleyová, celým menom Ginevra Molly Weasleyová, neskôr Potterová, je fiktívna postava z fantasy série o Harry Potterovi. Narodila sa 11. augusta 1981.

Je jedinou dcérou Molly a Artura Weasleyovcov, najmladšia z rodiny. Má šesť bratov: Billa, Charlieho, Percyho, Freda, Georga a Rona.

Charakteristika[upraviť | upraviť zdroj]

Ginny je krásna, má ohnivo červené dlhé vlasy.

Je vynikajúca v Odpaľujúcom zaklínadle. Vlastní chumkáča Arnolda, ktorého jej kúpili v obchode jej bratov - Weasleyovské výmysly a vynálezy. Je vynikajúcou hráčkou metlobalu. Na Rokforte bola v Chrabromilskom mužstve na pozícii triafačky a stíhačky. Po ukončení štúdia bola v družstve Holyheadské Harpye na poste stíhačky, no uvedomila si, že rodina je pre ňu dôležitejšia. Pracuje ako športová redaktorka Denného proroka.

Od mala bola zamilovaná do Harryho. Vo filme bola stvárnená, ako keby mala strach sa s ním rozprávať a v jeho prítomnosti bola nervózna. V roku 1992 nastúpila na Rokfort, ktorý v roku 1999 úspešne ukončila. V prvom ročníku ju Tom Riddle zneužil na otvorenie Tajomnej komnaty. V piatom dieli sa zmierila, že s Harrym nikdy nebude a v jeho prítomnosti sa neskôr správala normálne. Bola členkou Dumbledorovej armády. Chodila s Michaelom Cornerom a Deanom Thomasom, neskôr sa rozišli a začala chodiť s Harrym, ktorý si uvedomil, že je do nej zamilovaný. Po smrti Dumbledora sa rozišli, aby Harry mohol zničiť horcruxy. V šiestom ročníku sa zúčastnila bitky o Rokfort. Po smrti Voldemorta sa dali dohromady, zobrali sa a majú tri krásne deti - Jamesa Siriusa, Albusa Severusa a Lily Lunu Potterovcov. Ginny sa stala profesionálnou hráčkou metlobalu, no neskôr, aby sa mohla starať o rodinu, sa stala reportérkou Denného Proroka(písala o metlobale). V prvom filme, nie knihe, kde nie je iba "love interest" ale jedna z najsilnejších, najodvážnejších a najlepších čarodejníc. Vo filme je najskôr veľmi plachá a uteká od všetkého, no ako získava istotu a sebavedomie, badať v nej istú dávku odvahy - jednoducho bude bojovať!