Zoznam vrcholov v Strážovských vrchoch

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Strážov (1 213 m)
Magura (1 141 m)
Vápeč (956 m)
Rokoš (1 010 m)

Zoznam vrcholov v Strážovských vrchoch zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 950 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1].

Zoznam vrcholov[upraviť | upraviť zdroj]

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Strážov 1 213 48°57′20″S 18°28′00″V / 48,95556°S 18,46667°V / 48.95556; 18.46667 (Strážov) červená turistická značka
2. Magura 1 141 48°52′03″S 18°31′46″V / 48,86750°S 18,52944°V / 48.86750; 18.52944 (Magura) červená turistická značka zelená turistická značka
3. Malá Magura 1 101 48°52′35″S 18°31′01″V / 48,87639°S 18,51694°V / 48.87639; 18.51694 (Malá Magura) červená turistická značka žltá turistická značka
4. Homôľka 1 073 48°57′24″S 18°36′03″V / 48,95667°S 18,60083°V / 48.95667; 18.60083 (Homôľka) červená turistická značka
5. Čierny vrch 1 068 48°57′45″S 18°29′05″V / 48,96250°S 18,48472°V / 48.96250; 18.48472 (Čierny vrch) zelená turistická značka
6. Hrubá Kečka 1 037 48°59′01″S 18°30′44″V / 48,98361°S 18,51222°V / 48.98361; 18.51222 (Hrubá Kečka) žltá turistická značka zelená turistická značka
7. Sokolie 1 032 48°58′50″S 18°27′55″V / 48,98056°S 18,46528°V / 48.98056; 18.46528 (Sokolie) neznačkovaný
8. Suchý vrch 1 028 48°50′26″S 18°25′10″V / 48,84056°S 18,41944°V / 48.84056; 18.41944 (Suchý vrch) červená turistická značka modrá turistická značka
9. Čelo 1 016 48°58′18″S 18°35′03″V / 48,97167°S 18,58417°V / 48.97167; 18.58417 (Čelo) neznačkovaný
10. Rokoš 1 010 48°46′16″S 18°26′03″V / 48,77111°S 18,43417°V / 48.77111; 18.43417 (Rokoš) červená turistická značka
11. Čierny vrch 997 48°48′54″S 18°24′31″V / 48,81500°S 18,40861°V / 48.81500; 18.40861 (Čierny vrch) červená turistická značka
12. Veľká Homoľa 995 48°48′34″S 18°24′42″V / 48,80944°S 18,41167°V / 48.80944; 18.41167 (Veľká Homoľa) červená turistická značka
13. Suchá hora 986 48°55′33″S 18°21′19″V / 48,92583°S 18,35528°V / 48.92583; 18.35528 (Suchá hora) neznačkovaný
14. Úplaz 981 48°59′11″S 18°34′22″V / 48,98639°S 18,57278°V / 48.98639; 18.57278 (Úplaz) neznačkovaný
15. Dlhá Lúka 980 48°56′16″S 18°36′25″V / 48,93778°S 18,60694°V / 48.93778; 18.60694 (Dlhá Lúka) neznačkovaný
16. Javorinka 973 48°56′45″S 18°31′51″V / 48,94583°S 18,53083°V / 48.94583; 18.53083 (Javorinka) neznačkovaný
17. Čičerman 956 48°55′09″S 18°31′34″V / 48,91917°S 18,52611°V / 48.91917; 18.52611 (Čičerman) neznačkovaný
18. Vápeč 956 48°56′21″S 18°19′34″V / 48,93917°S 18,32611°V / 48.93917; 18.32611 (Vápeč) červená turistická značka
19. Baske 955 48°52′48″S 18°15′28″V / 48,88000°S 18,25778°V / 48.88000; 18.25778 (Baske) modrá turistická značka žltá turistická značka
20. Malý Rokoš 953 48°45′43″S 18°26′26″V / 48,76194°S 18,44056°V / 48.76194; 18.44056 (Malý Rokoš) neznačkovaný
21. Žihľavník 953 48°53′03″S 18°14′53″V / 48,88417°S 18,24806°V / 48.88417; 18.24806 (Žihľavník) neznačkovaný

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://mapy.hiking.sk/

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]