Zoznam vrcholov v Spišskej Magure

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Repisko (1259 m) vľavo a Príslop (1214 m) vpravo
Suchý vrch (1126 m)
Godšinová (1094 m)
Spádik (1088 m)

Zoznam vrcholov v Spišskej Magure zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 1 000 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1]. Ako hranica pohoria bola uvažovaná hranica rovnomenného geomorfologického celku.[2]

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť kód]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Podcelok Prístup
1. Repisko 1259 49°17′32″S 20°11′55″V / 49,29222°S 20,19861°V / 49.29222; 20.19861 (Repisko) Repisko neznačkovaný
2. Príslop 1214 49°17′11″S 20°12′26″V / 49,28639°S 20,20722°V / 49.28639; 20.20722 (Príslop) Repisko neznačkovaný
3. Prehrštie 1209 49°17′30″S 20°14′27″V / 49,29167°S 20,24083°V / 49.29167; 20.24083 (Prehrštie) Repisko modrá turistická značka
4. Magurka 1193 49°17′29″S 20°16′02″V / 49,29139°S 20,26722°V / 49.29139; 20.26722 (Magurka) Repisko červená turistická značka modrá turistická značka žltá turistická značka
5. Bukovina 1176 49°16′52″S 20°19′33″V / 49,28111°S 20,32583°V / 49.28111; 20.32583 (Bukovina) Repisko modrá turistická značka zelená turistická značka
6. Slodičovský vrch 1167 49°17′13″S 20°17′12″V / 49,28694°S 20,28667°V / 49.28694; 20.28667 (Slodičovský vrch) Repisko modrá turistická značka zelená turistická značka
7. Smrečiny 1158 49°16′11″S 20°21′51″V / 49,26972°S 20,36417°V / 49.26972; 20.36417 (Smrečiny) Repisko modrá turistická značka
8. Suchý vrch 1126 49°18′12″S 20°10′26″V / 49,30333°S 20,17389°V / 49.30333; 20.17389 (Suchý vrch) Repisko neznačkovaný
9. Solisko 1123 49°18′31″S 20°16′56″V / 49,30861°S 20,28222°V / 49.30861; 20.28222 (Solisko) Repisko neznačkovaný
10. Veterný vrch 1111 49°20′08″S 20°30′36″V / 49,33556°S 20,51000°V / 49.33556; 20.51000 (Veterný vrch) Veterný vrch červená turistická značka zelená turistická značka
11. Vysoký vrch 1104 49°18′00″S 20°16′06″V / 49,30000°S 20,26833°V / 49.30000; 20.26833 (Vysoký vrch) Repisko neznačkovaný
12. Godšinová 1094 49°16′14″S 20°22′49″V / 49,27056°S 20,38028°V / 49.27056; 20.38028 (Godšinová) Repisko modrá turistická značka
13. Spádik 1088 49°16′59″S 20°25′25″V / 49,28306°S 20,42361°V / 49.28306; 20.42361 (Spádik) Repisko modrá turistická značka
14. Špičiak 1051 49°18′22″S 20°29′11″V / 49,30611°S 20,48639°V / 49.30611; 20.48639 (Špičiak) Veterný vrch neznačkovaný
15. Črchľa 1042 49°18′46″S 20°10′58″V / 49,31278°S 20,18278°V / 49.31278; 20.18278 (Črchľa) Repisko neznačkovaný
16. Plašný vrch 1041 49°18′11″S 20°19′38″V / 49,30306°S 20,32722°V / 49.30306; 20.32722 (Plašný vrch) Repisko neznačkovaný
17. Furmanec 1038 49°17′46″S 20°19′05″V / 49,29611°S 20,31806°V / 49.29611; 20.31806 (Furmanec) Repisko žltá turistická značka
18. Grúň 1038 49°19′43″S 20°32′03″V / 49,32861°S 20,53417°V / 49.32861; 20.53417 (Grúň) Veterný vrch červená turistická značka
19. Okrúhla 1037 49°18′04″S 20°13′03″V / 49,30111°S 20,21750°V / 49.30111; 20.21750 (Okrúhla) Repisko neznačkovaný
20. Zbojnícky stôl 1020 49°18′47″S 20°30′49″V / 49,31306°S 20,51361°V / 49.31306; 20.51361 (Zbojnícky stôl) Veterný vrch neznačkovaný
21. Kvasník 1019 49°20′44″S 20°30′40″V / 49,34556°S 20,51111°V / 49.34556; 20.51111 (Kvasník) Veterný vrch neznačkovaný
22. Zlomiská 1019 49°19′07″S 20°16′16″V / 49,31861°S 20,27111°V / 49.31861; 20.27111 (Zlomiská) Repisko neznačkovaný
23. Bukovina 1010 49°17′09″S 20°23′53″V / 49,28583°S 20,39806°V / 49.28583; 20.39806 (Bukovina) Repisko neznačkovaný
24. Horbáľová 1010 49°20′49″S 20°32′49″V / 49,34694°S 20,54694°V / 49.34694; 20.54694 (Horbáľová) Veterný vrch zelená turistická značka
25. Hulok 1003 49°18′10″S 20°23′57″V / 49,30278°S 20,39917°V / 49.30278; 20.39917 (Hulok) Veterný vrch neznačkovaný
26. Brijov vrch 1000 49°19′28″S 20°10′56″V / 49,32444°S 20,18222°V / 49.32444; 20.18222 (Brijov vrch) Repisko neznačkovaný

Pozri aj[upraviť | upraviť kód]

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. http://mapy.hiking.sk/
  2. http://194.160.66.6:8088/esprit2/mapviewer.jsf?width=1288&height=671

Zdroj[upraviť | upraviť kód]