Zoznam autobusových liniek v IDS BK

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Zoznam autobusových liniek v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji obsahuje všetky autobusové linky v Bratislave a Bratislavskom kraji, ktoré sú zapojené do IDS BK. Prevádzkujú ich spoločnosti Dopravný podnik Bratislava a Slovak Lines

Číslo Trasa Wheelchair symbol.svg Poznámky
Mestské linky
20
Devínska Nová Ves, Opletalova, VW5 - Tesco Lamač Black check.svg Vybrané spoje idú na zastávku Žatevná

Vybrané spoje idú na zastávku Račianske mýto

21
Devínska Nová Ves, Volkswagen, VW2 - Autobusová stanica Black check.svg Vybrané spoje začínajú na zastávke Pri Sandbergu
23
Devínska Nová Ves, Jána Jonáša, Volkswagen-1 - Lamač Black check.svg Vybrané spoje začínajú na zastávke Mláka
25
Devínska Nová Ves, Volkswagen, VW2 - Autobusová stanica Black check.svg Vybrané spoje začínajú na zastávke Jána Jonáša, Volkswagen-1
26
Devínska Nová Ves, Jána Jonáša, VW1 - Dúbravka, Pri kríži Black check.svg Vybrané spoje začínajú na zastávke Volkswagen, VW2
27
Dúbravka, OC Dubrawa - Alexyho Black check.svg
29
Devinská Nová Ves, Opletalova, VW5 - Nové SND Black check.svg
30
Lamač - Most SNP Black check.svg
31
Blumentál - Cintorín Slávičie údolie Black check.svg
32
Dlhé diely, Kuklovská - Hlavná stanica Black check.svg
35
Dlhé diely, Kuklovská - Dúbravská cesta Black check.svg
36
Dúbravka, Žatevná - Záhorská Bystrica Black check.svg
37
Most SNP - Záhorská Bystrica Black check.svg
39
Ostredky, Súhvezdná - Cintorín Slávičie údolie Black check.svg
41
Búdková - Hlavná stanica Black check.svg
43
Patrónka - Železná studnička, Lesopark Black check.svg Vybrané spoje počas letných voľných dní premávajú na Kačín
44
Koliba - Jaskový rad Black check.svg Vybrané spoje idú na zastávku Národný onkologický ústav
50
Petržalka, Aupark - Nové Mesto, OD Slimák Black check.svg
51
MiÚ Nové Mesto - Vozovňa Krasňany Black check.svg
52
Rača, Tbiliská - ŽST Vajnory Black check.svg Vybrané spoje začínajú na zastávke Potočná
53
Nové Mesto, Trnavské mýto - Vajnory Black check.svg
56
Rača, Tbiliská - Trnávka, Studená Black check.svg Vybrané spoje začínajú na zastávke OC Rača
57
Vozovňa Jurajov dvor - Žabí majer Black check.svg
58
Trnávka, Technická - ŽST Nové Mesto Black check.svg Vybrané spoje počas špičiek pracovných dní premávajú až na ZŠ Odborárska
59
Rača, Na pántoch - Petržalka, Antolská X mark 18x18 02.svg Vybrané spoje zachádzajú do vozovne Jurajov dvor s cestujúcimi.
61
Letisko Milana Rastislava Štefánika - Hlavná stanica Black check.svg
63
Trnávka, Avion Shopping Park - Lamač Black check.svg
65
Dolné hony, Čiližská - Rača, Tbiliská Black check.svg
66
Prievoz, Domkárska - Trhovisko Black check.svg
67
Podunajské Biskupice, Vinohradnícka - Ružinov, Astronomická Black check.svg
68
Nové Mesto, Trnavské mýto - Petržalka, Holíčska Black check.svg
69
Trnávka, Avion Shopping Park - Pharos Black check.svg Linka nepremáva počas sviatkov.
70
ŽST Podunajské Biskupice - Most SNP Black check.svg
74
Hlavná stanica - Vlčie hrdlo X mark 18x18 02.svg
75
Krasňany, Kadnárova - Dolné hony, Čiližská X mark 18x18 02.svg
77
Vlčie hrdlo - Spaľovňa Black check.svg Vybrané spoje idú len po zastávku Povodie Dunaja
Vybrané spoje zachádzajú k Vodostavu
78
Staré Mesto, Nové SND - ŽST Podunajské Biskupice Black check.svg Nepremáva cez víkendy a sviatky
79
Dolné Hony, Čiližská - Lieskovec Black check.svg Vybrané spoje idú na konečnú Topoľové
80
Staré mesto, Kollárovo nám. - Petržalka, Kopčany Black check.svg Vybrané spoje idú len po zastávku Údernícka-Kúpalisko

Vybrané spoje idú na konečnú Cintorín Petržalka

83
Dúbravka, Pri kríži - Petržalka, Technopol Black check.svg
84
Dúbravka, Pri kríži - Petržalka, Ovsište Black check.svg
87
Petržalka, Ovsište - Ružinov, Astronomická Black check.svg
88
Autobusová stanica - Most SNP Black check.svg Linka ide cez Petržalku
90
Staré mesto, Nové SND - Danubiana Black check.svg Vybrané spoje idú len po ŽST Rusovce
91
Most SNP - Čunovo Black check.svg
92
Vozovňa Petržalka - Devinská Nová Ves, VW2 Black check.svg Vybrané spoje idú na zastávku Jána Jonáša, VW1
93
Hlavná stanica - Petržalka, Vyšehradská Black check.svg
94
Blumentál - Petržalka, Holíčska Black check.svg
95
Petržalka, Muchovo námestie - Petržalka, Vyšehradská Black check.svg
96
Letisko Milana Rastislava Štefánika - Petržalka, Prokofievova Black check.svg
98
Nové Mesto, OD Slimák - Jasovská Black check.svg
99
Petržalka, Antolská - Petržalka, Ovsište Black check.svg
123
Dúbravka, Žatevná - Lamač Black check.svg
129
Nové SND - Devín Black check.svg Linka premáva len v letnom období
130
Lamač, Krematórium - Patrónka, Kaufland Black check.svg
131
Hlavná stanica - Cintorín Slávičie Údolie Black check.svg Premáva iba v nedeľu alebo sviatok pred dňom školského vyučovania vysokých škôl po príchodoch vlakov.
133
Staré Mesto, Malá scéna - Dlhé diely, Kuklovská X mark 18x18 02.svg Linka nepremáva počas prázdnin.
139
Karlova Ves, Molecova - Cintorín Slávičie údolie Black check.svg
144
Koliba - Kamzík Black check.svg Premáva iba počas voľných dní.
147
Staré Mesto, Hodžovo námestie - Búdková Black check.svg
151
Vinohrady, Lopenícka - Nové Mesto, Trnavské mýto Black check.svg
184
Ekonomická univerzita - Staré Mesto, Prokopa Veľkého Black check.svg Premáva iba v čase vyučovania Ekonomickej Univerzity.
191
Most SNP - ŽST Rusovce Black check.svg
192
Tesco Lamač - Vozovňa Petržalka Black check.svg
196
Petržalka, Prokofievova - ŽST Nové mesto X mark 18x18 02.svg
Výlukové linky
X1
Hlavná stanica - Hlavná stanica Black check.svg Premáva len v prípade výluky električiek
X2
Blumentál - ŽST Nové Mesto Black check.svg Premáva len v prípade výluky električiek
X3
Rača, Komisárky - Vozovňa Krasňany Black check.svg Premáva len v prípade výluky električiek
X4
Blumentál - Zlaté Piesky Black check.svg Premáva len v prípade výluky električiek
X5
Borská - Pri kríži Black check.svg Premáva len v prípade výluky električiek
X6
Kráľovské údolie - Nové SND Black check.svg Premáva len v prípade výluky električiek
X7
Kollárovo námestie - Valašská X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X8
Astronomická - Trnavské mýto Black check.svg Premáva len v prípade výluky električiek
X9
Kollárovo námestie - ŽST Železná studienka X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X10
Cintorín Vrakuňa - Rajská X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X11
Vozovňa Krasňany - Mladá garda X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X12
Most SNP - Dúbravka, Pri kríži X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X13
Hlavná stanica - Staré Mesto, Nové SND Black check.svg NEPREMÁVA
X14
Ružinov, Astronomická - Vazovova X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X15
Jelačičova - Hanácka X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X17
Búdková - Valašská X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X18
Ružová dolina - Rajská X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X20
Čiližská - Cintorín Vrakuňa X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X22
Devínska Nová Ves, Na Hriadkach - Švantnerova X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X23
Technické sklo - Volkswagen Black check.svg NEPREMÁVA
Vybrané spoje idú na konečnú Mláka
X28
Kraľovské údolie - Nové SND Black check.svg NEPREMÁVA
X30
Nové SND - ŽST Železná studienka X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X31
Trnavské mýto - Cintorín Slávičie údolie Black check.svg Linka premáva len cez pracovné dni a v určené časy
X32
Panorama City - Kuklovská X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X33
Nové SND - Kuklovská X mark 18x18 02.svg Premáva len počas výluky električiek
X38
Hlavná stanica - Krematórium Black check.svg Premáva - (01.-03.11.)
X42
ŽST Železná studienka - Kollárovo námestie X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X43
Tesco Lamač - ŽST Železná studienka
Koliba - Lesopark
Black check.svg NEPREMÁVA
X44
Hodžovo námestie - Koliba X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X47
Vozovňa Hroboňova - ŽST Železná studienka Black check.svg NEPREMÁVA
X50
Šafárikovo námestie - Aupark X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X52
Black check.svg NEPREMÁVA
X54
Na pasekách - ŽST Vajnory X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X55
Tbiliská - Na pántoch Black check.svg Linka premáva len počas výluky autobusovej linky č. 65
X56
OC Vajnory - Sklabinská Black check.svg NEPREMÁVA
X63
Hlavná stanica - Vozovňa Jurajov dvor X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X64
Vozovňa Jurajov dvor - Hanácka X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X71
Cintorín Vrakuňa - Čiližská Black check.svg Linka premáva len počas výluky trolejbusových liniek č. 201 a 202
X72
Nemocnica sv. Michala - Mliekarenská Black check.svg MOMENTÁLNE PREMÁVA
Premáva len počas výluky na ulici Mlynské nivy
X80
Údernícka, kúpalisko - Cintorín Petržalka
Holíčska - Cintorín Petržalka
Black check.svg

X mark 18x18 02.svg

Linka premáva len počas výluky v Petržalke
X82
Cintorín Petržalka - ŽST Petržalka X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X88
Most SNP - Šafárikovo námestie X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X91
Most SNP - Jarovce Black check.svg Linka premáva len počas výluky v Jarovciach
X92
Vozovňa Petržalka - Krematórium X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X95
Vyšehradská - Nemocnica sv. Michala Black check.svg NEPREMÁVA
X96
Prokofievova - Vozovňa Jurajov dvor Black check.svg NEPREMÁVA
X203
Koliba - Trnavské mýto X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
X213
Hodžovo námestie - Koliba X mark 18x18 02.svg NEPREMÁVA
Mimoriadne linky
C39
Súhvezdná - Cintorín Slávičie Údolie Black check.svg Premáva - (01.-03.11.)
H29
Jesenského - Hrad Devín X mark 18x18 02.svg Vybrané spoje idú do zastávky Devínska Nová Ves, Novoveská
M
Hlavná stanica - SND Black check.svg Premáva len počas Európskeho týždňa mobility
M
Most SNP - TV Markíza Black check.svg Premáva len počas DOD TV Markíza
T
Hlavná stanica - TV Markíza Black check.svg Premáva len počas DOD TV Markíza
X
Bory Mall - TV Markíza Black check.svg Premáva len počas DOD TV Markíza
X31
Trnavské mýto - Cintorín Slávičie údolie Black check.svg Premáva len počas Vysokoškolského roku
Regionálne linky prevádzkované DPB
801
ŽST Rusovce - Maďarsko, Rajka Black check.svg Medzinárodná linka. Na tejto linke DPB sa nastupuje len prednými dverami.
Nočné linky
N21
Hlavná stanica - Devínska Nová Ves, Štefena Králika Black check.svg
N29
Hlavná stanica - Hrad Devín Black check.svg
N31
Hlavná stanica - Cintorín Slávičie údolie Black check.svg
N33
Hlavná stanica - Dlhé diely, Kuklovská Black check.svg
N34
Hlavná stanica - Dúbravka, Pri kríži Black check.svg
N37
Hlavná stanica - Záhorská Bystrica Black check.svg
N53
Hlavná stanica - Vajnory-konečná Black check.svg
N55
Hlavná stanica - Rača, Na Pántoch Black check.svg
N56
Zlaté Piesky - Rača, Hečkova Black check.svg
N61
Hlavná stanica - Letisko Black check.svg
N70
Hlavná stanica - ŽST Podunajské Biskupice Black check.svg
N74
Hlavná stanica - Vlčie hrdlo Black check.svg
N80
Hlavná stanica - Petržalka, Údernícka-Kúpalisko Black check.svg
N91
Petržalka, Jasovská - Čunovo Black check.svg
N93
Hlavná stanica - Petržalka, Jasovská Black check.svg
N95
Hlavná stanica - Vozovňa Petržalka Black check.svg
N99
Vozovňa Petržalka - Petržalka, Ovsište Black check.svg
NX21
Dúbravka, Pri kríži - Novoveská Black check.svg NEPREMÁVA
NX91
Jasovská - Píla Black check.svg Linka premáva len počas výluky autobusovej linky č. N91
Regionálne linky v rámci IDS BSK prevádzkované Slovak Lines
215 Bratislava - Marianka - Stupava X mark 18x18 02.svg
219 Bratislava - Stupava - Borinka X mark 18x18 02.svg
239 Malacky - Plavecký Štvrtok - Láb - Jablonové X mark 18x18 02.svg
245 Bratislava - Stupava - Malacky X mark 18x18 02.svg
249 Malacky - Pernek - Pezinok X mark 18x18 02.svg
250 Bratislava - Zohor - Suchohrad - Malacky X mark 18x18 02.svg
255 Malacky - Malacky, žel. st. X mark 18x18 02.svg
259 Malacky - Pernek - Kuchyňa X mark 18x18 02.svg
260 Bratislava - Malacky - Gajary X mark 18x18 02.svg
265 Bratislava - Malacky - Veľké Leváre - Malé Leváre X mark 18x18 02.svg
269 Bratislava - Stupava - Rohožník X mark 18x18 02.svg
275 Bratislava - Malacky - Veľké Leváre - Závod - Borský Sv. Jur X mark 18x18 02.svg
277 Bratislava - Malacky - Studienka - Bílkove Humence X mark 18x18 02.svg
289 Malacky - Rohožník - Plavecký Mikuláš - Plavecký Peter X mark 18x18 02.svg
520 Bratislava - Pezinok X mark 18x18 02.svg
521 Bratislava - Pezinok - Limbach X mark 18x18 02.svg
522 Pezinok - Pezinok, žel. st. X mark 18x18 02.svg
525 Bratislava - Chorvátsky Grob X mark 18x18 02.svg
527 Bratislava - Ch. Grob - S. Grob - Viničné - Pezinok X mark 18x18 02.svg
528 Bratislava - Bernolákovo - Ch. Grob - S. Grob - Pezinok X mark 18x18 02.svg
529 Bratislava - Pezinok - Viničné - Senec X mark 18x18 02.svg
535 Bratislava - Pezinok - Modra X mark 18x18 02.svg
539 Senec - Blatné - Šenkvice - Modra X mark 18x18 02.svg
540 Bratislava - Pezinok - Modra - Zochova chata X mark 18x18 02.svg
545 Vištuk - Šenkvice - Modra X mark 18x18 02.svg
550 Bratislava - Pezinok - Modra - Doľany - Štefanová X mark 18x18 02.svg
566 Bratislava - Pezinok - Modra - Doľany X mark 18x18 02.svg
576 Bratislava - Pezinok - Modra - Doľany X mark 18x18 02.svg
610 Bratislava - Ivanka pri Dunaji - Malinovo - Tomášov X mark 18x18 02.svg
620 Bratislava - Bernolákovo - Nová Dedinka X mark 18x18 02.svg
630 Bratislava - Senec X mark 18x18 02.svg
631 Senec - Svätý Martin X mark 18x18 02.svg
632 Bratislava - Veľký Biel - Senec X mark 18x18 02.svg
640 Senec - Veľký Grob - Báhoň X mark 18x18 02.svg
645 Bratislava - Senec - Blatné - Igram - Čataj X mark 18x18 02.svg
649 Senec - Hurbanova Ves - Šamorín X mark 18x18 02.svg
650 Bratislava - Pezinok - Modra - Častá - Budmerice - Cífer X mark 18x18 02.svg
657 Senec - Nový Svet X mark 18x18 02.svg
659 Bratislava - Senec - Veľké Úľany/Jelka X mark 18x18 02.svg
666 Senec - Blatné - Cífer X mark 18x18 02.svg
720 Bratislava - Rovinka - Dunajská Lužná - Tomášov - Senec X mark 18x18 02.svg
725 Bratislava - Dunajská Lužná - Miloslavov X mark 18x18 02.svg
727 Bratislava - Dunajská Lužná - Hamuliakovo - Šamorín X mark 18x18 02.svg
729 Senec - Veľký Biel - Tomášov X mark 18x18 02.svg
730 Bratislava - Štvrtok na Ostrove - Čakany - Zlaté Klasy X mark 18x18 02.svg
740 Bratislava - Tomášov - Vlky - Nový Život - Čenkovce X mark 18x18 02.svg

Zoznam liniek - 31.03.1961[upraviť | upraviť kód]

Číslo Trasa Wheelchair symbol.svg Poznámky
Mestské linky
21
Vlčie hrdlo - Šafárikovo nám. X mark 18x18 02.svg
22
Prievoz-most - Podunajské Biskupice MNV X mark 18x18 02.svg
23
Hlavná stanica - Šafárikovo nám. X mark 18x18 02.svg
24
Letisko - Trnavská cesta X mark 18x18 02.svg
25
Šafárikovo nam. - Údernícka X mark 18x18 02.svg
26
Šafárikovo nám. - Osada Kopčany X mark 18x18 02.svg
27
Šafárikovo nám. - Starý háj X mark 18x18 02.svg
28
Šafárikovo nám. - Ovsište X mark 18x18 02.svg
29
Devín-Nám. práce - Karlova Ves-Na riviére X mark 18x18 02.svg
30/D
Dúbravka-Jadranská - Októbrové nám. X mark 18x18 02.svg
30/L
Lamač-pošta - Októbrové nám. X mark 18x18 02.svg
31
Gaštanový hájik - Rača-Nám. hrdinov X mark 18x18 02.svg
31/K
Gaštanový hájik - Krasňany X mark 18x18 02.svg
31/V
Gaštanový hájik - Východná stanica X mark 18x18 02.svg
32
Vajnory-konečná - Jurajov dvor X mark 18x18 02.svg
33
Železná studienka - Októbrové nám. X mark 18x18 02.svg
Nočné linky
NV1/Pk
Hlavná stanica - Osada Kopčany X mark 18x18 02.svg
NV2/T
Hlavná stanica - Trnávka-Krajná X mark 18x18 02.svg
NV3/Dv
Stalinovo nám. - Devín-Nám. práce X mark 18x18 02.svg
NV4/V
Stalinovo nám. - Vajnory-konečná X mark 18x18 02.svg
NV5/B
Stalinovo nám. - Podunajské Biskupice MNV X mark 18x18 02.svg
NV6/L
Stalinovo nám. - Lamač-pošta X mark 18x18 02.svg
NV7/R
Stalinovo nám. - Rača-Nám. hrdinov X mark 18x18 02.svg
NV8/Vh
Stalinovo nám. - Vlčie hrdlo X mark 18x18 02.svg

Systém[upraviť | upraviť kód]

  • 20 – 32, 34 – 39: linky premávajúce najmä v západnej časti mesta (Okres Bratislava IV)
  • 40 – 49: minibusové linky
  • 50 – 59: linky obsluhujúce najmä okres Bratislava III
  • 60 – 79: linky premávajúce hlavne na východe mesta (Okres Bratislava II)
  • 80 – 99: linky obsluhujúce okres Bratislava V
  • 100 – 199: doplnkové a posilové linky
  • 215 – 740: regionálne linky v rámci IDS BK
  • 801 – 901: regionálne linky mimo IDS BK
  • N21 – N99: nočné linky
  • X1 – X213: výlukové linky
  • NX1 – NX99: výlukové nočné linky
  • C39, H29, M, T, X: mimoriadne linky

Pozri aj[upraviť | upraviť kód]

Zdroj[upraviť | upraviť kód]