Zoznam vrcholov v Bratislave

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Devínska Kobyla (514 m)
Sakrakopec (446 m)
Kamzík (439 m)
Malinský vrch (420 m)
Malá Baňa (361 m)

Zoznam vrcholov v Bratislave zahŕňa pomenované malokarpatské vrcholy na území mesta Bratislavy. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1].

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

P. č. Vrchol Výška (m) Podcelok Časť Súradnice Prístup
1. Devínska Kobyla 514 Devínske Karpaty Devínska Kobyla 48°11′21″S 16°59′44″V / 48,18917°S 16,99556°V / 48.18917; 16.99556 (Devínska Kobyla) červená turistická značka traverz
2. Bukovec 471 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°14′20″S 17°07′58″V / 48,23889°S 17,13278°V / 48.23889; 17.13278 (Bukovec) neznačkovaný
2. Erdödyho kopec 471 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°14′15″S 17°07′29″V / 48,23750°S 17,12472°V / 48.23750; 17.12472 (Erdödyho kopec) neznačkovaný
4. Nad Vydricou/Nad Bystricou 466 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°14′20″S 17°07′17″V / 48,23889°S 17,12139°V / 48.23889; 17.12139 (Nad Vydricou) neznačkovaný
5. Piesky 447 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°14′02″S 17°08′41″V / 48,23389°S 17,14472°V / 48.23389; 17.14472 (Piesky) modrá turistická značka traverz
6. Sakrakopec 446 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°14′37″S 17°09′42″V / 48,24361°S 17,16167°V / 48.24361; 17.16167 (Sakrakopec) zelená turistická značka
7. Veľká Baňa 444 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°13′35″S 17°07′45″V / 48,22639°S 17,12917°V / 48.22639; 17.12917 (Veľká Baňa) červená turistická značka a zelená turistická značka traverz
8. Kamzík 439 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°10′53″S 17°05′37″V / 48,18139°S 17,09361°V / 48.18139; 17.09361 (Kamzík) červená turistická značka
9. Sŕnie 436 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°13′03″S 17°05′54″V / 48,21750°S 17,09833°V / 48.21750; 17.09833 (Sŕnie) neznačkovaný
10. Hrabovina/Dlhý vrch 434 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°13′30″S 17°04′59″V / 48,22500°S 17,08306°V / 48.22500; 17.08306 (Hrabovina) neznačkovaný
11. Hrubý Kolešavec 427 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°11′08″S 17°05′45″V / 48,18556°S 17,09583°V / 48.18556; 17.09583 (Hrubý Kolešavec) neznačkovaný
12. Stánisko 423 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°14′19″S 17°05′16″V / 48,23861°S 17,08778°V / 48.23861; 17.08778 (Stánisko) neznačkovaný
13. Sekyl 422 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°14′00″S 17°04′27″V / 48,23333°S 17,07417°V / 48.23333; 17.07417 (Sekyl) červená turistická značka a žltá turistická značka traverz
14. (Bratislavský) Drieňovec 421 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°12′19″S 17°06′18″V / 48,20528°S 17,10500°V / 48.20528; 17.10500 (Bratislavský Drieňovec) neznačkovaný
15. Malinský vrch 420 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°14′12″S 17°05′28″V / 48,23667°S 17,09111°V / 48.23667; 17.09111 (Malinský vrch) modrá turistická značka
16. Suchá hora 413 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°13′50″S 17°08′58″V / 48,23056°S 17,14944°V / 48.23056; 17.14944 (Suchá hora) neznačkovaný
17. Krásny vrch/Čierny vrch 412 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°12′51″S 17°06′40″V / 48,21417°S 17,11111°V / 48.21417; 17.11111 (Krásny vrch) neznačkovaný
18. Dieliky 401 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°12′37″S 17°06′15″V / 48,21028°S 17,10417°V / 48.21028; 17.10417 (Dieliky) červená turistická značka
19. Hrubý Drieňovec 397 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°11′57″S 17°05′27″V / 48,19917°S 17,09083°V / 48.19917; 17.09083 (Hrubý Drieňovec) žltá turistická značka traverz
20. Zajačí skok 395 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°10′48″S 17°06′10″V / 48,18000°S 17,10278°V / 48.18000; 17.10278 (Zajačí skok) neznačkovaný
21. Hrubý vrch 394 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°12′58″S 17°04′46″V / 48,21611°S 17,07944°V / 48.21611; 17.07944 (Hrubý vrch) neznačkovaný
22. Malý Kolešavec 390 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°11′19″S 17°05′12″V / 48,18861°S 17,08667°V / 48.18861; 17.08667 (Malý Kolešavec) neznačkovaný
23. Spariská 387 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°13′30″S 17°06′43″V / 48,22500°S 17,11194°V / 48.22500; 17.11194 (Spariská) neznačkovaný
24. Chlmec/Hrubý Peprovec 383 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°11′49″S 17°06′41″V / 48,19694°S 17,11139°V / 48.19694; 17.11139 (Chlmec) neznačkovaný
25. Rösslerov vrch 381 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°10′58″S 17°06′19″V / 48,18278°S 17,10528°V / 48.18278; 17.10528 (Rösslerov vrch) neznačkovaný
26. Cimbal 378 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°13′27″S 17°04′02″V / 48,22417°S 17,06722°V / 48.22417; 17.06722 (Cimbal) neznačkovaný
27. Mestská hora 374 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°10′45″S 17°05′09″V / 48,17917°S 17,08583°V / 48.17917; 17.08583 (Mestská hora) neznačkovaný
28. Malý Drieňovec 368 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°12′16″S 17°05′00″V / 48,20444°S 17,08333°V / 48.20444; 17.08333 (Malý Drieňovec) neznačkovaný
29. Malá Baňa 361 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°13′05″S 17°07′47″V / 48,21806°S 17,12972°V / 48.21806; 17.12972 (Malá Baňa) modrá turistická značka
30. Šmachy 359 Pezinské Karpaty Homoľské Karpaty 48°12′23″S 17°04′42″V / 48,20639°S 17,07833°V / 48.20639; 17.07833 (Šmachy) neznačkovaný
30. Švábsky vrch 359 Devínske Karpaty Bratislavské predhorie 48°10′53″S 17°01′13″V / 48,18139°S 17,02028°V / 48.18139; 17.02028 (Švábsky vrch) červená turistická značka
32. Dúbravská Hlavica 357 Devínske Karpaty Bratislavské predhorie 48°11′19″S 17°01′06″V / 48,18861°S 17,01833°V / 48.18861; 17.01833 (Dúbravská Hlavica) neznačkovaný

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://mapy.hiking.sk/