Preskočiť na obsah

Demi Lovato: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d preklepy
Bez shrnutí editace
Riadok 24: Riadok 24:
| Webstránka = http://demilovato.com/
| Webstránka = http://demilovato.com/
}}
}}
'''Demetria Devonne „Demi“ Lovatová''' (* [[20. august]] [[1992]], [[Albuquerque]], [[Nové Mexiko]], [[Spojené štáty|USA]])<ref name="BioChannelBiography">{{cite web|url=http://www.biography.com/people/demi-lovato-481444|title=Demi Lovato Biography – Facts, Birthday, Life Story|publisher=[[The Biography Channel]]. [[A+E Networks]]|accessdate=March 10, 2013}}</ref> je americká speváčka, skladateľka, herečka a modelka. Začínala v šou pre deti ''Barney a priatelia (Barney and friends)''. V roku 2008 ju preslávila rola Mitchie Torresovej vo filme ''Camp Rock'' a následne podpísala nahrávaciu zmluvu s [[Hollywood Records]]. Vydala debutový album s názvom ''[[Don't Forget (album)|Don't Forget]]'', ktorý sa umiestnil na 2. mieste v rebríčku ''[[Billboard 200|Billboard]]'' [[Billboard 200|200]] a prvý týždeň sa predalo 89 tisíc kópií. Neskôr bol ocenený zlatou platňou od [[RIAA|Recording Industry Association of America]] (RIAA), pretože sa predalo cez 530 tisíc kópií. V roku 2009 získala svoj vlastný televízny seriál ''[[Sonny vo veľkom svete]] (Sonny With A Chance).'' V júli vydala svoj druhý album ''[[Here We Go Again (album)|Here We Go Again]],'' ktorý sa umiestnil na 1. mieste v rebríčku ''Billboard'' 200 a bol ocenený platinovou platňou (RIAA) za predaj cez 650 tisíc kópií. Jeho titulná skladba sa stala aj prvým singlom a tiež bola ocenená platinou (RIAA).
'''Demetria Devonne „Demi“ Lovato''' (* [[20. august]] [[1992]], [[Albuquerque]], [[Nové Mexiko]], [[Spojené štáty|USA]])<ref name="BioChannelBiography">{{cite web|url=http://www.biography.com/people/demi-lovato-481444|title=Demi Lovato Biography – Facts, Birthday, Life Story|publisher=[[The Biography Channel]]. [[A+E Networks]]|accessdate=March 10, 2013}}</ref> je americká speváčka, skladateľka, herečka a modelka. Začínala v šou pre deti ''Barney a priatelia (Barney and friends)''. V roku 2008 ju preslávila rola Mitchie Torresovej vo filme ''Camp Rock'' a následne podpísala nahrávaciu zmluvu s [[Hollywood Records]]. Vydala debutový album s názvom ''[[Don't Forget (album)|Don't Forget]]'', ktorý sa umiestnil na 2. mieste v rebríčku ''[[Billboard 200|Billboard]]'' [[Billboard 200|200]] a prvý týždeň sa predalo 89 tisíc kópií. Neskôr bol ocenený zlatou platňou od [[RIAA|Recording Industry Association of America]] (RIAA), pretože sa predalo cez 530 tisíc kópií. V roku 2009 získala svoj vlastný televízny seriál ''[[Sonny vo veľkom svete]] (Sonny With A Chance).'' V júli vydala svoj druhý album ''[[Here We Go Again (album)|Here We Go Again]],'' ktorý sa umiestnil na 1. mieste v rebríčku ''Billboard'' 200 a bol ocenený platinovou platňou (RIAA) za predaj cez 650 tisíc kópií. Jeho titulná skladba sa stala aj prvým singlom a tiež bola ocenená platinou (RIAA).


V roku 2010 natočila ďalšie filmy a soundtracky, ale kvôli osobným záležitostiam stopla svoju kariéru a po druhej sérii skončila aj v seriáli ''[[Sonny vo veľkom svete]]''. V roku 2011 vydala svoj tretí album ''[[Unbroken (album)|Unbroken]]'' s veľmi úspešnými singlami „Skyscraper“ a „Give Your Heart A Break“. Demi bola porotkyňou v druhej (2012) a tretej (2013) série amerického X Factoru. Koncom roka 2013 vydala knihu ''Staying Strong: 365 days a year, ''ktorá bola preložená aj do slovenčiny s názvom: ''Buď silná: 365 dní v roku''. Táto kniha je venovaná všetkým jej fanúšikom, ale aj ostatným ľudom.
V roku 2010 natočila ďalšie filmy a soundtracky, ale kvôli osobným záležitostiam stopla svoju kariéru a po druhej sérii skončila aj v seriáli ''[[Sonny vo veľkom svete]]''. V roku 2011 vydala svoj tretí album ''[[Unbroken (album)|Unbroken]]'' s veľmi úspešnými singlami „Skyscraper“ a „Give Your Heart A Break“. Demi bola porotkyňou v druhej (2012) a tretej (2013) série amerického X Factoru. Koncom roka 2013 vydala knihu ''Staying Strong: 365 days a year, ''ktorá bola preložená aj do slovenčiny s názvom: ''Buď silná: 365 dní v roku''. Táto kniha je venovaná všetkým jej fanúšikom, ale aj ostatným ľudom.

Verzia z 09:13, 11. november 2016

Demi Lovatová
Demi na Inaugural Dignity Gala (18. október 2013)
Demi na Inaugural Dignity Gala (18. október 2013)
Základné informácie
Rodné meno Demetria Devonne Lovato
Narodenie 20. august 1992 (31 rokov)
Albuquerque, Nové Mexiko, USA
Bydlisko Los Angeles, Kalifornia, USA
Pôsobenie Speváčka, skladateľka, herečka, modelka
Žáner Pop, pop rock, R&B
Hrá na nástrojoch Spev, gitara, klavír, bicie
Roky pôsob. 2002 – súčasnosť
Priateľ Wilmer Valderrama (od 2010)
Vydavateľstvá Hollywood Records
Safehouse Records
Island Records
Republic Records
Súvisiace
články
Nick Jonas
Webstránka demilovato.com

Demetria Devonne „Demi“ Lovato (* 20. august 1992, Albuquerque, Nové Mexiko, USA)[1] je americká speváčka, skladateľka, herečka a modelka. Začínala v šou pre deti Barney a priatelia (Barney and friends). V roku 2008 ju preslávila rola Mitchie Torresovej vo filme Camp Rock a následne podpísala nahrávaciu zmluvu s Hollywood Records. Vydala debutový album s názvom Don't Forget, ktorý sa umiestnil na 2. mieste v rebríčku Billboard 200 a prvý týždeň sa predalo 89 tisíc kópií. Neskôr bol ocenený zlatou platňou od Recording Industry Association of America (RIAA), pretože sa predalo cez 530 tisíc kópií. V roku 2009 získala svoj vlastný televízny seriál Sonny vo veľkom svete (Sonny With A Chance). V júli vydala svoj druhý album Here We Go Again, ktorý sa umiestnil na 1. mieste v rebríčku Billboard 200 a bol ocenený platinovou platňou (RIAA) za predaj cez 650 tisíc kópií. Jeho titulná skladba sa stala aj prvým singlom a tiež bola ocenená platinou (RIAA).

V roku 2010 natočila ďalšie filmy a soundtracky, ale kvôli osobným záležitostiam stopla svoju kariéru a po druhej sérii skončila aj v seriáli Sonny vo veľkom svete. V roku 2011 vydala svoj tretí album Unbroken s veľmi úspešnými singlami „Skyscraper“ a „Give Your Heart A Break“. Demi bola porotkyňou v druhej (2012) a tretej (2013) série amerického X Factoru. Koncom roka 2013 vydala knihu Staying Strong: 365 days a year, ktorá bola preložená aj do slovenčiny s názvom: Buď silná: 365 dní v roku. Táto kniha je venovaná všetkým jej fanúšikom, ale aj ostatným ľudom.

V roku 2013 vydala svoj štvrtý album Demi a za prvý týždeň sa predalo viac ako 110 tisíc kópií. Jeho hlavný singel „Heart Attack“ sa stal jej druhým singlom v prvej desiatke rebríčku Billboard 100. Demin piaty album s názvom Confident bol vydaný 16. októbra 2015 a debutoval na druhej priečke Billboard 200. Prvý singel „Cool for the Summer“ dosiahol číslo jedenásť v rebríčku Billboard Hot 100 a bol ocenený platinovou platňou.

Demi získala viacero ocenení vrátane MTV Video Music Award, 34 nominácií na Teen Choice Awards (13 z nich vyhrala), 5 People's Choice Awards, 2 ALMA Awards a Billboard Touring Award. 

Demi sa aktívne pripája k rôznym kampaniam na pomoc ľuďom v USA. Tiež je zástancom LGBT komunity a manželstiev rovnakého pohlavia.[2]

Život a kariéra

1992 – 2006: Skorý život a začiatky kariéry

Demi Lovato sa narodila 20. augusta 1992 v Albuquerque, v Novom Mexiku. Jej otec Patrick Martin Lovato (1960 – 22. jún 2013) bol inžinier a hudobník, a matka Dianna Lee Hart (rod. Dianna Lee Smith; * 8. august 1962) je bývalá roztlieskavačka Dallas Cowboys Cheerleaders. Má staršiu sestru Dallas Lovato (* 4. február 1988), mladšiu sestru Madison De La Garza (spoločná matka) a ďalšiu mladšiu sestru Amber (spoločný otec). S tou však prvýkrát prehovorila, až keď mala 20 rokov.

Demini rodičia sa rozviedli v roku 1994, krátko po jej druhých narodeninách. Demin otec mal mexický pôvod (vrátane španielskych, amerických, vzdialených portugalských a židovských predkov). Jej matka má írsky a anglický pôvod.

Demi vyrastala v Dallase v Texase. So Selenou Gomez sa zoznámili v televíznom seriáli Barney a priatelia (Barney & Friends), kde si zahrala postavu sedemročnej Angely. V siedmich rokoch sa Demi začala venovať hre na klavír a v desiatich na gitaru, potom chodila aj na hodiny herectva a tanca. V rozhovore s Ellen DeGeneres Demi prezradila, že bola obeťou šikanovania, a preto jej rodičia požiadali o domáce vyučovanie. Demi získala maturitu v apríli 2009. Neskôr sa Demi stala hovorkyňou organizácie PACER, ktorá sa zaoberá šikanovaním a objavila sa v reality šou Amerika hľadá topmodelku, kde tiež hovorila otvorene proti šikane. V roku 2006 sa objavila v seriáli Prison Break, kde si zahrala 14-ročnú Danielle, a nasledujúci rok v seriáli Just Jordan.

2007 – 2008: Camp Rock a Don't Forget

Demi Lovato na Demi Live! Warm Up Tour, 2008.

V rokoch 2007 a 2008 stvárnila rolu Charlotte Adamsovej v krátkom televíznom seriáli As the Bell Rings na Disney Channel.[3] V rovnaký deň v lete 2007 sa Demi uchádzala o rolu v televíznom filme Camp Rock a v seriáli Sonny vo veľkom svete, kde získala obe role. V Camp Rocku získala hlavnú rolu Mitchie Torres. Film mal premiéru 20. júna 2008 a videlo ho cez 8,9 miliónov divákov. Filmové soundtracky boli vydané o tri dni skôr, ale boli považované za menej aktuálne ako soundtracky z High School Musical. Gillian Flynn z Entertainment Weekly sa domnieva že bol Deminými hereckými schopnosťami nezaujatý, ale nakoniec vyhlásil, že má „bezmyšlienkový úsmev niekoho, komu sa často opakuje, že má skvelý úsmev.“ Demi naspievala štyri soundtracky vrátane „We Rock“ a „This Is Me“. V to leto sa pustila do svojho prvého turné Demi Live! Warm Up Tour, predtým, ako oznámila, že bude mať svoj debutový album. Tiež sa stala predskokankou Jonas Brothers na ich turné Burnin' Up.

Demin debutový album Don't Forget bol vydaný 23. septembra 2008. Michael Slezak z Entertainment Weekly povedal, že Demi uspokojí svojich dospievajúcich fanúšikov, ale nezíska si rockerov.[4] Album debutoval na druhom mieste v Billboard Hot 200 s 89,000 predanými kópiami v prvom týždni predaja.[5] Album od tej doby získal zlatú platňu od Recording Industry Association of America (RIAA), ktorého sa predalo cez 500,000 kusov v rôznych krajinách.[6] Prvý singel z albumu bol „Get Back“, ktorý bol pochválený pre svoje pop-rockové prvky a dosiahol vrcholné číslo 43 v Billboard Hot 100. Podobne na tom bol aj druhý singel „La La Land“, u ktorého boli predstavené silné rockové prvky.[7] A posledný singel, ktorý nesie rovnaký názov ako album, „Don't Forget“, sa umiestnil na 67. mieste v Billboard Hot 100.[8]

2009 – 2010: Sonny vo veľkom svete a Here We Go Again

Demi na koncerte s Jonas Brothers 2. septembra 2010.

V roku 2009 spolu s Miley Cyrus, Selenou Gomez a Jonas Brothers naspievala charitatívnu pieseň „Send It On“, ktorá slúžila ako ústredná melódia pre ekologickú organizáciu Disney Friends For Change. Dňa 8. februára mal premiéru televízny seriál Sonny vo veľkom svete na Disney Channel, kde Demi stvárnila hlavnú rolu Sonny Munroe, novú členku v reality show Náhody (So Random!). Robert Lloyd z Los Angeles Times opísal jej herecký výkon ako veľmi dobrý a priaznivo ju prirovnal k hviezde zo seriálu Hannah Montana, Miley Cyrus. Demi si v júni 2009 zahrala vo filme Ako chrániť princezné (Princess Protection Program) od Disney Channel. Demi hrala princeznú Rosalindu po boku Seleny Gomez. Tento film sa stal tretím najlepšie ohodnoteným filmom Disney Channel Original Movie, ktorého premiéru videlo okolo 8,5 miliónov divákov.

Demin druhý album Here We Go Again bol vydaný 21. júla 2009 a Demi opísala akustický štýl podobný Johnovi Mayerovi. Tento album bol kritikmi priaznivo hodnotený hlavne kvôli rockovým prvkom. Album debutoval v prvom týždni v rebríčku Billboard Hot 200 na prvom mieste s predajom okolo 180 000 kópií.[9] Demi sa ešte pred jeho vydaním vydala na svoje letné turné. Z tohto albumu vydala Demi dva single, prvý z nich bol rovnomenný singel „Here We Go Again“, ktorý sa umiestnil na 15. mieste. Druhý singel bol „Remember December“, ktorý bol komerčne neúspešný, ale dostal sa na 80. miesto v rebríčku UK Singles Chart.

Demi sa vydala na ďalšie turné pod názvom: Live in Concert, ktoré začalo 21. júna a skončilo 21. augusta 2009.[10] Toto turné zahŕňalo 40 miest a malo predskokanov ako David Archuleta, KSM a Jordan Pruit. Demi a Archuleta obdržali cenu Teen Choice Awards 2009 v kategórii „Choice Music Tour“.[11] V marci Demi naspievala s Joeom Jonasom druhú charitatívnu pieseň „Make a Wave“ pre Disney Friends For Change. V máji si Demi zahrala rolu schizofrenickej teenagerky v šiestej sérii seriálu Klinika Grace v epizóde s názvom „Shiny Happy People“.[12] Hoci kritici chválili jej všestrannosť, boli chladní k jej herectvu a cítili, že jej vzhľad bol určený predovšetkým k prilákaniu divákov.[13] Neskôr v tomto roku sa Demi vybrala na svoje prvé medzinárodné turné do Južnej Ameriky a potom sa pripojila k turné Jonas Brothers Live in Concert ako hosť.

3. septembra 2010 vyšlo pokračovanie filmu Camp Rock 2: Veľký koncert, kde Demi znovu stvárnila hlavnú rolu Mitchie Torresovú.[14][15] Film nebol taký úspešný, ako jeho prvá časť, ale Demin herecký výkon bol spoľahlivo atraktívny. Tento film sa stal číslom jedna na kanáli Disney Channel a videlo ho viac ako 8 miliónov divákov. 10. augusta vyšiel k tomuto filmu soundtrack, v ktorom Demi naspievala deväť piesní vrátane „Can't Back Down“ a „Wouldn't Change a Thing“. Soundtrack debutoval na treťom mieste v rebríčku Billboard 200 a prvý týždeň sa predalo cez 41,000 kópií.[16] Turné The Jonas Brothers' 2012 World Tour bolo prepracované, aby tam mohli včleniť aj Demi a zvyšok obsadenia filmu.[17] Začalo 7. augusta, o dva týždne skôr, ako bolo plánované. Soundtrack k druhej sérii seriálu Sonny vo veľkom svete bol vydaný 5. októbra, v ktorom naspievala štyri piesne vrátane „Me, Myself and Time“. Táto pieseň sa dostala na 163. miesto v rebríčku Billboard 200 a stala sa tak jej najmenej predávaným soundtrackom.[18]

2010 – 2012: Unbroken a The X Factor

Demi vystupovala na koncerte v Good Morning America, 2012.
Demi na kastingu The X Factoru v San Franciscu, jún 2012.

30. októbra 2010 Demi nastúpila do liečebného zariadenia na liečbu fyzických a emocionálnych problémov. Do liečebne nastúpila, pretože udrela tanečnicu s ktorou mala konflikt, ktorý viedol k tomu, že musela zasiahnuť rodina a tiež, aby sa naučila ovládať emócie. Demi prijala zodpovednosť za tento incident. 28. januára 2011 Demi ukončila svoju hospitalizáciu v liečebni a vrátila sa domov. Potvrdila, že trpela bulímiou a sebapoškodzovaním a častým užívaním návykových látok s alkoholom. Demi sa nervovo zrútila a diagnostikovali jej bipolárnu poruchu. V apríli v časopise Seventeen sa rozhovorila o svojom osobnom boji a diskutovala na tému o dospievajúcich dievčatách. V apríli Demi oznámila svoj ​​odchod zo seriálu Sonny vo veľkom svete a producenti museli ukončiť seriál.[19] Demi potom povedala že by bola ochotná vrátiť sa k herectvu, ak by sa cítila lepšie. Ale Disney Channel tento fakt viedlo k tomu, aby vytvorili seriál So Random, ktorý nadväzoval na Sonny vo veľkom svete bez Demi. Avšak tento seriál bol po prvej sezóne zrušený.

20. septembra 2011 vydala svoj tretí štúdiový album pod názvom Unbroken.[20] Tento album malo menej pop-rockových prvkov a experimentovala s R&B. Tento album bol kritikmi prijatý s nadšením a vyhlásili, že Demi vďaka svojim osobným bojom mala kde čerpať a hudba bola viac osobnejšia, než u predchádzajúcich dvoch albumov.[21] Prvým singlom z tohto albumu sa stala pieseň „Skyscraper“ a získala univerzálne uznanie pre svoje dokonalé posolstvo, sebaúctu a dôveru. Tento singel bol umiestnený na 10. mieste v Billboard Hot 100. Ako druhý singel vybrala Demi pieseň „Give Your Heart A Break“, ktorý sa umiestnil na 16. mieste v USA. Singel „Skyscraper“ bol certifikovaný v USA platinovou platňou, zatiaľ čo „Give Your Heart A Break“ dvakrát. Demi začala menšie propagačné turné pod názvom Summer Tour 2012, ktoré začalo v júni a končilo v septembri. Neskôr toto turné premenovala na A Special Night with Demi Lovato a navštívila rôzne americké štáty. V júli 2012 bol singel „Skyscraper“ nominovaný v kategórii „Najlepšie video s posolstvom“ na MTV Video Music Awards 2012, kde tiež vyhrala.

V marci 2012 stanica MTV vysielala špeciálny dokument Stay Strong, ktorý dokumentuje Demin život počas liečenia a od začiatku jej kariéry. V apríli 2012 začala pracovať na svojom štvrtom štúdiovom albume. V auguste 2012 sa stala porotkyňou druhej série amerického X faktoru s platom 1 milión dolárov.[22] Demi dostala na starosť kategóriu teenagerov, ktorí sa nedostali ani do Top 5 ako posledná zostala Cece Frey, ktorá sa umiestnila na 6 mieste.[23] V marci potvrdila, že sa stane porotkyňou tretej série,[24] tým sa jej plat zdvojnásobil.[25] 24. decembra 2012 vydala hudobné video „Angles Among US“, ktorý bol venovaný obetiam základnej školy Sandy Hook, kde bola masová prestrelka.[26]

2013 – 2014: Demi a Glee

Demi na AMHSA’s National Children’s Mental Health Awareness Day v máji 2013.

24. februára 2013 vydala Demi svoj ​​prvý singel „Heart Attack“ z jej štvrtého albumu. Tento song bol veľmi pozitívne hodnotený, bol pochválený za electropopové prvky s akustickou formou basgitary a bubnov. Prvý týždeň táto pieseň debutovala v rebríčku Billboard Hot 100 na čísle 12 s predajom viac ako 250.000 kópií.

10. mája 2013 Demi vydala svoj štvrtý štúdiový album Demi. Tento album bol hodnotený kladne. Niektorí vyhlásili, že je to veľmi dobrá ochutnávka popu, electropopu a R&B a ďalší vyhlásili, že je chudobnejší ako jej predchádzajúce albumy. Tento album debutoval na Billboard Hot 200 na 3. mieste s predajom 110.000 kusov.[27] Tento album sa dostal do prvej desiatky v krajinách ako sú Veľká Británia, Nový Zéland a Španielsko.[28] 16. júla 2013 Demi vydala jej druhý singel pod názvom „Made in the USA“, ktorý sa umiestnil na 80. mieste Billboard Hot 100 a nejaký väčší úspech nemal. Tretím singlom z tohto albumu sa stal „Neon Lights“ a štvrtým „Really Don't Care“.

Demi neskôr vydala deluxe verziu jej štvrtého albumu, ktorá zahŕňala 7 nových piesní, vrátane 4 živých vystúpení a troch štúdiových nahrávok.[29] Jedna z týchto piesní bol singel „Up“, ktorý nahrala s Ollym Mursom na jeho štvrtý štúdiový album.[30] Demi prispela piesňou „Heart by Heart“ do soundtracku k filmu Nástroje smrteľníkov: Mesto z kostí (The Mortal Instruments: City of Bones).[31] 22. augusta bolo oznámené, že Demi súhlasila, že sa objaví v šiestich epizódach piatej série seriálu Glee. Stvárnila Dani, newyorskú umelkyňu, ktorá sa spriatelí s Rachel Berryovou (Lea Michele) a Santanou Lopezovou (Naya Rivera). Neskôr spolupracuje s kolegom nováčikom, ktorého postavu stvárňuje Adam Lambert. Demi debutovala v druhej epizóde, ktorá mala premiéru 3. októbra.[32][33] 19. novembra vydala knihu s názvom Staying Strong: 365 Days a Year a bola preložená aj do slovenčiny ako Buď silná: 365 dní v roku. Kniha sa stala bestsellerom v zozname New York Times.[34]

Demi oznámila že 9. februára 2014 sa vydá na svoje turné Neon Lights Tour, ktoré bude zahŕňať Severnú a Južnú Ameriku. 21. októbra 2013 vydala k filmu Ľadové kráľovstvo (Frozen) pieseň „Let It Go“.[35] Pieseň bola povýšená na singel a v rebríčku Billboard Hot 100 sa umiestnila na čísle 38. Demi v decembri 2013 potvrdila, že sa nevráti do porotcovského kresla štvrtej série X Factoru kvôli turné a nahrávaniu piateho albumu. 18. mája 2014 bolo oznámené, že bude spolupracovať na piesni „Somebody to You“ so skupinou The Vamps.[36] V máji bolo tiež oznámené jej štvrté turné (a prvé svetové turné, zahŕňajúce 25 miest), Demi World Tour a jeho prvé severoamerické dátumy.[37] V novembri 2014, bola Demi predskokankou na turné Enriqueho Iglesiasa, Sex and Love Tour, vo Veľkej Británii.[38] Demi taktiež oznámila spoluprácu s jej dlhoročným kamarátom Nickom Jonasom na ich spoločnej piesni „Avalanche“, ktorá bola vydaná na jeho albume Nick Jonas.[39] V septembri Demi oznámila svoju vlastnú značku produktov na starostlivosť o pleť s názvom Devonne by Demi.[40] 24. decembra 2014 prekvapila svojich fanúšikov darčekom v podobe videoklipu k piesni „Nightingale“.[41]

Demi zaspievala národnú americkú hymnu pred zápasom svetovej série v baseballe, 2015.

2015: Confident

Demin piaty album Confident, bol vydaný 16. októbra 2015.[42] Počas nahrávania albumu Demi povedala: „Už som začala nahrávať môj nový album, mám v pláne ho nahrávať aj počas turné. Zvuk sa práve vyvíja do všetkého, čím som bola, a čím sa chcem stať.“[43][44] Ďalej uviedla: „Ak príde na sebavedomie, nikdy som si sebou nebola taká istá ako umelec. Ale nie len v osobných záležitostiach ale i v hudbe. Album mi dá príležitosť ukázať ľuďom, čo naozaj dokážem.“[45]

V máji 2015 Billboard oznámil, že Demi začína s novým vydavateľstvom 'Safehouse Records', ktorého bude spoluvlastníčka. Na tomto vydavateľstve bude spolupracovať s Nickom Jonasom a jej manažérom Philom McIntyre. Bude to nová spolupráca medzi UMG nahrávacími vydavateľstvami Island Records (Nickovo vydavateľstvo) a Hollywood Records (Demino vydavateľstvo). Bolo potvrdené, že Demin nadchádzajúci piaty štúdiový album vyjde vďaka novej spolupráci Hollywood/Island/Safehouse. To bude druhýkrát v jej kariére, čo Demi pracovala s viacerými vydavateľstvám.[46]

Demi 1. júna vydala singel s názvom „Cool for the Summer“[47] a 18. septembra 2015 vyšiel druhý singel „Confident“ z rovnomenného albumu.[48] 17. októbra 2015 vystupovala s piesňami „Cool for the Summer“, „Confident“ a „Stone Cold“ v 45. sérii Saturday Night Live.[49][50] Demi spolupracovala s kapelou Fall Out Boy na piesni „Irresistible“ z ich šiesteho albumu American Beauty/American Psycho.[51] V tom istom mesiaci podpísala zmluvu s modelingovou agentúrou, Wilhelmina Models.[52] 22. októbra vydala videoklip k R&B piesni „Waitin for You“ z albumu Confident, na ktorej spolupracovala s reperkou Sirah.[53] 26. októbra 2015 Demi s Nickom Jonasom oznámili, že sa vydajú na ich spoločné turné Future Now Tour.[54] 11. decembra ju Billboard ocenil prvou 'Rulebreaker Award' v histórii za jej vplyv v hudobnom priemysle ako aj za to, že má plne pod kontrolou svoju kariéru a svojim životným príbehom inšpiruje a posilňuje najmä ostatné dievčatá a ženy.[55]

Dobročinnosť

Demi je zapojená do rozsiahlych filantropických aktivít. Podieľala sa na podpore organizácie Disney Friends for Change, ktorá presadzuje „ekologicko-priateľské správanie“. Demi, Selena, Miley a Jonas Brothers nahrali pieseň „Send It On“, ktorá slúžila ako ústredný song pre túto organizáciu v roku 2009. Pieseň debutovala v hitparáde Billboard Hot 100 na dvadsiatom mieste. Organizácii Disney Friends for Change poslala všetky svoje výnosy piesne ekologicky zameraným charitatívnym organizáciám, patriacim do organizácie Disney Worldwide Conservation Fund. O rok neskôr nahrala s Joeom Jonasom novú pieseň s názvom „Make a Wave“, druhý charitatívny singel.

Demi na 15th Annual Arthur Ashe Kids' Day, 2010.

Demi je tiež hovorkyňa pre kampane Join the Surge Campaign!, DoSomething.Org a Joining the Surge od Clean & Clear, ktorá podporuje mládež, aby prijali opatrenia vo svojich komunitách.[56] V roku 2010 podporovala kampaň „Be Counted“, ktorá pripravovala sčítanie ľudu v Spojených štátoch.[57] V októbri 2010 bola hovorkyňa organizácie PACER, ktorá bojuje proti šikane.[58] Demi sa podieľa na kampani „A Day Made Better“[59] a podporila DonateMyDress.org, Kids Wish Network, Love Our Children USA, Detskú výskumnú nemocnicu sv. Jude a Mesto nádeje.

V apríli 2012 sa stala prispievajúcou redaktorkou časopisu Seventeen, kde opisovala svoj osobný boj svojmu ženskému dospievajúcemu publiku. V októbri sa stala veľvyslankyňou Mean Stinks, kampaňou, ktorá sa zaoberá odstráneniu dievčenského šikanovania. V máji 2013 bola spomenutá pre svoju obetavosť a pomoc mladým duševne-chorým ľuďom na National Children's Mental Health Awareness Day vo Washingtone.

Na konci júna 2013 Demi oznámila vytvorenie Lovato Treatment Scholarship Program, ktorý pomenovala po svojom zosnulom otcovi a platí náklady na liečbu pre duševne chorých pacientov. V auguste 2013 odcestovala do Kene, pri príležitosti 21. narodenín a zúčastnila sa v programe medzinárodnej charitatívnej organizácie Free The Children.

V máji 2014 bola Demi vymenovaná za LA Pride Parade Veľkého maršala a hlavného vodcu NYC Pride Week za jej príspevok LGBT komunite. NYC Pride hovorca Patti Diluigi povedal: „Demi Lovato je úžasným vzorom pre dnešnú mládež, a to ako LGBT aj ako non-LGBT, pre jej aktivity v oblasti rovnosti, pozitívnych správach o body image, a miery otvorenosti s jej bojmi. Ako komunita, máme šťastie, že máme spojencov, ako je Demi.“

Demi sa tiež stala tvárou kampani o ľudských právach pre America's for Marriage Equality (manželstvá rovnakých pohlaví). Pre vyhlásenie kampane Demi uviedla: „Či ste LGBT alebo nie, vaša láska je platná, krásna a neuveriteľná láska. Takže poďme chrániť a posilniť inštitúciu tým, že manželstvá rovnakého pohlavia sa budú môcť právne vziať. Prosím, pripojte sa ku mne a k väčšine amerických občanov, ktorí podporujú manželstvo rovnakého pohlavia.“

Umenie

Vplyv

Kelly Clarkson, jeden z Deminých hudobných vplyvov

Demi uviedla Kelly Clarkson, Christinu Aguileru, Arethu Franklin, Gladys Knight, Billyho Gilmana, Billieho Holidaya a Britney Spears medzi jej hudobné vplyvy. O Gilmanovi povedala: „Keď som bola malá, mali sme rovnaký hlasový rozsah. Cvičila som jeho piesne stále.“ Demi počúvala metalovú hudbu v jej mladistvom veku a povedala, že piesne, ktoré písal John Mayer na ňu urobili obrovský vplyv. Po vydaní albumu Unbroken povedala, že jej hudobné štýly sa posunuli smerom k Hip-hopu a R&B. Demi povedala o svojom obdive ku Kelly Clarkson: „Myslím si, že je skvelý vzor. Nikdy som ju nevidela na verejnosti piť alebo nosiť škandalózne oblečenie. Cítim, že je skvelým vzorom a že je extrémne talentovaná.“ Demino turné Neon Lights Tour bolo inšpirované Beyoncé.

Hlas

Demi má plný lyrický sopránový hlas. Má hlasový rozsah troch oktáv a poltón. Nick Levine z Digital Spy komentoval jej spev z albumu Don't Forget a povedal, že je určite silnejšia speváčka než Jonasovci a že v skutočnosti sú jej plnohodnotné vokálne vystúpenia stále pôsobivé. Becky Brain z Idolator napísala, že Demi má zabijacký hlas prvej triedy, ktorý sa dá dobre využiť. Podľa Sophie Schillaci z The Hollywood Reporter, má hlas, ktorý môže umlčať aj najtvrdších kritikov a má v sebe niečo, čo nie je často nájdené medzi jej rovesníkmi. Na adresu Deminho druhého albumu Here We Go Again, Jeff Miers z The Buffalo News napísal: „Na rozdiel od veľa Disney rovesníkov Demi vie naozaj spievať a nepotrebuje maskovať akýkoľvek nedostatok prirodzenej schopnosti.“

Pri práci s Demi na jej treťom štúdiovom albume Unbroken, Ryan Tedder z OneRepublic vyhlásil: „Demi ma svojim hlasom vyhodila von z vody! Nemal som tušenie, aký má dobrý hlas. Je jedna z najlepších spevákov, s ktorými som kedy pracoval. Doslova... Myslím si, že je speváčka na úrovni Kelly Clarkson. A Kelly má sadu píšťaliek.“ Tedder tiež komentoval ich spoločnú prácu na piesni „Neon Lights“ z jej štvrtého albumu: „Ona má v populárnej hudbe jeden z najväčších rozsahov, možno najvyššiu plnosť hlasu, s ktorým som kedy pracoval.“ Tamsyn Wilce z Alter The Press takto okomentovala jej vokály z albumu Demi: „To len ukazuje, aké silné má hlasivky a aj pri práci s rôznymi štýlmi s nimi môže kompletne pracovať.“ V súhrne pre Neon Lights Tour, Mike Wass z Idolator povedal: „Nepotrebuješ žiarivé rozptýlenie, keď môžeš spievať ako Demi a spojiť sa s davom na takej emocionálnej úrovni.“

V súhrne pre Demi World Tour, Marielle Wakim z Los Angeles Magazine takto okomentovala Demin spev: „To dievča vie spievať. Zahoď svoj strach z toho, že ťa budú súdiť ľudia z Facebooku a zo Spotify jej diskografie, pretože ty sa budeš smiať naposledy, keď sa päť rokov (pravdepodobne skôr) vyhrá Grammy. Na 22-ročnú speváčku je to úžasný hlasový rozsah.“

Osobný život

Demi v rozhovore s Ellen DeGeneres priznala, že v škole prechádzala bolestnými skúsenosťami so šikanovaním. Týranie bolo tak hrozné, že jedného dňa, v záchvate frustrácie a strachu, požiadala svoju matku, aby jej poskytla domáce vyučovanie. Napísala pieseň „For The Love Of A Daughter“ o jej vzťahu s biologickým otcom.

V roku 2010, na svoje osemnáste narodeniny, Demi kúpila dom v stredomorskom štýle v Los Angeles, avšak po odchode z liečebne v januári 2011 sa rozhodla žiť v „triezvom dome“ v Los Angeles.

Demi je kresťanka a modlí sa s kapelou pred každým vystúpením, a aktívne sa zastáva práv homosexuálov.

Centrum pre liečbu obmedzených

Demi dňa 1. novembra 2010 oznámila, že odišla z turné s Jonas Brothers počas uplynulého víkendu, aby mohla vstúpiť do liečebného centra a vyhľadať lekárske ošetrenie na emocionálne a fyzické problémy. Demi uviedla, že ľutuje, že nemohla dokončiť svoje turné, ale teší sa späť do práce v blízkej budúcnosti.

Deň po oznámení, hovorca spoločnosti Disney povedal ľuďom, že spoločnosť Disney podporuje Demino rozhodnutie. Hovorca Demi poprel pretrvávajúce špekulácie médií, že by Demina liečba bola kvôli užívaniu návykových látok. Iné zdroje uvádzajú, že išla do rehabilitácie kvôli poruchám príjmu potravy a sebapoškodzovaniu a iným druhom vecí.

Dňa 28. januára 2011 bolo ohlásené, že Demi ukončila hospitalizáciu na rehabilitačnom zariadení a vráti sa domov do Los Angeles, kde bude aj naďalej navštevovať lekára, aby jej pomohli pracovať na otázkach týkajúcich sa liečby. Dňa 8. marca 2011 bolo uverejnené exkluzívne video, v ktorom Demi poďakovala svojim fanúšikom za podporu počas toho, čo ona opísala ako „najtemnejšie doby môjho života“, a tiež uviedla, že bola nadšená vrátiť sa späť do práce. Demi poskytla jej prvý post – rehabilitačný rozhovor pre hlásateľku ABC, Robin Roberts, ktorý bol vysielaný 22. apríla 2011. Počas rozhovoru Demi potvrdila, že jej liečba bola kvôli bulímii a sebapoškodzovaniu. Demi tiež uviedla, že incident medzi ňou a Alex Welch prišiel potom, čo mala „veľmi nezdravý vzťah k jedlu“.

Vzťahy

V roku 2009 Demi chodila krátko s bývalým gitaristom Metro Station, Traceom Cyrusom. V roku 2010 začala chodiť s Joeom Jonasom, s ktorým sa stretla pri nakrúcaní filmu Camp Rock v roku 2007. Dňa 24. mája 2010 potvrdila cez svoj ​​oficiálny Twitter, že už spolu nie sú.

V roku 2010 začala chodiť s americkým hercom Wilmerom Walderramom. 3. júna 2016 prostredníctvom sociálnej siete oznámili, že sa svoj vzťah rozhodli ukončiť.

Diskografia

Albumy

Koncertné turné

Ako hlavný umelec
  • Demi Live! Warm Up Tour (2008)
  • Demi Lovato: Live in Concert (2009 – 2010)
  • A Special Night with Demi Lovato (2011 – 2013)
  • The Neon Lights Tour (2014)
  • Demi World Tour (2014 – 2015)

Ako spolu-umelec

Reklamné
  • An Evening with Demi Lovato (2011)
Ako predskokan
  • Jonas Brothers – Burnin' Up Tour (2008)
  • Avril Lavigne – Best Damn Tour (2008)
  • Jonas Brothers – Jonas Brothers World Tour (2009)
  • Jonas Brothers – Live in Concert World Tour (2010)
  • Enrique Iglesias – Sex and Love Tour (2014)

Publikácie

Filmografia

Filmy
Rok Názov Rola Poznámky
2008 Camp Rock Mitchie Torres Televízny film
2009 Jonas Brothers: The 3D Concert Experience Seba Koncertný film
2009 Ako chrániť princezné Princezná Rosalinda / Rosie Gonzalez Televízny film
2010 Camp Rock 2: Veľký koncert Mitchie Torres Televízny film
2012 Demi Lovato: Stay Strong Seba Televízny dokument
2016 Zoolander No. 2 Seba Medailónik
2016 Charming Lenore Hlas
2017 Get Smurfy Smurfette Hlas
Televízne šou a vystúpenia
Rok Názov Rola Poznámky
2002 – 2004 Barney a priatelia Angela Hlavná rola (séria 7 – 8)
2006 Prison Break Danielle Curtin „First Down“ (séria 2, epizóda 4)
2007 – 2008 As the Bell Rings Charlotte Adams Hlavná rola (séria 1)
2007 Just Jordan Nicole „Slippery When Wet“ (séria 2, epizóda 6)
2008 Jonas Brothers: Living the Dream Seba „Hello Hollywood“ (séria 1, epizóda 7)
„Health Kick“ (séria 1, epizóda 8)
2008 Studio DC: Almost Live Seba „The Second Show“ (séria 1, epizóda 2)
2009 – 2011 Sonny vo veľkom svete Sonny Munroe Hlavná rola
2010; 2011 Dom snov Seba „Williams Family“ (séria 7, epizóda 24)
„Walker Family“ (séria 9, epizóda 10)
2010 Klinika Grace Hayley „Shiny Happy People“ (séria 6, epizóda 22)
2011 Keeping Up with the Kardashians Seba „Kim's Fairytale Wedding: A Kardashian Event, Part 2“ (séria 6, epizóda 15)
2012 Punk'd Seba „Nick Cannon “(séria 9, epizóda 6)
2012 – 2013 The X Factor USA Seba, porotkyňa Séria 2 – 3
2013 The View Seba Séria 17 (epizóda 55 – 59)
2013 – 2014 Glee Danielle „Dani“ Občasná rola (séria 5)
2015 RuPaul's Drag Race Seba „Divine Inspiration“ (séria 7, epizóda 9)
2015 From Dusk till Dawn Maia Občasná rola (séria 2)
2015 Saturday Night Live Seba (hudobný hosť) Epizóda: „Tracy Morgan/Demi Lovato“
2015 We Day Moderátorka Televízny špeciál (10. edícia)

Referencie

  1. Demi Lovato Biography – Facts, Birthday, Life Story [online]. The Biography Channel. A+E Networks, [cit. 2013-03-10]. Dostupné online.
  2. Demi Lovato Face of Human Rights Campaign's Americans for Marriage Equality [online]. [Cit. 2014-11-03]. Dostupné online.
  3. About Demi Lovato [online]. demilovatotour.com, [cit. 2013-09-13]. Dostupné online.
  4. Michael Slezak. Don't Forget Review. Entertainment Weekly (Time Inc), September 17, 2008. Dostupné online [cit. 2013-06-01].
  5. Daniel Kreps. On the Charts: Demi Lovato & Kings of Leon Debut High, Metallica Rule [online]. Wenner Media LLC, October 1, 2008, [cit. 2013-03-10]. Dostupné online. Archivované 2008-10-04 z originálu.
  6. Recording Industry Association of America [online]. Recording Industry Association of America, [cit. 2011-07-27]. Dostupné online.
  7. Fraser McAlpine. Demi Lovato - 'La La Land' [online]. BBC Music. BBC, May 31, 2009, [cit. 2013-06-01]. Dostupné online.
  8. Hot 100 – Week of October 11, 2008 [online]. Prometheus Global Media, [cit. 2011-07-19]. Dostupné online.
  9. Keith Caulfield. Demi Lovato Debuts At No. 1 On Billboard 200, But Michael Jackson Still Reigns [online]. Prometheus Global Media, July 29, 2009, [cit. 2013-03-10]. Dostupné online.
  10. Demi Lovato Lines Up Lengthy Summer Tour [online]. ArtistDirect, April 16, 2009, [cit. 2013-10-05]. Dostupné online.
  11. Announcing the Winners of the 2009 Teen Choice Awards! [online]. Buzz Sugar, August 9, 2009, [cit. 2013-10-05]. Dostupné online.
  12. Demi Lovato stars in Grey's Anatomy [online]. MetroLyrics, May 14, 2010, [cit. 2013-03-14]. Dostupné online. Archivované 2010-05-22 z originálu.
  13. Helen Sanders. Demi Lovato Stars In Grey's Anatomy - Pictures [online]. Entertainment Wise, May 14, 2010, [cit. 2013-06-02]. Dostupné online.
  14. Jocelyn Vena. 'Camp Rock 2: The Final Jam' Premieres September 3 On Disney Channel – Movie News Story | MTV Movie News [online]. MTV News. Viacom, April 27, 2010, [cit. 2010-05-14]. Dostupné online.
  15. Sarah Peel. Camp Rock 2: The Final Jam Premier Had 8 Million Viewers [online]. BSC Kids, September 7, 2010, [cit. 2010-03-14]. Dostupné online. Archivované 2011-08-27 z originálu.
  16. Camp Rock 2 Soundtrack 41,863 Sold [online]. As If Productions, [cit. 2013-04-09]. Dostupné online.
  17. Jonas Brothers 2010 World Tour Camp Rock 2 Tour 20 of the show have been cancelled or moved [online]. Disney Dreaming, April 27, 2010, [cit. 2013-03-13]. Dostupné online.
  18. Sonny with a Chance – Original TV Soundtrack: Awards [online]. Allmusic. Rovi Corporation, [cit. 2013-03-14]. Dostupné online.
  19. Josh Grossberg. Demi Lovato Quitting Sonny With a Chance [online]. E!. NBCUniversal, April 19, 2011, [cit. 2013-03-11]. Dostupné online.
  20. James Dinh. Demi Lovato To Release New Album September 20 [online]. MTV News. Viacom, July 22, 2011, [cit. 2013-03-15]. Dostupné online.
  21. Critic Reviews for Unbroken [online]. Metacritic. CBS Interactive, [cit. 2013-03-15]. Dostupné online.
  22. Demi Lovato's 'X Factor' salary can't compare to Britney Spears' [online]. Zap2It, May 30, 2012, [cit. 2013-03-07]. Dostupné online.
  23. Chris Kim. CeCe Frey 'Knew' She Wasn't Going To Win 'X Factor' [online]. MTV News. Viacom, December 7, 2012, [cit. 2013-03-15]. Dostupné online.
  24. Demi Lovato Returning for Third Season of 'X Factor' [online]. Prometheus Global Media, March 28, 2013, [cit. 2013-03-29]. Dostupné online.
  25. Demi Lovato Making More Money Than Paulina Rubio, Kelly Rowland In 'The X Factor' [online]. Fox News Latino. 21st Century Fox, May 22, 2013, [cit. 2013-05-26]. Dostupné online.
  26. Demi Lovato - Angels Among Us [online]. YouTube, December 24, 2012. Dostupné online.
  27. Keith Caulfield. Vampire Weekend Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart [online]. Prometheus Global Media, May 22, 2013, [cit. 2013-06-01]. Dostupné online.
  28. Demi Lovato - Demi [online]. Ultratop. Hung Medien, [cit. 2013-06-01]. Dostupné online.
  29. Demi Lovato announces Demi - Deluxe [online]. . Dostupné online.
  30. Preview: Demi Lovato & Olly Murs - "Up" [30 Second Snippet] [online]. . Dostupné online.
  31. GUIDRY, Ken. 'The Mortal Instruments: City Of Bones' Soundtrack Features Jessie J, Demi Lovato, Owl City & More [online]. July 2, 2013, [cit. 2013-08-11]. Dostupné online.
  32. STRECKER, Erin. Demi Lovato headed to 'Glee' [online]. Inside TV, [cit. 2013-08-22]. Dostupné online.
  33. Demi join Glee [online]. FOX, [cit. 2013-08-22]. Dostupné online.
  34. Demi Lovato becomes a New York Times bestseller with book 'Staying Strong: 365 Days A Year' [online]. Sugarscape, September 15, 2011, [cit. 2013-12-24]. Dostupné online.
  35. RUBIN, Julia Lynn. Demi Lovato Releases New Song 'Let It Go' From Disney's 'Frozen' Soundtrack [online]. HNGN, October 21, 2013. Dostupné online.
  36. Tina Campbell. Demi Lovato to feature on The Vamps new single Somebody To You [online]. Metro.co.uk, May 18, 2014, [cit. 2014-08-03]. Dostupné online.
  37. JOHNSON, Zach. Demi Lovato Announces First World Tour Dates! [online]. E!. NBCUniversal, May 29, 2014, [cit. 2014-05-29]. Dostupné online.
  38. Enrique Iglesias announces UK tour with Demi Lovato - Music News [online]. Digital Spy, June 6, 2014, [cit. 2014-08-03]. Dostupné online.
  39. Nick Jonas And Demi Lovato’s "Avalanche": Listen To Their Gorgeous Duet - Music News, Reviews, and Gossip on Idolator.com [online]. . Dostupné online.
  40. CALDERONE, Ana. Demi Lovato on Her New Skincare Line: 'If You Use Products That Work, You'll Find Inner Confidence' [online]. [Cit. 2014-09-03]. Dostupné online.
  41. Demi Lovato releases 'Nightingale' video showing Wilmer Valderrama [online]. December 25, 2014, [cit. 2015-04-05]. Dostupné online.
  42. Demi Lovato's fifth studio album 'Confident' due out Oct. 16 [online]. United Press International, August 26, 2015, [cit. 2015-08-27]. Dostupné online.
  43. Demi Lovato Leaving 'X Factor' [online]. December 19, 2013, [cit. 2013-12-19]. Dostupné online.
  44. LEGASPI, Althea. Buzz Bites: Demi Lovato Has Begun Recording Her Fifth Studio Album [online]. [Cit. 2014-04-05]. Dostupné online.
  45. WILLIOTT, Carl. Demi Lovato Is Already Working On Album #5 [online]. Spin Media, [cit. 2014-04-05]. Dostupné online.
  46. Demi Lovato, Nick Jonas, Manager Phil McIntyre Launch Joint Venture with Island Records (Exclusive). Billboard (United States), May 26, 2015. Dostupné online [cit. 2015-05-26].
  47. YES! Demi Lovato Just Announced Her New Single 'Cool For The Summer' [online]. MTV News, June 25, 2015, [cit. 2015-06-25]. Dostupné online.
  48. Demi Lovato Takes Control in Her New Song 'Confident': 'You Can't Make Me Behave'. People (United States), September 18, 2015. Dostupné online [cit. 2015-09-20].
  49. LEWITTES, Michael. Demi Lovato Performs "Cool For The Summer" And "Confident" Medley On ‘SNL’ – WATCH VIDEO. Gossip Cop, October 18, 2015. Dostupné online [cit. 2015-10-18].
  50. See Demi Lovato's Confident 'SNL' Performances. Rolling Stone (Wenner Media), October 18, 2015. Dostupné online [cit. 2015-10-19].
  51. Fall Out Boy. Fall Out Boy are smack in the middle of leaving the hoth system in empire strikes back… [online]. [Cit. 2015-10-14]. Dostupné online.
  52. Demi Lovato Just Signed With a Major Modeling Agency [online]. Teen Vogue, October 16, 2015, [cit. 2015-10-16]. Dostupné online.
  53. STUTZ, Colin. Demi Lovato Gets Tough in 'Waitin for You' Video: Watch [online]. October 23, 2015, [cit. 2015-12-24]. Dostupné online.
  54. STRECKER, Eric. Nick Jonas & Demi Lovato Announce Joint Future Now Tour. Billboard, October 26, 2015. Dostupné online [cit. 2015-11-04].
  55. Demi Lovato to Receive Billboard's Inaugural 'Rulebreaker' Award; Will Perform at Women in Music [online]. November 2, 2015, [cit. 2015-12-23]. Dostupné online.
  56. CLEAN & CLEAR® Skincare, Demi Lovato and DoSomething.org Join Forces to Start a Massive Movement Encouraging Teens to Give Back [online]. PR Newswire, June 15, 2010, [cit. 2015-12-27]. Dostupné online.
  57. Voto Latino campaign, January 10, 2010 [online]. Demi Lovato Daily, [cit. 2013-03-16]. Dostupné online.
  58. Demi Lovato, PACER and Facebook® Team Up to Stop Cyberbullying During National Bullying Prevention Month [online]. National Bullying Prevention Center, October 1, 2010, [cit. 2013-03-16]. Dostupné online.
  59. Sarah Peel. Demi Lovato Does 'A Day Made Better' School Advocacy Campaign [online]. BSCKids, October 7, 2010, [cit. 2013-03-16]. Dostupné online. [nefunkčný odkaz]

Zdroj

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Demi Lovato na anglickej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).