Zoznam vrcholov v Slanských vrchoch

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Dubník (874 m)

Zoznam vrcholov v Slanských vrchoch zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 800 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1]. Ako hranica pohoria bola uvažovaná hranica rovnomenného geomorfologického celku.[2]

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Podcelok Prístup
1. Šimonka 1092 48°56′44″S 21°28′03″V / 48,94556°S 21,46750°V / 48.94556; 21.46750 (Šimonka) Šimonka žltá turistická značka
2. Čierna hora 1073 48°58′11″S 21°25′30″V / 48,96972°S 21,42500°V / 48.96972; 21.42500 (Čierna hora) Šimonka červená turistická značka žltá turistická značka
3. Tri Chotáre 1025 48°59′22″S 21°24′33″V / 48,98944°S 21,40917°V / 48.98944; 21.40917 (Tri Chotár) Šimonka červená turistická značka
4. Makovica 981 48°51′08″S 21°29′30″V / 48,85222°S 21,49167°V / 48.85222; 21.49167 (Makovica) Makovica červená turistická značka modrá turistická značka
5. Krivý javor 977 48°59′21″S 21°23′35″V / 48,98917°S 21,39306°V / 48.98917; 21.39306 (Krivý javor) Šimonka neznačkovaný
6. Práporec 961 48°56′29″S 21°29′36″V / 48,94139°S 21,49333°V / 48.94139; 21.49333 (Práporec) Šimonka modrá turistická značka
7. Menší vrch 950 48°51′42″S 21°30′05″V / 48,86167°S 21,50139°V / 48.86167; 21.50139 (Menší vrch) Makovica červená turistická značka zelená turistická značka
8. Oblík 925 48°58′24″S 21°28′23″V / 48,97333°S 21,47306°V / 48.97333; 21.47306 (Oblík) Šimonka neznačkovaný
9. Mošník 911 48°47′42″S 21°32′28″V / 48,79500°S 21,54111°V / 48.79500; 21.54111 (Mošník) Mošník červená turistická značka
10. Tri oltáre 906 48°58′49″S 21°22′52″V / 48,98028°S 21,38111°V / 48.98028; 21.38111 (Tri oltáre) Šimonka červená turistická značka
11. Veľký Milič 900 48°34′36″S 21°27′29″V / 48,57667°S 21,45806°V / 48.57667; 21.45806 (Veľký Milič) Milič zelená turistická značka
12. Črchlina 899 48°50′11″S 21°30′53″V / 48,83639°S 21,51472°V / 48.83639; 21.51472 (Črchlina) Makovica červená turistická značka
13. Dubník 874 48°55′22″S 21°27′48″V / 48,92278°S 21,46333°V / 48.92278; 21.46333 (Dubník) Šimonka neznačkovaný
14. Bodoň 868 48°56′25″S 21°24′44″V / 48,94028°S 21,41222°V / 48.94028; 21.41222 (Bodoň) Šimonka neznačkovaný
15. Chabzdová 862 48°55′50″S 21°25′05″V / 48,93056°S 21,41806°V / 48.93056; 21.41806 (Chabzdová) Šimonka neznačkovaný
16. Lazy 859 48°46′47″S 21°32′07″V / 48,77972°S 21,53528°V / 48.77972; 21.53528 (Lazy) Mošník červená turistická značka
17. Bogota 856 48°42′04″S 21°31′00″V / 48,70111°S 21,51667°V / 48.70111; 21.51667 (Bogota) Bogota neznačkovaný
18. Tancoška 845 48°55′03″S 21°26′31″V / 48,91750°S 21,44194°V / 48.91750; 21.44194 (Tancoška) Šimonka neznačkovaný
19. Bradlo 840 48°36′51″S 21°25′49″V / 48,61417°S 21,43028°V / 48.61417; 21.43028 (Bradlo) Milič neznačkovaný
20. Ostrá 835 48°55′23″S 21°25′12″V / 48,92306°S 21,42000°V / 48.92306; 21.42000 (Ostrá) Šimonka neznačkovaný
21. Dobrák 820 48°36′24″S 21°26′16″V / 48,60667°S 21,43778°V / 48.60667; 21.43778 (Dobrák) Milič neznačkovaný
22. Ivanov vrch 813 48°56′51″S 21°30′20″V / 48,94750°S 21,50556°V / 48.94750; 21.50556 (Ivanov vrch) Šimonka modrá turistická značka
23. Suchá hora 806 48°35′15″S 21°26′40″V / 48,58750°S 21,44444°V / 48.58750; 21.44444 (Suchá hora) Milič neznačkovaný
24. Suchá hora 805 48°35′31″S 21°29′12″V / 48,59194°S 21,48667°V / 48.59194; 21.48667 (Suchá hora) Milič neznačkovaný

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://mapy.hiking.sk/
  2. http://194.160.66.6:8088/esprit2/mapviewer.jsf?width=1288&height=671

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]