Zoznam kostolov v Bratislave

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Zoznam sakrálnych stavieb nachádzajúcich sa na území Bratislavy a jej mestských častí.

Evanjelická cirkev a. v.[upraviť | upraviť kód]

Kresťanská reformovaná cirkev[upraviť | upraviť kód]

Rímskokatolícka cirkev[upraviť | upraviť kód]

Katedrály[upraviť | upraviť kód]

Kostoly[upraviť | upraviť kód]

Zasvätenie Mestská časť
Kostol a kláštor klarisiek Staré Mesto
Kostol Božského Srdca Ježišovho Prievoz
Kostol Ducha Svätého Devínska Nová Ves
Kostol Ducha Svätého Dúbravka
Kostol svätého Jána z Mathy (Bratislava) Staré Mesto (trinitári, trojička)
Kostol Kráľovnej rodiny Nové Mesto
Kostol Loretánskej Panny Márie Staré Mesto
Kostol Márie Pomocnice Ružinov (saleziáni)
Kostol Mena Panny Márie Vrakuňa
Kostol Najsvätejšej Trojice Staré Mesto - Podhradie
Kostol Najsvätejšieho Spasiteľa Staré Mesto (jezuiti)
Kostol Najsvätejšieho Srdca Ježišovho Kramáre
Kostol Najsvätejšieho Srdca Ježišovho Prievoz
Kostol nanebovzatia Panny Márie Staré Mesto (Blumental)
Kostol nanebovzatia Panny Márie Staré Mesto (Notre Dame)
Kostol narodenia Panny Márie Dlhé diely
Kostol Navštívenia Panny Márie a kláštor Milosrdných bratov Staré Mesto (Milosrdní bratia)
Kostol Panny Márie Pomocnice kresťanov Rača
Kostol Panny Márie Pomocnice kresťanov Ružinov
Kostol Panny Márie Snežnej Horský park (dominikáni)
Kostol Povýšenia Svätého Kríža Petržalka
Kostol Sedembolestnej Panny Márie Petržalka
Kostol Sedembolestnej Panny Márie Vajnory
Kostol svätej Alžbety Staré Mesto (alžbetínky)
Kostol svätej Alžbety Staré Mesto (Modrý kostolík)
Kostol svätej Margity Lamač
Kostol svätej Márie Magdalény Rusovce
Kostol Svätej rodiny Petržalka
Kostol svätého Arnolda Janssena Petržalka (verbisti)
Kostol svätého Františka z Assisi Karlova Ves
Kostol svätého Jána Bosca Trnávka (saleziáni)
Kostol svätého Kríža Devín
Kostol svätého Kríža Podunajské Biskupice
Kostol svätého Ladislava Staré Mesto
Kostol svätého Michala archanjela Čunovo
Kostol svätého Michala archanjela Karlova Ves
Kostol svätého Mikuláša Jarovce
Kostol svätého Mikuláša Podunajské Biskupice
Kostol svätého Štefana Staré Mesto (kapucíni)
Kostol svätého Vincenta de Paul Ružinov
Kostol svätého Víta Rusovce
Kostol svätých Cyrila a Metoda Staré Mesto (redemptoristi)
Kostol svätých Filipa a Jakuba Rača
Kostol svätých Kozmu a Damiána Dúbravka
Kostol svätých Petra a Pavla Záhorská Bystrica
Kostol Zvestovania Pána Staré Mesto (františkáni)

Kaplnky[upraviť | upraviť kód]

Gréckokatolícka cirkev[upraviť | upraviť kód]

Pravoslávna cirkev[upraviť | upraviť kód]

Bratská jednota baptistov[upraviť | upraviť kód]

Cirkev bratská[upraviť | upraviť kód]